m1972

XXX.XXX.6.219
Chci koupit andulku k ochočení. Četla jsem, že nejlepší je si ji vzít v 8-10 týdnech. Jaký názor na to máte vy? Neteř ji chce hlavně učit mluvit. Děkuji.
m1972
napsal(a):
Chci koupit andulku k ochočení. Četla jsem, že nejlepší je si ji vzít v 8-10 týdnech. Jaký názor na to máte vy? Neteř ji chce hlavně učit mluvit. Děkuji.
Dobrý den,
mláďata andulek na ochočení a posléze mluvení (samečky vybrané budoucím majitelem ještě v budce) ve stáří necelého 1 měsíce vyberu z budky a nechám krmit rodiči na podlaze bednové klece. Připomínám, že odchovávám v bednovkách pouze po párech. Takový sameček se naučí přijímat potravu ještě dříve, nežli stačí vylétnout na bidélko cca 15 cm do výšky. A výsledek? Nový majitel si odnáší mazlíčka na prstu zcela krotkého a nemusí mít obavu, že mu ulétne, neboť to ještě nedokáže. Samozřejmě mnou popsanou praktiku nelze aplikovat v hejnovém odchovu. A názory na dokrmování andulek od útlého mládí, za účelem získání mazlíčků, považuji za zbytečné, časově náročné a nevhodné.
Souhlasím s předchozím "čím dříve se odebere tím lépe se ochočí"
Domluvte se s chovatelem z Vašeho okolí...
Pat01
napsal(a):
Takže mládě které vylétne z budky samo za jak dlouho se může vzít ? Kdy začne samo žrát ?
Přibližně týden po vylétnutí, to znamená v cca 6 týdnech. Ideální je, když je chovatel pozoruje, takže ví, že mládě už samo zobe a může jít do nové rodiny. Ale i když ho vezmete v 8 týdnech, ochočí se stejně.
m1972

XXX.XXX.6.219
Jsem z Brna. Už jsem pár chovatelům psala, ale všichni mají sice mláďata, ale třeba půlroční. Prý i k ochočení, ale po všem co jsem si načetla chci co nejmladší.
m1972

XXX.XXX.6.219
Chtěla bych jej jako dárek k vánocům, takže když to tak spočítám tak bych potřebovala ty co se rodí teď.
m1972

XXX.XXX.6.219
Díky za informaci. Můj email: m1972@seznam.cz. Budu ráda, když se ozvete.
m1972

XXX.XXX.6.219
kareta
napsal(a):
Tak si v prosinci zajedte na nějakou burzu. Píšete že jsještě te z Brna tak Přerov Kroměříž nebo Hodonín.Děláte z toho vědu.Na každé burze to je jedno jestli v létě nebo v zimě je vždy dost andulek co se dají ještě ochočit.
Burzy bývají bohužel jen o víkendech a já bývám o víkendech v práci. To za prvé. A za druhé, pokud bych chtěla andulku o které nebudu vědět téměř nic, tak si můžu zajít do zverimexu. A za třetí, na burzu si chodím kupovat cokoliv jiného a ne člena rodiny.
m1972
napsal(a):
Burzy bývají bohužel jen o víkendech a já bývám o víkendech v práci. To za prvé. A za druhé, pokud bych chtěla andulku o které nebudu vědět téměř nic, tak si můžu zajít do zverimexu. A za třetí, na burzu si chodím kupovat cokoliv jiného a ne člena rodiny.
. Naprostý souhlas. Kupujte pouze a jenom od chovatele.
Simik...

XXX.XXX.213.22
Mám dotaz k mláďatum andulek. Když nejstarší mládě poprvé vylétlo z klece, tak spadlo na zem a poranilo si asi nohu. Má jí skoro pořád napnutou na placato a nechce obejmout větev ani prst. Viditelné na té noze není nic, tak nevím.
uživatel

XXX.XXX.99.38
Simik...
napsal(a):
Mám dotaz k mláďatum andulek. Když nejstarší mládě poprvé vylétlo z klece, tak spadlo na zem a poranilo si asi nohu. Má jí skoro pořád napnutou na placato a nechce obejmout větev ani prst. Viditelné na té noze není nic, tak nevím.
Dejte mu čas. Musí si na to zvyknout. Pak se s tím naučí žít nebo začne nohu zase normálně používat.