Dudi

XXX.XXX.120.43
Mam dotas, mam ve voliere 4 samce a jednu samicku.ta samicka se s jednim samcem sparila a sedi na vajickach.mela 3 samicky a jednoho samecka.toho jsem odelal a nechal jsem sameckum ty samicky muze to tak byt spari se muzou mit mlady?nebude to delat dusno?diky za nazory...
Dudi
napsal(a):
Mam dotas, mam ve voliere 4 samce a jednu samicku.ta samicka se s jednim samcem sparila a sedi na vajickach.mela 3 samicky a jednoho samecka.toho jsem odelal a nechal jsem sameckum ty samicky muze to tak byt spari se muzou mit mlady?nebude to delat dusno?diky za nazory...
Zalezi na tvem zameru, lze sparovat i otce s dcerou popisovano pro chovatele za ucelem dalšího slechteni.Je to takzvana pribuzenska plemenitba dobře popsana v liter.chov andulek od sp.Wegera, na netu jsem to nehledal.ale mozna ti to nic nerika. Cti genetiku budes chytrejsi.
simacek123
napsal(a):
Zalezi na tvem zameru, lze sparovat i otce s dcerou popisovano pro chovatele za ucelem dalšího slechteni.Je to takzvana pribuzenska plemenitba dobře popsana v liter.chov andulek od sp.Wegera, na netu jsem to nehledal.ale mozna ti to nic nerika. Cti genetiku budes chytrejsi.
No nevím, jestli dávat začátečníkovi takovou odpověď je dobrá volba. A ještě ke všemu nevím, jestli mám o genetice číst nebo ji jen ctít. Ale nic ve zlém
eli22
napsal(a):
No nevím, jestli dávat začátečníkovi takovou odpověď je dobrá volba. A ještě ke všemu nevím, jestli mám o genetice číst nebo ji jen ctít. Ale nic ve zlém
Ty mas porad problémy, copak tak na tom zalezi jestli napisi čist, nebo čti.Za druhé si tam mohl napsat začatecnik.Nechapu ale nic ve zlem. a ještě jeden nesmysl
simacek123
napsal(a):
Hodně strohá odpověd. Lze určitě párovat, váš příklad, ale v této situaci ? Nějak jste zapoměl upozornit na základní pravidla, při tomto způsobu párování.
Nezlobte se, ale připomíná mi to jeden starý vtip :
Babička na trhu kupuje kuřata a požaduje jednu slepičku a čtyři kohoutky.
Prodejce se ptá: Ale babičko, nemá to být obráceně - jednoho kohoutka a čtyři slepičky ?
Babička : ne. Já jsem si za mlada houby užila, tak alespoň ta slepička ať si užije
milda 33

XXX.XXX.142.32
Dudi
napsal(a):
Plno chovatelu u vzácných papoušku páří sourozence mezi sebou a když jsou seriozní tak na to při prodeji mládat upozorní že jsou po příbuzných jedincích a u andulek v tomto případě budete radit prodat aby tam náhodou nebyla přibuznost to je k smíchu.
milda 33
napsal(a):
Plno chovatelu u vzácných papoušku páří sourozence mezi sebou a když jsou seriozní tak na to při prodeji mládat upozorní že jsou po příbuzných jedincích a u andulek v tomto případě budete radit prodat aby tam náhodou nebyla přibuznost to je k smíchu.
Děláte si srandu že?
milda 33

XXX.XXX.142.32
To je pro vás novinka ?
milda 33

XXX.XXX.142.32
A kde máte jistotu že jsou příbuzní ?
milda 33

XXX.XXX.142.32
Jestli se mu samičky líbí tak at je klidně použije v chovu když má 4 volné samce stejně ty mládata skončí ve výkupu jako většina andulek korel kakariky a rozel.
milda 33
napsal(a):
Jestli se mu samičky líbí tak at je klidně použije v chovu když má 4 volné samce stejně ty mládata skončí ve výkupu jako většina andulek korel kakariky a rozel.
Při těchto názorech si nemáme dále co říct.
Doufám jen že se tazatel se k tomuto názoru nepřikloní také.
milda 33

XXX.XXX.142.32
At si pán kterej dal provotní dotaz přečte dotaz na francouzký pelichání a je rád že má zdravej miny chov andulek a neřeší jestli tam nebude náhodou jedna samička příbuzná genetika andulek jako migračního druhu si s tim poradí.
milda 33
napsal(a):
Ty jsi jasná vydra.
milda 33

XXX.XXX.142.32
Nojo když nevíte že plno chovatelu má sestavený chovný páry z odchovu z jednoho hnízda tak to je těžký.
N o nakolko ste zaciatocnik a ako posudzujem vela toho nacitanèho nemàte tak jedna dobrà rada kupte si za cenu odchovou nepribuznè samice ;ibreeding cize pribuzensku plemenitbu vo vasom pripade uplne vylucujem, ibrreding je zial niekedy v pripade vzàcnych druhov jedinà moznost, v slachtitelstve nutnost.Odznelo tu vela odpovedi nemienim ich komentovat budem lepsie spat.podalsie v spolocnom chove anduliek si nemozete byt isty nebribuznostou pokial neni kazdy jedinec naseba navzàjom nepribuzny nakolko andulka je z casti polygamnà cize aj vo volnej prirode je ochotnà sa pàrit v jednu dobu s roznymi samcami.Uvital bysom tu fundovanu odpoved od niektorèho z nasich svetoznàmich chovatelov vystavnych anduliek.
Vsetko dobrè s pozdravom Jakab.
dudi

XXX.XXX.60.129
Vymenil jsem je za cizi.samice za samice.je to lepsi a rozumnejsi.jina krev jina genetika.