VF

XXX.XXX.77.70
Zdravím, kolik páru a jaké druhy by jste na sezónu doporučili do voliéry této velikosti? Nyní mám v zimovišti 2,2 Zebra,2,2 Pásovník dlouhoocasý,1,1 Rýžovník šedý a 1,2 Amadina diamantová. Děkuji za názory.
Hlavně všechny mít v párech. Jinak se budou rušit.
Mohl by tam být pár holoubků diamant. a na zem pár křepelek čínských.
Víc bych tam nedával, když budou mladé, tak toho bude asi moc.
Udělat ukryty z hustých větví, kvůli napadání mezi sebou.
A v době hnízdění, hodně stavebního materiálu.Zebřičky jsou schopné všem ostatním všechno vytahat z hnízda.
Já chovám zebřičky mimo ostatní drobotě( moje zkušenost)
Mám okrasnou 6x2X2m a drobotina se snáší i odchovává
Přeji mnoho chovatelských uspěchů
Co funguje u jednoho, nefunguje u druhého. Obecně ale lze říci, že 2 páry stejného druhu nejsou dobré, vždy jeden samec, případně celý pár bude dominantní. Navíc jak zebry, tak diamantky mohou být rušivým elementem i když tam bude pouze jeden pár. Odpíchl bych se od těch rýžovníků, mám je v různých společenstvech a nikdy mi nedělali problém. Od zeber ani od diamantek si nenechají nic líbit takže teď jenom vyzkoušet, jak se jeden či druhý druh bude chovat k dalším. Obávám, že guldy jsou takoví pitomci že by si na ně některý ze zmiňovaných zasedl. Navíc guldy musíte zazimovat o dost dříve než ostatní a naopak je pouštět podstatně déle na jaře. Zkuste nějakou panenku, amadinu pruhovanou, holoubci diamantoví si ničeho nevšimnou.
Ale když už máte nakoupeno, tak to tam vypusťte a uvidíte za provozu.
VF

XXX.XXX.77.70
Jaké řešení dna této voliéry pro droboť by jste mi doporučili? Mám na mysli podklad, přemýšlel jsem o betonu, ale líbí se mi přírodní, travnaté řešení.
VF
napsal(a):
Jaké řešení dna této voliéry pro droboť by jste mi doporučili? Mám na mysli podklad, přemýšlel jsem o betonu, ale líbí se mi přírodní, travnaté řešení.
Ja bych vam doporucil takove, na jake budete miti cas, je to sice odpověď na houby ale když chcete denne uklízet zvolte travnate, z jezírkem a ruznejma doplnkama, jestli date prednost dlazbe nebo betonu je udrzba rychla snadna. na tohle ale vse by jste urcite prisel sam.