Dobrý den, koupil jsem chovnou páru korel a 3páry mladých andulek, korely se zatím o budk u nazajímají(už jim ji do týdne zadělám).Mohu je chovat s těmi andulkami ve voliéře d 200 v 150 š 100 cm, korele maji 2 budky a andulky 4 budky, mohu je chovat spolem?Budou hnízdit a nebudou se bít?Budou spolem vycházet i přes hnizdění?Děkuji za upřímné rady.
papouch23

XXX.XXX.128.20
Andulky a korely uplně v pohodě.
monachus

XXX.XXX.32.236
pavel758
napsal(a):
Dobrý den, koupil jsem chovnou páru korel a 3páry mladých andulek, korely se zatím o budk u nazajímají(už jim ji do týdne zadělám).Mohu je chovat s těmi andulkami ve voliéře d 200 v 150 š 100 cm, korele maji 2 budky a andulky 4 budky, mohu je chovat spolem?Budou hnízdit a nebudou se bít?Budou spolem vycházet i přes hnizdění?Děkuji za upřímné rady.
Dobrý deň. To všetko uvidíte časom. Osobne sa mi nikdy nedaril spoločný chov anduliek a koriel. Buď korely lozili do búdky andulkám, alebo andulky napádali mláďatá v susedných búdkach. Ale veľa chovateľov so spoločným chovom problém nemá. Každopádne nečakajte na zatváranie búdok, rovno ich zavrite alebo zveste. Ale iba vtedy, pokiaľ na nich papagáje nenocujú, aby si prekryli nohy počas chladu.
pavel758
napsal(a):
Je to malý prostor. Nebude to dělat dobrotu při hníddění samice andulky polezou do budek ke korelám, a jak se ji budka zalíbí, mladé korely zabije nebo větší poraní. Vlastní zkušenost. Větší prostor, budky dále od sebe, nechat ptáky od mládí, a nedoplnovat v chovné sezoně jinými páry. To by bylo ještě horší. Jinak korelám stačí jedna budka, kvůli rozměru vaší voliery, u andulek naopak budka navíc nevadí.
pavel758
napsal(a):
Dobrý deň. Dá sa chovať spolu. Treba dať andukam búdky a keď už zasadli potom dať búdky pre korely. Andulky by mali mať vyššie búdky a nie je dobre dávať búdky pre korely vedľa budok anduliek. Nedavat počas hniezděni ďalšie andulky. Nech sa vám darí.
pavel758
napsal(a):
Co by jste tedy místo andulek ke korelám doporučili?
Ja chovam v jednom boxe 2,3 vys x 1 m sirka a 3 m dlzka 2 pary korel a 4 pary ag.ruzohrdlych a tiez v pohode v druhych boxov zas 2 pary korel a 4 pary andul tiey v pohode meyi nim i mam este polne hrdlickz vsetci vtaci my odchovavaju.