Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

aaandel

1.8.2016 14:56
aaandel

XXX.XXX.90.195

Dobrý den,
prosím zkušenější kolegy o radu. Mám v plánu postavit celoroční venkovní voliéru.
Chytré knihy radí zásadně orientaci sever - jih. Ale v praxi mám často z návštěv u chovatelů pocit, že je to " jak to vyjde na zahradu", dokonce často řady voliér proti sobě a odchovávají.
Je orientace voliéry skutečně důležitá? A co orientace výletu z budky? Taky na východ jako u sýkorek?
děkuji za odpovědi.

aaandel

2.8.2016 12:44
aaandel

XXX.XXX.90.195

?

aaandel

5.8.2016 07:59
aaandel

XXX.XXX.90.195

Prosím, opravdu nikdo neporadí?

5.8.2016 08:21
parrotss

XXX.XXX.212.2

aaandel napsal(a):
Dobrý den,
prosím zkušenější kolegy o radu. Mám v plánu postavit celoroční venkovní voliéru.
Chytré knihy radí zásadně orientaci sever - jih. Ale v praxi mám často z návštěv u chovatelů pocit, že je to " jak to vyjde na zahradu", dokonce často řady voliér proti sobě a odchovávají.
Je orientace voliéry skutečně důležitá? A co orientace výletu z budky? Taky na východ jako u sýkorek?
děkuji za odpovědi.

Dobrý den, mám nově postavené voliery právě jak uvádite vy tj. jak to "vyšlo" na zahradě. Původní informace z odborné literatury o orientaci jsem zcela ignoroval. Kdyby jsem byl orientoval voliery na jih až jiho-západ, celý den by mně do nich pražilo sluníčko a ptáci by stejne zaletěli dovnitř. Na přímém slunci nevydrží žádný živý tvor víc než několik desítek minutut, ale ve stínu i celé hodiny. Takhle jsou ptáci celý den stále venku a mohu je pozorovat. Rovněž oplozenost a líhnivost je velice dobrá. PL.

5.8.2016 08:45
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
i ja jsem zcela ignoroval orientaci a postavil jsem je jak to bylo nutne z hlediska organizace pozemku. Jinak bych mel ptaky s vylety do sousedovic zdi. S informaci o slunicku zcela souhlasim, ptaci ho nevyhledavaji, naopak se pred nim skovavaji do stinu.
S pozdravem smidla.eu.

aaandel

10.8.2016 10:00
aaandel

XXX.XXX.159.138

Díky.

agosci

10.8.2016 10:55
agosci

XXX.XXX.195.189

Orientace na východ je výhodou, ranní vycházející slunce ptáci vyhledávají a rádi se na něm sluní. Ale ne vždy to tak jde udělat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík