Zdravím, máme doma nového Amazónka Belobřichý. Krátce dnes je u nás 4 den.. přesto bych rád přišel na problém co nejdříve. První den večer po nastěhování do klece ani nepípnul... druhý den jsme byli sním celý den a ozval se až k večeru, nic hrozného sem tam za křičel vždy 2x zasebou... další den jsem byl v práci do večera a přítelkyně říkala že byl celý den v pohodě, při krmení jen trochu vrkal;) no pak jsem byl doma já... něco jsem dělal pustil mu radio.. pak jsem mu ho vypnul jestli ho neruší a začínal křičet občas... zapnul jsem mu radio křičel dál... šel jsem k němu a večeřel u televize křičel víc a víc... pak už i 3x za sebou. Mluvil jsem na něj stál u něj křičel furt. Tak jsem mu naplnil misky měl to vyzobaný celkem dost, dal novou vodu a křičel furt dál a dál až jsem si šel raději lehnout;D a to pak už byl v klidu. Zhasnul jsem mu a nechal jsem na chodbě jedno světlo aby se k němu něco doneslo a nebyl po uplne tmě.. no nezjistil jsem příčinu a není ještě vůbec ochočený tak nevim jak ho zabavit.. když se mě dost ještě bojí. Z ruky si nic nevezme ještě, občas zkoušíme.. mám objednane knihy a čtu zatim co mám na Žaky.. tak kdyby měl někdo tip co zkusit když začne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Přeji hodně štěstí já s tímto bojuji zatím úspěšně již třetí den
Mmariner
napsal(a):
Zdravím, máme doma nového Amazónka Belobřichý. Krátce dnes je u nás 4 den.. přesto bych rád přišel na problém co nejdříve. První den večer po nastěhování do klece ani nepípnul... druhý den jsme byli sním celý den a ozval se až k večeru, nic hrozného sem tam za křičel vždy 2x zasebou... další den jsem byl v práci do večera a přítelkyně říkala že byl celý den v pohodě, při krmení jen trochu vrkal;) no pak jsem byl doma já... něco jsem dělal pustil mu radio.. pak jsem mu ho vypnul jestli ho neruší a začínal křičet občas... zapnul jsem mu radio křičel dál... šel jsem k němu a večeřel u televize křičel víc a víc... pak už i 3x za sebou. Mluvil jsem na něj stál u něj křičel furt. Tak jsem mu naplnil misky měl to vyzobaný celkem dost, dal novou vodu a křičel furt dál a dál až jsem si šel raději lehnout;D a to pak už byl v klidu. Zhasnul jsem mu a nechal jsem na chodbě jedno světlo aby se k němu něco doneslo a nebyl po uplne tmě.. no nezjistil jsem příčinu a není ještě vůbec ochočený tak nevim jak ho zabavit.. když se mě dost ještě bojí. Z ruky si nic nevezme ještě, občas zkoušíme.. mám objednane knihy a čtu zatim co mám na Žaky.. tak kdyby měl někdo tip co zkusit když začne.
A když je doma s přítelkyní, tak řve taky?
Nejlepší je, že už máte objednané ty knihy - jen jestli to nemělo být naopak. Pevně věřím, že se tady na fauně jednou dozvím jak se odnaučí kočka mňoukat, pes štěkat, kůň řehtat a pod. Co je divné na tom, že papoušek křičí - je to jeho přirozený projev. Jak tady někdo radil - buď plyšáka a nebo rybičky(pozor na vzduchovací motorek - bzučí). A souhlas s nhgg - to lepší Vás ještě čeká až se otrká.
KaVe
napsal(a):
Nejlepší je, že už máte objednané ty knihy - jen jestli to nemělo být naopak. Pevně věřím, že se tady na fauně jednou dozvím jak se odnaučí kočka mňoukat, pes štěkat, kůň řehtat a pod. Co je divné na tom, že papoušek křičí - je to jeho přirozený projev. Jak tady někdo radil - buď plyšáka a nebo rybičky(pozor na vzduchovací motorek - bzučí). A souhlas s nhgg - to lepší Vás ještě čeká až se otrká.
Nechci se dotyčného nějak zastávat ale..moc rád bych slyšel co mu říkal prodávající ohledně křiku..Tipuju- já o nich téměř nevím, ozvou se leda když je něco vyplaší apod..Trochu mi to připomíná jak letos na jaře chtěl náš malej zakrslého králíčka-tak nám prodejce tvrdil jak už téměř nevyroste a strašně nám vybíral toho s nejmenšími oušky, no asi tušíte co máme doma za obra..
No co jsem přišel z práce tak spustil jako včera a on řve jako by ho chtěl někdo sežrat, ječí jako magor :) kdyby nějak raodstně popěvoval :D
tak někde sem četl že když to dělá nakou tu hodku tak jako ok ale celej den bz snad neměl... s přitelkyní by mě to zajimalo ale ted tu není a bude až zítra odpoledne... mám trohu tušení jestli neřve jen na mě :D
prodejce zase jako když jsem se ho ptal tak mě ujištoval že umí taky pěkně zařvat :)
uvidím no snad nebude vřískat celej večer. čekal jsem spíš nákou fintu jak ho zabavit abych ho neděsil, jenže když přijdu je jednou packou na bidylku a druhou na mříží jako před utěkem tak to asi těžko ho zabavím a když na něj mluvím tak mě ječí do obličeje :D.
salvador

XXX.XXX.195.189
Mmariner
napsal(a):
No co jsem přišel z práce tak spustil jako včera a on řve jako by ho chtěl někdo sežrat, ječí jako magor :) kdyby nějak raodstně popěvoval :D
tak někde sem četl že když to dělá nakou tu hodku tak jako ok ale celej den bz snad neměl... s přitelkyní by mě to zajimalo ale ted tu není a bude až zítra odpoledne... mám trohu tušení jestli neřve jen na mě :D
prodejce zase jako když jsem se ho ptal tak mě ujištoval že umí taky pěkně zařvat :)
uvidím no snad nebude vřískat celej večer. čekal jsem spíš nákou fintu jak ho zabavit abych ho neděsil, jenže když přijdu je jednou packou na bidylku a druhou na mříží jako před utěkem tak to asi těžko ho zabavím a když na něj mluvím tak mě ječí do obličeje :D.
Tihle amazonci bělobřiší a ještě černotemenní prostě řvou. A někteří pořádně a často, hlavně když máte samostatně chovaného divočáka. V pralese se tak svolávají a udržují mezi sebou kontakt, ale jemu se bohužel žádný amazonek neozývá tak křičí a volá pořád dokola.
Mmariner
napsal(a):
Mám ho spíš napomenout ? nebo je to na nic...
Dobrý večer, nechci Vás strašit ale pravda bude asi ta, že mu na Vás něco vadí - mohou to být například brýle, vůně atd. Naši ptáci taky nekřičí na každého - ale když jim někdo vadí tak má smůlu a vyřvou ho z baráku ven. Kromě bezbřehé trpělivosti nelze doporučit nic jiného, než aby jste mu dal čas si na Vás zvyknout. Omezil bych kontakty na minimum a musíte přijmout fakt, že z vás nikdy velcí kámoši nebudou.
Karlosara
napsal(a):
Dobrý večer, nechci Vás strašit ale pravda bude asi ta, že mu na Vás něco vadí - mohou to být například brýle, vůně atd. Naši ptáci taky nekřičí na každého - ale když jim někdo vadí tak má smůlu a vyřvou ho z baráku ven. Kromě bezbřehé trpělivosti nelze doporučit nic jiného, než aby jste mu dal čas si na Vás zvyknout. Omezil bych kontakty na minimum a musíte přijmout fakt, že z vás nikdy velcí kámoši nebudou.
Jo tak to vypadá no... i když jsem k němu přistupoval velice opatrně abych ho nevyděsil z kraje a pokaždé klidně na něj mluvil... no snad to tím nebude to by mě fakt mrzelo... uvidíme za pár dní... až si třeba od někoho znás dvou něco vezme tak jestli ode mne nebude chtít vubec :D.
Mmariner
napsal(a):
Jo tak to vypadá no... i když jsem k němu přistupoval velice opatrně abych ho nevyděsil z kraje a pokaždé klidně na něj mluvil... no snad to tím nebude to by mě fakt mrzelo... uvidíme za pár dní... až si třeba od někoho znás dvou něco vezme tak jestli ode mne nebude chtít vubec :D.
On si Vás klidně mohl spojit s nějakou negativní zkušeností z minulosti - můžete mu někoho připomínat. Jeden náš samec ararauny nesnáší blondýny a když se zametá kolem voliery velkým smetákem - zjistili jsme že u původního majitele zažil takovou výchovu, že když křičel tak paní (blondýna) mu hrozila smetákem a prý i bouchala tím smetákem do pletiva aby přestal. No a papoucha to drží už 6 let a my musíme každou světlovlasou ženu na to upozornit když si ho chce ve voliéře prohlédnout a zametat musíme malým smetáčkem.
Amazonek bělobřichý - křik
Amazoncci Pionites, jsou křiklouni, amazonci Pionus neřvou.
Mám 2 páry pionites amazonek černotemenný, což je hlasově jako bělobřichý. Mám je pouze čtvrtý rok od mláďat. V jejich chovu jsem začátečník, ikdyž jsem odchoval za život asi 40 druhů ptáků. Páry jsem tvořil sám, samci ručně dokrmení, samice přirozený odchov. Oba páry už zahnízdily, mláďata po 4 dnech uhynula, u druhého páru vypadli mladí po uvolnění budky na zem. Oboje moje chyba.
Když jsem je chtěl koupit a manželka slyšela na výstavě ten ostrý křik, tak řekla, že to snad nemyslím vážně. Máme problém se sousedy, nám křik nevadí.
Mile mě překvapili, ozývají se málo, to takový aratinga nebo alexandr čínský je strčí do kapsy a p. patagonští se sice ozývají ne tak pisklavě, ale zase celý den. Každý jedinec je jiný a reaguje na to, co má kolem sebe.
Vnímejte křik jako zvuky pralesa, aspoň máte doma živo a příliš si toho nevšímejte. Je to lepší, než kdyby na Vás řvala celý den manželka nebo zatím přítelkyně, jak uvádíte, ale i to se Vám může jednou stát.
Dejte tam plno věví, lana a řetězy se zavěšenými větvemi. Hlavně nechtějte rychle ochočit. Výsledek bude opačný. O dnech vůbec neuvažujte, buďte trpělivý týdny.
Ptáky chovám hrozně dlouho a víte co já si po těch letech chovu vždy přeji? Hlavně aby "nechcípl".
Dlouholetí chovatelé mě jistě pochopí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mmariner
napsal(a):
Dobrý den. Nemyslím si, že by se s tím nedalo nic dělat. Pokud začne křičet, bude lepší si ho nevšímat. Nedivte se že křičí když mu pustíte rádio, snaží se ho překřičet. Má v kleci nějaké hračky nebo něco na okusování, aby se mohl zabavit. Možná mu vadí umístění klece. Pokud ji máte v tmavém koutě, přemistěte ji nejlépe do rohu poblíž okna. Chce to trpělivost, je to boj na delší dobu. Doporučuji knihu od Rosemary Low - Proč můj papoušek...?
napsal(a):
Dobrý den. Nemyslím si, že by se s tím nedalo nic dělat. Pokud začne křičet, bude lepší si ho nevšímat. Nedivte se že křičí když mu pustíte rádio, snaží se ho překřičet. Má v kleci nějaké hračky nebo něco na okusování, aby se mohl zabavit. Možná mu vadí umístění klece. Pokud ji máte v tmavém koutě, přemistěte ji nejlépe do rohu poblíž okna. Chce to trpělivost, je to boj na delší dobu. Doporučuji knihu od Rosemary Low - Proč můj papoušek...?
Když už Vám byla doporučena kniha, uvedu další, třeba ji máte.
Rosemary Low : AMAZÓNCI rodu Pionites
Útlá brožura vydaná v r.2003 nakladatelství DONA, asi za 100 Kč.
Máte tam vše.
No ja něco dělal doma, pustil mu radio a teměř uplne stichnul... zvladnul 3 pisničky bez křiku... pak sem tam něco ale to by se dalo snest... tak jsem šel za ním a radio vypnul a odešel... temeř okamžitě začal zase pravidelně pořvavat :DD zapnute radio klid...
Dodelal jsem praci a byl zvedavej až tam budu ja snim přitom radiu... No a prostě nabíra na obrátkách no, nechce mě tu asi :) ted mě už dost nepřijemně za zády fakt křičí a mam chut ho přikrýt...
puvodně jsme chtěli pionus, ale přitom shonu jak už nejsou papoušci jsme nějak jeli pro bělobřicheho a zjistili až pozdejí že je to jiný druh...
Moudivláček
napsal(a):
Když už Vám byla doporučena kniha, uvedu další, třeba ji máte.
Rosemary Low : AMAZÓNCI rodu Pionites
Útlá brožura vydaná v r.2003 nakladatelství DONA, asi za 100 Kč.
Máte tam vše.
Mam objednane diky velice brzo budu mit...
je přikrytej a je ticho jak dlouho to tam mam nechat ? :D.
napsal(a):
Děkuji za radu... nad umístěním klece přemýšlím... u okna je topení a jak je zima dost se přitapí tak k němu moc nechci ho davat... celý pokoj je tmavý :( objednavam tapetu bílou a udelam mu velkej kus prosvetlenej... od rana jinak v te mistnosti svítím jinak je tam fakt temnou (tmava fialova)...
ted je umisten vedle vstupnich dveří a to ho možna znervoznuje že nevidí kdo muže přijit pořadně... dost pak sedi na bidýlku odkud vidí jako by do těch dveří... ale je to nejsvětlejší místo a není u okna s topením...
tak jak hodím tu tapetu brzy dam ho naproti do koutu... snad by ho to mohlo sklidnit trochu...
jinak má tam zrcatko se zvonečkem, houpačku a takovou provazovou a dřívkama hračku barevnou ale nevšíma si vubec těchle tří věcí... jinak po kleci se pohybuje uplně v pohodě už, nepusobí dojmem že by ztěch hraček měl strah. spíš ho nezajimaj a jen stojí a řve když tu jsem :DD.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
kareta
napsal(a):
A ještě jste mu měla napsat aby mu nedával žádné jméno protože ho pak nebude chtít prodat.
Tak může mu dát číslo, čísla se asi prodávají lépe...
I když to zní směšně tak ty čísla by byla asi lepší než jména.Když jsem byl před lety v nemocnici a manželka s dcerou musela za mě dokrmovat čtyři mláďata senegalcu.Všechny si je pojmenovali a pak nechtěli ani jednoho prodat.Když vím že mláďata budou muset jít jednou k novým majitelum tak je lépe jim jména nedávat pak je líto je prodat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
kareta
napsal(a):
I když to zní směšně tak ty čísla by byla asi lepší než jména.Když jsem byl před lety v nemocnici a manželka s dcerou musela za mě dokrmovat čtyři mláďata senegalcu.Všechny si je pojmenovali a pak nechtěli ani jednoho prodat.Když vím že mláďata budou muset jít jednou k novým majitelum tak je lépe jim jména nedávat pak je líto je prodat.
Tak psům s PP jsme taky dali jména a prodali jsme je ale tak je rozdíl když člověk odchovává a prodává a když si něco koupí na mazlika, těžko by Attila byla č.1, Chiquita č.2 a Odetta č.3
Vysavač mu vubec nevadí, to vypadá klidněji než když na něj ja mluvím :D
fotka klece a její umístění momentální...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Mmariner
napsal(a):
Vysavač mu vubec nevadí, to vypadá klidněji než když na něj ja mluvím :D
fotka klece a její umístění momentální...
Nevadí mu ta fialová barva na stěně? já bych kvůli ní řvala
lumpicek

XXX.XXX.0.243
kareta
napsal(a):
Atila ty by jsi měla diskutovat na debatě o psích a ne tady. nezlob se.A najít si pořádnou práci aby jsi se nenudila.
salvador

XXX.XXX.195.189
kareta
napsal(a):
Atila ty by jsi měla diskutovat na debatě o psích a ne tady. nezlob se.A najít si pořádnou práci aby jsi se nenudila.
Mmariner
napsal(a):
Ta moje o prodeji nechce ani slyšet :D já samozřejmě se budu snažit do leta sním pracovat... ale 20 let s uřvaným ptákem žít nechci tak bych pak šel do toho Pionus rodu...
ale chce to čas určitě, byl 6 měsicu s rodičema, tak se snad vyřve jednou :D.
Udělali jste typickou začátečnickou chybu - koupili jste podle vzhledu a ne podle vlastností.Každopádně neochočený pták, který byl odchován přirozeně má větší cenu do chovu než se s ním trápit v kleci. Prodejte ho včas a pořiďte si dokrmeného třeba rodu Pionus, než se pták zkazí a bude neprodejný. Toto je zbytečné hrdinství, berte to jako dobrou radu.
salvador

XXX.XXX.195.189
KaVe
napsal(a):
Udělali jste typickou začátečnickou chybu - koupili jste podle vzhledu a ne podle vlastností.Každopádně neochočený pták, který byl odchován přirozeně má větší cenu do chovu než se s ním trápit v kleci. Prodejte ho včas a pořiďte si dokrmeného třeba rodu Pionus, než se pták zkazí a bude neprodejný. Toto je zbytečné hrdinství, berte to jako dobrou radu.
Přesně tak, prostudovat si napřed jednotlivé druhy a pak si sežeňte ručně dokrmené mládě vybraného druhu. Tohoto divokého prodat a bude mu líp. Hlavně si nechtít dokazovat, že ho časem zlomíte. Zbytečné trápení papouška.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Já ale celou dobu v práci jsem jen píšu co by ho mohlo dráždit, nic víc, to že to tady vy morousovití neumíte brát s nadhledem je váš problém, vy taky každýmu akorát poradíte ptáka prodat a nikdy si žádnýho nekupovat, tak se modlím abyste doma nikdo z vás nhgg, salvador a lumpicek nevlastnili psa, podle mě to bude asi chudák, když rozumíte teda úplně špičkově jen ptákům...
Zdravím, tak na začátek rod Pionites křičí víc, no ale zas jsou krásní, hraví, inteligentní klauni a nevážou se jen na jednoho člena rodiny...No a k problému, tak když s ním nemůžete být celí den, tak mu dejte do klece hračky, lano, bidla a větve na okus(černý bez, vrba, jabloň), no výživa a minerály - to je jasné a přikrývat klec stále, tak to není to pravé ořechové - to snad jen na noc, když potřebujete aby se uklidnil a spal, ale i od toho se časem odstoupí. No a nevím jestli byl ruč. dokrmen a krotký a popravdě taky se mi to nezdá, že by teda byl ! Když jste teda koupil na mazlíka neochočené a "divoké" mládě, tak se nedivte, že máte problém a nikdy z něho nebude to co jste chtěl i když si vezme z ruky, nebude tak řvát...ale nebude mazel ! Ruč. dokrmený a ochočený Amazónek je zvídaví a vše nové zkoumá a jde ke každému a nesmí na Vás syčet nebo kousat při chytání a když takoví "chovatel" tvrdí, že je to stresem a že se to srovná, tak honem pryč ! A teda jak to vypadá, tak Vás chtít nebude(moc divné) a nevím jestli má DNA, kroužek a když u přítelkyně je v klidu, tak by to mohl být "sameček", ale taky to není pravidlo. No a teď si proberte vše od příjezdu k původnímu majiteli a porovnejte co jsem napsal víš a pak jednejte a když přijdete k tomu co si myslím já, tak pak rada je vrátit jej zpět(?)nebo prodat, vyměnit a pořídit si opravdu krotké ruč. dokrmené mládě z kterého budete mít určitě radost, hodně štěstí Zappe
PS: vypadlo mi spojení a až teď jsem si všiml víc info a i správných rad.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já ale celou dobu v práci jsem jen píšu co by ho mohlo dráždit, nic víc, to že to tady vy morousovití neumíte brát s nadhledem je váš problém, vy taky každýmu akorát poradíte ptáka prodat a nikdy si žádnýho nekupovat, tak se modlím abyste doma nikdo z vás nhgg, salvador a lumpicek nevlastnili psa, podle mě to bude asi chudák, když rozumíte teda úplně špičkově jen ptákům...
Dobrý den, když už jste mě zmínila, tak jsem se vám několikráte snažil podat pomocnou ruku.Nyní na rovinu, již se nesnažím, ač mám téměř padesát let zkušenosti s papoušky jak divokými, tak ochočenými mnoho zkušeností, současně se psy a spoustou dalších zvířat.Ze svého hlediska se domnívám, že jste člověk, který něco chce a sám na to vůbec nemá, stále se zde ptáte i na věci, které pochopí malé dítě, naučte se řešit životní situace sama, potom nebudete muset nadávat těm, kteří napíší ať papouška prodáte, ano, napíší to, je jim ho totiž líto, že je v rukou nezkušeného, neschpného člověka, který vždy čeká na to, co řeknou jiní.
Nemáte vlastní úsudek ani při výchově svých zvířat, proto to takto dopadá, pracujte v první řadě na sobě, potom můžete vychovávat druhé.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
lumpicek
napsal(a):
Dobrý den, když už jste mě zmínila, tak jsem se vám několikráte snažil podat pomocnou ruku.Nyní na rovinu, již se nesnažím, ač mám téměř padesát let zkušenosti s papoušky jak divokými, tak ochočenými mnoho zkušeností, současně se psy a spoustou dalších zvířat.Ze svého hlediska se domnívám, že jste člověk, který něco chce a sám na to vůbec nemá, stále se zde ptáte i na věci, které pochopí malé dítě, naučte se řešit životní situace sama, potom nebudete muset nadávat těm, kteří napíší ať papouška prodáte, ano, napíší to, je jim ho totiž líto, že je v rukou nezkušeného, neschpného člověka, který vždy čeká na to, co řeknou jiní.
Nemáte vlastní úsudek ani při výchově svých zvířat, proto to takto dopadá, pracujte v první řadě na sobě, potom můžete vychovávat druhé.
Já si samozřejmě dobré rady vážím a umím uznat chybu ať je to jakákoliv, jen nechápu proč se za "vtip" a trochu odlehčení situace tady hned každý uráží...vzteká a vyhazuje s diskuze, pokud teda chcete mít vlastní diskuzi a vše a psát si tam mezi sebou jen úspěchy a jak jste skvělí a ve finále se pak bát zeptat jeden druhého na radu, protože odpověď by byla asi jasná... (ptáka prodej...) tak si zařiďte vlastní web a nemusíte se již víckrát zabývat lajkama. Já jen nechápu nějaké útoky téměř jedněch a těch samých lidí...ano uznám, pokud si někdo koupí zvíře a neví ani čím ho má krmit, neví jak velkou má mít klec atd...tak to chápu a člověk je opravdu na pár facek, protože se napřed nijak nevzdělal v chovu zvířete, ale pokud člověk snese zvířeti modré z nebe a snaží se mu udělat život lepším, tak je stejně označován za trapitele, trapitelé jsou podle mě hlavně ti super chovatelé co množí ptáky jak na běžícím pásu a šup s nimi na inzerci "prodám tulivá ručně dokrmená..." to jsou vlastně všichni ti machři, co podle mého ve finále akorát opravdu čekají na to, až se zde objeví slabý článek a ptáka co koupil za deseti tisíce zde donutí prodat za dva šušně a ještě jsou chopni se o něj poprat. možná kdybyste viděl v čem moje zvířata žijí mluvil byste úplně jinak a třeba ten kdo by se nakonec omlouval byste byl vy a ostatní jako nhgg! a abyste věděli na fauně budu, to že se ptám na věci ze mě nedělá hlupáka, protože otázka hloupá není nikdy, hloupá může být maximálně odpověď...hezký pátek a vy chovatelé opeřených mazlíčků, nevzdávejte se a nenechte se urážet "chovateli".
Nechtěl jsem jít do této debaty, ale zkrátka mi to nedá a musím, což hned vysvětlím.Názor na danou věc v příspěvku na de mnou se mi zdá příliš krutý a tak trochu se dotyčné osoby zastanu, jelikož si papouška pořizovala s čistým vědomím, že chce papouščího mazlíka, ale ono to pokaždé není zas tak jednoduché, vůbec tou nejzásadnější věcí je čas, né přímo ztrávený s papouchem na ruce, ale hlavně ten pohyb kolem klece kde papouška máme, to at si každý spočítá sám kolikrát kolem projde, kolikrát mu strčí prst na pomazlení, kolikrát na něj promluví, apod.Ted k věci konkrétního druhu, ano mám též ručně dokrmeného amazonka bělobřichého, pochází od chovatele z německa, byl dovezen pro jistou dámu z Kladna, která se mi samozřejmě již neozvala, tudíž /Sofinka/, je u nás a já nevím co to je křik nebo vřeštění amazonka jak se zde v příspěvcích publikuje, a svým způsobem odrazuje ostatní zájemce od tohoto druhu, věřte nebo ne nekřičí, opakuje stejné pískání po mě, rozmazlí se, že se válí na zádech, což někdy dosáhne i toho, že se zapomene a stisk zobáčkem je nepříjemný, ale po malém cvrknutí do zobáku, je vše uvedeno na pravou míru, je ve společnosti žaka, amazonana samozřejmě každý ve své kleci, je užasné poslouchat, jak se jí žako ptá, Sofi jak se máš nebo jí zpívá vánoce, vánoce přicházejí, nevěříte, přijedte se podívat, s hezkým pozdravem kokík.
lumpicek
napsal(a):
Nemusím být zdatným hledačem v diskusích abych zjistil jediné : vítězem letošního ročníku soutěže "nejprobíranější žako" je Potůčkovic Jůlinka. A to myslím hovoří za vše, ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
eli22
napsal(a):
Souhlasím s tou fialovou barvou, je hodně depresivní, mně by vůbec nedělala dobře. Naši papoušci, když vidí růžovou a fialovou barvu, řvou všichni. Tak bych vymalovala a zkusila mu dát budku na spaní, kde by měl zároveň útočiště a soukromí.
Děkuji že si myslíte taky že to může být tou barvou, asi jde vidět kdo je žena a kdo muž, oni ti chlapi nemají ten cit na detaily. Zadavateli, zkuste změnit bravu zdi na nějakou příjemnější barvu, třeba světle zelenou.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji že si myslíte taky že to může být tou barvou, asi jde vidět kdo je žena a kdo muž, oni ti chlapi nemají ten cit na detaily. Zadavateli, zkuste změnit bravu zdi na nějakou příjemnější barvu, třeba světle zelenou.
Zvířata jsou na barvy hodně citlivá. Třeba našeho chameleona mohlo z fialového trika trefit. Co ten dělal! Nicméně si úplně nemyslím, že ta barva bude hlavní důvod křiku, ale zkusit by se to mohlo nebo mělo, protože ta fialová je fakt na depku. Co to je na tom stropě? To už je opatření proti tomu křiku?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
KaVe
napsal(a):
Nemusím být zdatným hledačem v diskusích abych zjistil jediné : vítězem letošního ročníku soutěže "nejprobíranější žako" je Potůčkovic Jůlinka. A to myslím hovoří za vše, ne?
A Pučálkovic Amina já vim, jsem hrozná, ale já vás mám stejně tady všechny ráda
salvador

XXX.XXX.195.189
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A Pučálkovic Amina já vim, jsem hrozná, ale já vás mám stejně tady všechny ráda

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevadí mu ta fialová barva na stěně? já bych kvůli ní řvala
Asi máte pravdu papouškovi s velkou pravděpodobností tato barva vadí. Na rozdíl od nás papoušci daleko lépe vidí a mají širší spektrum barev. Proto jsou velice citlivý na změnu barvy. Rady zbavit se papouška a nedát mu šanci nechápu.
Cumanensis

XXX.XXX.11.181
Netreba to brať tak tragicky - aj malé dieťa reve a človek sa ho predsa hneď nezbaví. Píšete, že bol 6 mesiacov s rodičmi, takže jeho správanie je úplne normálne. Radujte sa z toho, že je zdravý, nešklbe sa a má sa k svetu. Časom zistíte, že je to to najdôležitejšie. Aj ja mám niekedy chuť zaškrtiť papagáje, keď vám ráno začnú revať do uší. Musíte sa oňho starať a brať ho takého, aký je. Pokiaľ je odchovaný pod rodičmi, vždy mu spraví najväčšiu radosť príslušník vlastného rodu. Kolega salvador to popísal vyššie.
Ok novinky:) Děkuji za reakce... mám k němu Certifikat o endoskopii a má kroužek...
Už je tapeta na ceste bude mít krásný bílý roh:) Jídlo dostává dva druhy sypaného a zkouším misku s ovocem ale na to není vubec zvyklý(nedotkne se ničeho, banan, mandarinka, mrkev strouhaná jsem zkoušel včera třeba) a ještě ma jednu na grit a sepiová kost...
Co jsem zjistil tak že přes den je celkem hodný, sem tam trochu ale to se dá... Odpoledne řval i na přítelkyni, když jsem šel z fitka slyšel jsem ho v domě o dvě patra niž :D no a to stačí radio a je pohoda... a na večer celkem brzy asi před 22:00 už chce mít zhasnuto a klid a je taky ticho... to ještě nevim kdyz se budem chtít na něco koukat, jestli pomuže deka...
No momentalně jsme nějak přišli na to jak sním zatím soužít :) ještě se snad časem poddá a bude mazel no doufame... divokýho ptáka nechcem... má novou hračku akrylovou houpačku 3patrovou, ještě se kni nepřiblížil... zrcatko jsem odebral, že snad není dobrý...
Jo a včera, asi se to nemá dělat takhle brzy, ale otevřel jsem mu vršek a pozorovali jsme ho, a vyletěl z klece po chvíli :D pak teda seděl, tak jsem pomocí klacíku delšího, ho nechal nasednout a on se proletěl celkem dost po místnosti, pěkně se unavil... navrat do klece šel bohužel ale s rukavicí(pěkn si zakřičel u toho)... na tom klacku se tam nenechal odnest... a před výletem se najedl tak čekat sme nemohli než dostane hlad...
eli22
napsal(a):
Zvířata jsou na barvy hodně citlivá. Třeba našeho chameleona mohlo z fialového trika trefit. Co ten dělal! Nicméně si úplně nemyslím, že ta barva bude hlavní důvod křiku, ale zkusit by se to mohlo nebo mělo, protože ta fialová je fakt na depku. Co to je na tom stropě? To už je opatření proti tomu křiku?
Jo pujde to snižit a ještě rockwool tam taky přijde, dost pokryje zvuku... To tam mám z doby divokých navštěv :DDD.
kokík
napsal(a):
Nechtěl jsem jít do této debaty, ale zkrátka mi to nedá a musím, což hned vysvětlím.Názor na danou věc v příspěvku na de mnou se mi zdá příliš krutý a tak trochu se dotyčné osoby zastanu, jelikož si papouška pořizovala s čistým vědomím, že chce papouščího mazlíka, ale ono to pokaždé není zas tak jednoduché, vůbec tou nejzásadnější věcí je čas, né přímo ztrávený s papouchem na ruce, ale hlavně ten pohyb kolem klece kde papouška máme, to at si každý spočítá sám kolikrát kolem projde, kolikrát mu strčí prst na pomazlení, kolikrát na něj promluví, apod.Ted k věci konkrétního druhu, ano mám též ručně dokrmeného amazonka bělobřichého, pochází od chovatele z německa, byl dovezen pro jistou dámu z Kladna, která se mi samozřejmě již neozvala, tudíž /Sofinka/, je u nás a já nevím co to je křik nebo vřeštění amazonka jak se zde v příspěvcích publikuje, a svým způsobem odrazuje ostatní zájemce od tohoto druhu, věřte nebo ne nekřičí, opakuje stejné pískání po mě, rozmazlí se, že se válí na zádech, což někdy dosáhne i toho, že se zapomene a stisk zobáčkem je nepříjemný, ale po malém cvrknutí do zobáku, je vše uvedeno na pravou míru, je ve společnosti žaka, amazonana samozřejmě každý ve své kleci, je užasné poslouchat, jak se jí žako ptá, Sofi jak se máš nebo jí zpívá vánoce, vánoce přicházejí, nevěříte, přijedte se podívat, s hezkým pozdravem kokík.
My se kolem něj pohybujem opravdu celkem hodně, pokud nejsem na směnně ja nebo přitelkyně, tak máme volný dny to bud něco dělám doma nebo chodím do fitka a pak jsem stejně dost doma... zkouším na něj mluvit pokaždé když prochazím... a ted dva dny spím sním v obýváku abych to nějak prolomil :DD
já jen doufám že se někomu povedlo udělat mazlíka i z papouška co byl s rodičema takhle... třeba by to mohlo trvat dýl ale snad tu šance je... Nebo mám už rovnou uvažovat o prodeji? Jako te mojí to vysvětlit bude skoro nemožná zaležitost
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
To půjd, neprodávejte ho, mám doma ještě kakarika, taky vychován pod rodiči a na piškot se naučil chodit na prst, pusinkovat bříško, přiletí na zavolání i si spolu povídáme, teda spíš mektáme
Mmariner
napsal(a):
My se kolem něj pohybujem opravdu celkem hodně, pokud nejsem na směnně ja nebo přitelkyně, tak máme volný dny to bud něco dělám doma nebo chodím do fitka a pak jsem stejně dost doma... zkouším na něj mluvit pokaždé když prochazím... a ted dva dny spím sním v obýváku abych to nějak prolomil :DD
já jen doufám že se někomu povedlo udělat mazlíka i z papouška co byl s rodičema takhle... třeba by to mohlo trvat dýl ale snad tu šance je... Nebo mám už rovnou uvažovat o prodeji? Jako te mojí to vysvětlit bude skoro nemožná zaležitost
Zdravím, a omlouvám se, jelikož jsem přehlédl, že amazonek není ruč.dokrmen, ale je přímo od rodičů, v tom případě Vám věřím, že se projeví problém ve formě hlučnosti, moje samička byla jako jediné mladě, proto ho kolega chovatel vzal na ruční dokrmení, a jak jsem již napsal, opravdu o ní nevím, určitě pomáhají věci na zabavení, hračky a něco ve formě pamlsků, má ráda tyčinky s krmením, ale likvidace trvá max.30 min.Asi jediný recept by byl nabídnout křiklouna do chovu, popřípadě jestli by měl někdo zájem o výměnu za ruč.dokrmeného.
kokík
napsal(a):
Zdravím, a omlouvám se, jelikož jsem přehlédl, že amazonek není ruč.dokrmen, ale je přímo od rodičů, v tom případě Vám věřím, že se projeví problém ve formě hlučnosti, moje samička byla jako jediné mladě, proto ho kolega chovatel vzal na ruční dokrmení, a jak jsem již napsal, opravdu o ní nevím, určitě pomáhají věci na zabavení, hračky a něco ve formě pamlsků, má ráda tyčinky s krmením, ale likvidace trvá max.30 min.Asi jediný recept by byl nabídnout křiklouna do chovu, popřípadě jestli by měl někdo zájem o výměnu za ruč.dokrmeného.
Mohl bych zkusit nabidnout výměnu, ale někde jsem četl že samečku je snad 4x vic jak samiček tak nevim no jestli bych uspěl... nic za zkoušku nedám že... ale nejlepší by bylo ho vyměnit tak aby to ta moje nezjistila :DDD.
Mmariner
napsal(a):
Mohl bych zkusit nabidnout výměnu, ale někde jsem četl že samečku je snad 4x vic jak samiček tak nevim no jestli bych uspěl... nic za zkoušku nedám že... ale nejlepší by bylo ho vyměnit tak aby to ta moje nezjistila :DDD.
Tím se vůbec netrapte, někdo shání samce, jiný zas samičku, myslím, že u tohoto druhu není problém.Ale třeba jednou příjdete na to, že je dobré vyměnit to co mám již delší dobu doma, ale to byl jen vtip, hezký den.
Mmariner
napsal(a):
Ja vam odporučam amazonka predat do chovu a kupiť ručne dokrmeneho.Pred mesiacom som bol kupit amaz.čiernotemennu mali ju v byte bola odchov pod rodičmi.5 mesiacov sa snažili ju skrotit ale marne.Skoda trapit vasho amazonka ked si mozete kupit krotkeho.

zbirka
napsal(a):
Ja vam odporučam amazonka predat do chovu a kupiť ručne dokrmeneho.Pred mesiacom som bol kupit amaz.čiernotemennu mali ju v byte bola odchov pod rodičmi.5 mesiacov sa snažili ju skrotit ale marne.Skoda trapit vasho amazonka ked si mozete kupit krotkeho.
To co navrhujete je Vaše zkušenost, ale nemusí platit pro každého. Koupil jsem si od chovatele samečka amazoňana modročelého a do dvou měsícú jsem si s ním mohl dělat co jsem chtěl. Je pravda že každý papoušek je povahově jiný. Ale pokud bude majitel papouška trpělivý a pomalými krůčky si budete získávat jeho důvěru, je možný kladný výsledek. V každém případě by měl dostat šanci. Každou změnu majitele papoušek těžce nese.
taliana

XXX.XXX.195.189
napsal(a):
To co navrhujete je Vaše zkušenost, ale nemusí platit pro každého. Koupil jsem si od chovatele samečka amazoňana modročelého a do dvou měsícú jsem si s ním mohl dělat co jsem chtěl. Je pravda že každý papoušek je povahově jiný. Ale pokud bude majitel papouška trpělivý a pomalými krůčky si budete získávat jeho důvěru, je možný kladný výsledek. V každém případě by měl dostat šanci. Každou změnu majitele papoušek těžce nese.
Kdo myslíte, že by měl dostat šanci? Majitel papouška ať ho zlomí a nebo papoušek jestli se nakonec nechá zlomit?
Tento papoušek změnu majitele určitě těžce neponese, spíše naopak když je divoký a půjde do chovu.
Ale to je všechno na úvaze a rozhodnutí majitele, on dal za tuhle "věc" peníze a my můžeme jen tlachat co je nebo není lepší.
Jj máte pravdu oba, my to zkusíme a pokud se to nezlepší, a bude znás mít i nadále strach tak mu změna do chovu spíš prospěje... ted se stejně nesháněji dobře tak do konce Jara se budem snažit :) už byl dvakrat mimo klec... na podruhé ani nekřičel když jsem ho vracel.
trošku mě mrzí ty hračky že ignoruje... ale s křikem už to tak hrozny není každopadně... dlouho neřve vždy nějak přijdu na to jak ho uklidnit když se rozjede...
díky za tipy:) budu sem přidávat jak pokračujem, třeba to někomu muže pomoct pak před koupí:).

taliana
napsal(a):
Kdo myslíte, že by měl dostat šanci? Majitel papouška ať ho zlomí a nebo papoušek jestli se nakonec nechá zlomit?
Tento papoušek změnu majitele určitě těžce neponese, spíše naopak když je divoký a půjde do chovu.
Ale to je všechno na úvaze a rozhodnutí majitele, on dal za tuhle "věc" peníze a my můžeme jen tlachat co je nebo není lepší.
Šanci by měl dostat papoušek i majitel a nikde není napsáno, že bude u nového majitele šťastný i když to bude v chovu. Není zaručeno, že ručně odchovaný papoušek bude lepší a nebude křičet. Papoušci jsou velmi inteligentní a citlivý a změnu určitě těžce nesou, stejně jako lidé. Ne každý majitel se k papouškúm chová dobře. Píšete že majitel dal za tuhle věc peníze. Nemyslím si že majitel koupil papouška jako nějakou věc, ale spíše dalšího člena rodiny. A zřejmě ho nechce hodit přes palubu a proto se snaží od ostatních poradit. Z mého pohledu by měl dostat šanci a může se stát, že z něj bude dokonalej mazlík. Majitel chtěl poradit, tak radím. Pokud myslíte radu jako tlachání, bude pro Vás asi nejlepší opustit tuto diskusi, aby jste nemusela tlachat.
Mmariner
napsal(a):
No to jsem chtěl spíš slyšet tu druhou verzi jak se to lidem podařilo :(.
Já koupila pyrury. Jednu prodávali, že řve a kouše. Bylo jí asi sedm měsíců.Z dva měsíce mi seděl na rameni a nehnul se ode mně. Kupovali jsme ho s tím, že bude do chovu, stal se z něj mazel. Nicméně dle plánu jsme po třech čtyřech měsících koupili protějšek, samičku z voliéry ve stáří necelých šest měsíců. Opět během měsíce mazel. Jsou přítulní, ale teď už se věnují spíše sami sobě. Ale pomazlit se přilétnou oba.
z jarda
napsal(a):
Zdravím, tak na začátek rod Pionites křičí víc, no ale zas jsou krásní, hraví, inteligentní klauni a nevážou se jen na jednoho člena rodiny...No a k problému, tak když s ním nemůžete být celí den, tak mu dejte do klece hračky, lano, bidla a větve na okus(černý bez, vrba, jabloň), no výživa a minerály - to je jasné a přikrývat klec stále, tak to není to pravé ořechové - to snad jen na noc, když potřebujete aby se uklidnil a spal, ale i od toho se časem odstoupí. No a nevím jestli byl ruč. dokrmen a krotký a popravdě taky se mi to nezdá, že by teda byl ! Když jste teda koupil na mazlíka neochočené a "divoké" mládě, tak se nedivte, že máte problém a nikdy z něho nebude to co jste chtěl i když si vezme z ruky, nebude tak řvát...ale nebude mazel ! Ruč. dokrmený a ochočený Amazónek je zvídaví a vše nové zkoumá a jde ke každému a nesmí na Vás syčet nebo kousat při chytání a když takoví "chovatel" tvrdí, že je to stresem a že se to srovná, tak honem pryč ! A teda jak to vypadá, tak Vás chtít nebude(moc divné) a nevím jestli má DNA, kroužek a když u přítelkyně je v klidu, tak by to mohl být "sameček", ale taky to není pravidlo. No a teď si proberte vše od příjezdu k původnímu majiteli a porovnejte co jsem napsal víš a pak jednejte a když přijdete k tomu co si myslím já, tak pak rada je vrátit jej zpět(?)nebo prodat, vyměnit a pořídit si opravdu krotké ruč. dokrmené mládě z kterého budete mít určitě radost, hodně štěstí Zappe
PS: vypadlo mi spojení a až teď jsem si všiml víc info a i správných rad.
Ten černý bez jako větve na okus, mu nevadí... čtu že kura a listy jsou jedovaté.
Nevracejte ho do klece pomocí rukavice a odchytu, musíte si získat jeho důvěru, papoušek vám musí věřit že mu neublížíte.Pouštějte ho když máte volno a víte, že budete celý den doma.Vypusťe jej brzy ráno ještě předtím, než se stihne najíst a nechte ať se vrátí do klece sám.Hlad ho donutí ví moc dobře kde najde misku s krmením. Můžete se pokoušet přinést ho na delším klacíku ke kleci.Chce to hodně pokusů, nevzdávat to při čtvrtém nebo pátém pokusu.Zkusit to třeba i 20x po sobě.Amazónek je velice chytrý, rychle pochopí co po něm chcete.Zkuste nějakým způsobem využít jeho přirozené zvědavosti.Zjistěte, který pamlsek má nejraději (slunečnici, piškot apod...) a to mu nachystejte do klece, na viditelné místo, pomůže vám to nalákat ho zpět do klece.Obrovská pochvala když se vrátí sám je samozřejmostí
Až se naučí sám vracet do klece, můžete ho pouštět bez obav denně.
Chce to spoustu trpělivosti, ale určitě z něj bude báječný společník.
Ještě jen doplním jako příklad: úplné ochočení korely z voliéry odchované pod rodiči, odebrané ve stáří 4 měsíců trvalo 3 měsíce. Jde na ruku, dává pusinky, sedí neustále na rameni, nechává se vozit na kocourovi, nechá se podrbat na lících, ale nenechá se pohladit, majitel ji bohužel také zpočátku chytal do ruky a s obrovským křikem dával do klece. Mně se při víkendové návštěvě podařilo korelku naučit nastupovat na vařečku za 2 dny.Hezký den.
Jo už to dělat nebudu... byl to nouzový případ a snad nebude mít nějaké následky...
Dnes (po7dnech) sem prostrčil prsty přes mříž a po kratším váhání si vzal pyškot a jablko z ruky!;) začíná ochutnávat ovoce ale ne z misky. Spíš tímhle zpusobem;) mam radost z toho..
Zato poslední tři večery sou doslova peklo, řve a nejde uklidnit... i přes přkrytou klec tam lítá sem a tam a řve až se nakojec nak uklidní... dneskansi to užívá přítelkyně co mě nevěřila :D
Došli mě knihy a píšou že rádi koukaji z okna.. mám mít obavy z topení? Je podel celého okna ;/ nebo uvažuju jak ho zakrýt aspoň kde bude klec aby nešel přímo horký vzduch nahoru na něj... máte někdo klec takto u topení a okna?
helii_kor
napsal(a):
Nevracejte ho do klece pomocí rukavice a odchytu, musíte si získat jeho důvěru, papoušek vám musí věřit že mu neublížíte.Pouštějte ho když máte volno a víte, že budete celý den doma.Vypusťe jej brzy ráno ještě předtím, než se stihne najíst a nechte ať se vrátí do klece sám.Hlad ho donutí ví moc dobře kde najde misku s krmením. Můžete se pokoušet přinést ho na delším klacíku ke kleci.Chce to hodně pokusů, nevzdávat to při čtvrtém nebo pátém pokusu.Zkusit to třeba i 20x po sobě.Amazónek je velice chytrý, rychle pochopí co po něm chcete.Zkuste nějakým způsobem využít jeho přirozené zvědavosti.Zjistěte, který pamlsek má nejraději (slunečnici, piškot apod...) a to mu nachystejte do klece, na viditelné místo, pomůže vám to nalákat ho zpět do klece.Obrovská pochvala když se vrátí sám je samozřejmostí
Až se naučí sám vracet do klece, můžete ho pouštět bez obav denně.
Chce to spoustu trpělivosti, ale určitě z něj bude báječný společník.
Jinak super hrčitě to brzy zkusime... mě na klacík sedl ale ja mu ho trošku vnutil;) ale pak chvilku seděl než odletěl.. do klece sem snim nedokazal dojít... to bude lepší když bude hladovej;).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Mmariner
napsal(a):
Jo už to dělat nebudu... byl to nouzový případ a snad nebude mít nějaké následky...
Dnes (po7dnech) sem prostrčil prsty přes mříž a po kratším váhání si vzal pyškot a jablko z ruky!;) začíná ochutnávat ovoce ale ne z misky. Spíš tímhle zpusobem;) mam radost z toho..
Zato poslední tři večery sou doslova peklo, řve a nejde uklidnit... i přes přkrytou klec tam lítá sem a tam a řve až se nakojec nak uklidní... dneskansi to užívá přítelkyně co mě nevěřila :D
Došli mě knihy a píšou že rádi koukaji z okna.. mám mít obavy z topení? Je podel celého okna ;/ nebo uvažuju jak ho zakrýt aspoň kde bude klec aby nešel přímo horký vzduch nahoru na něj... máte někdo klec takto u topení a okna?
No super pokrok! papoušek vám pomalu začíná věřit a je to vidět i tak, že si vezme jídlo které nezná od vás z ruky a z misky ne, protože to v misce by ho mohlo kousnout nebo rovnou zabít kdežto z vaší ruky se zdá být v pořádku k topení ho určiotě prosím nedávejte, bylo by to peklo! já osobně bych radši umrzla než zdechla na přehřátí! to samé pozor v létě na balkony, ty bývají hodně rozpálené, lidi v odbré víře dají klec na balkon ať je papoušek na vzduchu a pak jej najdou tak leda našponovaného na dně klece! a fakt se neopaluje! Pokud se rád dívá z okna tak mu postavte kus od okna ptačí strom tak aby z něj viděl ven a pokud i tak budete trvat na tom aby klec stála u okna, což já mám ale nemám tam topení, tak jí tam postavte jen z jedné poloviny, aby druhá půlka klece byla u stěny a papoušek tam měl klidovou zónu oni se občas dost leknou když kolem okna proletí venkovní pták. A hlavně nejlépe tam zastavte ten radiátor a oddělejte kolečko pryč aby se nestalo že to tam jednou pustíte a pták se upeče, když zrovna budet venku, v práci ve vašem případě ve fitku
Včera si sednul na ruku a jedl z ní :)
měl jen ráno trochu jídla a kolem jedný jsem ho pustili ven, že by se hladovej mohl vrátit. Ale to ani nahodou ani napít se do večera nešel jak se mu venku líbí, je teda furt na obrazu a nebo skříni kde okusuje krabice.. muselo dojít kolem 11ty večer na rukavici:(
budem teda trenovat v kleci nasedani na ruku už by to mohlo jit :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Mmariner
napsal(a):
Včera si sednul na ruku a jedl z ní :)
měl jen ráno trochu jídla a kolem jedný jsem ho pustili ven, že by se hladovej mohl vrátit. Ale to ani nahodou ani napít se do večera nešel jak se mu venku líbí, je teda furt na obrazu a nebo skříni kde okusuje krabice.. muselo dojít kolem 11ty večer na rukavici:(
budem teda trenovat v kleci nasedani na ruku už by to mohlo jit :).
Super, zajímavé je, že si nejde sednout na klec...co jsem měla andulky, korely jako děcko, tak do klece taky sami nešli, posedávali na garnýži, skříni atd...ale když měli hlad, nebo žízeň seděli na kleci a pak jsem jim jen pomohla dovnitř. vidíte jak důvěra postupuje rychle, když vám přilétne na ruku, zkuste mu u toho opakopvat vždy stejný "povel" moje kakarička i žakyna, přiletí vždy když zavolám "Julinko/Bambulko pojď" a zvednu ruku, hned přilétnou dostanou piškotek a pochvalu, potom je buď pošlu zpět na ptačí strom, nebo si je nechám u sebe a povídám si s nimi, hladím je. Nepřemýšlel jste nad ptačím stromem? my si jej dělali sami, do velkého květináče, který jsme dali na takový ten pojizdný vozíček jsme dali kus velké několikrát rozdvojené větve, zasypali ji pískem a vrch ozdobili kačírkem, na strom jsme dali několik hraček a umístili misku na vodu, je to jejich taková zóna kam si jdou sednout když se jim chce buď "plcnout" nebo se jdou čistit, hrát si, odpočívat když mají už mě jako člověka plné zuby, pobyt venku je důležitý, jen ho od začátku učte na určitý čas pobytu mimo klec, když mu budete dovolovat venku celý den, mohl by se toho pak dožadovat právě tím pro vás nepříjemným křikem. Já pouštím papoušky denně z klece na 3 hodiny max 4, někdy méně podle toho jak stíhám v domácnosti. Průměrně hodinu a půl se jim aktivně věnuji, mazlíme se, pereme se, povídáme si, zpíváme...pak jdou většinou sami na strom a tam si pobrukují.
On nepřiletí... tohle jen že byl na zemi, tak se najedl :D jinak když byl celej den na obrazu tak se nalakat nenechal a z klaciku když nastoupil hned letěl pryč. Do klece nechce ani zaboha a když je vní tak protestuje a řve :DD přitom seji ale nebojí už byl na houpačce, včera okusoval tu jednu hračku... strach nemá tak nějak z ničeho ale v kleci nas terorizuje a jediný co pomáha je zhasnutý světlo a ticho... přitom když je venku tak mu nevadí telka nic, sedí a čumí a je v poho :D
jojo už mám věci a dneska jdem uříznout větev a bude mít stromek spojenej žebříkem ke kleci, uvidíme... bude asi chtít bejt víc venku, pak je ticho...
p.s. jojo budem muset nějak řidit pak ten čas jak dlouho venku... ale nechci ho vracet rukavicí pořad.. a jinak to zatim nejde :/.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
Mmariner
napsal(a):
On nepřiletí... tohle jen že byl na zemi, tak se najedl :D jinak když byl celej den na obrazu tak se nalakat nenechal a z klaciku když nastoupil hned letěl pryč. Do klece nechce ani zaboha a když je vní tak protestuje a řve :DD přitom seji ale nebojí už byl na houpačce, včera okusoval tu jednu hračku... strach nemá tak nějak z ničeho ale v kleci nas terorizuje a jediný co pomáha je zhasnutý světlo a ticho... přitom když je venku tak mu nevadí telka nic, sedí a čumí a je v poho :D
jojo už mám věci a dneska jdem uříznout větev a bude mít stromek spojenej žebříkem ke kleci, uvidíme... bude asi chtít bejt víc venku, pak je ticho...
p.s. jojo budem muset nějak řidit pak ten čas jak dlouho venku... ale nechci ho vracet rukavicí pořad.. a jinak to zatim nejde :/.
Dobrý den, takto ho neochočíte.Musíte začít jiným postupem.Nepouštět vůbec, získat důvěru papouška, přiblížit se postupně ke kleci, aby zůstal směrem k vám a neustupoval.Potom přes pletivo podávat pamlsky.Později otevřenými dvířky až to bude zvládat, tak při podávání pamlsku se snažit prstem o kontakt se zobákem, aby získal důvěru ve vaši ruku.A takto postupně získávat důvěru, až k postupnému nasednutí na vaši ruku, ale stále v kleci, až toto bude zvládat, opět pozvolna papouška vyjmout na ruce ven z klece a hned zase vrátit.Stále prodlužovat čas venčení, pak se od klece s papouškem i vzdálit a opět ho vrátit nenásilnou cestou do klece.Klec pro něj nesmí být trestem, ale jeho zázemím a domovem, takže opět zdůrazňuji, žádné rukavice, podběráky či jiné stresující akce.Potom ani nebude chtít z klece ven a navázat s vámi kontakt, protože bude tušit drastický závěr.
Čtu to zde velice často, nechtěl jsem sem nic psát, ale je mě líto papouška, který musí dostat šanci a vy jako jediní mu ji můžete dát správným přístupem, nikdo vám zde moc neporadil.
Máme doma ochočeného žaka odchyťáka, bílého kakadua, amazoňany a několik arů.S každým to dalo práci, každý je jiný, nic se nedá zlomit silou.
Vžijte se do jeho pozice, někdo vás uvězní do neznámého prostředí, pak otevře dveře, vy vyjdete svobodně ven, nevíte co máte činit, později vás začnou nahánět, nevíte proč, chytějí vás do lasa, opět uzavřou do kobky, máte mindrák z vnějšího prostředí a z těch co vás chytali, dojde k averzi nim, tudy cesta k důvěře nevede.
lumpicek
napsal(a):
Dobrý den, takto ho neochočíte.Musíte začít jiným postupem.Nepouštět vůbec, získat důvěru papouška, přiblížit se postupně ke kleci, aby zůstal směrem k vám a neustupoval.Potom přes pletivo podávat pamlsky.Později otevřenými dvířky až to bude zvládat, tak při podávání pamlsku se snažit prstem o kontakt se zobákem, aby získal důvěru ve vaši ruku.A takto postupně získávat důvěru, až k postupnému nasednutí na vaši ruku, ale stále v kleci, až toto bude zvládat, opět pozvolna papouška vyjmout na ruce ven z klece a hned zase vrátit.Stále prodlužovat čas venčení, pak se od klece s papouškem i vzdálit a opět ho vrátit nenásilnou cestou do klece.Klec pro něj nesmí být trestem, ale jeho zázemím a domovem, takže opět zdůrazňuji, žádné rukavice, podběráky či jiné stresující akce.Potom ani nebude chtít z klece ven a navázat s vámi kontakt, protože bude tušit drastický závěr.
Čtu to zde velice často, nechtěl jsem sem nic psát, ale je mě líto papouška, který musí dostat šanci a vy jako jediní mu ji můžete dát správným přístupem, nikdo vám zde moc neporadil.
Máme doma ochočeného žaka odchyťáka, bílého kakadua, amazoňany a několik arů.S každým to dalo práci, každý je jiný, nic se nedá zlomit silou.
Vžijte se do jeho pozice, někdo vás uvězní do neznámého prostředí, pak otevře dveře, vy vyjdete svobodně ven, nevíte co máte činit, později vás začnou nahánět, nevíte proč, chytějí vás do lasa, opět uzavřou do kobky, máte mindrák z vnějšího prostředí a z těch co vás chytali, dojde k averzi nim, tudy cesta k důvěře nevede.
Díky super příspěvek, tušil jsem že si tim zadělavame jen na problemy... to jeho řvaní je podle mě jen do že si chce vynutit pohyb mimo klec,.. v kleci si dneska vzal od přitelkyně z ruky, tak se zaměříme na to nasedání v kleci a ven má prozatím utrum :D.
Zdravím pár dní jsem nepsal tak aktualizuji;)
Za prvé nebyl od té doby vubec venku, mám hotový jeho stromek ale ještě neměl možnost zkusit;D
Za posledních asi 5 dní bylo divokých... měl jsem tři dny volno a každý den po snídani, začal řvát... ale tak neskutečně, že jsem seděl u počítače se sluchátkama na uších.. nepomáhalo nic, řval i když jedl.. při muzice taky, trhako to uši. Když jsem šel k němu řval furt, bylo to opravdu o nervy a musel jsem se držet abych po něm něco nehodil...
Poslední dva dny jsme ho hned po snídani zakryli, a to hodně a bylo ticho, jen pobrukoval... kolem 15:00 kdyz se odkryl tak byl uplně v klidu;) to samý další a další den..
Taky máte někdo papoucha co chce být zakrytej od do tří hodin a večer pokud je televize nebo něco světlo tak už kolem devátý musí být zakrytý taky :D
No a teď k ochočování... krmit z ruky není problém, dotknout se třeba zobáku taky ne... z ruky si sebere cokoliv z dlaně třeba, pokud to dám dál aby musel na ruku tak už se mu tolik nechce... bylidva dny kdy si proto šel.. jednou dokonce tu papriku i chvilku jedl a seděl přitom na ruce pak odletěl.. teď se mu tam nechce moc spíš kouka jak to sebrat aniž by musel na ruku vlezt... když to jde tak to udělá... a mebo ztratí prostě zájem a jde si hrát či jíst něco jiného...pokud se přiblíží ruka bez jídla, třeba zkusit prst dát k nožičkám tak začne otvírat zobák na ruku a ječet... to fakt nemá rád.. čím blíž tím víc ječí a nejspíš by klovnul... přítelkyně zastavá nazor že přes jídlo ho učit naatoupit je nesmysl a tak to zkouší takhle ;).. zkoušel jsem i nechat ruku dlouho v kleci jestli přijde a bude zvědavej a jednou snad trochu zkoumal prsty ale fakt jen moment... jinak ho nezajíma nějak... ví že nosí jídlo a to mu stačí... ještě zkoušel jsem jednou rukou papriku držet a posouvat nad druhou... aby na ni musel vlezt.. ale to prokoukne a nelíbí se mu to... jo a sem tam dělá to, že tu papriku z prstu chce sebrat celou tak silou zabere vztekle;)
Nevim no... když byl venku na koberci vlezl mě na ruku a nechal se zvednout a ani si to podle mě neuvědomil..teď je to takovej boj... ale třeba se za pár dní zklidní když víme že chce být zakrytej a nevříská.. za to jsem neskutečně rád nebo po těch 3 dnech už jsem přemejšlel že ho někomu daruju :DD
Jinak má i přestěhovanou klec a vytapetováno kolem na bílo ale.to je mu asi šumák uplně;D.
Mmariner
napsal(a):
Zdravím pár dní jsem nepsal tak aktualizuji;)
Za prvé nebyl od té doby vubec venku, mám hotový jeho stromek ale ještě neměl možnost zkusit;D
Za posledních asi 5 dní bylo divokých... měl jsem tři dny volno a každý den po snídani, začal řvát... ale tak neskutečně, že jsem seděl u počítače se sluchátkama na uších.. nepomáhalo nic, řval i když jedl.. při muzice taky, trhako to uši. Když jsem šel k němu řval furt, bylo to opravdu o nervy a musel jsem se držet abych po něm něco nehodil...
Poslední dva dny jsme ho hned po snídani zakryli, a to hodně a bylo ticho, jen pobrukoval... kolem 15:00 kdyz se odkryl tak byl uplně v klidu;) to samý další a další den..
Taky máte někdo papoucha co chce být zakrytej od do tří hodin a večer pokud je televize nebo něco světlo tak už kolem devátý musí být zakrytý taky :D
No a teď k ochočování... krmit z ruky není problém, dotknout se třeba zobáku taky ne... z ruky si sebere cokoliv z dlaně třeba, pokud to dám dál aby musel na ruku tak už se mu tolik nechce... bylidva dny kdy si proto šel.. jednou dokonce tu papriku i chvilku jedl a seděl přitom na ruce pak odletěl.. teď se mu tam nechce moc spíš kouka jak to sebrat aniž by musel na ruku vlezt... když to jde tak to udělá... a mebo ztratí prostě zájem a jde si hrát či jíst něco jiného...pokud se přiblíží ruka bez jídla, třeba zkusit prst dát k nožičkám tak začne otvírat zobák na ruku a ječet... to fakt nemá rád.. čím blíž tím víc ječí a nejspíš by klovnul... přítelkyně zastavá nazor že přes jídlo ho učit naatoupit je nesmysl a tak to zkouší takhle ;).. zkoušel jsem i nechat ruku dlouho v kleci jestli přijde a bude zvědavej a jednou snad trochu zkoumal prsty ale fakt jen moment... jinak ho nezajíma nějak... ví že nosí jídlo a to mu stačí... ještě zkoušel jsem jednou rukou papriku držet a posouvat nad druhou... aby na ni musel vlezt.. ale to prokoukne a nelíbí se mu to... jo a sem tam dělá to, že tu papriku z prstu chce sebrat celou tak silou zabere vztekle;)
Nevim no... když byl venku na koberci vlezl mě na ruku a nechal se zvednout a ani si to podle mě neuvědomil..teď je to takovej boj... ale třeba se za pár dní zklidní když víme že chce být zakrytej a nevříská.. za to jsem neskutečně rád nebo po těch 3 dnech už jsem přemejšlel že ho někomu daruju :DD
Jinak má i přestěhovanou klec a vytapetováno kolem na bílo ale.to je mu asi šumák uplně;D.
Chybí mu soukromí, místo, kde by se cítil bezpečný. Já osobně bych mu do klece dala něco jako budku, kam by si mohl zalézt. Možná by se pak nemusel zakrývat. Nechcete to zkusit?
Jo to klidně mužem, vím že tento druh má rád spíš hustou klec plnou větví... v přírodě se schovávají v hustých korunách stromů před dravci, nejsou tak zdařilý letci. Spíš šplhaj a on má klec už ted celkem narvanou;) nemužu vyfotit jsem v práci... budku ale mužem zkusit... dneska dostal rouru od tapety... se dvěma otvory jsem mu udělal. Prej hned vlezou do jakekolivdíry co uvidí;) tak třeba bude zalejzat tam:D.
Mmariner
napsal(a):
Jo to klidně mužem, vím že tento druh má rád spíš hustou klec plnou větví... v přírodě se schovávají v hustých korunách stromů před dravci, nejsou tak zdařilý letci. Spíš šplhaj a on má klec už ted celkem narvanou;) nemužu vyfotit jsem v práci... budku ale mužem zkusit... dneska dostal rouru od tapety... se dvěma otvory jsem mu udělal. Prej hned vlezou do jakekolivdíry co uvidí;) tak třeba bude zalejzat tam:D.
Ta budka nemusí být klasika (s kulatým otvorem jako ke hnízdění), ale klidně polootevřená, aby si tam zalezl, když vás bude mít plné zuby
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
A nebo mu nedávajte budku a udělejte to jako my, že Julii jednu třetinu klece necháme přehozenou deku, na horním bidle ji vznikne tmavý kout kam si zaleze když chce a spí tam, jinak taky řve jak pominutá, hlavně když jí ta deka spadne a celá klec je holá má z deky udělanou jakoby stříšku a cítí se dobře
betina333

XXX.XXX.181.79
Já bych taky spíš doporučovala něco jako budku, ten malý prostor dodá více soukromí.
betina333
napsal(a):
Já bych taky spíš doporučovala něco jako budku, ten malý prostor dodá více soukromí.
Zde spousta lidí radí a jaksi jen nenápadně někteří doporučují budku. Amazonci i mimo hnízdění v budce nocují, což by mělo být všeobecně známo. Nemají - li budku, polezou za určitý čas třeba pod papír na podlaze klece. A čím větší houští větví v kleci, tím lépe.
Zdravím, tak jsem ho včera už drbal i prstama po hlavičce bříšku a zádech, poprvé :)
Musím říct, že si nakonec to ochočování i docela užívám. Ale byli chvíle kdy jsem myslel, že to nepujde vubec... Nakonec teda určitě pomohla volnost Rokovi, ne ho nechat zavřeneho v kleci a tam se pokoušet o cokoliv, když mě na ruku vyjížděl a vadila mu... Na fotce je vidět že jsem mu spojil klec s ptačím stromem, tak že má svoje uzemí a většinu času tráví tam... i když za mnou teda chodi když třeba hraju na pc, tak chce být se mnou a sedí na monitoru nebo mě běha po ruce co drží joystick :D
Pořád je teda opatrnej a i já :D po tom co mě kousnul jednou do krve tak mám taky respekt z něj:) ale od te doby jsme se posunuli, i když dělam něco co se mu nelíbí a on za syčí tak nekousne už tolik. ví moc dobře co by bolelo podle mě...
No ptal jsem se co dělat nebo jak ho zabavit a nebo jak si sním hrát v kleci a nikdo mě neodpověděl zde... Tak na co jsem přišel... Jeho myšlení je asi jako 6 leteho dítěte, tzn, že je majetnický a staí prstem do nějaké hračky tukat, hrát si sní. A jemu to nedá a pochvíli si sní bude chtít hrát taky, někdy se třeba odváží i jít kní když tam máte prst a to je super... nebo si jdete hrát zase s jinou a on poběží tam :D
Jak jsem došel k podrbání s prstů... asi dva dny večer jsem to zkusil nejdřív z klacíkem na bidýlku. chvilku trvalo než mu došlo že ho chci podrbat a ne ho tím klackem strkat :D ale pak nastavoval krk a užíval si to a tak jsem to opakovali ještě 2dny... Potom jsem zjistil, že nejlepší zpusob jak ho nalakat na ruku aby přišel sám, tak je pouštět mu z mobilu zvuky ptáků, v jeho případě Caigues... A to je no problem doela rychlovka, za chvíli vám sedí na ruce a okusuje mobil :D pak jsem mu ho vypnul a on seděl dál dal mu nakou dobrotu... druhej den už, jsem to opakovali a ja potřeboval něco napsat a on jak vidi že mam o něco zajem tak tam strka hlavu no a bylo to uplně samo. nastavoval zobaček pak i hlavičku krk, bříško sem mohl i zada, občas teda vyjede furt ale málo kdy a chce to se džet a nepokazit to :) je to dost provokativní to jeho syčení.. pak stačilo vzít klacík aby nešel na mobil pořad a on ho okusoval těsně u mejch prstu a po chvilce nastavil hlavičku, zase se nechal drbat :) Musel jsem po tom jít do kuchyně už něco vařit a on začal dělat takev pokřik jako by mě volal zpatky, tohle ještě nedělal za 3, měsíce co je u mě...
a musím říct že jsem docela hrdý na to co jsem dokazal za 3 měsíce s papouškem který byl 6 měsícu s rodičema, nedorkmenný tedy... a někteří mi tu psali že to asi stejně nepujde už... nebo že ho mám zavírat v kleci kde by se mě tohle možna taky povedlo kdybych ale věděl jak...
tak sjem to sepsal snad to někomu pomuže
p.s. jo a křik jeho už je v pohodě :) jediný kdy vřeští je to po ránu, tak ho bud zakreji a je klid a nebo ho pustím a je klid zas
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
To je paráda, posílám obrázek možného papouščího domečku
https://www.bazos.cz/img/3/095/69661095.jpg
naše kakrička má v kleci takovou proutěnou kouli ze sena, s několika otvory, je to myslím ale pro křečky, taky v tom spí
https://im9.cz/iR/importprodukt-orig/eba/eba6f0dac9c371498dae5d06e84e8c0d-mmf250x250.jpg.
Neregistrovaný uživatel
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Mmariner, s tím křikem a pouštěním z klece bacha, ať nedopadneš jak já! Dělala jsem to taky tak a Julie si pak neskutečně začala vyřvávat pozornost a pobyt mimo klec. Teď se naštěstí už naučila, že z klece jde jen když je v pohodě, naladěná na klid, hraní či mazlení, za křik se u nás trestá těžkým nezájmem
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mmariner, s tím křikem a pouštěním z klece bacha, ať nedopadneš jak já! Dělala jsem to taky tak a Julie si pak neskutečně začala vyřvávat pozornost a pobyt mimo klec. Teď se naštěstí už naučila, že z klece jde jen když je v pohodě, naladěná na klid, hraní či mazlení, za křik se u nás trestá těžkým nezájmem
Jooo no uvidíme :) ja když mam denni, tak je až do večera chudak sam doma zavřenej a večer chvilku volnosti... tak když mam volno a nelítam někde dopřeju mu :) uvidíme dneska trošku protestoval ale ne dlouho, no deka to jistí :DD spíš ted je otravnej večer když kukame na horor a chcem zhasnout tak on klidne ještě v jednu rano chce mít světlo no a nemužem zhasnout kvuli němu
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je paráda, posílám obrázek možného papouščího domečku
https://www.bazos.cz/img/3/095/69661095.jpg
naše kakrička má v kleci takovou proutěnou kouli ze sena, s několika otvory, je to myslím ale pro křečky, taky v tom spí
https://im9.cz/iR/importprodukt-orig/eba/eba6f0dac9c371498dae5d06e84e8c0d-mmf250x250.jpg.
Ten domeček je bomba :D nesere si tam ?