Amazoňan žlutolící - křik

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MilHav

20.12.2016 11:21
MilHav

XXX.XXX.104.83

Dobrý den Všem-měl bych tento dotaz: můj amazoňan žlutolící ráno a k večeru ječí, zkrátka to je mazec. Jinak přes den je v poho, občas vydá nějak zvuk příjemnější než ty výše zmíněné. Toto mi ale nesedí s literaturou, kde jsem se dočetl že nejvíce ukřičení by měli být amazoňan pomoučený, oranžovokřídlý, modročelý..? Za případné info k doplnění, či Váš poznatek děkuji.

20.12.2016 11:46
kubanec

XXX.XXX.103.251

No tak to si musíte koupit ješťe pomoučenýho, oranžovokřídlýho a modročelýho a pak porovnat a když tak napsat o tom článek a takovej dokrmenej kubánec sameček když ho to chytne to je taky balast na nervy

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Vítání dne a loučení s ním? Někteří ptáci to tak dělají, vemte si venkovní naše ptactvo, ráno jak cvrdlikají a večer taky.

Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

kubanec napsal(a):
No tak to si musíte koupit ješťe pomoučenýho, oranžovokřídlýho a modročelýho a pak porovnat a když tak napsat o tom článek a takovej dokrmenej kubánec sameček když ho to chytne to je taky balast na nervy

Pomočenýho si radši nekupujte

20.12.2016 11:50
kubanec

XXX.XXX.103.251

No to je pravda

20.12.2016 12:23
sambora

XXX.XXX.233.80

Já měl pár modročelých, ráno a na večer si zakřičeli, ale nic moc strašného to nebylo, spíš se snažili pískat melodie a mluvit.

20.12.2016 15:01
kareta

XXX.XXX.84.6

Nou coment.

20.12.2016 18:37
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

kareta napsal(a):
Nou coment.

MilHav.
Mám chřipku, nemohu dělat ve voliérách a tak se zde "zviditelňuji" v odpovědích.
Literatura a skutečnost se často v informacích liší. Myslím, že všichni tři Vám dobře odpověděli.
Já mluvím hodně hlasitě, žena říká, že na ní křičím, nahluchlý říká, ať mluvím nahlas.
A s Vámi je to podobné.
Mimo pomoučené, citované amazoňany mám. Je to individuální a záleží na Vás, jak se s tím vyrovnáte.
Prodloužit jim noc, večer zkrátit den, pozor nejsou to netopýři nebo si dát špunty do uší.
Víte, největší problém je se sousedy v létě. Mně řev nevadí.

MilHav

20.12.2016 20:58
MilHav

XXX.XXX.104.83

Díky Všem za info. My už jsem si na to zvykli-sice to je někdy nepříjemné, když je zatažený závěs a na kleci je deka tak jo to v pohděo-zakřičí si až potom a je to. Míval jsem ho přes teplé dny rád venku, ale po pár připomínkách sousedů je už stále raději doma-a to jsme na vesnici, kde ráno řvou kohouti, slepice a občas k tomu i psi...

21.12.2016 08:09
kubanec

XXX.XXX.103.251

Tak je to o sousedech plno chovatelu vypoušti papoušky ze záletu třeba až v 9 hodin ráno kuli hluku.

21.12.2016 08:15
eli22

XXX.XXX.181.79

K tomu hluku obecně. V obývacím pokoje chováme párek pyrur a dva mníšky. Přes zimu potom v kuchyni astrildy rákosní. Podle nás je u nás v podstatě tichoučko, občas se papoušci ozvou, což tak trochu vnímáme jako příjemnou kulisu. Ovšem návštěvy, když už k nám teda někdo omylem zavítá, prchají s rukama na uších. To sice přeháním, ale prostě pro ně je tam velký hluk, pro nás skoro ticho.

Přidejte reakci

Přidat smajlík