Ay

XXX.XXX.233.177
Ještě si dovolím přidat můj prvoodchov hýlů mexických. Tři mladí - dva klasicky zbarvení a jeden světlý - předpokládám že mutace phaeo.
stewe5
napsal(a):
Dobrý den, krasa☺chováte byly mexické celoročně venku? díky.
Dobrý večer, děkuji za pochvalu. S chovem těchto ptáčků jsem začal loni, kdy jsem si koupil "100 procentní" mladý pár, když jsem začal krmit červenou míchanicí tak vyšlo najevo že jsou to dva samci. Dokoupil jsem jednu samičku (další jsem nesehnal) a letos na brzy jaře hned zahnízdili. Přes zimu byli ve voliéře s párem holubů chocholatých a párem kurů bambusových. Všem tyto bezproblémové a odolné hýly můžu jen doporučit - navíc samci v toku krásně zpívají. Přídám ještě foto dospělých a foto hnízda.
Martin.
ketupa
napsal(a):
Dobrý večer, děkuji za pochvalu. S chovem těchto ptáčků jsem začal loni, kdy jsem si koupil "100 procentní" mladý pár, když jsem začal krmit červenou míchanicí tak vyšlo najevo že jsou to dva samci. Dokoupil jsem jednu samičku (další jsem nesehnal) a letos na brzy jaře hned zahnízdili. Přes zimu byli ve voliéře s párem holubů chocholatých a párem kurů bambusových. Všem tyto bezproblémové a odolné hýly můžu jen doporučit - navíc samci v toku krásně zpívají. Přídám ještě foto dospělých a foto hnízda.
Martin.
Děkuji
Astrild rákosní, můj dlouho očekáváný odchov, rodiče přírodní žlutozobá a přírodní červenozobý. Fotka špatná, ale mám z nich velkou radost, po dvou letech konečně, raději jim tam nelezu ani nekroužkuju. Je to asi škoda, ale mám strach.
eli22
napsal(a):
Astrild rákosní, můj dlouho očekáváný odchov, rodiče přírodní žlutozobá a přírodní červenozobý. Fotka špatná, ale mám z nich velkou radost, po dvou letech konečně, raději jim tam nelezu ani nekroužkuju. Je to asi škoda, ale mám strach.
A jsou Vaše obavy na místě máte s nimi špatnou zkušenost nebo se Vám nedařil odchov ?
perejil
napsal(a):
A jsou Vaše obavy na místě máte s nimi špatnou zkušenost nebo se Vám nedařil odchov ?
Zdravím, odchov se mi dařil u předchozího páru. Pak mi uhynula samička a pořídila jsem samečkovi jinou. Jenže jsem zároveň pořídila párek kanárků s nimi do voliéry. A tady nastal problém, kanáři je nenechali v klidu, takže z hnízdění nic nebylo. V zimě je mám doma v bednovce v pokoji, tam samička snášela, ale vždy vajíčka zničili, a to určitě proto, že neměli klid (je to obytná místnost). Takže letos jsem na jaře kanáry prodala a astrildi okamžitě začali s přípravou hnízda. Je to samičky první snůška, nevím, jak by se zachovali, kdybych malé odebrala a okroužkovala. Asi by to bylo ok, ale nechci riskovat. Ve voli=ře jsou s párkem bourků, to je úplně v pohodě. Dole křepelky čínské.
Z odchovu sú aj pásovníci dlhochvostí prírodní i albína. Pri krmení pomáha aj astrild bielolíci čo je vidieť z fotiek, Je to radosť odchovávať v spoločnej voliere.
Trošku nekvalitné foto, ale lepšie pri tom pohybe vtáčikov to nešlo :D
Pásovníci dlhochvostý, astrildi vlnkovaný, pásovník škraboškový, amada zelenomodrá.
Nevim jestli to berete jako drobotinu ale tady mam dva mladé holoubky diamantové.
Zdravím, tak včera u nás byly žně. Z deseti vajíček se vylíhlo deset křepelek čínských, a to se stejnému páru před pěti nedělama jich vylíhlo už pět. Zároveň mi z hnízda "vypadli" čtyři astrildi rákosní, kteří se ještě drželi na zemi, takže křepelka zahřívala chvilku rákosáky, chvilku svoje křepelky... starší křepelky vodí ty malé, prostě děsná (hezká ) mela.
Dobrý večer,
s dovolením ještě přidám svůj aktuální úspěch. Tři vylíhnutá kuřátka Kura bambusového (Bambusicola thoracica). Slepička se o ně stará vzorně, tak se snad odchov podaří.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak moc toho zatím není
1 foto rodinka astrild rákosní (dovoz NL)
2 foto mladí pásovník dlouhoocasý žlutozobý (dovoz NL)
3 foto vylíhlí as. rákosní ve voliéře
3 foto vylíhlí as. bělolící
Vůbec se jim nechce hnízdit, všichni čekají až se trochu ochladí
Uživatel s deaktivovaným účtem

Leskoptve Tříbarvé, astrild belolici hnědý, AG modré, pasovnik kratkoocasy.