Dobrý den. Chci se zeptat, zda má někdo z Vás doma líheň.Chovám jeden pár křepelek čínských a momentálně maji v hnízdě 9 vajíček, avšak slepicka na nich nesedí tak jak by měla. Proto Vas chci poprosit, jestli někdo z Vás by byl ochotný mi ty vajicka dát do lihne. Jsem z Dolní Krupé (kousek od Mladé Boleslavi).Mohl bych dojet do okruhu 50km.Děkuji za veškeré nabídky.
Vajčka bych do líhně vůbec nedával, vylíhlé křeplky se pak špatně rozmnožují a dělají jen sklamání.9 vajíček zvládne v pohodě vysedět. Až přijde ten správný čas, tak na ně nasedne. Já osobně mám teď křepelky ve vnitřní voliéře a samička snesla asi 20 vajíček. Až se oteplí, tak křepelky dám ven a nechám ji cca 5 vajíček. Ostatní vyhodím. Samička potom ještě třeba nějaké snese, z těch je větší pravděpodobnost, že se vylíhnou mláďata.
Vajíček mám 9.Tim slovem, nepravidelně", jsem myslel, že přes den na nich sedí tak hodinu, Teda když jsem doma a sleduji je.Když jsem v praci6, tak to nebude o nic lepší. Protože když na snusku sáhnu, jsou vždy studené. Ale dám na vaše rady a nechám je tak. Uvidím co z toho bude.Křepelky mají asi 10mesicu a tohle je jejich první snuska. Tak to možná bude i tím, že ještě neví jak na to. Jen mám teorie.U agaču co chovám nemám žádný problém. Ale křepelky..ale i tak díky všem za rady.
Kubajz9011
napsal(a):
Tak nakonec se podařilo.
Krásna! Vloni jsem od jednoho páru vyhodila 39 vajec. Bylo to taky takhle na jaře, počasí nic moc, takže samička čekala na lepší počasí. Pak konečně pevně zasedla a z deseti vajec se vylíhlo devět kuřátek, za měsíc zasedla znovu a osm kuřátek. Do líhně bych nedávala vůbec.
Kubajz9011
napsal(a):
Mě se povedlo z 12 vajíček odchovat 9, jedno kuřátko umřelo první den a před dvěma dny se utopilo druhé. Takže jich mám sedm.Ale jsem rád i za to.Napoprvé a myslím si, že úspěch.
To je úspěch určitě. Takže na ně pevně zasedla až později, že? A co kohoutek, stará se? Já jsem teď ty naše šla taky zkontrolovat a slepička sedí taky na dvanácti, možná třinácti. Je to ale kus slepice, docela je zasedne, tak uvidíme. Tak bacha na ně, prolezou, mršky, všude.
Zasedla je, až bylo všech 12 vajíček v hnizde. První den, jak se vylihlo první kuře, tak už leželo mrtvé uprostřed klece. Myslel jsem si, že ho zabil kohoutek, tak jsem ho dal pryč. A nechal jen slepičku. Druhý den se jich vyklubalo 8 a zbylé tři vajíčka prochladly. Narodily se 5.4.a už jim rostou letky a skáčou jak kobylky. Kohoutka mám stále odděleně.