Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.11.2015 18:59
jaho

XXX.XXX.129.235

Dobrý den,
letos na jaře jsem si koupil párek holoubků diamantových. Do dnešního dne nasedli 5x ale vždy se opakuje stejný scénář. Holoubci spolehlivě sedí na vejcích která jsou oplodněná mláďata se ale nikdy nevylíhnou.Po třech týdnech kdy holoubci slezou sami z hnízda se ve vejcích nacházejí více či méně vyvinutá mrtvá mláďata. Nemohl by mi někdo poradit v čem může být problém. Jsem v podstatě začátečník. Předem děkuji za případnou odpověď.

Pavel.

6.11.2015 19:04
simacek123

XXX.XXX.142.1

Když opomenete nizkou vlhkost, tak je mozna na vine spatna vitalita zarodku, vice zde jiz bylo psano a najdete i odborne clanky na netu, nema cenu to preci opisovat.

6.11.2015 19:18
stepka

XXX.XXX.252.137

Jedna z možností - pár ze sourozenců

7.11.2015 07:11
molousek

XXX.XXX.103.252

Taky si myslím, že tou sou sourozenci.
Jinak holoubcí nasedají bez problému.

7.11.2015 08:38
lada 4

XXX.XXX.29.234

Dobrej, zkuste Supervit D, mě to zabralo.

ikor

7.11.2015 11:15
ikor

XXX.XXX.106.31

lada 4 napsal(a):
Dobrej, zkuste Supervit D, mě to zabralo.

Holubkom dám 5cm.hrubku mokré pilin dobre pritlačim na to holubky znášaju a všetko je OK.

7.11.2015 11:23
lada 4

XXX.XXX.52.21

ikor napsal(a):
Holubkom dám 5cm.hrubku mokré pilin dobre pritlačim na to holubky znášaju a všetko je OK.

Stím řešíte pouze vlhkost nic víc.

7.11.2015 12:31
eli22

XXX.XXX.181.33

Spousta takovým případů se přikládá nízké vlhkosti. Já si ale myslím, že tomu tak není. Problém bývá v 90% jinde. Pokud mají ptáci možnost se vykoupat, tak si vlhkost v hnízdě regulují sami. Nemyslím taková extrémní sucha, jako byla letos, to jsem taky kropila, ale při normálním počasí to je ok. Přikláněla bych se k těm sourozencům, nebo nedostatek vitamínů a minerálů, vápníku, ale spíš k sourozencům, takže bych je přepárovala.

7.11.2015 12:33
eli22

XXX.XXX.181.33

Ještě jsem si pořádně přečetla dotaz, což jsme nějak předtím odflákla. "více méně vyvinutá" mláďata. Tak potom bych se přikláněla k sourozencům na 90%.

Cremino

7.11.2015 13:51
Cremino

XXX.XXX.69.2

Jednoznačným problémom je nízka vlhkosť...
Mám desiatky párov tak viem o čom hovorím

7.11.2015 14:42
hzp

XXX.XXX.83.72

eli22 napsal(a):
Spousta takovým případů se přikládá nízké vlhkosti. Já si ale myslím, že tomu tak není. Problém bývá v 90% jinde. Pokud mají ptáci možnost se vykoupat, tak si vlhkost v hnízdě regulují sami. Nemyslím taková extrémní sucha, jako byla letos, to jsem taky kropila, ale při normálním počasí to je ok. Přikláněla bych se k těm sourozencům, nebo nedostatek vitamínů a minerálů, vápníku, ale spíš k sourozencům, takže bych je přepárovala.

Nedá mi to, vy jste někdy viděla, že se tito holoubci koupou?

7.11.2015 14:59
eli22

XXX.XXX.181.33

hzp napsal(a):
Nedá mi to, vy jste někdy viděla, že se tito holoubci koupou?

Zdravím, ne, protože je nechovám. Psala jsem to spíš všeobecně. Kromě křepelek čínských se mi takhle kopou všichni, jak drobotina, tak papoušci a při hnízdění o to víc. Jestli jsou holoubci vyjímkou, tak to nevím. Jelikož se v přírodě vyskytují vždy v blízkosti vody, nepředpokládala jsem, že se nekoupou.

7.11.2015 16:16
jaho

XXX.XXX.129.235

Ještě jednou dobrý den,
děkuji všem za rady a snad jen pro upřesnění, holoubky mám ve venkovní voliérce za sousedy mají hrdličky(ne dohromady) a ty odchovávají mladé zcela bez problémů.Jestli to může být nějaký ukazatel.

Pavel.

1961/912

7.11.2015 18:02
1961/912

XXX.XXX.1.245

stepka napsal(a):
Jedna z možností - pár ze sourozenců

Dobrý den, mám dva 100% nepříbuzné páry holoubků diamantových, jsou rok staří a mám u obou párů ten samý problém jako zadavatel.Podotýkám, že jsem i vajíčka vlhčil.I pro mě velká záhada.

8.11.2015 13:53
1961/912

XXX.XXX.1.245

1961/912 napsal(a):
Dobrý den, mám dva 100% nepříbuzné páry holoubků diamantových, jsou rok staří a mám u obou párů ten samý problém jako zadavatel.Podotýkám, že jsem i vajíčka vlhčil.I pro mě velká záhada.

Dobrý den, zkusí poradit někdo mě, mám holoubky po mnoha letech a dříve jsem se s tímto problémem nikdy nesetkal. Děkuji.

8.11.2015 14:50
simacek123

XXX.XXX.142.1

simacek123 napsal(a):
Když opomenete nizkou vlhkost, tak je mozna na vine spatna vitalita zarodku, vice zde jiz bylo psano a najdete i odborne clanky na netu, nema cenu to preci opisovat.

Ty vase pary, i kdyby byli pribuzne tak se lihnou, pro zadavatele zajdi ze vzorkem na veterinu, snad tam nesedi hnup.Muzeto byt spusobeno vlivem bakterialni.existuje na to lek, ovsem bez veterinare je to na dve věci.Holoubci nejsou papousci, jsou spise charakteru podobného u nasich holuhu.

8.11.2015 15:26
eli22

XXX.XXX.181.33

simacek123 napsal(a):
Ty vase pary, i kdyby byli pribuzne tak se lihnou, pro zadavatele zajdi ze vzorkem na veterinu, snad tam nesedi hnup.Muzeto byt spusobeno vlivem bakterialni.existuje na to lek, ovsem bez veterinare je to na dve věci.Holoubci nejsou papousci, jsou spise charakteru podobného u nasich holuhu.

A je tedy pravda, že se holoubci nekoupou, když se holubi koupou pravidelně a rádi?

8.11.2015 17:00
simacek123

XXX.XXX.142.1

eli22 napsal(a):
A je tedy pravda, že se holoubci nekoupou, když se holubi koupou pravidelně a rádi?

Ano holoubci diamantovy se bohužel nekoupou, nechaji se pouze rosit, nasi domaci holubi ano.zato snaseji bez problemu teploty kolem 40stupnu.

8.11.2015 20:04
eli22

XXX.XXX.181.33

simacek123 napsal(a):
Ano holoubci diamantovy se bohužel nekoupou, nechaji se pouze rosit, nasi domaci holubi ano.zato snaseji bez problemu teploty kolem 40stupnu.

Dobře, díky moc za vysvětlení. Když jsem jako holka měla ochočeného holuba, každý den na mě čekal, až přijdu ze školy a musela jsem ho vzít do prádelny na koupání. Za to mě krásně hlídal, většinou nelítal, chodil po zemi jako pes a když přišla návštěva, zvětšil se tříkrát, vypadal jak krocan a šel návštěvě po nohou. Budil fakt hrůzu.

8.11.2015 20:08
eli22

XXX.XXX.181.33

simacek123 napsal(a):

Letos bylo ve voliéře přes 40 st, sucho jen chytnout, křepelky seděli na vejcích a já si říkala, že ty zárodky musí být vařené. Přesto, že jsem je vůbec nerosila, se ze 6ti vajíček vylíhlo šest krásných křepelčat.

9.11.2015 04:36
zbosace

XXX.XXX.16.190

Zdravím. Všeobecne každá z ponúknutých rád môže byť prospešná ak ju dokážete realizovať v podmienkach vášho chovu. Pokiaľ sa dá vylúčiť infekcia a tým aj použitie ATB začnite doslednou prípravou na hniezdenie z doplnenim najdôležitejších vit.A, D, E. Voliť môžete formu komplet alebo každý zvlášť. Zvážiť by ste mali aj potencionalnu príbuznosť- dôveryhodnosť predajcu. Vplyv na životaschopnosť to jednoznačne má. Overené to mám pri chove červených diam.hol.. Poskytnutie správnej podlozky pod hniezdo by nemal byť problém. Nejaké typi ste tu dostali. Vlhkosť môžete zvýšiť podloženim uchytenim malej misky pod kvety, prišitim saveho materiálu ktorý občas zvlhcite inj.striekackou. Materiál na stavbu hniezda a občasná kontrola je taktiež potrebná. Holubky nie sú extra stavitelia a sú neporiadny. V čase hniezdenia občas hovienko extrémne veľké zanechaju v hniezde a to keď ztvrdne poväčšinou poškodí škrupinu a zarodok uhynie- zaschne. Toto posledné by ste mal zvážiť nakoľko uvádzate že zarodok vo vajci bol, , viac menej vyvinutý". Tento váš citát si neviem vysvetliť, pritom je pre stanovenie nápravy asi najdôležitejší.

9.11.2015 17:21
jaho

XXX.XXX.129.235

V posledním případě byl zárodek ve vajíčku tak asi v polovině vývoje. Ale byl případ kdy mládě muselo být těsně před vylíhnutím.

Pavel.

12.11.2015 19:40
Kakadu123

XXX.XXX.176.15

eli22 napsal(a):
Zdravím, ne, protože je nechovám. Psala jsem to spíš všeobecně. Kromě křepelek čínských se mi takhle kopou všichni, jak drobotina, tak papoušci a při hnízdění o to víc. Jestli jsou holoubci vyjímkou, tak to nevím. Jelikož se v přírodě vyskytují vždy v blízkosti vody, nepředpokládala jsem, že se nekoupou.

Jedno mě zaráží, jak můžete radit když je nechováte ?A holoubek není čínska křepelka...

12.11.2015 19:51
eli22

XXX.XXX.181.33

Kakadu123 napsal(a):
Jedno mě zaráží, jak můžete radit když je nechováte ?A holoubek není čínska křepelka...

Principielně jsem vším tím chtěla říct, že se mi to nezdá vlhkostí, to je vše. A rada to nebyla, byl to názor, to je rozdíl.

3.12.2015 17:12
beruska01

XXX.XXX.160.6

Mohl by mi prosim podle těchto fotek někdo poradit, jakeho jsou tito dva holoubci pohlavi?

ikor

3.12.2015 17:16
ikor

XXX.XXX.72.136

beruska01 napsal(a):
Mohl by mi prosim podle těchto fotek někdo poradit, jakeho jsou tito dva holoubci pohlavi?

Rozdelťe po jednom a o 2-dni pusťeťe ksebe a holub bude hukať.

Přidejte reakci

Přidat smajlík