Prosím o určení této mutace.
Ptáci mají červené oči a červené lemování na křídlech...
Rodiče:
Samec i samice - palid opalín oranž. maska
Děkuji za odpověd.
opal88
napsal(a):
Dobrý večer. Samec štepí na lutino, tak to budú samice lutino. To lemovanie je zaujímavé, ale asi sa časom stratí...
Samec neštěpí na lutino, samec je palid ino opalín.Jirko já samce pallid ino opalíny páruji s lutino opalínovýma samičkama a odchovy jsou barevně i postavově lepší než když dáš lutino na lutino.
petajz
napsal(a):
Samec neštěpí na lutino, samec je palid ino opalín.Jirko já samce pallid ino opalíny páruji s lutino opalínovýma samičkama a odchovy jsou barevně i postavově lepší než když dáš lutino na lutino.
Otázka bola na určenie mutácie na fotkách. Zabudol ste odpovedať na otázku.
Ano, samec je pallid ino opalín, súhlasím. Opravil ste ma.
Ja som to napísal zjednodušene, aby to bolo jasné pre zadávateľa.
On písal, Samec i samice - palid opalín oranž. maska,
tak som to len doplnil.
Tiež Vás opravím. Pallid sa píše s dvomi l.
opal88
napsal(a):
tak som to len doplnil.
Tak když už jsme u toho určování mutace z těchto fotek tak ten pták vlevo určitě není lutino ale spíš opalín pallid ino/má skořicové letky/ druhý by mohla být lutino opalínka.Červené vlnkování je u růžohrdlých dosti časté a není to mutace.Většinou po prvním přepeření zmizí.Vím jak se píše pallid.Jednou ho mám správně, jednou ne.Vy jste se asi nikdy neuklikl.Pěkný den.
keke

XXX.XXX.131.86
opal88
napsal(a):
tak som to len doplnil.
Pozor na petajz, to je starý známi mudrlant, všetko vie, všade bol, atď, veď ho poznáte.
petajz
napsal(a):
Tak když už jsme u toho určování mutace z těchto fotek tak ten pták vlevo určitě není lutino ale spíš opalín pallid ino/má skořicové letky/ druhý by mohla být lutino opalínka.Červené vlnkování je u růžohrdlých dosti časté a není to mutace.Většinou po prvním přepeření zmizí.Vím jak se píše pallid.Jednou ho mám správně, jednou ne.Vy jste se asi nikdy neuklikl.Pěkný den.
Neberte to ako rýpanie, ale keď pán píše :
Ptáci mají červené oči a červené lemování na křídlech...
Tak ja to beriem, že hovorí v množnom čísle, na fotke vidím 2 kusy s červeným lemovaním, teda predpokladám, že sa to týka aj tých očí.
Potom nemôže byť vták vľavo opalín pallid ino, pretože by už nemal červené oko. Pekný večer.