Beginneris
napsal(a):
To je mi lúto dúfam že prežije noc a podstivý nálezca ho vráti.
Uvidíme.. bude problém ho odchytit asi.. musím rozhodit někde inzeráty a hlavně to nahlásím na obecním úřadě..kdyby se někomu poštěstilo.
Jen doufám, že ho někdo chytí..okolo je spousta dravého ptactva.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.118
Až dostane pořádný hlad tak se vrátí. Pokud jich máte ve volieře víc, tak je naděje ještě větší. Nám ulítl plachý alexandr malý, a po dvou dnech se nechal chytit nedaleko voliéry na sudu s vodou, asi hodně zeslábl.
tetra
napsal(a):
Dobrý den,
dnes manželovi z voliéry uletěl papoušek červenokřídlý, sedí u sousedů na stromě, máte někdo radu, jak ho odchytit?
Mockrát děkuji
Dobrý den,
když uletí takoví dobří letci jak austrálie, tak je vždycky pokropím hadicí než je jdu chytat. Nemůžou pak moc lítat a většinou je chytíte v pohodě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.118
To by se mu teď v zimě mohlo stát osudným pokud by přece jen uletěl, jinak skvělý nápad.
frodik
napsal(a):
Dobrý den,
když uletí takoví dobří letci jak austrálie, tak je vždycky pokropím hadicí než je jdu chytat. Nemůžou pak moc lítat a většinou je chytíte v pohodě.
Děkuji za radu.. nic takového jsem netušila a asi by mně to ani v minus 6 stupních nenapadlo. Odpoledne půjdeme projít vesnici, kdyby jsme ho někde zahlédli, ale nevím no
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.118
Nevim no, jestli mají kde oschnout tak v pohodě, jinak si to v těchto mrazech nedokážu představit.
frodik
napsal(a):
Dobrý den,
Je nepochopitelne kolik lidi se divi tomu ze australie se koupe v mrazech, a to i daleko ve vetsich nes jsou dosavadni, nemaji teplo a libuji si.
tetra
napsal(a):
Jsme z toho smutní, je to první papoušek..co jsme si pořídili... chtěli jsme pomalinku začít s chovem a vše se učíme a hodně čerpáme zde na ifauně. Špatný začátek
Chce to vic opatrnosti no..preju vam at ho chytite a kdyz ne nebojte se zacit znovu..cervenokridlych je habadej...kazdopadne je to skoda..
frodik
napsal(a):
Dobrý den,
To jsme taky s úspěchem praktikovali, ale jenom v létě. Nicméně když vidím naše domácí papoušky, jak se po koupeli promočeni na kost prohánějí po bytě, tak nevím... Spíš to pokropení venku je takovým šokem. Ale jak říkám, taky jsem to jednou s úspěchem udělali. Pokud by se to udělalo teď a nechytil se, tak to spíš nepřežije.
eli22
napsal(a):
To jsme taky s úspěchem praktikovali, ale jenom v létě. Nicméně když vidím naše domácí papoušky, jak se po koupeli promočeni na kost prohánějí po bytě, tak nevím... Spíš to pokropení venku je takovým šokem. Ale jak říkám, taky jsem to jednou s úspěchem udělali. Pokud by se to udělalo teď a nechytil se, tak to spíš nepřežije.
Ono taky záleží, kde vůbec je.. a kdo bude mít pomalu v mínus 10 stupních napuštěnou hadici? Leda plnou ledu, tohle teď asi není aktuální.
eli22
napsal(a):
Zadavatelka píše, že uletěl z voliery. Voda z hadice je asi v tomhle počasí problém.Australáci se koupou i v minus dvaceti ale domácí mazel je něco jinýho.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.118
tetra
napsal(a):
Je to venkovní voliéra, ale je fakt, že tam má pouze vodu na pití, ne na koupání.
Jak dlouho jste ho v té voliéře měla?
Jinak jsem ty papoušky asi hodně podcenil. Mám všechny na zimu ve vnitřní voliéře.
frodik
napsal(a):
Dobrý den,
Dobrý večer.Docela rád se podívám na foto nějakého Vašeho chyceného ůtěkáře.Bude to určitě nějaký bezmozek, pokud sedí na místě a nechá se tak promočit, že nemůže látat.Chovu zdar.
kobalt
napsal(a):
Dobrý večer.Docela rád se podívám na foto nějakého Vašeho chyceného ůtěkáře.Bude to určitě nějaký bezmozek, pokud sedí na místě a nechá se tak promočit, že nemůže látat.Chovu zdar.
Až mi zase uletí tak vám určitě zavolám, stačí napsat vaše telefonní číslo. Věřte mi chytal jsem takhle penanty, kakariky i horské a funguje to, třeba se něco přiučíte.
Hezký den,
taky přidám svůj zážitek. Udělal jsem venkovní voliéru a nechal v ní 2 páry andulek a pár kakariků. Jelikož jsem měl jeno málo prostoru, neudělal jsem krmnou chodbičku. Ptáci byly vždy docela v pohodě. Jednou však samec kakariků se něčeho lekl a kolem hlavy mi ulétl. Tak jsem se s ním pomalu rozloučil a bylo. Když jsem šel domů oznámit manželce co se stalo, Erik seděl
za barákem na plotě. Vzal jsem podběrák na ryby a šel ho chytat. Když jsem ho měl v podběráku, síťka se chytila o plot a on mi znova ulétl. Sedl si na voliéru. Tam jsem ho do podběráku chytil a vrátil. Udělal jsem tady malou chodbičku u voliéry. Erik vždy když jsem šel krmit do ní vlétl. Jednou jsem blbě zavřel dvířka a on znova ulétl. Tentokrát do sousední zahrady a letěl pryč. Myslel jsem že tentokrát na stálo. Večer sedíme na zahrádce a on přilétl a sedl si na voliéru. Otevřel jsem tedy dvířka do krmné chodbičky a čekal, jestli si vleze domů. Asi miloval svou partnerku a za chvíli se vrátil do chodbičky. Honem jsem letěl zavřít, aby zase neulétl. Večer pak jsem pomalu vlezl do voliéry a vrátil ho zpět. Pak spolu úspěšně odchovali 5 malých kakaričků.