Navštívil sem burzu v Sobotce, smutný pohled...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2016 13:48
lada 4

XXX.XXX.81.5

Zajel sem na poslední v burzu v Sobotce, která se konala 8.5 Měl sem v plánu nakoupit letošní odchov andulek a pár kousků ag. růžohrdlích do chovu.Na příští sezonu ale k mému překvapení se nedalo nic koupit. Poněvadž než otevřeli věd čina chovatelů to hned dala do výkupu. Takže na sále skoro nic nebylo a co bylo se hned dobře prodalo. Jeto škoda, že si chovatelé neváží sví práce a spokojí se z cenou výkupu.Výkupčí tam budou i ke konci burzy tak bito šlo i obráceně ? p. Linek.

15.5.2016 14:04
chovatel  30

XXX.XXX.96.17

lada 4 napsal(a):
Zajel sem na poslední v burzu v Sobotce, která se konala 8.5 Měl sem v plánu nakoupit letošní odchov andulek a pár kousků ag. růžohrdlích do chovu.Na příští sezonu ale k mému překvapení se nedalo nic koupit. Poněvadž než otevřeli věd čina chovatelů to hned dala do výkupu. Takže na sále skoro nic nebylo a co bylo se hned dobře prodalo. Jeto škoda, že si chovatelé neváží sví práce a spokojí se z cenou výkupu.Výkupčí tam budou i ke konci burzy tak bito šlo i obráceně ? p. Linek.

Myslím si, že tak úplně pravdu s tím výkupem nemáte. Proč to hned dávají do výkupu je jasné. Někdo koupí 1, max.2 kousky a vybírá a vybírá a zkouší, aby cena byla nižší. Pokud dá do výkupu ze menší cenu, než by prodal na stole, tak ví, že prodá vše ihned a domů neveze nic. Vím, že výkupčí jsou na výstavách či burzách až do konce, jenže potom jsou ceny úplně jinde, než při záčátku( a to možná nevíte). Pokud můžu poradit, tak si sežeňte solidního chovatele, zajeďte si přímo k nim a tam máte krásný výběr a navíc si můžete prohlédnout i rodiče kupovaných mláďat...Několikrát jsem navštívil různé burzy a zkusil jsem dát stejnou cenu za andulky, jako dával výkup)Bylo to v období kdy ještě andulek moc nebylo, tuším únor), prodal jsem sice cca 8 kusů, ale ostatní výkupčí prohlížel a hlavně hledal u andulek nějakou vadu, na kterou by poukázal a nevzal ani brko(ku podivu je vzal všechny, ale cenu chtěl dát nižší než byla ráno, nakonec dal stejnou). To je hlavní důvod, proč někteří chovatelé spěchají hned po ránu do výkupu...Doufám, že jsem se Vám to snažil napsat tak, jak to opravdu funguje...

15.5.2016 16:03
kubanec

XXX.XXX.103.251

No je to boužel tak menší burzy se ani nemusí pořádat stači oznamit v kolik hodin tam přijede výkup což svědčí něco kam došlo české chovatelství.

15.5.2016 16:17
dr.Doubek

XXX.XXX.90.13

kubanec napsal(a):
No je to boužel tak menší burzy se ani nemusí pořádat stači oznamit v kolik hodin tam přijede výkup což svědčí něco kam došlo české chovatelství.

Ja mel na sale pekne letosni andulky za 100kc, ihned se zacali lidi divit, ze je to moc, tak jsem je vzal a ve vykupu mi dal 110 bez kecu, takze pohoda, za lonske belohlave korely s urcenim pohlavi jsem chtel 400 a to bylo kecu, ze na podzim byli i za 250, myslite ze kazdeho bavi se handrkovat, korely jeli domu a hned za hodinu tu byl jeden z tech smlouvatelu a dal 400 za kus bez kecu

15.5.2016 16:41
bubanek

XXX.XXX.191.18

Presne tak, jak pise dr.Doubek. Cim dal vice chovatelu da papousky radeji do vykupu, nez poslouchat kupujici. Ted na jare jsou ceny vykupu priznive, takze andulky za 100 kc, korely belohlave za 350 kc jsou bezne ceny. A proc by mel prodavajici zlevnovat, kdyz cena vykupu je vysoka ? A musim jeste dodat, ze posledni burza se konala zacatkem kvetna. V dany termin jeste odchovu moc neni. Spis zadne. Ja nemam jeste ani jedno mlade venku z budky. Budky jsem daval na Josefa.

15.5.2016 16:46
kubanec

XXX.XXX.103.251

No jasně že nikoho se nebavi handrkovat a lidi to daj radši do vykupu aby to nevezli dom jenom tady na diskuzi všichni píši že do výkupu by v životě nic nedali ale realita je jiná českej chovatel když kupuje tak brečí jak je to drahý ale když pak prodává tak za plnou cenu

15.5.2016 20:05
peterconnery

XXX.XXX.195.108

A přitom je to vlastně všechno věc pořadatelů,
ke změně by stačilo otevřít nejdřív burzu a až ke konci dát možnost výkupu.

15.5.2016 20:22
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Jak chcete donutit pořadatele aby toto zajistili? nemohou nikoho omezovat a už vůbec ne když výkupčí stojí mimo areál nebo budovu?

15.5.2016 20:38
peterconnery

XXX.XXX.195.108

loskutakruda napsal(a):
Jak chcete donutit pořadatele aby toto zajistili? nemohou nikoho omezovat a už vůbec ne když výkupčí stojí mimo areál nebo budovu?

Nutit nikoho nechci. mělo by to být podle mého názoru jak v zájmu pořadatelů, tak i v zájmu chovatelů a návštěvníků, aby z burzy nebyl čistě jen výkup.

Co brání pořadatelům udělat burzu od 7:00 a výkup např. až od 9:00?

Pokud výkupčí stojí mimo budovu nebo areál, tak silně pochybuji, že by byla jeho "obchodní činost" v tu chvíli legální.

15.5.2016 20:47
emill

XXX.XXX.210.9

peterconnery napsal(a):
Nutit nikoho nechci. mělo by to být podle mého názoru jak v zájmu pořadatelů, tak i v zájmu chovatelů a návštěvníků, aby z burzy nebyl čistě jen výkup.

Pokud výkupčí stojí mimo budovu nebo areál, tak silně pochybuji, že by byla jeho "obchodní činost" v tu chvíli legální.

Pořadatelé s tím nic dělat nemohou a ani dřívější otevření burzy by nic nezměnilo. Například v Přerovu začíná burza v 5:00 a než dojdete do haly projdete kolem x výkupčích, kde jsou fronty. Je to věc samotných chovatelů komu a za jakou cenu jdou ochotni prodat.

15.5.2016 20:52
kubanec

XXX.XXX.103.251

Kdyz budete omezovat vykupci tak vam tam neprijedou lidi prodaj na stole par papouchu a vetsinu povezou dom a priste pojedou jinam proste chov papoušku je komercni zalezitost a komerce ma své pravidla vykup da ze zacatku vetsi cenu a pak jde s cenou dolu a tim vlastne tresta ty co prodavali na stole a co jim zbylo pak daj do vykupu takze borci uz brzo rano stoji frontu u vykupu aby chytli dobrou cenu.

15.5.2016 20:56
hrb

XXX.XXX.109.19

Mas kupovat v lete nebo na podzim, kdy je ptaku hodne a ceny prijatelné

15.5.2016 20:58
arčí88

XXX.XXX.158.34

Prodával jsem tady v inzerátech loňské korely samce i samice pěkný kusy a taky nějaký anduly které byli už vybarvené, mněl jsem tady anduly za 100kč, korely 250kč a 350kč, chtěl jsem je vzít na stůl ale přišlo mně pár emailu že je to drahý tak jsem se nasr.l a dal jsem je do výkupu za loňské anduly dal 110kč, a za korely že byli loňské tak dal 300kč a 400kč, přijel jsem domu a ejhle jsem mněl odtěch lidí který psali že je to drahý že by si je vzali. Tak jsem jim napsal že korely jsem dal do výkupu za lepší cenu a bez handrkování.

15.5.2016 21:26
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

peterconnery napsal(a):

Proč by měla být jeho obchodní činnost nelegální mimo areál nebo burzu? pokud má živnost na výkup ? normální podnikáni jako všichni prodejci na trzích a u silnic atd atd.

20.5.2016 20:13
peterconnery

XXX.XXX.195.108

loskutakruda napsal(a):
Proč by měla být jeho obchodní činnost nelegální mimo areál nebo burzu? pokud má živnost na výkup ? normální podnikáni jako všichni prodejci na trzích a u silnic atd atd.

Napadá mne např. "zábor veřejného prostranství bez povolení příslušného Městského nebo Obecního úřadu". Jestli má někdo stánek u silnice, neznamená to ještě, že je tam legálně. A prodejci na trzích mají určená místa kde mohou prodávat a platí za každý čtvereční metr.

20.5.2016 20:44
peterconnery

XXX.XXX.195.108

Nechtěl jsem to tu už rozvádět a posouvat to vlákno zase nahoru, ale nějak mi to nedá. Možná jsem naivní ale prolíná se tu pořád "burza a výkup". Čtu tady názory jako "nemůžete omezovat výkupce" nebo "Pořadatelé s tím nic dělat nemohou a ani dřívější otevření burzy by nic nezměnilo"... Mám to chápat tak, že BURZA je tu proto aby byli výkupci spokojeni a aby bylo v klecích v prostorách burzy co nejmíň ptáků? Nebo že se do budoucna budou otevírat burzy až dorazí výkupčí? O tom je BURZA? Mezi platícími návštěvníky nejsou jen chovatelé. Nedávno jsem byl na burze svědkem rozhovoru sklamaného klučiny se svým otcem, ve kterém padla věta "Tady skoro žádní ptáci nejsou, ale ten pán venku v autě jich tam má spoustu. To je ale škoda..." Potom jsem tu dvojici viděl u výkupčího, kde se klučina naivně zeptal na modrou andulku. Pohrdavá odpověď výkupčího byla "prodám ti jí za tři tisíce". - I já bych se chtěl podívat na úspěchy chovatelů, prohlédnout si chované druhy, případně vyměnit ptáky nebo koupit něco do chovu třeba i od chovatele na burze. Tak teď nevím, proč se tomu ještě říká burza a kdo je tu omezován... Upozorňuji že nemám nic proti výkupákům, mám mezi nimi přátele. Tak. Vím, že s tím nic nenadělám, vím, že hodně lidí, kteří jdou na burzu jen prodat ptáky do výkupu se mnou nebude souhlasit. Ale je to diskuze a tohle je můj názor Amen.

23.5.2016 11:26
palo sk

XXX.XXX.73.18

Dobrý deň Peterconnery -na úspechy chovateľov sa idem pozrieť na výstavu- nie na burzu.A ak nebudú na burze výkupcovia, tak táto burza zhasne skôr ako indiánska fajka mieru.
Ps.Nie som výkupca.
Palo SK.

23.5.2016 12:13
atobajus

XXX.XXX.195.189

palo sk napsal(a):
Dobrý deň Peterconnery -na úspechy chovateľov sa idem pozrieť na výstavu- nie na burzu.A ak nebudú na burze výkupcovia, tak táto burza zhasne skôr ako indiánska fajka mieru.
Ps.Nie som výkupca.
Palo SK.

23.5.2016 13:21
sahulalukas

XXX.XXX.211.179

Burzu na kladně sem navštívil 6x a z toho 2x za mnou běžel výkupák jestli neprodám. Docela mě dostala i otázka jestli nechám 5 žlutých kakaric za 200 (všechny). Odpověděl sem že to je radši pustím a za hodinu jsem měl 1000 kč a poslední samici. Od té doby sem na burze nebyl a prodávám po inzerátě (i za víc). Trošku mě to mrzí protože když má člověk volnou klec nebo voliéru a má představu co do ní tak na takové burze, teda alespon mě, občas cvnkne do nosu něco co by mě na inzerci nenapadlo hledat. Ty burzy mají takové kouzlo tajemna a člověk neví co poveze domů.
Tak přeji těm co vydrží at prodávají úspěšně na stole a těm co dávají do výkupu ať za ty peníze alespoň ty své ptáčky rozmazlí :).

23.5.2016 16:35
Chovatel 1

XXX.XXX.153.26

Ano 100% souhlasím nechápu chovatele kteří si kupují ptáka a není jim trapné smlouvat aby ušetřily 50 korun to je hnus.Osobně když se mi pták líbí tak nesmlouvám.Samozřejmě nesmí ta osoba přestřelit.Základ chovu je kvalitní osazenstvo a né cena.Jinak veliká výhoda výkupu je vtom že se nemusíte setkávat s takovými co si nechají vrtat koleno.Po takovém setkání mám vždy zkažený celí týden.

23.5.2016 20:18
lada 4

XXX.XXX.229.18

palo sk napsal(a):
Ps.Nie som výkupca.
Palo SK.

A že přežily burzy dříve bez výkupčích ? Šlo to i bez vás, nebylo tolik chovatelů ono jich tedy není ani teď moc.Dříve jsme jezdili na burzy abychom se tam sešli z přáteli a popovídali o chovu, popřípadě vyměnili svěřence.A když se neprodalo byl důvod proč jed příště znova. A kam do dospělo dnes, nacpat malou přepravku ptactvem nevalné kvality ( věd činnou ) a honem do výkupu a domu.O tom předci chovatelství není, naštěstí jsou ještě mezi námi chovatelé co to ví. Přeji pěkní večer p. Linek.

23.5.2016 20:42
cerep

XXX.XXX.161.166

Zdravim, kde vsichni ti ptaci z vykupu konci, jaky je vubec jejich osud? Dekuji za slusne odpovedi.

23.5.2016 20:44
sahulalukas

XXX.XXX.211.179

Zkuste prohledat diskuzi... je tu několik obsáhlých vláken s mnoha slušnými i neslušnými odvěďmi :).

23.5.2016 20:45
cerep

XXX.XXX.161.166

To sice ano, ale ktera je nejpravdepodobnejsi verze smajlík

23.5.2016 21:47
sahulalukas

XXX.XXX.211.179

Zooshopy, zahraničí, farmy... možností je kvanta... nejlíp asi kontaktovat přímo výkupáka kam prodává :).

23.5.2016 22:19
gvačar

XXX.XXX.168.42

Chovatel 1 napsal(a):
Ano 100% souhlasím nechápu chovatele kteří si kupují ptáka a není jim trapné smlouvat aby ušetřily 50 korun to je hnus.Osobně když se mi pták líbí tak nesmlouvám.Samozřejmě nesmí ta osoba přestřelit.Základ chovu je kvalitní osazenstvo a né cena.Jinak veliká výhoda výkupu je vtom že se nemusíte setkávat s takovými co si nechají vrtat koleno.Po takovém setkání mám vždy zkažený celí týden.

Proberte se...proč se tomu říká BURZA kde se domlouvá cena a ne obchodní dům s pevnou cenou...?

Cel

24.5.2016 07:14
Cel

XXX.XXX.226.103

sahulalukas napsal(a):
Zooshopy, zahraničí, farmy... možností je kvanta... nejlíp asi kontaktovat přímo výkupáka kam prodává :).

No on Vám určitě výkupák řekne kam to prodává.On sám neví cílového odběratele.To zprostředkovává jiná osoba zkovaná v pozadí pro kterou to tihle výkupáci vykupují.On jen každý týden nadyktuje co a za kolik od nich vykoupí a oni se potom snaží.Ale převážná většina putuje do zahraničí k dalším překupníkům a ti zásobují svoje konečné odběratele v ZOOshopech atd.

24.5.2016 11:00
palo sk

XXX.XXX.73.18

lada 4 napsal(a):
A že přežily burzy dříve bez výkupčích ? Šlo to i bez vás, nebylo tolik chovatelů ono jich tedy není ani teď moc.Dříve jsme jezdili na burzy abychom se tam sešli z přáteli a popovídali o chovu, popřípadě vyměnili svěřence.A když se neprodalo byl důvod proč jed příště znova. A kam do dospělo dnes, nacpat malou přepravku ptactvem nevalné kvality ( věd činnou ) a honem do výkupu a domu.O tom předci chovatelství není, naštěstí jsou ještě mezi námi chovatelé co to ví. Přeji pěkní večer p. Linek.

Dobrý deň, reagoval som k téme.Teraz píšem Vám, neviem koľko máte rokov, ale keď som ja bol členom ČSCHDZ za hlbokého socíku tak u nás neexistovali žiadne burzy a teda ani výkupcovia.My sme sa stretávali na členských schôdzach, ktoré sa konali pravidelne, každý rok sme robili výstavu v Kysuckom N.Meste, vždy sme šli autobusom na výstavu do Olomouca...Takže sme boli stále v kontakte aj keď neboli mobili, internet, burzy.A odchovy sa predávali pomocou inzerátov a malého zázraku ako bol korenšpodenčný lístok.Toť vsjo.
Palo SK.

24.5.2016 11:23
m.zedlitzer

XXX.XXX.70.39

Dobrý den.
Do Sobotky na burzu jezdím párkrát do roka a burza se mi líbí. Je menší, ale není tam tak vydýchaný vzduch, narváno, že se nedá pořádně nic prohlédnout a pod. Krmení zde také prodávají. Ne pokaždé je velký výběr, ale to je dané sezónou pro dané druhy. Parkovat se taky dá. Podobná burza je v Liberci a tam také rád zajedu. Není zrovna za humny (oboje kolem 120 km), ale stojí to za to. Když chci nakoupit krmení, které beru po pytlích, tak buď musím zajet do Týniště, což je dvakrát tak daleko a abych se netlačil při burzách, tak musím ve všední den. Protože do Liberce jezdí prodejce z Týniště, tak si objednám várku a při burze si jí vyzvednu. Pro mně mají menší burzy větší kouzlo a větší pohodu. Výkup neřeším a to musí zvážit každý sám jak se zachová. To nebudu řešit. Člověk pozná nové tváře, spřízněné duše, pokecá a získá nové kontakty. Proto bych nechal na každém jaká burza mu vyhovuje, co vše je ochoten podstoupit. Mně spíš zarážejí malé přecpané přenosky, mnohdy tak zašpiněné (nechci použít výstižnější označení), že bych se já styděl v takové něco nabízet. To tady nikomu nevadí, jen se řeší výkup. Chovatelství je o něčem jiném.

24.5.2016 11:39
smidla

XXX.XXX.199.215

lada 4 napsal(a):

Dobry den,
plne Vas chapu. Jel jste s nejakym cilem a ten se nedal naplnit. Prosim, respektujte i cile ostatnich. Proste tam jednou s cilem prodat do vykupu a pak si pokecat, dat klobasu, pripadne nakoupit potreby a jedou domu. Nemaji potrebu postavat u prenosky a cekat na pripadne kupce.
Proto priste si privstante, budte tam mezi prvnimi a stujte pred vykupem. V prenosce si vyhlednete co by se Vam libilo a slusne pozadejte chovatele zda by vam prodal. Pripadne pozadejte vykupce zda by on prodal jiz vykoupene. Nekdy je to otazka ceny jindy proste nebude riskovat uletnuti ptaku. Nekdy to jde jindy ne.
Je smutne ze chovatele hledaji cesticky u druhych, ale nezamysli se nad tim co by oni mohli udelat lip. Prosim neberte to jako nejaky utok na Vasi osobu. neni to mysleno nijak konkretne.
S pozdravem Smidla.eu.

24.5.2016 11:53
velpap

XXX.XXX.219.38

Toto je věčné téma, které se tu probírá do nekonečna. Kdo z dříve narozených zapátrá v paměti, vzpomene si, že dříve se dali ptáci posílat poštou, po zrušení této služby to šlo ještě chvíli prostřednictvím Českých drah, ty to zrušily také, a jsme u počátků problému. Dříve jste si poslali zvíře přes celou republiku, dnes po uvážení, jestli se vyplatí finančně si pro zvíře jet přes půl republiky, si to setsakra rozmyslíte. A tak se to hromadí a výkupáři mají žně. Jinak je to o vztahu mezi prodejci a výkupáři, kdo chce, tak jim to prodá ( nebo spíš věnuje, za ty ceny ), kdo nechce, snaží se prodat na stole. Ale zakazovat výkupářům činnost okolo burz, to bych asi nedělal.

Cel

24.5.2016 13:14
Cel

XXX.XXX.226.103

velpap napsal(a):
Toto je věčné téma, které se tu probírá do nekonečna. Kdo z dříve narozených zapátrá v paměti, vzpomene si, že dříve se dali ptáci posílat poštou, po zrušení této služby to šlo ještě chvíli prostřednictvím Českých drah, ty to zrušily také, a jsme u počátků problému. Dříve jste si poslali zvíře přes celou republiku, dnes po uvážení, jestli se vyplatí finančně si pro zvíře jet přes půl republiky, si to setsakra rozmyslíte. A tak se to hromadí a výkupáři mají žně. Jinak je to o vztahu mezi prodejci a výkupáři, kdo chce, tak jim to prodá ( nebo spíš věnuje, za ty ceny ), kdo nechce, snaží se prodat na stole. Ale zakazovat výkupářům činnost okolo burz, to bych asi nedělal.

To je zajímavé že jak jste se vyjádřil cituji:že si to setsakra rozmyslíte jet přes půl republiky pro ptáky.Ale že každý měsíc hromada chovatelů jede 100 km na burzu a to samé zpátky to jaksi už neberete v potaz.Ročně je to nějakých 2400 km. To já raději projezdím po chovatelích a podle mého názoru má to pro Vás větší přínos než to rádoby se setkávání.A ptám se s kým se setkávat s těmi podvodníky co se tam pohybují?

24.5.2016 16:47
lada 4

XXX.XXX.117.25

smidla napsal(a):
Dobry den,
plne Vas chapu. Jel jste s nejakym cilem a ten se nedal naplnit. Prosim, respektujte i cile ostatnich. Proste tam jednou s cilem prodat do vykupu a pak si pokecat, dat klobasu, pripadne nakoupit potreby a jedou domu. Nemaji potrebu postavat u prenosky a cekat na pripadne kupce.
Proto priste si privstante, budte tam mezi prvnimi a stujte pred vykupem. V prenosce si vyhlednete co by se Vam libilo a slusne pozadejte chovatele zda by vam prodal. Pripadne pozadejte vykupce zda by on prodal jiz vykoupene. Nekdy je to otazka ceny jindy proste nebude riskovat uletnuti ptaku. Nekdy to jde jindy ne.
Je smutne ze chovatele hledaji cesticky u druhych, ale nezamysli se nad tim co by oni mohli udelat lip. Prosim neberte to jako nejaky utok na Vasi osobu. neni to mysleno nijak konkretne.
S pozdravem Smidla.eu.

Dobrej, to ovšem nemyslíte vážně, abych koupil vykoupené co se mi líbí a máto. Umíte si představit kolik těmi přepravkama projde ptactva.A jaké riziko nákazy hrozí ! Párkrát sem tam vyděl co bych koupil bez váhání ale nehodlám podstoupit takoví risk. A na burzu jezdím 40 min. před otevřením p.Linek.

24.5.2016 16:59
luck

XXX.XXX.226.103

lada 4 napsal(a):
Dobrej, to ovšem nemyslíte vážně, abych koupil vykoupené co se mi líbí a máto. Umíte si představit kolik těmi přepravkama projde ptactva.A jaké riziko nákazy hrozí ! Párkrát sem tam vyděl co bych koupil bez váhání ale nehodlám podstoupit takoví risk. A na burzu jezdím 40 min. před otevřením p.Linek.

Nic ve zlém ale Vy to myslíte vážně?To riziko u výkupčího a na tý burze je úplně stejné.Však vidíte kolik se tam pohybuje ptactva a jakého a Vy si myslíte že Vám tam nic nehrozí?Tak to Vás upřimě obdivuji.

24.5.2016 17:01
kubanec

XXX.XXX.103.251

Si jako myslite že přijdete k vykupcimu a on vam proda na co prstem ukazete ?

24.5.2016 17:01
lada 4

XXX.XXX.117.25

palo sk napsal(a):
Dobrý deň, reagoval som k téme.Teraz píšem Vám, neviem koľko máte rokov, ale keď som ja bol členom ČSCHDZ za hlbokého socíku tak u nás neexistovali žiadne burzy a teda ani výkupcovia.My sme sa stretávali na členských schôdzach, ktoré sa konali pravidelne, každý rok sme robili výstavu v Kysuckom N.Meste, vždy sme šli autobusom na výstavu do Olomouca...Takže sme boli stále v kontakte aj keď neboli mobili, internet, burzy.A odchovy sa predávali pomocou inzerátov a malého zázraku ako bol korenšpodenčný lístok.Toť vsjo.
Palo SK.

Dobrej, na burzu jezdím už 40 let, a také sem členem ČSCH. U nás tedy burzy byli co pamatuji.p. Linek.

24.5.2016 17:09
lada 4

XXX.XXX.117.25

luck napsal(a):
Nic ve zlém ale Vy to myslíte vážně?To riziko u výkupčího a na tý burze je úplně stejné.Však vidíte kolik se tam pohybuje ptactva a jakého a Vy si myslíte že Vám tam nic nehrozí?Tak to Vás upřimě obdivuji.

Dobře si uvědomuji riziko nákazy na burzách ale přepravkách ve výkupu je předci jen věd čí.Tam jsou pohromadě od více chovatelů a že jich tam bejva nacpaných.p Linek.

24.5.2016 17:10
hzp

XXX.XXX.83.72

lada 4 napsal(a):
Dobrej, na burzu jezdím už 40 let, a také sem členem ČSCH. U nás tedy burzy byli co pamatuji.p. Linek.

No, tak to je hodně dlouho ze školy, to je pravda.
K věci: bez výkupáků se dvě třetiny z nás můžou jít s odchovy tak akorát vyfotit a ti co mají opravdu kvalitu by museli hodně s cenou dolů.

24.5.2016 17:30
smidla

XXX.XXX.14.106

lada 4 napsal(a):

Dobry den,
prosim, uvedomte si ze ja Vas do niceho nenutim. Napsal jsem nekolik moznosti a vy jste okomentoval pouze tu co se Vam nehodi. Pripada mi to jako by jste mel potrebu za kazdou cenu narikat. Proc se nevyjadrite k moznosti domluvit se s chovatelem jeste pred tim nez to do vykupu proda? Nebo jste to spatne pochopil? U vykupu fronta, prohlednete si prepravky a co se vam libi oslovite chovatele. Kupovat z prenosky od vykupaka je dalsi moznost. Videl jsem jiz nekolikrat ze to tak lidi delaji.
Takze ano, svuj prispevek myslim zcela vazne. Rizika si zvazte sam. Pripadne dalsi jine moznosti.
S pozdravem smidla.eu.

24.5.2016 17:36
dr.Doubek

XXX.XXX.90.13

kubanec napsal(a):
Si jako myslite že přijdete k vykupcimu a on vam proda na co prstem ukazete ?

V Sobotce na burze je mozne se s vykupaky dohodnout, povetsinou nechaji o co je zajem, pokud to nutne nepotrebuji pro velkeho sefa.

24.5.2016 20:18
bubanek

XXX.XXX.191.18

Panove, nadavate na vykupaky, ze si od nich muzete pritahnout nemoc do chovu. Ale vsimnete si, ze oni ty prepravky maji zcela ciste. Coz se o vetsi polovine chovatelu co jezdi na burzy neda vubec rict. A ted je otazka, jestli si radsi koupit pekneho ptacka od vykupaka, ktery ma cistou prenosku s papouskama od ruznych chovatelu nebo od jendoho z burzy, ktery ma prenosku 5 let nemytou.

Cel

25.5.2016 06:41
Cel

XXX.XXX.226.103

bubanek napsal(a):
Panove, nadavate na vykupaky, ze si od nich muzete pritahnout nemoc do chovu. Ale vsimnete si, ze oni ty prepravky maji zcela ciste. Coz se o vetsi polovine chovatelu co jezdi na burzy neda vubec rict. A ted je otazka, jestli si radsi koupit pekneho ptacka od vykupaka, ktery ma cistou prenosku s papouskama od ruznych chovatelu nebo od jendoho z burzy, ktery ma prenosku 5 let nemytou.

Tohle by si lada4 měl povinně před spaním předčítat místo pohádky pořád dokola. Třeba by mu časem došlo že ty burzy jsou doopravdy dobré jen na to aby tam člověk zajel jednou do roka právě k těm výkupákům prodat ty přebytky co se mu nepodařilo prodat z domova.Já to tak praktikuji již léta a plně mi to vyhovuje.A fascinuje mě můj kamarád který je pořád pravidelně navštěvuje a potom mi vypráví.Tak jsme tam zase stáli a poslouchal jsem ty žvásty co se tam vedou a v duchu si říkám ty vole co sem lezeš, je ti to zapotřebí? A za měsíc přesto jede znovu.

25.5.2016 09:26
jaros

XXX.XXX.148.231

Zdravím Vás,
překvapuje mne, že někdo je překvapen a po té zklamán, že na burze nenakoupil ptáky jaké chtěl a potřebuje.
Osobně kupuji ptáky tak, že nejdříve se rozhodnu pro druh, barvu a kvalitu. Pokud neznám chovatele který má vše co požaduji, u nás doma, hledám jinde. Klidně i pár set kilometrů daleko. Cestu nikdy neberu jako utracené peníze za benzín, ale spíše jako výlet. Někdo jezdí koukat na hrady nebo obrazy a já na ptáky. Rozdíl v tom není.
Domlouvám si odběr dlouho dopředu, někdy i rok, a to nehledám úplně top kvalitu.
Na burzu jezdím občas spíše pro ptačí potřeby.
Výkup nezatracuji, naopak jsem rád, že je a občas něco do něj i dám, protože při chovu standardních ptáků nejsou všichni odchovanci výstavní a to i v případě, že nejsem moc tvrdý ve výběru.
S kamarády se potkáváme obvykle na výstavách. Za pár dnů bude jedna taková v Nymburku. Agapornise tam nekoupíte, ale parta drobotinářů tam bude dobrá.
Vladimír Jaroš.

25.5.2016 11:17
on marek

XXX.XXX.36.137

lada 4 napsal(a):

Prosim vas a to kedy boly tie burzi co tam neboly vykupci?

25.5.2016 11:25
on marek

XXX.XXX.36.137

No len cim dalej tym menej chovatelov bude nosit do vykupu, chovatelia uz volaju dopredu a dojednavaju si ceny, mi dokonca ked ideme prerov spravime kolecko cez chovatelov a nakupime uz pred burzou, a tie prenosky ked mame drevene mame na kazdy nakup nove co sa tyka plechovich je to snad vydno a citit vystriekane a vydezinfikovane, ale zase mi prepravovanym zvieratam davame aj vodu aj krmivo.

25.5.2016 14:59
faap

XXX.XXX.226.103

lada 4 napsal(a):

Pravděpodobně jsem ještě starší jako Vy vždyť už to bude pomalu 60 roků co jsem rukoval na základní vojenskou službu ale abych měl potřebu někde zdůraňovat že jsem členem ČSCH tak to má stejnou vypovídající úroveň jako kdybych napsal že jsem členem KSČ.

vyp

25.5.2016 15:16
vyp

XXX.XXX.210.132

faap napsal(a):
Pravděpodobně jsem ještě starší jako Vy vždyť už to bude pomalu 60 roků co jsem rukoval na základní vojenskou službu ale abych měl potřebu někde zdůraňovat že jsem členem ČSCH tak to má stejnou vypovídající úroveň jako kdybych napsal že jsem členem KSČ.

No a nejste?

25.5.2016 15:29
faap

XXX.XXX.226.103

vyp napsal(a):
No a nejste?

Bohužel nejsem a nikdy jsem nebyl ani kdybych chtěl.Byli jsme sedláci a tak komunisti nám otce zavřeli a já už jsem měl cejch kulaka. A do ČSCH to už vůbec ne i když tam jsem mohl a přesto jsem tam nešel.

ja

25.5.2016 15:55
ja

XXX.XXX.176.43

on marek napsal(a):
No len cim dalej tym menej chovatelov bude nosit do vykupu, chovatelia uz volaju dopredu a dojednavaju si ceny, mi dokonca ked ideme prerov spravime kolecko cez chovatelov a nakupime uz pred burzou, a tie prenosky ked mame drevene mame na kazdy nakup nove co sa tyka plechovich je to snad vydno a citit vystriekane a vydezinfikovane, ale zase mi prepravovanym zvieratam davame aj vodu aj krmivo.

Presne tiez nechapen vzdy jak odovzdavam tak cistucke prenosky to ma malokto z predavajucich co si vsimam cest vynimkam akurat vtaci niesu vzdy rovnakej kvality.

lusy

29.6.2016 08:21
lusy

XXX.XXX.178.0

faap napsal(a):
Bohužel nejsem a nikdy jsem nebyl ani kdybych chtěl.Byli jsme sedláci a tak komunisti nám otce zavřeli a já už jsem měl cejch kulaka. A do ČSCH to už vůbec ne i když tam jsem mohl a přesto jsem tam nešel.

Keby otec slušne žil a neporušoval zákony tak nemusel sedeť v base, to že sa vyhovárate na komunistov vám hoc kdo nezožerie, každý basista tvrdí že do base sa dostal nevine, a vy sa vyhovárate na socializmus, ale aj kapitalisti tiež zavieraju ludí do base keď porušia zákon, asi tak to chodí.

29.6.2016 09:09
chovatelaustralie

XXX.XXX.233.138

lusy napsal(a):
Keby otec slušne žil a neporušoval zákony tak nemusel sedeť v base, to že sa vyhovárate na komunistov vám hoc kdo nezožerie, každý basista tvrdí že do base sa dostal nevine, a vy sa vyhovárate na socializmus, ale aj kapitalisti tiež zavieraju ludí do base keď porušia zákon, asi tak to chodí.

Nechtěl jsem se vůbec do této diskuze zapojovat ale koukám, že to opět sklouzlo jen do hloupého žvanění. Nazdvihl mě zvláště tento příspěvek, že kdyby otec slušně žil a neporušoval zákony... Tak to může napsat snad jen trotl. Kdo jen trochu poznal jaká byla doba v padesátých letech, kdy stačilo skončit v kriminálu spousty jinak slušných a poctivých lidí, třeba jen za to, že nechtěli odevzdat majetek který obhospodařovali třeba po několik generací předkové, do družstva. Ve vězení nebo v uranových dolech na Příbramsku zemřelo dost lidí, za dnes již celkem stupidní provinění. Ale vím, že je to marné zde někomu říkat a protože to sem nepatří. Bavme se raději o chovatelství a ne o blbostech které nám ztrpčují život.

29.6.2016 10:16
m.zedlitzer

XXX.XXX.70.39

Dobrý den.
Prosím diskutující, ať si odpustí ty politické keci v diskuzi o burze v Sobotce. Jestli se chcete zviditelnit, tak si najděte jinou diskuzi. Tady na to není nikdo zvědavý.

29.6.2016 10:31
stepka

XXX.XXX.225.10

lusy napsal(a):

Lusy pro tebe jedině.

29.6.2016 14:29
ladishk

XXX.XXX.0.30

lusy napsal(a):

Jestli jte dost starej, tak jste byl komunista a dobře jste si žil a jestli jste mladej, tak víte prd co píšete. Nazdar.

prco

29.6.2016 16:13
prco

XXX.XXX.178.0

Nedajte sa vysmiaž z vašim názorom.

29.6.2016 22:39
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

ladishk napsal(a):
Jestli jte dost starej, tak jste byl komunista a dobře jste si žil a jestli jste mladej, tak víte prd co píšete. Nazdar.

Místo nazdar jste měl uvést ročník narození a pak bych Vám interně odpověděl, protože politika do této diskuze nepatří, jak bylo výše uvedeno, ale přesto i já to poruším.
Tu nejhorší dobu, kdy šlo o život jsem v roce 1950 vnímal z rozhovorů v rodině jako žák první třídy. Znárodnění provozovny otce v r.1957. Normalizace po roce 1969 mě jako mladého učitele dostatečně varovala.
Po sametové revoluci poctiví zůstali a nepoctivci využili situace. Je jedno na jaké straně byli, ale tak už to ve světě chodí. Za fašistů i komunistů byli největší udavači naši spoluobčané.
Omlouvám se za komentář sem nepatřící. Nemusíte to číst.

1.7.2016 17:27
faap

XXX.XXX.226.103

lusy napsal(a):

Otec byl slušný člověk, zákony neporušoval a přesto seděl když chtěl chránit rodiný majetek.Váš otec neseděl zato chránil majetek tak že kolaboroval za Slovenského státu ve čtyřicátých letech minulého století s Němci.

lusy

3.7.2016 12:49
lusy

XXX.XXX.178.0

faap napsal(a):
Otec byl slušný člověk, zákony neporušoval a přesto seděl když chtěl chránit rodiný majetek.Váš otec neseděl zato chránil majetek tak že kolaboroval za Slovenského státu ve čtyřicátých letech minulého století s Němci.

Aký človek taká reč, už samostatná reakcia odhalila vašu skutočnú osobu, nebudem komentovať vašu rearciu a príspevok, to nech si urobí na vás každý svoj názor čo ste za človeka,

3.7.2016 14:08
faap

XXX.XXX.226.103

lusy napsal(a):
Aký človek taká reč, už samostatná reakcia odhalila vašu skutočnú osobu, nebudem komentovať vašu rearciu a príspevok, to nech si urobí na vás každý svoj názor čo ste za človeka,

Na rozdíl od Vás se nemám za co stydět.Zmiňovanou dobu jsem prožil a to že jsem již poměrně dlouhou dobu v důchodu pokud se sedmnácti rokům může říkat dlouhá doba mi nijak nebrání ještě vyjádřit svůj životní postřeh.

lusy

5.7.2016 10:09
lusy

XXX.XXX.178.0

Pane jednou vetou vám poviem, dajte si to v hlave doporiadku.

6.7.2016 08:01
J.G.

XXX.XXX.218.221

dr.Doubek napsal(a):
Ja mel na sale pekne letosni andulky za 100kc, ihned se zacali lidi divit, ze je to moc, tak jsem je vzal a ve vykupu mi dal 110 bez kecu, takze pohoda, za lonske belohlave korely s urcenim pohlavi jsem chtel 400 a to bylo kecu, ze na podzim byli i za 250, myslite ze kazdeho bavi se handrkovat, korely jeli domu a hned za hodinu tu byl jeden z tech smlouvatelu a dal 400 za kus bez kecu

Přesně tak, ale samozřejmě to neplatí u všeho. Mne někdy taky nebaví poslouchat 20 Grodů chytráků, že ty výstavky jsou za 300 moc, že tak 250. Tak jsem je příští burzu prodal do výkupu za 330. Bud něco chci a koupím, nebo nechci a nesmlouvám.

6.7.2016 08:15
Klo

XXX.XXX.226.103

J.G. napsal(a):
Přesně tak, ale samozřejmě to neplatí u všeho. Mne někdy taky nebaví poslouchat 20 Grodů chytráků, že ty výstavky jsou za 300 moc, že tak 250. Tak jsem je příští burzu prodal do výkupu za 330. Bud něco chci a koupím, nebo nechci a nesmlouvám.

Ano je to tak.Typicky Česká povaha.I když ne jen Česká.Tady ten exot ze Slovenska LUSY dokazuje že to tam je úplně stejné.Zbytečně jsme kdysi nebývali bratři.

zako 750

6.7.2016 11:13
zako 750

XXX.XXX.22.230

J.G. napsal(a):

Udělal jste to skvěle. Smlouvání přímo nesnáším, buď na to mám, nebo ne.
Kolikrát je lépe to prodat do zahraničí a máte i více.

6.7.2016 11:48
martin1147

XXX.XXX.96.81

zako 750 napsal(a):
Udělal jste to skvěle. Smlouvání přímo nesnáším, buď na to mám, nebo ne.
Kolikrát je lépe to prodat do zahraničí a máte i více.

Vážení. Stále zapomínáte na to že je to burza!

6.7.2016 12:04
J.G.

XXX.XXX.218.221

martin1147 napsal(a):
Vážení. Stále zapomínáte na to že je to burza!

Vážený, to ale neznamená, že se bude prodávat pod ceny výkupu. Pokud si někdo cení ptáky na 500 a po vystání důlků v hale mu někdo nabídne 350 a výkup mu dá 500, tak proč ne. Potom se nedivím keců typu "nic tam nebylo". Když povím že bylo, tak mě fakt nase.e ta dementní odpověď "no jo, ale drahé".

Cel

6.7.2016 16:32
Cel

XXX.XXX.226.103

lusy napsal(a):
Pane jednou vetou vám poviem, dajte si to v hlave doporiadku.

Vážená paní Vy stále někomu radíte kde si to má dát dopořádku.Vy v tý vaší hlavičce asi nemáte co dávat dopořádku kde nic není ani smrt nebere a největší vaše devíza je podstatně níže než na úrovni hlavy.

uhel

6.7.2016 16:52
uhel

XXX.XXX.144.116

J.G. napsal(a):

Na druhou stranu si musíte uvědomit, že kdo tomu alespon trochu rozumí, tak ví, že výstavka za 300kč není žádná výstavka že? a pro ostatní je to za pouze velkou andulku moc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.7.2016 19:52

uhel napsal(a):
Na druhou stranu si musíte uvědomit, že kdo tomu alespon trochu rozumí, tak ví, že výstavka za 300kč není žádná výstavka že? a pro ostatní je to za pouze velkou andulku moc.

No vtomhle nemate az tak pravdu...od p.Grody se da sehnat pekna vystavka uz od 700 kc problem je vtom ze pokud nemate zadne vystavni uspechy nejste clenem klubu tak je stejne vic jak za 300-500 nabidnout nemuzete a nebude vam ani nic platne ze jejich rodice jsou od p.Grody.

uhel

6.7.2016 20:09
uhel

XXX.XXX.144.116

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No vtomhle nemate az tak pravdu...od p.Grody se da sehnat pekna vystavka uz od 700 kc problem je vtom ze pokud nemate zadne vystavni uspechy nejste clenem klubu tak je stejne vic jak za 300-500 nabidnout nemuzete a nebude vam ani nic platne ze jejich rodice jsou od p.Grody.

To je otázka co je pěkná.

6.7.2016 21:20

uhel napsal(a):
To je otázka co je pěkná.

Tak muzu vas ujistit ze zadny sunt u neho nekoupite ale taky zalezi co se libi vam jestli obyc nebo vystavni

uhel

6.7.2016 21:50
uhel

XXX.XXX.144.116

Tak muzu vas ujistit ze zadny sunt u neho nekoupite ale taky zalezi co se libi vam jestli obyc nebo vystavni

Tak Ládu znám od jeho dětství, několikrát jsem s ním navštívil chov p.Štastného, Raštici,..takže si troufám říci, že jeho chov znám opravdu dobře a to od jeho začátku, takže vím co lze a co ne. Ale to nepatří do tohoto vlákna to je diskuze na uplné jiné úrovni a někde jinde. Jinak přeji mnoho úspěchů jak v chovu tak v osobním životě, všem poctivím chovatelům.

7.7.2016 05:47

uhel napsal(a):
Tak Ládu znám od jeho dětství, několikrát jsem s ním navštívil chov p.Štastného, Raštici,..takže si troufám říci, že jeho chov znám opravdu dobře a to od jeho začátku, takže vím co lze a co ne. Ale to nepatří do tohoto vlákna to je diskuze na uplné jiné úrovni a někde jinde. Jinak přeji mnoho úspěchů jak v chovu tak v osobním životě, všem poctivím chovatelům.

7.7.2016 12:04
J.G.

XXX.XXX.218.221

Máte pravdu, že typově to šunty opravdu nejsou. Jenom mám ten pocit že toho šlechtění a křížení už je trochu moc. Znám 3 chovatele co od něj mají ptáky, typově super, ale odchovy nulové a to doslova...

7.7.2016 12:23
hersyko

XXX.XXX.144.116

J.G. napsal(a):
Máte pravdu, že typově to šunty opravdu nejsou. Jenom mám ten pocit že toho šlechtění a křížení už je trochu moc. Znám 3 chovatele co od něj mají ptáky, typově super, ale odchovy nulové a to doslova...

To je, ale naprosto jasná věc ( pro chovatele co opravdu chovají a posouvají svůj chov) přeci nelze čekat nějaký uspěch od ptáka vytrhnutého z linie! Nelze také zaměnovat fenotip s genotipem! Každý zakoupený kus, at je od kohokoliv se musí vhodně zařadit do vámi rozjeté linie a výsledky nelze čekat u první generace.

7.7.2016 12:36
J.G.

XXX.XXX.218.221

hersyko napsal(a):
To je, ale naprosto jasná věc ( pro chovatele co opravdu chovají a posouvají svůj chov) přeci nelze čekat nějaký uspěch od ptáka vytrhnutého z linie! Nelze také zaměnovat fenotip s genotipem! Každý zakoupený kus, at je od kohokoliv se musí vhodně zařadit do vámi rozjeté linie a výsledky nelze čekat u první generace.

Jak dlouho mají teda čekat na odchov, když už druhý rok ani ťuk? Děkuji za odpověď ☺.

7.7.2016 12:46
hersyko

XXX.XXX.144.116

J.G. napsal(a):
Jak dlouho mají teda čekat na odchov, když už druhý rok ani ťuk? Děkuji za odpověď ☺.

Jak ani tuk ?

7.7.2016 12:52
J.G.

XXX.XXX.218.221

hersyko napsal(a):
Jak ani tuk ?

Žádný odchov.

7.7.2016 12:57
hersyko

XXX.XXX.144.116

J.G. napsal(a):
Žádný odchov.

Tak to je zase uplně jiná věc! Napište jak vše probíhalo, období klidu, příprava na hnízdění, krmení,...a potom možná zjistíte chybu u Vás. Není to prostě o tom dát budku a čekat :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík