Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravim kamarad zachranil ze sparu kocky toto mlade.pozna nekdo ?kafka?vrana?

Zkuzte ptáčka líp chytit aby bylo vidět i tělo.Na první pohled to vypadá jak mládě holuba.

Holub s takovim zobakem?
napsal(a):
Zdravim kamarad zachranil ze sparu kocky toto mlade.pozna nekdo ?kafka?vrana?
Kavka má modré oči. Na vránu je zobák moc tenký a dlouhý. Velikost ve srovnání s prsty rukly je malá.Ten kdo typuje holuba asi nikdy zobák holuba natož holouběte nikdy neviděl. Ten dlouhý zobák je naprosto jiný druh, ale fotka ho může dělat delším. Kos ani jiný drozdovitý v žádném případě. Mě se to nezdá na mládě.
On by to mohl být klidně špaček, ikdyž by mladý měl být hnědý, ale dubnoví hnízdoši už mění barvu. Kdyby byl vidět celý, nebyl by problém. Akorát mě mate ten naznačený světlý límeček.
Těším se na další reakce.
Otakar Německý.

Jedná se prostě o nějaký druh drozda možná sibiřského.A když děláte takové tajnosti tak ho dejte tý kočce.

Bože muj tady to má úroveň.
sauri

XXX.XXX.201.247
Vy naděláte kolem jednoho špačka...
sauri

XXX.XXX.201.247
Špaček ty havrane.

Fotky jsou jen 2 ptaček už byl udajně vypuštěn zpět...
napsal(a):
Fotky jsou jen 2 ptaček už byl udajně vypuštěn zpět...
Pane,
jedna rada. Lidi se snaží poradit. Vy dáte dotaz s fotkou, která je celkem k ničemu, pak na typy odpovídajících napíšete, že pták už není. Proč se vůbec ozýváte? Mnozí se mohli poučit, ale takto je to ble ble ble. Trochu se nad sebou zamyslete.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
Moudivláček
napsal(a):
Lupus4 Vám odpověděl a Vy tady kritizujete úroveň odpovědí.
Zamyslete se nad Vaší otázkou a informací, kterou jste k ní podal a a zjistíte, že ta nízká úrovň je u Vás.
Dobrý den, pane Moudivláčku, máte naprostou pravdu.Začíná to kafkou a dalšími gramatickými chybami.Mám devět tříd a pouze výuční list bez maturity, ale toto je prostě vrchol.Na dotazy podobných lidí vůbec nemíním reagovat.I když jsem se pídil o jakého ptáka může jít.

hhh

XXX.XXX.142.219
Nic si ztoho nedelejte je to tu jen banda zamindrakovanejch blbů v čele s mouldívaáčkem.
bourkys

XXX.XXX.195.189
Žádný z našich špačků top určitě není, škoda, že byl pták už vypuštěn. Je možné že to byl nějaký exotický uprchlík a dříve nebo později uhyne.
bourkys
napsal(a):
Žádný z našich špačků top určitě není, škoda, že byl pták už vypuštěn. Je možné že to byl nějaký exotický uprchlík a dříve nebo později uhyne.
Je to mladý špaček, má černý zobák. Diskuse dále je zbytečná. Krkavcovití jsou mnohem větší, nevejdou se do dlaně. A kde by se proboha vzal exotický špaček zrovna u někoho, kdo komunikuje na ifauně?
Když porovnate ty zobaky tak je tam rozdil ale fotky zkresluji jak tu někdo napsal pták je fuč tak je to stejně jedno.
bourkys

XXX.XXX.195.189
forpus
napsal(a):
Je to mladý špaček, má černý zobák. Diskuse dále je zbytečná. Krkavcovití jsou mnohem větší, nevejdou se do dlaně. A kde by se proboha vzal exotický špaček zrovna u někoho, kdo komunikuje na ifauně?
Má úplně odlišný tvar zobáku, rozhodně to není náš špaček. Tvar zobáku je spíše podobný špačkům Onychognathus. Např. špaček rudokřídlý na fotce.
Exotický špaček mohl někomu ulítnout, to snad není žádná mimořádnost a nálezce ho pak vyfotil a dostal se na ifaunu.
Samozřejmě jsou to jen naše dohady, protože pták je špatně vyfocen a už je pryč.
bourkys
napsal(a):
Má úplně odlišný tvar zobáku, rozhodně to není náš špaček. Tvar zobáku je spíše podobný špačkům Onychognathus. Např. špaček rudokřídlý na fotce.
Exotický špaček mohl někomu ulítnout, to snad není žádná mimořádnost a nálezce ho pak vyfotil a dostal se na ifaunu.
Samozřejmě jsou to jen naše dohady, protože pták je špatně vyfocen a už je pryč.
Má úplně odlišný tvar zobáku? Ta fotka deformuje, protože je focena zblízka. Ale zobák je špačkův:
http://highburywildlifegarden.org.uk/wp-content/uploads/2013/03/STARLINGS-closeup.jpg.
http://highburywildlifegarden.org.uk/wp-content/uploads/2014/02/Row-1-No-3-Young-starling-on-the-ground.jpg.
otec_vojtika
napsal(a):
Škoda, že to nemá jednoznačné rozzuzlení o jakého ptáka šlo. Nepochopil jsem proč zadavatel/ka dotazu nevložil/a smysluplnější foto. Zůstává nezodpověděná otázka jakého pohlaví byl zadavatel/ka dotazu ?
Pane, nevím jak souvisí pohlaví zadavatele dotazu s otázkou, ale jinak máte pravdu.
Zde se mimo zkušených chovatelů nebo upřímných začátečníků v chovu ozývají různí anonymní "chytří".
Když jsem některé kritiky kontaktoval, pokud to bylo možné, byli jak beránci a do diskuze se jim vůbec nechtělo a nějak se vymluvili. Ona pravda do očí se říká mnohým těžko.
Trochu jsem odbočil od "ptačí " diskuze, ale vše souvisí se vším.
bourkys
napsal(a):
Zpráva pro bourkys
Pane, ozvěte se mně na E - mail, mám ho v profilu. Vaše odpověď mě zaujala.
dle mého názoru to asi bude pískle Stehlíka obecného (Carduelis carduelis), měli ste ho nechat kde bylo, popřípadě ho dát na vyvýšené misto v keři apod. stehlíci mívají perfektně ukryté hnízdo, které je těžké najít
rodiče by si ho našli
správný postup je nechat na místě, jinak dát ho do záchranné stanice
chcete-li ho dokrmovat, tak vaječná míchanice s dafniemi, mšicemi, popř. octomilky... apod.
lupus4
napsal(a):
dle mého názoru to asi bude pískle Stehlíka obecného (Carduelis carduelis), měli ste ho nechat kde bylo, popřípadě ho dát na vyvýšené misto v keři apod. stehlíci mívají perfektně ukryté hnízdo, které je těžké najít
rodiče by si ho našli
správný postup je nechat na místě, jinak dát ho do záchranné stanice
chcete-li ho dokrmovat, tak vaječná míchanice s dafniemi, mšicemi, popř. octomilky... apod.
Ďakujem za odpoveď. Vtáčatko som nenašla ja ale priniesli mi ho, tak som sa ho ujala. A nemôžem mu dávať kašu Nutribird? Po dvakrát som mu to dala a pekne prijímal.
Jestli je pro hmyzožravé ptáky tak jo, stehlíci krmí mladé zejména hmyzem, ale jde to i míchanicí...obohacenou jak sem psal prve.
Naklíčenou měs zrnin pro stehlíky (je běžně k dostání). Dále pampelišku, zejména semena, pak i nasekané listy.
Nejlépe by bylo, kdybyste měla starou kanářici, ta by ho snad dokrmila...
Nutribird A 19 je plně dostačující, jen ho musíte krmit alespoň každou 1,5 až 2 hodiny a měla by jste do něj dostat skoro celou stříkačku, inzulínku" - 1 ml. Hmyz dávat nemusíte. V noci už nekrmte. Za pár dní začne zobat semínka. Ideální je začít podávat proso v mléčné zralosti a niger. K tomu pak ještě nějakou směs pro stehlíky a nebo čížky. Nedávejte směs pro kanáry. Nezapomeňte na písek. Dokud si nebudete jista že už dostatečně zobe zrniny sám, tak ho musíte přikrmovat ze stříkačky tím Nutribirdem. Většinou tak za 7 až 10 dnů už je úplně samostatný.
jaeger
napsal(a):
Nutribird A 19 je plně dostačující, jen ho musíte krmit alespoň každou 1,5 až 2 hodiny a měla by jste do něj dostat skoro celou stříkačku, inzulínku" - 1 ml. Hmyz dávat nemusíte. V noci už nekrmte. Za pár dní začne zobat semínka. Ideální je začít podávat proso v mléčné zralosti a niger. K tomu pak ještě nějakou směs pro stehlíky a nebo čížky. Nedávejte směs pro kanáry. Nezapomeňte na písek. Dokud si nebudete jista že už dostatečně zobe zrniny sám, tak ho musíte přikrmovat ze stříkačky tím Nutribirdem. Většinou tak za 7 až 10 dnů už je úplně samostatný.
Ďakujem za radu. Bola som kúpiť zmes pre hmyzožravé vtáctvo s 25% hmyzu. Tak som mu to zamiešala s rozmixovaným vareným vajíčkom a urobila akúsi kašu. Asi mu to budem striedať s tým Nutribirdom a ako asi vyzerá tá zmes pre stehlíky? Pošlite link prosím kde to môžem kúpiť. Ďakujem.
Arisko
napsal(a):
Ďakujem za radu. Bola som kúpiť zmes pre hmyzožravé vtáctvo s 25% hmyzu. Tak som mu to zamiešala s rozmixovaným vareným vajíčkom a urobila akúsi kašu. Asi mu to budem striedať s tým Nutribirdom a ako asi vyzerá tá zmes pre stehlíky? Pošlite link prosím kde to môžem kúpiť. Ďakujem.
Bola som kúpiť zmes pre hmyzožravé vtáctvo s 25% hmyzu. Tak som mu to zamiešala s rozmixovaným vareným vajíčkom a urobila akúsi kašu. Asi mu to budem striedať s tým Nutribirdom
tím nic určitě nepokazíte
a ako asi vyzerá tá zmes pre stehlíky
ta směs obsahuje : lesknice kanárská, řepka, niger, len, semenec, travní semena, bílá perilla, divoká semena, hnědá perilla, jetelové semeno, semeno salátu, čekanka, sezam, semeno pupalky, nahý oves, kardi, žluté proso, bodlák, ostropestřec mariánský, tu bych mu začal přimíchávat naklíčenou
myslím, že to rozvažujou viz
http://www.rv-krmiva.cz/product/48-cizek-stehlik-20kg-pn-000-294/
podávejte průběžně zprávy jak se daří
Ten Nutribird samostatný vám vydrží rozmíchaný klidně i 10 hodin při pokojové teplotě, ale jak dlouho vydrží s tím vajíčkem to vám neřeknu. Asi tu kaši dejte co nejdřív do ledničky a před podáváním ohřít. Zůstaňte klidně jen u toho čistého Nutribirdu. Je to pohodlnější a bezpečnější co se týče plísní a kvasinek. Tu směs pro hmyzožravé ptáky můžete skusit dát do misečky suchou, ale ze začátku to určitě nebude brát, třeba ale později. Mě tu směs nechtějí ani dospělí ptáci.
Pro stehlíky a čečetky, jež byla na mém obrázku krmím - Witte Molen SISKIN SEED MIX, ale dá se použít i Deli Nature a nebo Manitoba.
Hodně štěstí přeji a držím palce.
https://www.podstufka.cz/podstufka/eshop/1-1-SMESI-ZRNIN/4-2-penkavoviti-ptaci.
Stehlíček nám pekne rastie. Len stále nechce sám jesť. Dala som mu do misky ten hmyz ale ani sa toho nedotkol. Radšej sedí, vrieska, a čaká kým ho nakrmim so striekačkou. Ako ho mám naučiť jesť?
Arisko
napsal(a):
Stehlíček nám pekne rastie. Len stále nechce sám jesť. Dala som mu do misky ten hmyz ale ani sa toho nedotkol. Radšej sedí, vrieska, a čaká kým ho nakrmim so striekačkou. Ako ho mám naučiť jesť?
Na hmyz už je velikej, nejlépe mu nakličujte směs (pozor na plísně, vždy hoooodně propláchnout) pokusy zobat přijdou s věkem
pomohla by stará kanářice
držím vám oběma palce