Budka do L pro senegalce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.4.2016 14:22
krabatka

XXX.XXX.164.43

Máte někdo zkušenosti s horizontální budkou do L u senegalců? Eliminuje to zranění mláďat rodiči když lezou do budky? Mám harmonizující pár, ale pokud se povede, tak budou odchovávat poprvé...
Děkuji.

11.4.2016 21:43
90kuko

XXX.XXX.38.100

Ja použivam iba L budky a možem povedat že na 100percent sa osvečili,.

12.4.2016 09:42
z jarda

XXX.XXX.139.178

Zdravím, plně jen souhlasím s předešlou odpovědí... Zappe.

12.4.2016 10:49
krabatka

XXX.XXX.164.43

Děkuji a nemáte kontakt na někoho, kdo je vyrábí?

15.4.2016 21:57
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

krabatka napsal(a):
Děkuji a nemáte kontakt na někoho, kdo je vyrábí?

Paní, udělejte nebo Vám někdo udělá hranol ze čtyř kusů, vrch poklop a dno. Uprostřed do půl plochy podlahy mezipatro, jakési druhé dno. Jde to rychle a je to jako budka L. Používám to z důvodu lehké výroby a osvědčují se. Z vnělšího pohledu je budka kompaktnější a z vnějška pověšená i estetičtější a praktičtější.

16.4.2016 04:59
tomik

XXX.XXX.214.34

Moudivláček napsal(a):
Paní, udělejte nebo Vám někdo udělá hranol ze čtyř kusů, vrch poklop a dno. Uprostřed do půl plochy podlahy mezipatro, jakési druhé dno. Jde to rychle a je to jako budka L. Používám to z důvodu lehké výroby a osvědčují se. Z vnělšího pohledu je budka kompaktnější a z vnějška pověšená i estetičtější a praktičtější.

Dobrý den a to máte to prkénko v budce, pod vletovým otvorem, a nebo na zadní straně. Děkuji.

16.4.2016 08:06
atobajus

XXX.XXX.195.189

krabatka napsal(a):
Máte někdo zkušenosti s horizontální budkou do L u senegalců? Eliminuje to zranění mláďat rodiči když lezou do budky? Mám harmonizující pár, ale pokud se povede, tak budou odchovávat poprvé...
Děkuji.

Používal jsem u senegalců klasické budky jak stojaté tak ležaté a nikdy se mi nestalo, že by u stojatých budek pár zranil mláďata nebo poškodil snůšku.
Pokud se toho bojíte tak dejte ležatou budku a máte klid.

16.4.2016 09:02
666kuba

XXX.XXX.123.246

Zdravím,
používal jsem u senegalců stojaté budky a jednu ležatou a nikdy nebyl problém.Zkušenost se 3 chov.páry a 8 let chovu.Byla i sezona s odchovem 20ks mláďat, samozřejmě ze 2 hnízd.Většinou jsem se je snažil nechávat hnízdit jen jednou, ale přírodě neporučíte...

16.4.2016 20:55
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

tomik napsal(a):
Dobrý den a to máte to prkénko v budce, pod vletovým otvorem, a nebo na zadní straně. Děkuji.

Pod vletovým otvorem. Pod ním je stín a pak, když mladí lezou ven, tak tam sedí a koukají otvorem ven. Samec když vlítne rychle do budky, nehoupne na vajíčka. Samice si většinou dělá hnízdo pod prknem, ale ne vždy.

18.4.2016 08:31
krabatka

XXX.XXX.164.43

Děkuji za inspiraci, to se mi zdá jako skvělý nápad. Mohl byste mi napsat přibližné rozměry této budky? Já bych se normálně stojaté budky nebála, ale samice je ručně dokrmená a pokud si hlídá v kleci třeba nějakou hračku, je moc hrrr. Proto se bojím, aby mláďatům nechtíc neublížila, když by se hrnula do budky.

18.4.2016 18:43
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
ja pouzivam budky kmenove nastojato. Jedna para si v boku budky vydlabala zakouti a vejce umistuji do nej. Druha para se dlouho k nicemu nemela, tak jsem do budky instaloval prkynko pres jednu polovinu. Umisteno na protejsi strane nez vletovy otvor. Ptaci zahnizdili pod timto prkynkem. Pravda do nepravidelneho kruhu v budce se dost blbe ta deska vyrezavala, ale ptaci byli toleratni a misty nepresnost ignorovali ;)
S pozdravem Smidla.eu.

18.4.2016 19:32
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Když jim dáte do stojaté budky nějaký žebříček z pletiva nebo kousky dřeva něco jako malé schůdky tak vám nebude skákat na vejce ani na mladé.

19.4.2016 20:42
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

krabatka napsal(a):
Děkuji za inspiraci, to se mi zdá jako skvělý nápad. Mohl byste mi napsat přibližné rozměry této budky? Já bych se normálně stojaté budky nebála, ale samice je ručně dokrmená a pokud si hlídá v kleci třeba nějakou hračku, je moc hrrr. Proto se bojím, aby mláďatům nechtíc neublížila, když by se hrnula do budky.

Paní,
nevím, jestli je to dotaz na moji odpověď. Budka 30 krát 30. Výška 50. Myslím si, že na velikosti tolik nezáleží. Asi nejdůležitější bude stín v budce.
V květnové tištěné Fauně budu mít článek o mé první zkušenosti s odchovem p. senegalských. Třeba Vás tam něco zaujme. Píšu staré zkušenosti určené hlavně začínajícím chovatelům.
O. Německý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík