milanplšek
napsal(a):
Zda se me to nebo uz zacina panika z Citesu. Pomalu kazdy den ctu prodej chovnych, chovu zchopnych i mladych paru zaku. Ted jen kdo to nevydrzi a zacne slevovat. Mam taky mladou paru kterou sem si konecne poridil a prodavat se me ju teda nechce. Je ten cites fakt takovy strasak.
Lidi,
neblázněte, nedělejte paniku, ale kdyby ceny šly dolů, budu upřímný, tak toho využiji a rád koupím.
Jestli informace, kterou zde někdo pustil by dokázala srazit cenu žaků, která se stále drží, bylo by to zajímavé. Podívejte se na statistiku CITES I amazoňan kubánský, nejpočetněji registrivaný druh.
Je fakt, že asi z povinnosti registrace zájem poklesl a tím i jeho cena. Ostatní dražší druhy jsou asi mimo zájmu většiny zde diskutujících.
milanplšek
napsal(a):
Zda se me to nebo uz zacina panika z Citesu. Pomalu kazdy den ctu prodej chovnych, chovu zchopnych i mladych paru zaku. Ted jen kdo to nevydrzi a zacne slevovat. Mam taky mladou paru kterou sem si konecne poridil a prodavat se me ju teda nechce. Je ten cites fakt takovy strasak.
Ahoj Milane.
Není to strašák, je to spíš psychologický problém.. Fakt ale nevím proč? Spoustu lidí to odradí, ale ten kdo je opravdu chce, tak si je stejně pořídí, cites necites... Taky jsem letos pořídil chovný pár, tak uvidíme co předvedou
Libor.
bibin
napsal(a):
Ahoj Milane.
Není to strašák, je to spíš psychologický problém.. Fakt ale nevím proč? Spoustu lidí to odradí, ale ten kdo je opravdu chce, tak si je stejně pořídí, cites necites... Taky jsem letos pořídil chovný pár, tak uvidíme co předvedou
Libor.
Cau Libore. Tak kdyz uz jsme prekonaly ten psychologicky problem to si uz muzeme poridit ty Cruentaty ne? A nerikej ze uz je mas.
milanplšek
napsal(a):
Zdravím,
nějaké nové zprávy ohledně citesu u žaků? Kdy se to má projednávat když se tak začalo s prodejem starších kusů?
zbora
ara nobilis
napsal(a):
Nevím proč se bát Citesu. Chovám tedy pouze dva, Citesové, páry, ale s registrací mláďat a odchovů mi nedělá potíž poslat čísla kroužků na úřad a mláďata zaregistrovat. I cena přihlášení je naprosto zanedbatelná. Takže nechápu, z čeho mít strach.
Mozna je to taky pristupem uredniku. Kazdy kraj muze met jiny pristup. A taky je rozdil kdyz ma nekdo 1par nebo 10 prece jenom uz to je vsechno moc legalni a dohledatelne. Bavil jsem se o tom z lidma kteri ode me berou mladata na dokrmeni a ti uz o mladata zaku pre zajem mit nebudou. Tak si myslim ze ta cena zaku pujde urcite dolu.
zbora

XXX.XXX.195.189
Taky si myslím, že pak cena půjde dolů. Chovatelé ani mazlíčkáři moc zájem o ptáky s citesem nemají a bojím se že ani výkup je už nebude moc brát...jestli vůbec.
Navíc jak píše milanplšek, je to dohledatelné i pro finančák a je dost chovatelů chovající je jen protože si finančně přilepší. To si přiznejme upřímně, že nebít na ně v podstatě bezedný odbyt tak jich tolik u chovatelů není.
Já se bojím i toho čipování, že se pak můžou začít škubat v místě vpichu.
Dobrý den, pokud se u nás sníží populace chovných(uměle množených) žaků tak nevidím důvod ke snížení ceny. Cena žaka je u nás relativně nízká už teď ve srovnání se světem. Otázka dohledatelnosti tržeb chovatelů je jen vzájemným se strašením - pokud přiznáte celkové náklady na odchov jednoho kusu, tak toho ke zdanění mnoho nezůstane. Tržba ještě není zisk, víme?
KaVe
napsal(a):
Dobrý den, pokud se u nás sníží populace chovných(uměle množených) žaků tak nevidím důvod ke snížení ceny. Cena žaka je u nás relativně nízká už teď ve srovnání se světem. Otázka dohledatelnosti tržeb chovatelů je jen vzájemným se strašením - pokud přiznáte celkové náklady na odchov jednoho kusu, tak toho ke zdanění mnoho nezůstane. Tržba ještě není zisk, víme?
Ano, vidím to podobně. Je mi jasné, že by někdo velice rád srazil cenu a proto straší, ale nic takového se dít nebude.
KaVe
napsal(a):
To jste napsal pekne ale zatim sem nepoznal chovatele kteri maji treba zvlast hodiny na voliery aby mohli prokazat naklady na sviceni a topeni. Nebo jsem za ty leta co delam papousky nezaznemenal ze vam nekdo da na burze doklad o prodeji treba krmeni, pletiva, vitaminu no proste cehokoliv. Nikdo tam nema ani oznaceni firmy a adresy ani to nejzakladnejsi jako jsou cenovky a to je pri stankovem prodeji povinost. Ale mozna je to moje chyba a nakupuju spatne.
milanplšek
napsal(a):
To jste napsal pekne ale zatim sem nepoznal chovatele kteri maji treba zvlast hodiny na voliery aby mohli prokazat naklady na sviceni a topeni. Nebo jsem za ty leta co delam papousky nezaznemenal ze vam nekdo da na burze doklad o prodeji treba krmeni, pletiva, vitaminu no proste cehokoliv. Nikdo tam nema ani oznaceni firmy a adresy ani to nejzakladnejsi jako jsou cenovky a to je pri stankovem prodeji povinost. Ale mozna je to moje chyba a nakupuju spatne.
Všechno přijde, nebojte - a nebude to kvůli CITES
Jaká bude cena žakú ? To vědi jen obchodnici co s nima obchoduji když budou mit problemy kuli citesu tak klesne poptavka a vznikne pretlak na truhu tudiž pujde cena dolu když to papirově zvladnou myslim tim u finančaku tak cena zustane stejná v přerově byli dokrmeni za 15 000 kc a nevšim jsem si že by se tam o ně lidi rvaly.
zuzanak

XXX.XXX.195.189
Rozhodující bude jestli je budou i nadále brát zahraniční výkupčíci a v jakém množství. S CITES I to pro ně asi nebude tak jednoduché. Soukromníkům a mazlíčkářům u nás se jich prodá minimum, daleko více žaků berou právě obchodníci a proto se cena tak drží, ale to málokdo z vás ví nebo vidí. Vypustit to kvantům odchovaných žaků jen na náš obchod v ČR tak s tím všichni budeme měsíc co měsíc postávat na burzách.
Uvidíme jak se to vyvine, nemá asi cenu teď vymýšlet různé konspirace nebo někoho obviňovat, že sráží uměle ceny.
zako750

XXX.XXX.199.251
Co tu pořád řešíte za blbosti? Cena žaků nikdy dolu nepůjde, protože je to pro pets č.1.
Včera jsem prodal 6 ks po 15.
zuzanak

XXX.XXX.195.189
zako750
napsal(a):
Co tu pořád řešíte za blbosti? Cena žaků nikdy dolu nepůjde, protože je to pro pets č.1.
Včera jsem prodal 6 ks po 15.
To si samozřejmě přejeme všichni aby nešla dolů. No a těch 15tis. teď výkupčíci dávají, ještě bez problémů, zatím totiž není CITES I.
zako 750

XXX.XXX.22.230
To je přece naprosto jedno. Pokud bude žako v CITES 1, nic se nezmění, pořád zůstane nejpopulárnější papoušek, protože se mu žádný jiný druh nevyrovná, to je jisté a zájem, jak z tuzemska, nebo ze zahraničí bude vždy trvalý. Klidně můžete psát, že nejvhodnější je jiný druh, ale tomu se musí ten, kdo zná tuto problematiku jen smát.
zbora

XXX.XXX.195.189
zako 750
napsal(a):
To je přece naprosto jedno. Pokud bude žako v CITES 1, nic se nezmění, pořád zůstane nejpopulárnější papoušek, protože se mu žádný jiný druh nevyrovná, to je jisté a zájem, jak z tuzemska, nebo ze zahraničí bude vždy trvalý. Klidně můžete psát, že nejvhodnější je jiný druh, ale tomu se musí ten, kdo zná tuto problematiku jen smát.
No nevím pane, možná se mu nevyrovná v napodobování lidského hlasu, ale jako rodinný mazlík a společník, vzhledem k jeho specifické a složité povaze, určitě není nejvhodnější ba bych si dovolil tvrdit není vhodný vůbec (čest výjímkám) a k těm záporům přibude ještě ten CITES. Spousta ručně dokrmených žaků mazlíčků trpí psychickými a zdravotními problémy ještě než vůbec dospějí. Velká většina se jich oškube a lidi se jich zbavují, stejně tak pro jejich agresivitu u samců, pokud se dospělosti dožijí. Bohužel se v zajetí tito mazlíci nedožívají ani 1/4 věku, kterého se normálně můžou dožít.
Je to druh papouška, který tímto zatím nekontrolovatelným obchodem trpí asi nejvíce.
Je vidět, že vy tuto problematiku rozhodně neznáte
zako 750

XXX.XXX.22.230
Jaký nekontrolovatelný obchod máte na mysli? Zákaz dovozu byl v roce 2005 a platí doposud.
Problémy s tím mají akorát ti, co je mají a nikdy neodchovali, anebo ti, co si je chtějí pořídit a nemají na ně a mají představu, že budou někdy stát jako králováci, nebo červenokřídlý. To je jen jejich zbožné přání, nikdy se to nestane.
zako 750
napsal(a):
Jaký nekontrolovatelný obchod máte na mysli? Zákaz dovozu byl v roce 2005 a platí doposud.
Problémy s tím mají akorát ti, co je mají a nikdy neodchovali, anebo ti, co si je chtějí pořídit a nemají na ně a mají představu, že budou někdy stát jako králováci, nebo červenokřídlý. To je jen jejich zbožné přání, nikdy se to nestane.
Ano a stale sa objavu inzeraty typu v CR alebo SR 5r
pasuju sa stale a cites to trosku zabrzdi, cize je moznost ze stupne zaujem o odchovy
zako 750

XXX.XXX.22.230
Jak může být pták z odchytu 5 let starý? Poznáte jen mláďě, po 1 roce už nic.
zako 750
napsal(a):
Jak může být pták z odchytu 5 let starý? Poznáte jen mláďě, po 1 roce už nic.
Tak jako se stále dovážejí nelegálně spoustu druhů jiných živočichů, tak se stále dovážejí i žakové.To, že je dovoz odchytových žaků zakázaný, neznamená, že se neděje. Za peníze, v Praze dům. Cites možná tenhle kšeft trochu přibrzdí. Konečně. A v Holandsku překupníci zapláčou. A později i tady.
.
zako 750

XXX.XXX.22.230
Každý trouba musí vědět, že ochrana těchto ptáků by měla spočívat v místě výskytu, v přírodě a vytvoření vhodných hnízdišť, zamezení odchytu. Jinak se budou pašovat do zemí která Cites nemají a nic se nezmění. Hlavně že bude zase plno úředníků mít co dělat
kubanec
napsal(a):
Když se tady řešily naklady kdo vam ohodnoti voliery ktere si většinou každej stavěl sám ? Jak si je dáte do učetnictvi má s tim někdo osobni zkušenost
Ono záleží také na tom, čemu říkáte voliery - pokud se jedná o nemovitost (stavební povolení, kolaudace) tak na základě znaleckého odhadu zařadíte nemovitost do podnikání a je to . Pokud se jedná o "voliery", tak ty múžete nechat ocenit samozřejmě taky, ale dáváte do účetnictví jako jednorázový náklad (nemovitosti se odepisují postupně do nákladů).
smidla
napsal(a):
Dobry vecer,
nejsem si zcela jisty jestli si muze nepodnikajici osoba v CR odecitat naklady.
S pozdravem smidla.eu.
Nepodnikatel - náklady na odchov(ne pořízení chovných párů) si odečítáte a z čisté částky přesahující 20.000, -Kč v daném roce odvádíte daň. Pokud čistý příjem přesáhne 20.000, -Kč podáváte za daný kalendářní rok daňové přiznání.
zako 750
napsal(a):
Každý trouba musí vědět, že ochrana těchto ptáků by měla spočívat v místě výskytu, v přírodě a vytvoření vhodných hnízdišť, zamezení odchytu. Jinak se budou pašovat do zemí která Cites nemají a nic se nezmění. Hlavně že bude zase plno úředníků mít co dělat
A každý dabltrouba by měl vědět, že bez ochrany těchto ptáků v místě jejich odbytu nemá ochrana v místě jejich výskytu žádný smysl. Když je poptávka, tak se cesty vždycky najdou.
KaVe
napsal(a):
Nepodnikatel - náklady na odchov(ne pořízení chovných párů) si odečítáte a z čisté částky přesahující 20.000, -Kč v daném roce odvádíte daň. Pokud čistý příjem přesáhne 20.000, -Kč podáváte za daný kalendářní rok daňové přiznání.
Tak tohle je ale hodně nepřesné, ba nepravdivé stanovisko.
KaVe
napsal(a):
Není to náhodou tak, že se podává danové přiznání z každé vydělečné činosti ?, akorat že do 20 000 kč se dan neplatí až nad 20 000 kč.
zako 750

XXX.XXX.22.230
To je úroveň, jen vás zajímají daně, zvláště ty, co nikdy nic pořádného neodchovali.
Klasika, závist, nic víc.
zbora

XXX.XXX.195.189
zako 750
napsal(a):
To je úroveň, jen vás zajímají daně, zvláště ty, co nikdy nic pořádného neodchovali.
Klasika, závist, nic víc.
Proč nám podsouváte závist, netrpíte nějakým komplexem?
Pořídit si žaky si myslím nemůže být žádný problém pro nikoho kdo si je koupit chce a přimět je k hnízdění taky není žádné velké umění.
Tady je problém v tom, že se z nich udělal velký byznys a tento druh tím skutečně trpí což už je na přírodní populaci znát a je jen dobře, že se s tím něco udělá.
Byznys si z nich, ale bohužel nedělají jen lovci a pašeráci ale smutné je, že bohužel i "chovatelé" hromadní dokrmovači.
Dobry vecer,
kdyz uz jste zminili ty dane. Co to znamena nic poradneho neodchoval? Znam jedince, ktery rocne odchovali stovky andulek. Pri prodejni cene 100, - jiz od 201 kusu podle tohoto tvrzeni odvadite dan.
Pri chovu guld kdy cena jednoho ptaka je od 500, - do 1500, - cca je pak pocet odchovanych ptaku mnohem nizsi.
U vetsich papousku jsou to pak jedinci do deseti kusu. Drazsi druhy i jeden jediny papousek.
Z tohoto duvodu je utok na danovou otazku bezpredmetny.
Do odpisu si, pokud je mi znamo, muzete dat pouze to na co mate doklad a nabyl jste to po zacatku podnikani. Pripadne si date do odpisu samotny material. To ale neni odpovena polozenou otazku, tedy zda si muze odecitat naklady i nepodnikatel.
Pokud si vzpomenu pokusim se zavolat na financak do brna, jsou tam docela vstricni a pokusim se zjistit jak se veci maji. Nic neslibuji.
S pozdravem smidla.eu.
Naco tu riesite dane?ked si kupim auto za 100000kc a po mesiaci predam lebo sa mi nepaci alebo nevyhovuje tiez pojdem platit dane?
O zaky bude zaujem ci s citesom alebo bez.A to nemam ani kus.A ani nemam o ne zaujem.Ale ak pojde cena dole ako tu placete 2 pariky pekne svetle zaky privitam doma
Dobry den,
30 tisíc za rok
Od roku 2014 je limit pro příležitostné příjmy 30 tisíc Kč (dříve 20 tisíc).
Znamená to, že pokud součet našich příjmů z příležitostných činností (bez odečtení výdajů) nepřesáhne v kalendářním roce 30 tisíc Kč, nemusíme tyto příjmy danit ani uvádět v daňovém přiznání.
Co patří do příležitostné činnosti
Jde o nárazové příjmy, na které nemáme živnostenský list, jako třeba posekání trávy u souseda na zahradě nebo prodej ovoce či zeleniny z vlastní zahrádky, tedy:
příležitostné činnosti kromě činností, které sice provozujeme příležitostně, ale máme na ně živnostenský list
příležitostný pronájem movitých věcí
zemědělská výroba, pokud ji neprovozujeme coby podnikatel, samostatně hospodařící rolník
příjem včelařů - pokud jsme během roku měli maximálně 60 včelstev (do konce roku 2013 to bylo jen 40 včelstev), počítá se nám jako příležitostný příjem 500 Kč na jedno včelstvo
Nepatří sem například autorské honoráře, i když pro nás byly jen příležitostným příjmem.
Takze zapomente na odecitani nakladu.Kdo si da pozor a bude se drzet pod 30ti ma vystarano legalne.
S pozdravem smidla.eu.
karo2

XXX.XXX.195.189
kubanec
napsal(a):
Tak tu jeden pán prodává 30 páru žaku a když jsem tu na nějaky diskuzi psal že jsou v čr velkochovy žaku a mladata jdou na export na ukrajinu a ruska a v inzerci se ani neobjeví tak se mi tu plno lidí vysmálo...asi chovaji jen andulky a korely
A to je ještě ten menší chov, spousta lidí si z těchto papoušků udělala dojnou krávu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Obyčejná závíst českého člověka a zbytečné starosti ubohé.
karo2

XXX.XXX.195.189
sevak
napsal(a):
Platí to hlavne na Kubánca.
Já nevím přátelé, ale kubánec jen upozornil na to a řekl pravdu, že jsou i u nás velkochovy žaků kde se to seká ve velkém do výkupu a tečou z toho velké peníze. Provozuje se to na úkor ptactva kdy se dokola odebírají mláďata aby chovný pár sedl 2-3 krát za sebou. Nemá to nic společného s chovatelstvím. Je to podnikání a jako takové by se mělo dělat legálně a platit z něj daně. Tak nechápu proč ho označujete za závistivce když jen upozornil na to co se děje a co je pravda. S tím hromadným a jakýmkoliv zbytečným odebíráním mláďat a dokrmováním se musí něco dělat.
Veď ty nie si chovateľ, ale priekupnik, keby si mohol tak predáš aj teľa z jalovej kravy, tak tu nekritizuj dokrmovanie.Tvoj nedávno vložený príspevok: V roce 2014 jsem koupil černotemenýho za 4000 kc že ho dobře prodám a bude na kafe prodaval jsem ho pul roku a prodal jsem ho za 4200 kč jedinýmu zájemci byl to sameček narozen v tom roce.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Obyčejná závíst českého člověka a zbytečné starosti ubohé.
A z čeho usuzujete že s tim mam nějaky starosti ? Starosti budou mit ti co maji doma 2-3 pary dělaj dokrmeny mladata a nějakej velkochov pusti na trh v cr svoje odchovy když ztrati na čas odbyt do zahraniči kuli citesu.
sevak
napsal(a):
Veď ty nie si chovateľ, ale priekupnik, keby si mohol tak predáš aj teľa z jalovej kravy, tak tu nekritizuj dokrmovanie.Tvoj nedávno vložený príspevok: V roce 2014 jsem koupil černotemenýho za 4000 kc že ho dobře prodám a bude na kafe prodaval jsem ho pul roku a prodal jsem ho za 4200 kč jedinýmu zájemci byl to sameček narozen v tom roce.
No a co jako kdyby tvuj znamej ti nabýdl že ti něco proda pod cenou že potřebuje uvolnit misto tak bys to nekoupil ? A to že jsem ho prodaval pul roku a vydělal jsem na něm 200 kč je pravda a všichni v telefonu brečeli jak jsem drahej a jestli neslevim a tuto informaci jsem pustil do světa že teď stoji 7000 a hned je o ně větši zájem zase z toho budou větší kačky.
zako 750

XXX.XXX.22.230
kubanec
napsal(a):
Se radši zamyslete nad tim že asi ti žaci nelitaj ve volierach ale jsou v klecich 1.20 dlouhejch takzvanejch odchovnách a dělaj mladý dokud to jde a když na to tady jen tak upozornim tak mě napadnete že zavidim a že jsem ubohej
Kubánec, ty jsi ty žaky u toho člověka viděl? Jen to posuzuješ podle sebe, co by jsi jím mohl nabídnout ty. Já vím že mají na prolet 10 metrů, mlžení a pod...
A že jsou lidi, co se snaží vyšlechtit jinou barvu( mutaci), to je pro někoho tak přízemního těžko pochopitelné. A jestli někdo, něco prodává, je to jen jeho věc. Člověk se občas musí posunout dál.
zako 750

XXX.XXX.22.230
karo2
napsal(a):
Já nevím přátelé, ale kubánec jen upozornil na to a řekl pravdu, že jsou i u nás velkochovy žaků kde se to seká ve velkém do výkupu a tečou z toho velké peníze. Provozuje se to na úkor ptactva kdy se dokola odebírají mláďata aby chovný pár sedl 2-3 krát za sebou. Nemá to nic společného s chovatelstvím. Je to podnikání a jako takové by se mělo dělat legálně a platit z něj daně. Tak nechápu proč ho označujete za závistivce když jen upozornil na to co se děje a co je pravda. S tím hromadným a jakýmkoliv zbytečným odebíráním mláďat a dokrmováním se musí něco dělat.
Další umělec. To vám nakukal nějaký vám hodně podobný, ne? Nebo jste to slyšel na burze jako drb ? Jen si to vyzkoušejte, když je to tak a za 3 roky zde můžete napsat jaký vývar se vám povedl. Směle do toho!
kubanec
napsal(a):
Tak tu jeden pán prodává 30 páru žaku a když jsem tu na nějaky diskuzi psal že jsou v čr velkochovy žaku a mladata jdou na export na ukrajinu a ruska a v inzerci se ani neobjeví tak se mi tu plno lidí vysmálo...asi chovaji jen andulky a korely
Jen jsem nepochopil dle čeho jste usoudili že jsem závistivej
zako 750

XXX.XXX.22.230
kubanec
napsal(a):
No ty jseš taky dobrej už se nedivim že na diskuze plno chovatelu nechodi ja když napušu že jsem koupil jednou amazonka tak jsem překupnik a hanba chovatelstvi kdyż napišu że je tu inzerat že tu někdo prodava 30 paru žaku tak závidim tady je to fakt marný.
Jen doufám, že tím "chovatelem" který to tady obohacuje nemyslíš sebe!
toby

XXX.XXX.33.253
Ked ti chovna para zakov po 5 dnoch prestane mlade krmit tak ich nechas zdochnut? musis ich dokrmit.