Zdravim, známá dostala na "hlídání" korelku, hned při prvním pohledu se mi nelíbí její zobák..
Chci se zeptat co by se s tím dalo dělat? Vypadá to totiž, že jí korelka zůstane, pač majitelka
je "pracovně" zaneprázdněná a nemá na ní čas..
Díky za rady.
No zkusil jsem to vyfotit lépe, ta jedna fotka se snad povedla. Zobák se mi zdá přerostlej a kousek spodního jí chybí a celkově se mi zobák nezdá jako zdravej. Sám mám dvě korely a ten zobák je úplně jinej.
atka
napsal(a):
Jejda, je to ještě horší než jsem čekala po první fotce. Na spodním zobáku je snad počínající nekrosa...rozhodně hned zítra veterinář - tady je domácí léčba bezpředmětná...
Dejte, prosím, vědět jak se to dál vyvíjí.
Dobrý den.
Velice by mne zajímalo, podle čeho usuzujete na počínající nekrózu spodní části zobáku ? Jde mi o to, jak může nekrotizovat ztvrdlá rohovina ? Přeji hezký den. M. Vít.
kunanec

XXX.XXX.103.251
Neni to jen prerostlej zobak a nedostatek mineralu ? Tak proc ta panika.
ráďa258

XXX.XXX.195.189
jirka3108
napsal(a):
No zkusil jsem to vyfotit lépe, ta jedna fotka se snad povedla. Zobák se mi zdá přerostlej a kousek spodního jí chybí a celkově se mi zobák nezdá jako zdravej. Sám mám dvě korely a ten zobák je úplně jinej.
To bude chtít opravdu veterináře, vypadá to vážněji a udělat pro jistotu i testy na PBFD.
kunanec
napsal(a):
Neni to jen prerostlej zobak a nedostatek mineralu ? Tak proc ta panika.
Dobry den,
v horni casti zobaku je zretelne patrna cara po cele strane, odspodu zacinajici cernat. Konec horni casti je olamany. Dolni cast vypada o poznani hure. Nemyslim si ze by se melo jednat pouze o prerostly zobak. Dle meho nazoru je nutna navsteva veterinare, ktery na miste zjisti rozsah a pricinu poskozeni.
S pozdravem smidla.eu.
U veta jsem byl, dostal jsem kapky (ne já, ta korela) a zastřihl ji spodní zobák. Jinak zbytek je prý v pořádku.
Jelikož jsem byl na vážkách, stavil jsem se ještě cestou zpět u chovatele a konzultoval jsem to s ním a také nehledal nic mimořádného..
Tak jsem z toho sám jelen..
Už i proto že ty kapičky jsou pro všechny zvířata.. nic speciálního to není.. Kombisol AD3E..
ráďa258

XXX.XXX.195.189
atka
napsal(a):
Tak to je skvělé. Měla jsem strach, že to bude PBFD. A je moc dobře, že nemám pravdu.
Jak víte, že nemáte pravdu když nejsou testy. Prostě to jen veterinář odbyl, ale ten zobák opravdu vypadá špatně.
Dobry vecer,
nechci se dotknout veterinare a ani zadavatele. Osobne jsem u toho nebyl a nevim zda bylo spravne pretlumoceno.
Kdyby se jednalo o meho papouska, potrel bych zobak tukem a soucasne bych nasadil Scatt pro pripad, ze se jedna o roztoce. Po par dnech desinfekci pro pripad, ze tam jsou nejake plisne. Kdyz nic jineho, alespon vyloucite jistou cast moznosti.
Pokud by to nezabralo, ptaka bych vyradil z chovu.
S pozdravem smidla.eu.