Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

10.10.2016 12:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Dobrý den, chci se zeptat co máte papoušky s vnitřní ubikací, v místnosti (domečku) mimo RD jak řešíte topení? Mám "domeček" který mám z porothermu 240mm na tom 15 cm polystyren, strop sádrokarton + vata 30 cm, plastové sklepní okno a plastové dveře. V tomto "domečku" potřebuji v zimě udržovta teplotu která neklesne pod 19 st.C, poradíte prosím? Popřípadě o kolik Vám vzrostla spotřeba elektřiny při topení olejovým radiátorem, nebo infrazářičem atd...? Děkuji.

10.10.2016 13:09
DUTKOPAVLAS

XXX.XXX.188.65

Zaujimave su salave nizkoteplotne panely ECOSUN - ja planujem stavbu na buduci rok ale je to môj tip + prepojenie ovladania cez mobil ked som v praci. Inak o tychto paneloch píše chovatel Jan Potuček tu -http://www.ararauna.cz/2015/02/ucinne-topeni-do-volier-ktere-prilis-nevysusuje-vzduch-ani-neviri-prach-zkuste-salave-panely/

a je tam aj jeho spotreba elektriny ale v dalsom clanku - piše citujem
Zejména topení je drahá záležitost, u výše zmíněné voliéry s pěti chovnými boxy pro ary a při udržování minimální teploty 15 stupňů po celou zimní sezónu (ale i na podzim a zjara) jde asi o 20 tisíc korun ročně.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2016 14:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

DUTKOPAVLAS napsal(a):
Zaujimave su salave nizkoteplotne panely ECOSUN - ja planujem stavbu na buduci rok ale je to môj tip + prepojenie ovladania cez mobil ked som v praci. Inak o tychto paneloch píše chovatel Jan Potuček tu -http://www.ararauna.cz/2015/02/ucinne-topeni-do-volier-ktere-prilis-nevysusuje-vzduch-ani-neviri-prach-zkuste-salave-panely/

Zejména topení je drahá záležitost, u výše zmíněné voliéry s pěti chovnými boxy pro ary a při udržování minimální teploty 15 stupňů po celou zimní sezónu (ale i na podzim a zjara) jde asi o 20 tisíc korun ročně.

Ježíííš ! já na barák platím 1500 měsíčně a nemám doma nic na plyn a vše na eletřinu a chcete mi říct že abych vytopila místnost o velikosti cca 30m3 budu platit dalších 1500 měsíčně

10.10.2016 14:30
mspacil

XXX.XXX.242.195

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ježíííš ! já na barák platím 1500 měsíčně a nemám doma nic na plyn a vše na eletřinu a chcete mi říct že abych vytopila místnost o velikosti cca 30m3 budu platit dalších 1500 měsíčně

Tak potom jedině Petry a pořezat pár palet a máte to skoro zadarmo, co?

zonik

10.10.2016 14:37
zonik

XXX.XXX.195.189

S tím počítejte, chov ptáků hold není levná záležitost.

10.10.2016 16:41
avesomebird

XXX.XXX.211.160

Dobrý den. Tak on je pojem barák a barák. Já mám zálohu na elektriku 2500, - a mam i plynoví sporák a vyjde mi to od vyučtování do vyučtování že mi nevrací a ani nedoplácím

10.10.2016 19:28
simacek123

XXX.XXX.142.1

Naklady na topeni vždy porostou, stim se musí nejak pocitat.Ja jsem vyresil topeni pomoci nainstalovani radiatoru na topeni UT.Trubky jsou vedeny v zemi radne zaizolovane, vytapeni se me mesicne prodrazi asi o 1000kc, dle mrazu coz je pakatel.Vytapena plocha je neco přes třicet metru2.Teplota 10-15st.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2016 20:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Takže abych navýšila zálohu max o 500 Kč měsíčně je nereálné když potřebuji v "domečku" 19° v zimě hm tak to asi nic nebude, zrujnovat se nenechám. Díky za vaše odpovědi.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2016 20:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Jinak barák mám malý 100m2 na elektřinu mám vše, ohřev vody, varnou desku, troubu, čovku... Mám teda krbovou vložku s teplovodním výměníkem a akumulační nádrž ale vše jede přes elektřinu, akvária non stop zaplé... A teď mi stahovali zálohu z 1500 měsíčně na 1200 a prostě nemůžu přežít že jedna malá "blbá" místnost mě bude stát jako celý barák, nějak mi to nesecvakává...

10.10.2016 20:18
lada3

XXX.XXX.180.251

A jak je izolovana podlaha, popr. zakladove pasy?
Az budete toto vedet, poptejte nekoho kdo tomu rozumi aby Vam vypocetl tepelne ztraty toho "domecku" a potom budete mit realnejsi predstavu kolik tam protopite k udrzeni pozadovane teploty.
Ještě by se hodilo vedet i parametry izolacni vaty.
edit: ještě je samozrejme k tomu dodat pudorys a vysku stavby :).

10.10.2016 20:19
mspacil

XXX.XXX.104.166

Takže abych navýšila zálohu max o 500 Kč měsíčně je nereálné když potřebuji v "domečku" 19° v zimě hm tak to asi nic nebude, zrujnovat se nenechám. Díky za vaše odpovědi.

Záleží komu čemu, tam chcete topit?
Pokud chováte papoušky kterým se přitápět musí a nemáte na to, tak je nechovejte, jinak nechápu toto téma.

10.10.2016 20:20
Sivok

XXX.XXX.159.15

Jinak barák mám malý 100m2 na elektřinu mám vše, ohřev vody, varnou desku, troubu, čovku... Mám teda krbovou vložku s teplovodním výměníkem a akumulační nádrž ale vše jede přes elektřinu, akvária non stop zaplé... A teď mi stahovali zálohu z 1500 měsíčně na 1200 a prostě nemůžu přežít že jedna malá "blbá" místnost mě bude stát jako celý barák, nějak mi to nesecvakává...

To asi záleží čím v tom domku chcete topit. Jestli nějakým elektrokotlem, nebo přímotopem. Nebylo by lepší se zeptat nějakého odborníka, např. topenáře, ten vám určitě poradí tu nejlevnější variantu. Taky mě přijde kravina, že by jste měla protopit to samé co v normálním domě.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2016 20:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Já nechovám papoušky ale hlodavce, které mám momentálně doma, ale vzhledem k místu, smradu a jejich nočnímu pískotu, jsme se rozhodli že místo dílny uděláme "domeček" pro potkany, ti potřebuji k životu a správné reprodukci 19°, napadlo mě napsat sem, protože vím že hodně lidí máte papoušky přes zimu v nějakých ubikacích a doufala jsem že zde přijde někdo s nějakým dobrým nápadem který nestojí haldu peněz. Bohužel ty potkany mám jako hobby ne na uživení, takže si vydělají max sami na sebe (podestýlka, krmivo, nové boxy atd...).

10.10.2016 20:33
mspacil

XXX.XXX.104.166

Jenom ze zvědavosti - co to máte za potkany že potřebují 19°?
Já jsem měl za to že pokud něco někde přežije, tak potkan nebo krysa.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2016 21:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

mspacil napsal(a):
Jenom ze zvědavosti - co to máte za potkany že potřebují 19°?
Já jsem měl za to že pokud něco někde přežije, tak potkan nebo krysa.

Divoká určitě ano, já mám laboratorní to je celkem velký rozdíl, stačí průvan a už mají rýmečku jsou hodně náchylní na teplotu, vlhkost atd... Pokud by klesla teplota dejme tomu pod 17° samice mohou začít požírat mladé, protože začnou mít pocit že se nachází v nevyhovujících podmínkách... Ono člověk mávne rukou a řekne pfff potkani to nic není ale není to jen tak, pokud se do toho člověk víc ponoří o papoušcích by taky člověk řekl, však co, stačí voda a nějaký zrní a hotovo, sám víte že to tak nefunguje.

10.10.2016 21:43
Sivok

XXX.XXX.159.15

Divoká určitě ano, já mám laboratorní to je celkem velký rozdíl, stačí průvan a už mají rýmečku jsou hodně náchylní na teplotu, vlhkost atd... Pokud by klesla teplota dejme tomu pod 17° samice mohou začít požírat mladé, protože začnou mít pocit že se nachází v nevyhovujících podmínkách... Ono člověk mávne rukou a řekne pfff potkani to nic není ale není to jen tak, pokud se do toho člověk víc ponoří o papoušcích by taky člověk řekl, však co, stačí voda a nějaký zrní a hotovo, sám víte že to tak nefunguje.

A nestačili by třeba ty plynová kamna na velkou bombu, Myslím, že se jim říká pohoda, nejsou ta cenově náročné. A když je domek zateplený a často se nevětrá tak se nemusí ani tolik topit, teplotu to udrží.

10.10.2016 21:48
hyty

XXX.XXX.151.66

Co tam chovate že potřebujete 19 stupnu?

10.10.2016 22:00
jirka11

XXX.XXX.44.12

Sivok napsal(a):
A nestačili by třeba ty plynová kamna na velkou bombu, Myslím, že se jim říká pohoda, nejsou ta cenově náročné. A když je domek zateplený a často se nevětrá tak se nemusí ani tolik topit, teplotu to udrží.

Tak s tím řešením bych moc nepočítal!Plynový hořák odebírá kyslík a pokud ještě zhasne tak nevím jak by to mohlo dopadnout?
Moje nejlepší a nejlevnější zkušenost je prodloužení teplovodního topení z baráku.A to jsem zkoušel ani elektriku ale po vyúčtování jsem to okamžitě předělával
S infrapanely zkušenost nemám.

10.10.2016 22:17
Sivok

XXX.XXX.159.15

jirka11 napsal(a):
Tak s tím řešením bych moc nepočítal!Plynový hořák odebírá kyslík a pokud ještě zhasne tak nevím jak by to mohlo dopadnout?
Moje nejlepší a nejlevnější zkušenost je prodloužení teplovodního topení z baráku.A to jsem zkoušel ani elektriku ale po vyúčtování jsem to okamžitě předělával
S infrapanely zkušenost nemám.

Tak jasný teplovodní topení je nejlevnější. Jen mě ten plyn napadl.

10.10.2016 23:08
arčí88

XXX.XXX.158.34

Zdravím, tak mě stojí vytápění za zimu dohromady 3000kč až 3500kč, topím přímotopem 2,5kw asi 60m3 na 16 stupňů. když je nad nulou tak 18 stupňů. Obvodové zdivo 60cm plná cihla a zatepleno 10cm polystyren, v podlaze 10 cm polystyren a strop hurdiskový a zalité 15cm betonu a nad tím 40cm skelné vaty.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2016 06:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

arčí88 napsal(a):
Zdravím, tak mě stojí vytápění za zimu dohromady 3000kč až 3500kč, topím přímotopem 2,5kw asi 60m3 na 16 stupňů. když je nad nulou tak 18 stupňů. Obvodové zdivo 60cm plná cihla a zatepleno 10cm polystyren, v podlaze 10 cm polystyren a strop hurdiskový a zalité 15cm betonu a nad tím 40cm skelné vaty.

Hmmmm to je aspoň názor...a máte takový ten klasický přímotop v podobě radiátoru který se nahřeje a větráčkem fouká horký vzduch nebo něco ujiného? díky.

11.10.2016 07:20
mspacil

XXX.XXX.242.195

Hmmmm to je aspoň názor...a máte takový ten klasický přímotop v podobě radiátoru který se nahřeje a větráčkem fouká horký vzduch nebo něco ujiného? díky.

Přímotop ne - to je moc drahé.
Pokud nemáte jinou možnost, tak se držte těch sálavých panelů.
Nevím jakou máte sazbu na elektřinu, ale jde zařídit druhá sazba - noční proud a pokusit se spínat (pokud to bude stačit) pouze v tuto dobu, to elektřina daleko levnější.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2016 07:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

mspacil napsal(a):
Přímotop ne - to je moc drahé.
Pokud nemáte jinou možnost, tak se držte těch sálavých panelů.
Nevím jakou máte sazbu na elektřinu, ale jde zařídit druhá sazba - noční proud a pokusit se spínat (pokud to bude stačit) pouze v tuto dobu, to elektřina daleko levnější.

Samozřejmě máme tu sníženou sazbu ale čez a ostatní společnosti jsou vychytralé tu sníženou sazbu samozřejmě zapínají v době kdy člověk nejmíň "žere" takže to už není tak, že máte třeba sníženou sazbu na noční proud a všichni v té době prali a nahřívali bojlery, teď má člověk sníženou sazbu ale nikdy neví kdy, oni to přepínají jak jim se to samozřejmě hodí...čez a jiní se nikdy neoberou ani korunu pokud to není nezbytně nutné...Počítala jsem přímotop při spotřebě 2KWh kdyby jel samozřejmě celý den když by bylo mínus x stupňů a za den by to spálilo 200 Kč a za měsíc 6000 Kč což je šílené...tak nějak nechápu jak někdo může doma topit jen přímotopama...

11.10.2016 07:29
mspacil

XXX.XXX.242.195

Samozřejmě máme tu sníženou sazbu ale čez a ostatní společnosti jsou vychytralé tu sníženou sazbu samozřejmě zapínají v době kdy člověk nejmíň "žere" takže to už není tak, že máte třeba sníženou sazbu na noční proud a všichni v té době prali a nahřívali bojlery, teď má člověk sníženou sazbu ale nikdy neví kdy, oni to přepínají jak jim se to samozřejmě hodí...čez a jiní se nikdy neoberou ani korunu pokud to není nezbytně nutné...Počítala jsem přímotop při spotřebě 2KWh kdyby jel samozřejmě celý den když by bylo mínus x stupňů a za den by to spálilo 200 Kč a za měsíc 6000 Kč což je šílené...tak nějak nechápu jak někdo může doma topit jen přímotopama...

Časy spínání jsou dané, a jsou uvedeny na stránkách Čezu.
Musí vám eletrikář zapojit topení přes stykač aby vám to topilo pouze v době kdy je zaplá druhá sazba.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2016 07:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Našla jsem nějaké přímotopy a topné panely s akumualcí, pořizovací cena je sice celkem velká, ale co jsem četla tak si na tyto "přímotopy" může člověk vyžádat ještě nižší tarif, pokud jsemto pochopila správně...třeba tohle taky někomu pomůže kdo řešíte podobný problém a nechcete propálit x tisíc měsíčně navíc.

zonik

11.10.2016 07:46
zonik

XXX.XXX.195.189

Přímotop je ta nejdražší volba a to i v případě, že máte nízký tarif.

11.10.2016 07:47
mspacil

XXX.XXX.242.195

Našla jsem nějaké přímotopy a topné panely s akumualcí, pořizovací cena je sice celkem velká, ale co jsem četla tak si na tyto "přímotopy" může člověk vyžádat ještě nižší tarif, pokud jsemto pochopila správně...třeba tohle taky někomu pomůže kdo řešíte podobný problém a nechcete propálit x tisíc měsíčně navíc.

Komu není rady - tomu není pomoci.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2016 07:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

mspacil napsal(a):
Komu není rady - tomu není pomoci.

Myslíte že s tou akumulací to bude taky taková katastrofa?

11.10.2016 07:59
simacek123

XXX.XXX.142.1

Je velmi smutne ze clovek něco chce a neumi nato najit finance.Je mnoho spusobu jak se lepe zaopatřit po strance financni aby bylo na vse co ktomu potrebne je.Ale to se musí premyslet a něco pro to udelat.Internet za vas problém nevyresi, problem je v kazdem z nas. Ono se na darmo nerika"komu není z hury dano v apatice nekoupi. Muzete se name hnevat ale vase pocinani nechapu.

11.10.2016 08:00
mspacil

XXX.XXX.242.195

Myslíte že s tou akumulací to bude taky taková katastrofa?

Na co vám bude akumulace, když máte noční proud?
Podle toho co jste uvedla, si myslím máte nárok na 16ti hodinovou sazbu, možná i 20ti hodinovou (i s těmi panely).

Pokud ten domeček je zateplený tak tu teplotu udrží když budou panely vypnuté.

Neregistrovaný uživatel

11.10.2016 08:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

simacek123 napsal(a):
Je velmi smutne ze clovek něco chce a neumi nato najit finance.Je mnoho spusobu jak se lepe zaopatřit po strance financni aby bylo na vse co ktomu potrebne je.Ale to se musí premyslet a něco pro to udelat.Internet za vas problém nevyresi, problem je v kazdem z nas. Ono se na darmo nerika"komu není z hury dano v apatice nekoupi. Muzete se name hnevat ale vase pocinani nechapu.

Nezlobím se na Vás ale moje výplata je o pár stovek větší než minimální mzda daná státem, s penězy vyjít umím, to že hledám levný způsob topení v chovatelské místnosti není o tom, že si neumím utrhnout od pusy kvůli něčemu co mě baví, ale s rozumem, jak jsem psala, nechovám nic na čem vydělám, ale baví mě to. Prostě jsem počítala s tím, že navýšení spotřeby bude max 500 Kč měsíčně a ne x tisíc měsíčně. A snad mi nechcete říct, že člověk který vydělává málo vlastně nemá nárok mít hobby. A jestli mi chcete napsat, že jsem se měla v tom případě lépe učit a mohla jsem mít víc peněz, tak to napřed vysvětlete firmám kde se zasekly v dobách komunismu, kde mají muži za stejně vykonanou práci cca o 5000 Kč na výplatu více než ženy a to není scifi ale fakt. A nepište mi ať si tedy najdu jinou práci, nežiju v Praze a o práci je sakra nouze. Hlavně jsem čekala, že se zde najde nějaký kutil, nebo člověk s podobným problémem jako já a poradí mi, co mě nezrujnuje a bude fungovat,.

papala

11.10.2016 09:42
papala

XXX.XXX.211.160

Dobrý den. A co zkusit nějaký malí solární panel? kde náklady nebudou až tak drastické a návratnost bude brzká? Viděl jsem solární panely který měli za úkol zásobovat největší žrouty elektriky jako je bojler atd? když projíždíte naši republiku tak je i vidět jak na vesnicích přibývají na domech po jednom panelu

11.10.2016 09:43
michalaeva11

XXX.XXX.236.234

Momentálně řeším také topení, ale stačí mi teplota kolem 5 - 8 st., což bude jednoduší, loni jsem topil olejovým radiátorem ve staré zděné budově - žádné izolace, zed 30 cm z klasické cihly, koupil jsem si měřák na spotřebu el. a topil jsem na cca 5 stupnů, a cena byla kolem 1500kč za celou zimu, ale zase na druhou stranu ona žádná zima nebyla, Váš domek je dobře zaizolován, takže Vy protopíte minimum i s tou elektrikou a pokud máte 20ti hodinovou sazbu, tak to bude v pohodě.
Nebo dodělejte komín a dejte krb a přímotop to bude jenou udržovat.

11.10.2016 10:32
hyty

XXX.XXX.75.79

Mám zálet cca 25m 2 použivam infrapanel o vykonu 700w regulovany termostatem a spokojenost, zalet 10cm purpanel, plastová vyletová okna dveře klasika dřevo dvojite sklo,.

11.10.2016 11:00
lada3

XXX.XXX.180.251

papala napsal(a):
Dobrý den. A co zkusit nějaký malí solární panel? kde náklady nebudou až tak drastické a návratnost bude brzká? Viděl jsem solární panely který měli za úkol zásobovat největší žrouty elektriky jako je bojler atd? když projíždíte naši republiku tak je i vidět jak na vesnicích přibývají na domech po jednom panelu

Toto neni reseni, počasí neporučíte a když nebude třeba tyden svitit, tak krome investic do panelu (kus cca 5000-6000 za 240-260Wp) stále zustava stejny problém.

papala

11.10.2016 12:09
papala

XXX.XXX.211.160

lada3 napsal(a):
Toto neni reseni, počasí neporučíte a když nebude třeba tyden svitit, tak krome investic do panelu (kus cca 5000-6000 za 240-260Wp) stále zustava stejny problém.

To mi chcete říct že pokud nesvítí sluníčko tak u nás velké solární elektrárny nevyráběj žádnou elektřinu?

11.10.2016 12:31
arčí88

XXX.XXX.158.34

Klasický přímotop typu radiátor to není, ale mám to vyřešené na noční proud takže se to zapíná kdy chce a já to řešit nemusím.

11.10.2016 12:44
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,

take jsem vyuzil tento zpusob vytapeni. Minuly rok jsem ptaky stehoval priblizne kolem vanoc, mozna az letos zacatkem roku? Nevim presne. Kazdopadne teplotu mam nastavenou noco kolme 20 stupnu a postupne jsem ji snizoval az na 10.
Letos jsem prestehoval i senegalce ven, takze se bude udrzovat vetsi teplota. Stavba ma 42m2 a naklady na elektriku proti lonskemu vyuctovani vzrostly o 1000, - za cely rok. Vse mam zapojeno pres stykac pouze na nizky tarif a spinani ridi termostat primo v domku. Letos pocitam ze naklady budou do 5000, - na vytapeni domecku. Stavba je z pur panelu, oblepenych polystyrenem a celni stena je drevo s vatou a oplastene drevem, zvenku opet polystyren.

S pozdravem smidla.eu.

P.S.: Ups, ta citace mela byt na prispevek s odkazem panely Ecosun. ;).

11.10.2016 13:01
lada3

XXX.XXX.180.251

papala napsal(a):
To mi chcete říct že pokud nesvítí sluníčko tak u nás velké solární elektrárny nevyráběj žádnou elektřinu?

:)
Ja jsem psal ze když slunce nesviti, tak panely nevyrabi energii, rsp. ano, ale totalni zlomek, zalezi jak moc je zatazeno.
Pani potřebuje mit minimalni teplotu 19 stupnu a když bude venku velka zima a staci den, dva zatazeno, tak nevyrobi skoro zadnou energii a teplota ve stavbe pujde dolu, i když nejakou akumulaci mit bude, diky sirce zdiva a zatepleni.

zonik

11.10.2016 13:10
zonik

XXX.XXX.195.189

papala napsal(a):

Solární panely vyrábějí elektřinu z energie slunce, takže vyrábí podle toho jak svítí. Na přiloženém obrázku vidíte kde se vám solární el. vyplatí nejvíc.

12.10.2016 05:34
piskyn

XXX.XXX.104.70

A co myslíte že je úspornější, INFRAPANELY A NEBO SÁLAVÉ PANELY ?

myslím, že tyto by mohli být dobré: http://shop.fenixgroup.cz/z74-ecosun-600-u.

Neregistrovaný uživatel

12.10.2016 06:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

piskyn napsal(a):
A co myslíte že je úspornější, INFRAPANELY A NEBO SÁLAVÉ PANELY ?

myslím, že tyto by mohli být dobré: http://shop.fenixgroup.cz/z74-ecosun-600-u.

Ten panel je po zahřátí velmi, velmi žhavý...já mám v domečku strop cca 200-220cm vysoký a regály mám 180 cm takže některé přepravky budou téměř u stropy, to už by asi potkani byli pečení..ale nevypadá špatně...leda to mít zavěšené přímo u vstupu jakoby nad dveřma ale to nevím zda by to mělo správnou vyhřívací funkčnost kdyby panel nebyl v prostřed místnosti.

12.10.2016 06:41
kizik

XXX.XXX.87.201

Ten panel je po zahřátí velmi, velmi žhavý...já mám v domečku strop cca 200-220cm vysoký a regály mám 180 cm takže některé přepravky budou téměř u stropy, to už by asi potkani byli pečení..ale nevypadá špatně...leda to mít zavěšené přímo u vstupu jakoby nad dveřma ale to nevím zda by to mělo správnou vyhřívací funkčnost kdyby panel nebyl v prostřed místnosti.

No nevím jestli je žhavý, ale na tomto udržíte v pohodě ruku přiloženou bez dejaké ujmy na zdraví.

Neregistrovaný uživatel

12.10.2016 07:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

kizik napsal(a):
No nevím jestli je žhavý, ale na tomto udržíte v pohodě ruku přiloženou bez dejaké ujmy na zdraví.

Tak to se divím, protože jsem se tam dočetla že se nahřívá na teplotu 80-90ct.C přijde mi to divné...

12.10.2016 08:05
piskyn

XXX.XXX.104.70

Zajímala mě úspora mezi INFRAPANELY A NEBO SÁLAVÍMI PANELY a né jestli je horký či není...

Petr.

12.10.2016 08:20
hersyko

XXX.XXX.144.116

piskyn napsal(a):
Zajímala mě úspora mezi INFRAPANELY A NEBO SÁLAVÍMI PANELY a né jestli je horký či není...

Petr.

Úspora žádná, jelikož infrapanely jsou sálavé panely. Jedná se o totéž, ale správné označení je infrapanel.Někteří prodejci používají i název sálavé infrapanely.

12.10.2016 09:06
simacek123

XXX.XXX.142.1

Na zaver diskuze stejne dojdete k tomu, nehledne na spotrebic ze za vse bude platit.Kdovi jak je domek staven, izolace a pod. Každý konicek stoji peníze a chov pro zabavu který nevydela na spotřebu musí dotovat sam majitel, zalezi na jeho rozhodnuti. Nikomu nic nerozmlouvam a pani uz vůbec ne, ale každý znas by mel vedet na co ma.Plne chápu téma, co nejlevněji, jak jsem ale psal nejlevnejsi spusob vytapeni domacnosti ci jiného je dle statistiky topeni drevem, vse ostatní vzhledem k narocnosti smeruje smerem nahoru.Neda se zde ani vyčíslit jaka bude konecna financni castka, tu musí urcit odbornik který stavbu uvidi, vypocita a navrhne reseni.Ale i to stoji nemale prostředky.

12.10.2016 22:56
ararauna.cz

XXX.XXX.206.254

DUTKOPAVLAS napsal(a):

Trochu bych to korigoval, po první zimní sezóně v reálném provozu jsem doplácel za elektřinu 8 000 Kč, takže to tak hrozné nebylo. Teplotu jsem udržoval na 17 stupních. Pravda, zima nebyla skoro žádná, jen pár dní pod nulou...

janulkajanka

24.10.2016 16:56
janulkajanka

XXX.XXX.231.5

Dobrý den, kolik kw nebo penez propálím, když budu denne mit zapnutý elektrický přímotop na 2000 W, po dobu např.10 hodin sníženou sazbu nemám, nevím jak se to počítá.Děkuji Jana.

24.10.2016 19:29
simacek123

XXX.XXX.142.1

janulkajanka napsal(a):
Dobrý den, kolik kw nebo penez propálím, když budu denne mit zapnutý elektrický přímotop na 2000 W, po dobu např.10 hodin sníženou sazbu nemám, nevím jak se to počítá.Děkuji Jana.

Protopite opravdu hodne,2000W se rovna 2KW, tzn.asi 1kwh nevim presne je asi na plno 4,50kc.2kwh rovna se nejakych 9kc za hodinu.Primotop je opravdovy zrout penez, jde to do tisicu za mesic.

25.10.2016 07:40
Zemjanek

XXX.XXX.105.3

Dobrý den, docela by mě zajímalo co máte za baráček, že za celý provoz zaplatíte 1500, - to musí být ultra nízkoenergetický. Já mám dva roky starou nízkoenergetickou dřevostavbu 100m2 a platíme zálohy 3500, - a to mam termostat v zimě přes den na 23. Takže si myslim, že nás tu taháte za "fusekly" nebo v tomto případě za obě... pro zajímavost na 3členou rodinu stojí provoz 160l bojleru na el. v nízkém tarifu 500, - měsíčně...

25.10.2016 07:45
Zemjanek

XXX.XXX.105.3

Zemjanek napsal(a):
Dobrý den, docela by mě zajímalo co máte za baráček, že za celý provoz zaplatíte 1500, - to musí být ultra nízkoenergetický. Já mám dva roky starou nízkoenergetickou dřevostavbu 100m2 a platíme zálohy 3500, - a to mam termostat v zimě přes den na 23. Takže si myslim, že nás tu taháte za "fusekly" nebo v tomto případě za obě... pro zajímavost na 3členou rodinu stojí provoz 160l bojleru na el. v nízkém tarifu 500, - měsíčně...

Teď jsem si všiml, že máte krbovku... v tomto případě se to na el.za 1500 nechá... omlouvám se za zbytečnou reakci...

Přidejte reakci

Přidat smajlík