Alexander červenočelý (rudočelý) - hlasitosť

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nikola12345

11.4.2016 09:14
Nikola12345

XXX.XXX.246.21

Dobrý deň, chcela by som si zaobstarať alexandra červenočelého a čítala som od viacerých zdrojov, že je to celkom tichý papagáj. Kedže bývame v paneláku a je, nielen kvôli susedom, ale aj rodičom hlasitosť dosť dôležitá, tak by som sa chcela niekoho, kto má skúsenosti a týmto papagájom, spýtať či je teda naozaj celkom tichý a či by mi to nevedel niekto porovnať s kakarikom čč. alebo aspoň s andulkamy. Mala som kakarika no bohužiaľ mi uhynula, kvôli zraneniu a jej krik bol celkom v pohode, kedže to bolo iba občas. S andulkamy mám tiež skúsenosti - starala som sa o ne dočasne a tie škriekali non-stop celý deň a to nám dosť vadilo.
Viem, že sú aj tichšie papagáje ako napr. neoféma a aymara, ale chcela som niečo, čo sa dožije dlhšie a bude o niečo inteligentnejšie. Vopred ďakujem za odpoveď.

Nikola12345

11.4.2016 09:40
Nikola12345

XXX.XXX.246.21

Pardon myslela som alexander červenohlavý, trovhu som sa zmýlila v názve

11.4.2016 10:45
kubanec

XXX.XXX.103.251

Já myslim že si ho klidně mužete pořidit do panelaku.

Nikola12345

12.4.2016 20:53
Nikola12345

XXX.XXX.246.21

Dobre, tak ďakujem aspoň za takúto odpoveď :) ja si ho teda neskôr skúsim kúpiť, veď pri najhoršom ho môžem zasa predať, ale myslím a dúfam, že sa to nestane.

undulatus

12.4.2016 21:15
undulatus

XXX.XXX.16.212

Alexander červenohlavý je veľmi tichý papagáj, nemusíte sa báť hlučnosti.

Nikola12345

14.4.2016 15:42
Nikola12345

XXX.XXX.246.21

Potešili ste ma, tak ešte raz ďakujem.

14.4.2016 16:19
sunflowersman

XXX.XXX.254.207

Nikola12345 napsal(a):
Potešili ste ma, tak ešte raz ďakujem.

Dobrý den.

Alexandr rudohlavý byl jeden z nejtišších papoušků v mém chovu. Nedá se říct, že křičeli jako alexandr malý či čínský, pokud se už ozývají, pískájí tiše a melodicky.

M. Štěpán.

14.4.2016 23:02
Pistik251

XXX.XXX.31.19

sunflowersman napsal(a):
Dobrý den.

Alexandr rudohlavý byl jeden z nejtišších papoušků v mém chovu. Nedá se říct, že křičeli jako alexandr malý či čínský, pokud se už ozývají, pískájí tiše a melodicky.

M. Štěpán.

Plne suhlasim ich ton je velmy prijemny.

15.4.2016 21:29
nicka

XXX.XXX.151.4

Mám alexe rudohlavého od chovatele- Byly mu cca 4 měsíce z venkovní voliéry. Teď je mu asi rok, tak napíšu zkušenosti. Je to opravdu hodně plachý papoušek. První 4 měsíce se opravdu hodně bál, když jsem mu dávala krmení, a zeleninu a ovoce do misky. Splašeně poletoval po kleci. pak jsem si koupila morče a vše se sice pomalu ale přece změnilo. Morčátko se lidí až tak nebojí a je hodně žravé a klidné a neagresivní a alex to od něj odkoukal. Takže dnes jsem s alexem na tom tak, že je v klidu, když mu dávám krmení, vezme si ode mně z ruky např. kukuřici nebo hroznové víno, ale na ruku nejde! Ruky se pořád bojí. Myslím si, že to není papoušek na mazlení a ani na mluvení. Ten můj neumí nic. Co se týká hluku, většinou píská ráno - dopoledne a k večeru- Jeho hlas je opravdu příjemný, ale přeřve televizi na střední hlasitosti.Měla jsem doma 2 měsíce korelu - nalezence a a ta byla co se týká hlasitosti o trošku níž..Je pořád hodně plachý ale celkem tichý a jeho projev je podle mně příjemný. Zkuste si poslechnout na Youtube - plum head parakett. Kdybych se znova rozhodovala, ač ho mám moc ráda, dala bych na rady zkušených chovatelů a tento druh bych si nepořídila, pokud nechci jen na něj koukat Včera mi poprvé sednul na rameno, ale jen díky tomu, že jsem jeho kamaráda - morče měla v náručí. No, taky úspěch, ale bez morčete bych ho asi vůbec neochočila. Já osobně bych šla do ary nobilis. je sice dražší, ale podle toho co jsem o ní zjistila, je na mazla lepší než aleandr rudohlavý určitě. Přeji hodně zdaru..

15.4.2016 21:37
kubanec

XXX.XXX.103.251

Nemužete porovnavat papouška ručně dokrmenýho s papouškem odchovaným rodiči takzvaně na bydlo a pani jde o hluk i když se najdou lidi co tvrdi že nobiliska neni hlučná.

15.4.2016 22:03
nicka

XXX.XXX.151.4

OK. zkuste tedy sehnat ručně dokrmeného alexandra rudohlavého. Co se týká hluku, je myslím v pohodě, ale na mazlíka se nehodí. Takže budoucí majitelka alexe rudohlavého sice nebude mít problém s hlukem, ale bude mít velký problém s ochočením, Alexandr rudohlavý je prostě plachý. Vlastní zkušenost. A myslím si, že i ručně dokrmený při nedostatku kontaktu s majitelem - musí do práce, služební cesta, návštěva rodičů apod., se nikdy dokonale neochočí. Ten můj zná mojí dceru, co je u nás a přesto se jí bojí a nevěří jí. I když mu nikdy nic neudělala ale ona se o něj nestará a když přijde někdy návštěva je úplně paf. Úplně zkamení. Ale mě věří.Kdybch se měla znovu rozhodnout, tak co se týká hluku, tak alex rudohlavý ANO, ale na mazla bych vybrala jiného papouška.

16.4.2016 08:48
Nikola12345

XXX.XXX.246.21

No to že sa nenaučí rozprávať mi vôbec nevadí, ale nezáleží ta plachosť aj od konkrétnych jedincov ? Každý papagáj má totiž inú povahu a čítala som na rôznych stránkach, že sa pri troche trpezlivosti dá skrotiť bez problémov. Teda ak nezoženiem ručne dokrmovaného. Ja som študentka a budem študovať ešte 4 roky a k tomu som introvert takže nemám problém sa papúchovi venovať niekoľko hodín denne. A videá na youtube som už pozerala, hlas je v pohode, len ono je to predsa len video, takže som sa radšej pre istotu ešte pýtala tu. Ak by ste vedeli ešte o inom druhu, ktorý je tichí, ale nie drahší, lebo drahšieho si nemôžem dovoliť, tak mi môžete dať nejaký tip. Ďakujem.

16.4.2016 14:54
kubanec

XXX.XXX.103.251

Ručně dokrmenýho budete asi fakt těžko schanět jedině si dejte inzerat a koupit od chovatele z budky a dokrmit stači už když maj peří ze začatku trochu boj ale pak dobrý.

16.4.2016 17:00
chovatelaustralie

XXX.XXX.233.138

Já bych si tohoto papouška do menší klece rozhodně nepořizoval. Do bytu například v panelovém domě se opravdu nehodí. I když není příliš hlučný tak rozhodně potřebuje přiměřeně velkou voliéru k proletu. V malé kleci nebude rozhodně spokojený. Je to voliérový pták.

16.4.2016 18:01
Nikola12345

XXX.XXX.246.21

No ručne dokŕmiť už trochu staršie mláďa by som hádam zvládla, síce som to ešte nerobila ale nejaké informácie o tom mám, alebo by som ho dala niekomu, kto dokrmuje aj iné papagáje a bol by mi ochotný ho k nim "prihodiť"

Čo sa týka toho, že je to skôr voliérový papagáj tak je mi jasné že potrebuje veľa lietať a ani určite nechcem aby bol celý deň zavretý v klietke, v nej by bol cez noc a v čase našej neprítomnosti, inak by som ho mala volne v izbe, ktorá má 5x4 metra a myslím že takéto voliéry nemá hociktorý papagáj a nemyslím si, že nejaký papagáj lieta v kuse celý deň bez prestávky aby nevydržal pár hodín s hračkami v klietke. A teda keby nerobil nejaké problémy tak bude mať k dispozícii celý byt.

Ale stále sa nebránim prijať aj iný druh papagája, ak mi viete nejakého poradiť, ktorý sa prevuje iba občas a nemá silný hlas, ktorý by nebol nejaký nepríjemný.

17.4.2016 13:03
Nikola12345

XXX.XXX.246.21

A čo taký papagáj senegalský ? Viem že je už o niečo hlučnejší, ale bude to v panelovom byte znesiteľné ? Napríklad ak budú naši spať po nočnej, bude ho z mojej izby cez 2 ďalšie miestnosti so zatvorenými dverami počuť až k nim ? Kakarika počuť bolo ale bolo to slabé a vôbec to nevadilo.

17.4.2016 15:04
nicka

XXX.XXX.151.4

Myslím, že u alexe rudohlavého to s potřebou proletu není tak horké. Aspoň ten náš je zavřený než přijdu z práce, pak je puštěn do večera a stejně toho moc nenalítá, udělá dvakrát dvě tři kolečka kolem obýváku 6x3m a jinak někde posedává a občas přelétne na klec, na skříň
a pdobně. Když je hezky, zabezpečím klec a dávám ho na balkon, jsem tam s ním.Je vždycky tak užaslý, když najednou vidí oblohu, slunce, jiné ptáky. Je mi ho pak někdy líto. Ale zase se rád vrátí domů, do obýváku, kde to zná. Po celém bytě nelétá, jen občas zalétne do kuchyně, nebo do pokoje, ale zpravidla se hned vrátí zpět. Zkuste si pročíst, pokud ještě nemáte pročteno, Parrotclub.sk. Tady na Fauně jsou spíš chovatelé, na Parrotu spíš majitelé papoušků jako mazlíků. Senegalce bych nevzala, mají prý dost obtížnou pubertu a jsou to dřevorubci. Ale s těmi vlastní zkušenost nemám. Alexové ted vyvádějí mladé, tak by pro Vás asi nebyl problém si ho sehnat. Hodně zdaru.

17.4.2016 15:15
nicka

XXX.XXX.151.4

Ještě k tomu hluku.Pokud má náš alex pískací náladu a přeřvává TV, když se zrovna chci dívat, přenesu ho do ložnice a je zticha. Nikdy tam není moc dlouho, ale je opravdu zticha ani nepípne. Tam sedí, krmí se, hraje si s hračkami, takže myslím, že mu to nevadí. Aspoň zatím co ho mám - skoro 9 měsíců - to funguje.

17.4.2016 16:09
Nikola12345

XXX.XXX.246.21

Ďakujem za podelenie sa o skúsenosti, a aj za stránku pozriem si ju ešte som ju nečítala.

4.5.2016 20:06
Pistik251

XXX.XXX.31.19

Mam otazku ake su rozdieli v cenach tichto alexandrou cervenohlavych (rudohlavy). Myslim prirodny oproti dostupnim mutaciam ako pastel skorica atd.
Dakujem.

5.5.2016 20:14
Nikola12345

XXX.XXX.8.162

Ešte by som sa chcela spýtať na Alexandra ružovoprsého fúzatého, ten je tiež označovaný za o niečo tichšieho ako ostatné alexandre a jeden chovateľ písal, že je ich hlučnosť približne prirovnatelná ku korelám, že to nie je horšie. A tiež sa dá, podla toho čo som pozerala inzeráty, celkom ľahšie zohnať ručne dokrmeného ako toho červenohlavého. Akú máte skúsenosť s týmto fúzatým ? Ďakujem.

6.5.2016 00:00
alex66

XXX.XXX.204.8

Co se týče alex. vousatých tak ti jsou daleko hlučnější než korely to vám klidně odpřisáhnu. Ale je to hlavně o tom jak často se ozývají. Mám dva páry a ozývají se monimálně, takže o nich skoro ani nevím. Nejhlučnější jsou když vyletují mladí z budky, to jenom stačí se ochomýtnout u voliér a spustí pěkný koncert. Trvá to ale jen asi minutu a zas je klid.

6.5.2016 12:02
Nikola12345

XXX.XXX.8.162

Aha, tak ďakujem, ono to asi aj závisí už od konkrétneho jedinca, že ako často a ako silno sa prejavujú a ak nebudem mať šťastie, tak môžem práve ja doniesť domov malého ukričanca. Ale asi už rovno kúpim radšej korelu, ak nezoženiem a. červenohlavého, tam mi až tak nehrozí, že bude v dospelosti agresívna a že bude okusovať drevo a ničiť si hračky, a dá sa skrotiť aj bez ručného dokrmenia, no neviem ešte.

4.6.2016 16:19
cherryann

XXX.XXX.27.41

Nikola: tak ako ste sa nakoniec rozhodli, vybrali ste korelu, alebo alexa? :)

Ja som vyberala podobne ako vy - do paneláka, na mazla a vybrala som senegálca. Tu, na ifaune, toľko milovníkov nemajú, ale inde sú veľmi odporúčaní a ten náš je zatiaľ (8 mesiacov, takže puberta nás iba čaká) super. Je to hrozný klaun, maznák, píska, pusinkuje, myslím, že skúša už aj hovoriť...

Tu mám nejaké videá, ako vie pískať, hrať sa, kúpať sa: https://www.youtube.com/watch?v=uoDVeSRRIMs&list=PL_bN8SwYeX7VODxBtZwnajitSfZJUNvi9&index=20

Čo sa týka hlučnosti, tak vo väčšom byte v paneláku sa to dá, ale vie zavrieskať slušne. Na druhej strane, čo som tak počula iné papagáje, tak je to ešte v kľude. Cez dve miestnosti ho podľa mňa počuť bude, ale iba tlmene, asi ako keby susedia mali plačúce bábo.

Ináč povahovo zatiaľ má rád mňa aj manžela, ale terorizuje našu mačku, nalietava na ňu :) Veci obhrýza dosť, ale nemyslím si, že by to u ostatných papagájov podobnej veľkosti bolo ináč. V posledných dňoch sa začal krásne maznať, vrká na mňa, pusinkuje, kŕmi ma, nechá si hladkať hlavičku...Kúpili sme ručne dokŕmeného, tak od začiatku sa nebál.

A je ozaj veľmi šikovný, vie si otvoriť zobákom zaváraninový pohár s piškótami, sánkuje sa po klietke na papieriku, hráme sa na schovávačku a rozpráva sa s vtákmi za oknom :)

Takže za seba by som senegálca kľudne odporučila, ktovie ako bude po puberte, ale zatiaľ ako môj prvý papagáj, skvelý.

Ináč z podobných tichších stredných papagájov sa často odporúča ešte Amazónik - Pionites, vraj veľmi zábavná povaha, na youtube sú krásne videá ako skackajú :).

5.6.2016 11:54
Nikola12345

XXX.XXX.203.165

No ja som sa nakoniec, po prečítaní kopu stránok a diskusií, rozhodla pre pyruru zelenolíceho a už ho mám aj rezervovaného, takže o týždeň si po neho ideme. Tiež to s nimi nie je zrovna najľahšie ako som sa dozvedela, ale myslím že s ním bude kopu zábavy a že je aj celkom vhodný do bytu, jeho krik by nemal byť nijak strašný pokiaľ viem aj keď je to individuálne, hádam budem mať šťastie na tichšieho

Přidejte reakci

Přidat smajlík