Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2016 10:25
Hanz chovtel

XXX.XXX.45.2

Dobrý den podáváte papouškům granátové jablka?Pokud ano čím jsou prospěšná a kterým druhům je vhodné je podávat a v jakém množství.Já jsem je začal dávat žakům a jeto krom obyčejného jablka jediné ovoce které vůbec žerou.

20.2.2016 11:03
z jarda

XXX.XXX.139.178

Zdravím, tak já je podával pap.Afriky a Ameriky a brali je v pohodě všichni, ale dával jsem je jen mimo chovnou sezónu nebo jsem zjistil(2 sezóny), že mají negativní vliv na hnízdní aktivitu a jasně, že jsem zjišťoval info a zkušenosti i jiných chovatelů i v zahraničí a bylo mi to potvrzeno asi na 90% a to stačí a pak je taky nutné podávat i jiné ovoce a zeleninu a pořád, nevzdávat to oni si zvyknou! No a když Vás přímo zajímal význam tohoto ovoce, tak to není problém zjistit, např. https://cs.wikipedia.org/wiki/Gran%C3%A1tov%C3%A9_jablko Zappe.

20.2.2016 13:33
zbirka

XXX.XXX.211.96

z jarda napsal(a):
Zdravím, tak já je podával pap.Afriky a Ameriky a brali je v pohodě všichni, ale dával jsem je jen mimo chovnou sezónu nebo jsem zjistil(2 sezóny), že mají negativní vliv na hnízdní aktivitu a jasně, že jsem zjišťoval info a zkušenosti i jiných chovatelů i v zahraničí a bylo mi to potvrzeno asi na 90% a to stačí a pak je taky nutné podávat i jiné ovoce a zeleninu a pořád, nevzdávat to oni si zvyknou! No a když Vás přímo zajímal význam tohoto ovoce, tak to není problém zjistit, např. https://cs.wikipedia.org/wiki/Gran%C3%A1tov%C3%A9_jablko Zappe.

Dobrý den, dalo by sa napísať viac prečo by malo alebo ma negativny vpliv na chovnu sezonu?Ďakujem za odpoved.

20.2.2016 14:02
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
velmi zajimavy prispevek. Take mne zaujala zminka o negativnim vlivu na chovnou sezonu. Prosim muzete to vice rozvest? V cem se projevovala negativa?

Ja osobne podavam papouskum senegalskym granatova jablka jiz vice jak pet roku. Vzdy pred a behem hnizdeni. U papousku je 100% oplozenost vajec a 100% lihnivost ctyri vejce na snusku. Proto mne to zajima.
S pozdravem smidla.eu.

20.2.2016 17:10
z jarda

XXX.XXX.139.178

Zdravím, tak na začátek jsme nedělali žádné vědecké výzkumy nebo tak něco...jen prostě chovní ptáci nebyli tak aktivní jako dřív a i vlastní tok byl mírnější a jakoby až bez zájmu a jak jsem uvedl, tak jsem to zkoušel 2 sezóny a pokaždé stejný a sedl mi jen jeden pár senegálců z importu a měli jen jedno vejce a i z toho slezli a před tím vždy 4vejce a 4mladé, páry z odchovů vůbec nic - páření jsem pozoroval, ale to bylo vše a před tím taky v poho! Tak jsem začal dávat granát.jablíčka mimo chov.sezónu a při odchovu mláďat nebo jsou hodně výživná a vše se vrátilo do "starých kolejí" a bylo vše ok, tak asi tolik má zkušenost, Zappe.

20.2.2016 21:19
boza

XXX.XXX.69.138

Tak já jsem od nového roku podal asi 6x čtvrtku granátového jablka na pár papouškům Královských a Brnardu tak mám po sezoně.

20.2.2016 22:34
mercedes

XXX.XXX.57.9

Tak já podávám granátové jablko každý týden, samozřejmě že přes léto ne, tam dávám jiné ovoce a zeleniu, ale moji papoušci to milujou tak nevím proč jim to nedopřát.Ve voliéře jsou závislý na tom co jim dáme, ve volné přírodě si to granátové jablko možná najdou.Teď mi sedí ve vitápěné voliéře králováci, pap, nádherní. Ovoce dávám každý den.

21.2.2016 10:56
smidla

XXX.XXX.199.221

z jarda napsal(a):
Zdravím, tak na začátek jsme nedělali žádné vědecké výzkumy nebo tak něco...jen prostě chovní ptáci nebyli tak aktivní jako dřív a i vlastní tok byl mírnější a jakoby až bez zájmu a jak jsem uvedl, tak jsem to zkoušel 2 sezóny a pokaždé stejný a sedl mi jen jeden pár senegálců z importu a měli jen jedno vejce a i z toho slezli a před tím vždy 4vejce a 4mladé, páry z odchovů vůbec nic - páření jsem pozoroval, ale to bylo vše a před tím taky v poho! Tak jsem začal dávat granát.jablíčka mimo chov.sezónu a při odchovu mláďat nebo jsou hodně výživná a vše se vrátilo do "starých kolejí" a bylo vše ok, tak asi tolik má zkušenost, Zappe.

Dobry den,
dekuji ze jste se vyjadril. upresnim mou situaci. Grnatova jablka kupuju jak je maji supermarkety za rozumne penize. K podzimu to byva 10 korun, jinak 50 za kus. Driv jsem podaval cele ctvrtky, dnes jim loupu ciste vnitrek, slupku nedostanou. Preci jen ta chemije co na to prijde...
Papousci nasedaji naprosto presne s tydennim rozmezim. Kazdy rok 4 mladata, jen predloni pri stehovani to byly tri. Takto to je uz vice jak pet roku. Verim ze by ptaci zahnizdili i bez toho jablka, ale strasne jim chutna a maji ho radi.
Mimo to dostavaji bezne dostupne ovoce ak jak zraje na zahrade, v zime pak mrkev a dalsi korenovou zeleninu, zeli, jablka. Skratka to co se da uskladnit nebo koupit.
Jiste by bylo zajimave kdyby sem napsalo svou zkusenost vice chovatelu.
S pozdravem smidla.eu.

21.2.2016 11:49
jurosik

XXX.XXX.200.161

Môj ručne dokrmeny pár žakov dostáva každú sezónu, pokiaľ sú k dostaniu granátové jablka cca 20_30 vylúpaných jadierok. Minulý rok samička prvýkrát zahniezdila vo februári ako 3 a pol ročná, zniesla päť vajíčok a zasadla od prvého.Poctivo sedela, ale vajíčka boli prázdne. Toho roku zahniezdili opäť v mesiaci február, zniesla päť vajíčok a sedí ako pribyta.Podobne je v toku aj pár eklektusov, takže nebudem nič meniť a nadalej budem svojím vtákom granátové jablko podávať.

21.2.2016 12:10
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Dobrý den. Moji chovanci dostávají granátové jablíčko již cca 3 roky a vždy bez problému hnízdí. Jakmile se objeví za dobrou cenu tak je pomalu vždy skoupím. Loni od listopadu jsem nakoupil cca 150 ks a vše zamrazil a jak ubývá pomalu doplňuji pokud je v nabídce, jelikož v letě se nedá sehnat a nebo je cena nehorázná.

22.2.2016 14:40
DUTKOPAVLAS

XXX.XXX.188.65

Ja podavam eklektusovi granatove jablko každý týžden a nepozorujem nič.Myslim si že ak by niečo škodilo boly by to pozostatky chemickych postrekov na šupe alebo aj pozostatky pesticidov v celom plode ale je možné že ked sú aj v malom povolenom množstve tak ľudom neškodia ale papagáje sú predsa citlivejšie...
Mám pred sebou sumárne výsledky kontroly rezíduí pesticídov za rok 2013 v SR /k novším sa neviem dostať /
Zo 100% vzorkov ovocia ktore kontolovali je absolutne nevyhovujúcich 3,7% ale
66,2% vzoriek bolo s nálezom rezíduí pesticídov pod MRL /maximálny reziduálny limit / a úplne čisté -bez rezíduí pesticídov 39%-
Dalej som sa dopatral že kontrola konkretne na granatove jablka bola v tom roku urobená u troch rôznych dodávateľoch a v jednom pripade bol rozbor absolutne nevyhovujúci.
Mám záhradu na juhu slovenska kde je čoraz väčšie teplo a plánujem si zasadiť aj granatove jablko /aj skusim aj pawpaw/.

22.2.2016 19:38
Hanz chovtel

XXX.XXX.45.2

Tak dnes se mi podařilo sehnat granátová jablka za 5, - kč kus.Není nadto mít známé ve velkoskladě zeleniny .Udělám si menší zásobu.Ty dvě misky je vyloupaných 8 ks tedy jedna přepravka.Výtěžnost není nijak veliká.

22.2.2016 19:50
boza

XXX.XXX.69.138

Tak že bez problému dávat na plodnost teda nemá vliv nebo tet nedávat může se podávat s šupkou nebo raději vyloupat vyděl jsem někde fotky kde bylo rozřezany na čtvrtky.

22.2.2016 19:57
smidla

XXX.XXX.199.215

boza napsal(a):
Tak že bez problému dávat na plodnost teda nemá vliv nebo tet nedávat může se podávat s šupkou nebo raději vyloupat vyděl jsem někde fotky kde bylo rozřezany na čtvrtky.

Dobry vecer,
rekl bych ze zaver si udela kazdy sam. Nazoru zde par zaznelo. Co se vysledku pesticidu tyce, je dobre si rict ze normy se vztahuji pouze na jeden konkretni pesticid. Pestitele praktikuji techniku stridani postriku. Prvni postrik jednim, druhy druhym a tak dale. V souctu pak muze plod obsahovat nevyhovujici koktejl, ale jednotlive, jak jsou testovany jsou v norme.
S pozdravem smidla.eu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík