Takze já to mám úplně stejně jak vy taky má samec černá pericka jen nepatrně teda.Mám je bez DNA koupil sem prvně jeden kus od jednoho chovatelé a potom sem jel k jihleve pro druhy kus ten první sem vezl sebou.Protože ten pan od Jihlavy řekl že je chová 15let a že to pozna.A tam sem koupil samce.Samec by měl mít větší hlavu jako za zobákem větší náběh a samice menší a samice by měla mít oči jako výš a samec nis Jestly si rozumíme takhle mi to ten chovatel vysvetloval.
Radim 63
napsal(a):
Takze já to mám úplně stejně jak vy taky má samec černá pericka jen nepatrně teda.Mám je bez DNA koupil sem prvně jeden kus od jednoho chovatelé a potom sem jel k jihleve pro druhy kus ten první sem vezl sebou.Protože ten pan od Jihlavy řekl že je chová 15let a že to pozna.A tam sem koupil samce.Samec by měl mít větší hlavu jako za zobákem větší náběh a samice menší a samice by měla mít oči jako výš a samec nis Jestly si rozumíme takhle mi to ten chovatel vysvetloval.
Jako u me je to videt i postavou a lehce i vybarvenim, samec je jakoby svetleji zelenej nez samice...taky je mam od dvou jinych chovatelu tak doufam ze se nesekli:)ale spis to vypada ze mam par..jen by me zajimalo kdy to bude poznat uz na jisto..
ikor

XXX.XXX.73.211
Radim 63
napsal(a):
Dobrý den mám pár papoušků cervenokridlych a chtěl bych se zeptat v jakém stáří by se měl samec lišit zbarvením od samice.Pár je 2014 Děkuji.
Nazádá vtrhajťe 5-6 péká domesic narastu až černe tak bude tam samec samice budu zelené.
ros
napsal(a):
Jen dodám, že to takhle funguje pouze u ptáků kolem druhého roku života. Pokud to uděláte u ročních ptáků, naroste znovu zelené.
Aha no jsou lonske. A v jakém stáří se samec vybarvuje chovatel od kterého sem kupoval samce říkal že s jara po prepereni by už samac měl být jinak zbarvený.Dekuji.
matusko

XXX.XXX.39.199
Po každom preperení postupne získava šat dospelých. Samček nebude sfarbený hneď, ale do troch rokov veku bude úplne vyfarbený.
ikor

XXX.XXX.73.211
Radim 63
napsal(a):
Na zádech vytrhnout 6 pírek zkusim to.
Vy už máťe vtaky 15.mesačné tak to funkuje kebi boli tohoročné tak ni.ale na jar možťe ich nachať hnizdiť umna už aj ročná samica odchoval samec bol dvoročné.
matusko

XXX.XXX.39.199
Tiež mám za to, že sa jedná o pár (hlavne kvôli tvaru hlavy), ale skúsenejší chovatelia vám poradia s väčšou istotou.
Radim 63
napsal(a):
Dobrý den mám pár papoušků cervenokridlych a chtěl bych se zeptat v jakém stáří by se měl samec lišit zbarvením od samice.Pár je 2014 Děkuji.
Dobrý den,
podle mích zkušeností záleží jestli je pták z prvního nebo druhého hnízda nebo kdy zahnízdily rodiče. Ptáci z prvních hnízd už můžou mít několik pírek samčího zbarvení nebo po vytrhnutí mu dorostou. Ovšem ptáci z druhého hnízdění nebo pozdního nasednutí se můžou začít vybarvovat až za rok na podzim. Samozřejmě není to pravidlo, ale u mě to víceméně takhle fungovalo.
sharon
napsal(a):
Máte pekné 0.2 na 99.9%
A podle ceho jste to poznal?je u nich videt velky rozdil ve tvaru hlavy i ve velikosti tak uvidime..aspon kdyby to byly 0,2 kdyz uz..2,0 by bylo horsi, samic je prej min...no byli u me 2 chovatele a nezavysle na sobe tipujou ze je to 1,1 ale jak rikam, uvidi se, nespecham
ikor

XXX.XXX.73.211
stewe5
napsal(a):
Tak dneska jsem vyfotil moje...
Ja by ťiež tvrdil že su to 0,2 maju slabo modré kostruč.na druhé fote može byť samec treba natrhať.
luki10000
napsal(a):
Dajte si spraviť testy DNA a mate pokoj! Stojí to pár korún a nemusíte čakať a nakoniec byt sklamaný... Budete mať aspon dosť času zohnať protikus v prípade ze nebudete mať pár. Do budúcna, z vlastnej skúsenosti, odporúčam kupovať vtáky s DNA... Nech sa darí, držím palce.
Asi bych to zkusil ale jeste jsem krev neodebiral...
stewe5
napsal(a):
Asi bych to zkusil ale jeste jsem krev neodebiral...
Je to jednoduché, na každého papagája použite novú ihlu, a najlepšie aby Vám niekto asistoval, t.j. buď Vám podrží papagája alebo bude pichať ihlou, najlepšie je pichnúť medzi prsti do vankúšika, samo predtým dezinfikovať nožičku, ja som takto už robil veľa krát ä (niekto to robí ako sú mladé ešte v hniezde) ja som robil až boli mladé samostatné, a ranu potom zastriekať tekutým obväzom, natlačíte krv na predložený kontrolný vankúšik a treba tú krv dať do predloženého krúžku, lebo ak dáte málo krvi, tak nevedia zistiť pohlavie, napíšu, že bola krvná vzorka malá a treba opakovať vzorku.
Netreba sa stresovať ako sa hovorí aj prvý krát je prvý krát
Prajem všetko naj.
sharon
napsal(a):
Je to jednoduché, na každého papagája použite novú ihlu, a najlepšie aby Vám niekto asistoval, t.j. buď Vám podrží papagája alebo bude pichať ihlou, najlepšie je pichnúť medzi prsti do vankúšika, samo predtým dezinfikovať nožičku, ja som takto už robil veľa krát ä (niekto to robí ako sú mladé ešte v hniezde) ja som robil až boli mladé samostatné, a ranu potom zastriekať tekutým obväzom, natlačíte krv na predložený kontrolný vankúšik a treba tú krv dať do predloženého krúžku, lebo ak dáte málo krvi, tak nevedia zistiť pohlavie, napíšu, že bola krvná vzorka malá a treba opakovať vzorku.
Netreba sa stresovať ako sa hovorí aj prvý krát je prvý krát
Prajem všetko naj.
Diky moc
ikor

XXX.XXX.73.211
stewe5
napsal(a):
Tak jsem jim dneska protrhal zada tak sem zvedavej jak to dopadne
Koncom ledna bude videť.
Dobry vecer taky pridam foto meho noveho papouska cervenokridleho zatim bez urceni pohlavi jedna se o rok 2015. Slysel jsem ze zkuseny chovatel ktery je chova dele to pozna uz podle tvaru hlavy.
Radim 63
napsal(a):
A ještě nic mě už se tam pericka ukázala.No tak pak dejte vědět já říkám dva samci samice bych nerek.Už podle hlav.
U jednoho se me zda ze tam cerne pirka uz lezou, druhy zatím nevim...fotka klame, nazivo ma ten co by mel byt samec hlavu jinou, vetsi..urcite dam vedet
Radim 63
napsal(a):
Sem koukal máte pěknou volieru.A od těch karminaku už ste něco mel.
Zdravim vas, dekuji, na jare k trto voliere pribude další která na tuhle bude navazovat...zalet bude 6 na 3 metry a vylety budou 4 metry dlouhe..sirku volier udelam cca80-100cm..to jen na okraj nene, karminaky mam teprve asi jen 1,5 mesice..samice 2014 samec 2015...ještě si musim počkat a pocitam s tim ze to nebude nic jednoduchého je odchovat..ale jsou nadherny
stewe5
napsal(a):
Zdravim vas, dekuji, na jare k trto voliere pribude další která na tuhle bude navazovat...zalet bude 6 na 3 metry a vylety budou 4 metry dlouhe..sirku volier udelam cca80-100cm..to jen na okraj nene, karminaky mam teprve asi jen 1,5 mesice..samice 2014 samec 2015...ještě si musim počkat a pocitam s tim ze to nebude nic jednoduchého je odchovat..ale jsou nadherny
Jsou nádhernou taky SSM je chtěl ale ta cena je vysoka.
Radim 63
napsal(a):
Jsou nádhernou taky SSM je chtěl ale ta cena je vysoka.
Karminaci byl muj sen, tak jsem na ne nasetril sice sou tezky na odchov ale třeba se casem zadari, ja nespecham když sem zacinal tak moji první papousci ve voliere byli p.rudobrisi, kazdej me tvrdil jak se tezko odchovavaj a ja mel prvni rok 3 madata... také muj názor je se toho nebat
Uz je krasne videt rozdil..i ve velikosti hlavy jen aby si rozumneli, samice uz byla i v budce
Radim 63
napsal(a):
Dobrý den já koukal včera do budky a mají to taky rozhrabany ale nevim jestly tam byl samec nebo samice.Jinak samec samičí nahání a ona před ním utíká.
Dneska sem samici zase pristihnul v budce a ted jsem je videl jak ji samec krmi, nechame se prekvapit ale vypada to ze si rozumej
Dobrý den jak tak čtu příspěvky, tak asi u mě v DNA je někde chyba. Mám pap. červenokřídlé rok 13 a když sem jim vytrhal pár peříček, tak není vidět rozdíl.Už to je měsíc a půl a žádné černé. Asi vezmu ještě jednou DNA, od toho co by mel být samec. Nebo se muže ještě začít vybarvovat. Děkuji za radu.
tomik
napsal(a):
Dobrý den jak tak čtu příspěvky, tak asi u mě v DNA je někde chyba. Mám pap. červenokřídlé rok 13 a když sem jim vytrhal pár peříček, tak není vidět rozdíl.Už to je měsíc a půl a žádné černé. Asi vezmu ještě jednou DNA, od toho co by mel být samec. Nebo se muže ještě začít vybarvovat. Děkuji za radu.
No mě se začíná vybarvovat 2014 samec i v místech kde sem mu pericja nevytrhal.
Radim 63
napsal(a):
Tak kontrolují všechny papoušky samozřejmě když tam samice neni.
Tak samice včera vylétla když sem krmil a už jsou tri.
stewe5
napsal(a):
at to dobře dopadne moji se zatím porad jen krmi a občas lezou do boudy..
Jak se krmí a lezou do boudy oba tak to bude taky brzi vejce.Už když se krmí tak je to harmonizující pár.Mě se krmí i Kralovaci ale samice loňska a samec 2014 amazonci taky ale jsou lonsti a vousaci taky samice lonska a samec 2014 ale harmonizují takže paráda.
Radim 63
napsal(a):
Jak se krmí a lezou do boudy oba tak to bude taky brzi vejce.Už když se krmí tak je to harmonizující pár.Mě se krmí i Kralovaci ale samice loňska a samec 2014 amazonci taky ale jsou lonsti a vousaci taky samice lonska a samec 2014 ale harmonizují takže paráda.
Ja mam taky vetsinu paru mladych, zatim odchovavaji jen p.rudobrisi a penanti, ale krmi se ty cervenokridly(oba 2014) a uz jsem několikrát videl i karminaky(samec 2015-samice 2014)
stewe5
napsal(a):
Ja mam taky vetsinu paru mladych, zatim odchovavaji jen p.rudobrisi a penanti, ale krmi se ty cervenokridly(oba 2014) a uz jsem několikrát videl i karminaky(samec 2015-samice 2014)
Tak ze 4vajec už 4mlade jsou nakrmene.Jak jim dám míchanici tak se samec nakrmí a hned leze do boudy a asi krmí samici zachvilku vyleze a opaku je to znovu.