Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.7.2016 16:32
rupicola

XXX.XXX.82.23

Dali ste vtakom sepiove kosti najdene na plazi pri mori ? ak ano, aj ste ich nejako upravili ? myslim napr. tepelne...

18.7.2016 18:01
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

rupicola napsal(a):
Dali ste vtakom sepiove kosti najdene na plazi pri mori ? ak ano, aj ste ich nejako upravili ? myslim napr. tepelne...

Váš méně obvyklý dotaz mě zaujal a proto teoreticky odpovídám.
Používal jsem je bez úpravy. To není návod. Udává se, že obdsahují určité množství solí, nejen NaCl, doporučovalo se nechat je vyluhovat máčením. Co je na tom pravdy by musel říct odborník. Něco asi ano. Tepelné ošetření by mělo likvidovat případné bakterie, plísně a pod, není na škodu, spíš naopak. Na minerální složení to nemá vliv. Budete - li jich mít hodně, je to efekt pouze finanční.

19.7.2016 08:46
eli22

XXX.XXX.181.33

rupicola napsal(a):

Zdravím, sepiovky vozím od moře. Nechám pak vařit tak cca 5 minut.

24.7.2016 02:42
DUTKOPAVLAS

XXX.XXX.233.1

Ja mam dva typy sepiovky - kupovanej sa cely rok nedotkne ani nahodou a nedavno som dostal darček 6 sepioviek od jadranskeho mora - prelial rychlovarnou kanvicou a vyvrtal aku vrtackou dieru na zavesenie, Ake bolo moje prekvapko ked rano vysela uz iba snura a na dne klietky iba prach a ulomky sepiovky ktora mu ocividne chutnala.Teraz už nemam ani jednu všetko zlikvidoval iba ta kupovana z obchodu ešte visi nedotknuta neviem prečo...

24.7.2016 09:19
eli22

XXX.XXX.181.33

DUTKOPAVLAS napsal(a):
Ja mam dva typy sepiovky - kupovanej sa cely rok nedotkne ani nahodou a nedavno som dostal darček 6 sepioviek od jadranskeho mora - prelial rychlovarnou kanvicou a vyvrtal aku vrtackou dieru na zavesenie, Ake bolo moje prekvapko ked rano vysela uz iba snura a na dne klietky iba prach a ulomky sepiovky ktora mu ocividne chutnala.Teraz už nemam ani jednu všetko zlikvidoval iba ta kupovana z obchodu ešte visi nedotknuta neviem prečo...

Mně se ty z pet obchodů zdají divné. Takové pravidelné, čistě bílé. Přímo od moře jsou jiné, je tam i odstín černé, jakoby špinavé, a ty jim jedou. Kupuji u nás v jedněch chovatelských potřebách podobné, jsou drobnější a papouši je berou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík