Dobrý deň prajem chcel by som spýtať skúsenejších na radu aká je to mutácia tejto korely vyletena september. Dakujem.
tramtada

XXX.XXX.195.189
tulhusi
napsal(a):
Dobrý deň prajem chcel by som spýtať skúsenejších na radu aká je to mutácia tejto korely vyletena september. Dakujem.
Skořicová.
tulhusi
napsal(a):
Dobrý den,
mladé evidentně podle křídel začíná přepeřovat, objevují se tam tmavší šedá pírka a taková podle mě bude korela po přepeření obyčejná šedá. Někdy se stává, že mládě po vylétnutí je světlé nebo má jiný odstín a po přepeření je klasické. Nechci tvrdit, že mám pravdu, jestli měla při narození červené oko a pak ji stmavlo opravdu se jedná o skořici v opačném případě jestli i po narození bylo oko obyčejné pak je to šedá.
Mohu se zeptat, po jakých je rodičích? Měla by to být mutace skořice a podle vzhledu tipuji samec, proto některá pírka jsou nyní tmavší. Samci mají v dospělém opeření (u skořic a šedých, popř. strakatých korel) vždy tmavší odstín, než samice. Proto jsou ta pírka v některých místech tmavší. Až přepeří komplet, tak bude celý tmavší, ale zůstane nadále skořicový. Ale může to být jen špatné světlo a fotografie klame. Zajímalo by mě ale zbarvení rodičů. Jestli je to skořicový samec, matka by měla být skořicová, otec může být zbarvení jakéhokoliv (protože může na skořici štěpit). Pokud matka není skořice, pak bychom tu mohli diskutovat dál o tom, jakého zbarvení korela je. Jinak nevím o tom, že by korela skořicové nebo jiné mutace přepeřila na šedou. Pouze samci perlové mutace, které mají základní barvu šedou, přepeří na šedé, jinak skořicové mutace zůstanou skořicové. Skořicové korely mají oči světle hnědé (méně melaninu než u šedých), při vylíhnutí mohou budit pocit, že jsou červené, ale v porovnání s lutino jsou ty oči poněkud tmavší (lutino má méně melaninu, než skořice), takže se přímo o červené barvě nedá hovořit (pokud se nejedná o nějakou jinou vzácnější mutaci).