Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.210
Chtěl jsem se optat na vlastnosti tohoto druhu.R.Low píše v knize, že tento druh rodu pionus(bronzovokřídlý) je příliš plachý, nevrlý, má zklony ke škubání a od přírody jsou tito ptáci stresově založeni, kde co je poleká atd.jelikož se zajímám o tento druh, můžete mi vzdělit vaše poznatky z chovu těchto krasavců?děkuji za slušné info.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.210
Nejdná se mi o ptáka na domácího mazlíčka, ale zajímám se o páru do chovu, už mám 2 páry šupinkových, v létě budou venku v třímetrovkách.zajímá mě rod pionus, ne pionites...
Dobrý den. Amazonky bronzovokřídlé jsem několik roků choval a odchovával. Ani jeden bod z Vašich obav nemohu potvrdit. Choval jsem ale papoušky ručně odchované a neměl jsem s nimi sebemenší problém. O mladé se starali vzorně a vždy je vyvedli až do samostatnosti. Některé své poznatky o jejich chovu jsem napsal už dříve, do Nové exoty. Myslím, že jejich chovu se není třeba obávat. Ochočení ptáci jsou i v době hnízdění velmi krotcí a nijak se nestresují.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.210
Mám nabídku nedokrmeného mladého páru.
Domec

XXX.XXX.215.195
Pozdravujem Vás,
tiež mám doma pár týchto amazonkov a nemôžem potvrdiť, že by sa jednalo o stresové vtáky. Prirovnal by som ich chov a správanie ku ktorémukoľvek druhu papagajov. Je ale pravda, že u mňa v dobe toku samec vytrháva samici perie na hlave a niekedy vyzerá ako sup S podobným správaním samca som sa stretol aj pri chove senegálcov. Takže sa ich chovu netreba obávať.