Senegalec samce, nebo samici? Na mazlika

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2017 16:01
Kosatka03

XXX.XXX.168.13

Chci pořídit ručně dokrmeného senegalce, ale nevim jestli je lepší na mazlíčka samec, nebo samička.
Poradíte mi tu?
Díky.

21.4.2017 18:48
marpal09

XXX.XXX.49.25

My jsme měli doma pár senegalců, samec měl rád mne, samice jenom manžela :-D. Teď máme starší amazoňanku, která je v tomhle náladová - jak se jí zrovna chce, a ještě kakaďáka - samce... a to je můj mazel, nechá si ode mne všechno líbit, na manžela žárlí :-D. Takže bych řekla: záleží na tom, kdo má být jeho "parťák"... prý to tak u papoušků bývá, že si vybírají opačné pohlaví.

21.4.2017 20:32
smidla

XXX.XXX.191.115

marpal09 napsal(a):
My jsme měli doma pár senegalců, samec měl rád mne, samice jenom manžela :-D. Teď máme starší amazoňanku, která je v tomhle náladová - jak se jí zrovna chce, a ještě kakaďáka - samce... a to je můj mazel, nechá si ode mne všechno líbit, na manžela žárlí :-D. Takže bych řekla: záleží na tom, kdo má být jeho "parťák"... prý to tak u papoušků bývá, že si vybírají opačné pohlaví.

Dobry den,

ano casto to tak byva. Muz si radeji poridi samicku a zena samce. Ale neni to pravidlem vzdy. Samicky nejsou tak dominantni a casem nebudou zkouset tak casto svuj postup ;)

S pozdravem smidla.eu.

21.4.2017 22:09
cone

XXX.XXX.208.224

smidla napsal(a):
Dobry den,

ano casto to tak byva. Muz si radeji poridi samicku a zena samce. Ale neni to pravidlem vzdy. Samicky nejsou tak dominantni a casem nebudou zkouset tak casto svuj postup ;)

S pozdravem smidla.eu.

Myslím, že případná vazba ručně dokrmených mazlíků je nikoliv na opačné pohlaví, ale na to pohlaví, které ho dokrmovalo. Samozřejmě se tato vazba po období dospívání může změnit.

jahelka

22.4.2017 09:44
jahelka

XXX.XXX.195.189

cone napsal(a):
Myslím, že případná vazba ručně dokrmených mazlíků je nikoliv na opačné pohlaví, ale na to pohlaví, které ho dokrmovalo. Samozřejmě se tato vazba po období dospívání může změnit.

Ptáci naše pohlaví neřeší, nic jim neříkají lidské feromony.

22.4.2017 09:57
eli22

XXX.XXX.181.33

Kosatka03 napsal(a):
Chci pořídit ručně dokrmeného senegalce, ale nevim jestli je lepší na mazlíčka samec, nebo samička.
Poradíte mi tu?
Díky.

Pořiďte si samečka. Samička Vám bude s největší pravděpodobností snášet vejce a může ho i zadržet, takže potom je problém.

22.4.2017 09:57
cone

XXX.XXX.208.224

jahelka napsal(a):
Ptáci naše pohlaví neřeší, nic jim neříkají lidské feromony.

Neřeší ! Jak potom vysvětlíte že někteří jedinci si neustále vybírají lidské společníky stále stejného pohlaví? Když ne stále, tak alespoň po delší určitá období dávají přednost buď mužům nebo ženám! že by někteří byli horňáci a šli po prsách?
?

22.4.2017 10:27
KaVe

XXX.XXX.45.15

Dobrý den, toto je jedno z velkých témat u krotkých papoušků. Já mohu ze své praxe chovu velkých arů potvrdit, že než dosáhnou ptáci pohlavní dospělosti tak pohlaví člověka neřeší. Jakmile dospějí tak skutečně dochází k tomu, že tíhnou více k opačnému pohlaví. Vzhledem k délce dospívání u arů může vzniknout názor, že je to ptákům jedno.U senegalského papouška bych Vám doporučil "na mazlíka" samce.

22.4.2017 10:48
emill

XXX.XXX.139.1

eli22 napsal(a):
Pořiďte si samečka. Samička Vám bude s největší pravděpodobností snášet vejce a může ho i zadržet, takže potom je problém.

Měl jsem krotkou samici papouška senegalského cca 12 roků a nesnesla ani jedno vejce. Snůšku měla až když jsem k ní pořídil samce. Teď mám pětiletou (kupoval jsem ji už starší) a zatím to na nějaké snášení vajec také nevypadá. Známí, co mají krotké samce, tak říkají, že štípou a jsou naladovi. Může to být i výchovou.

jahelka

22.4.2017 11:36
jahelka

XXX.XXX.195.189

Ptáci u lidí opravdu neřeší jestli je majitel samec nebo samice, oni to ani nepoznají. Krotcí samci domácích mazlíků se klidně budou pokoušet pářit s hlavou rodiny přestože na vedlejší sedačce sedí jeho manželka. Podle čeho si vybírají a jak nás rozdělují se můžeme jen dohadovat.
Co se týká doporučení papouška senegalského jako domácího mazlíka, tak určitě nekupujte samečka, ale pořiďte samici. Snášet vajíčka Vám nebude a pokud by jednou do roka nějaké snesla tak je to daleko menší problém než když budete mít doma v dospělosti nevrlého a agresivního samce senegalce. Výchovou ho nijak nezměníte, je to povaha jejich druhu a čest výjimkám.

jahelka

22.4.2017 11:40
jahelka

XXX.XXX.195.189

eli22 napsal(a):

S největší pravděpodobností jí vejce snášet nebude a strašení zadrženým vejcem je už přehnané. Zadržené vejce mají většinou samice špatně živené, kdy mají vajíčko bez skořápky a samice držené ve velkém chladu.

22.4.2017 19:42
Kosatka03

XXX.XXX.168.13

Děkuji moc vsem za vyčerpávající informace. Po přečtení příspěvků vyhraje pohlaví samice. ☺.

mamaj

22.4.2017 20:38
mamaj

XXX.XXX.211.160

Eli22 co názor to perla

23.4.2017 16:43
lutik

XXX.XXX.176.19

Má kamarádka odemne koupila před 22 roky samičku do tet jim vejce nesnesla.
Jeto individualní.Hlavně nechce překrmovat.

24.4.2017 00:01
smidla

XXX.XXX.199.215

eli22 napsal(a):

Dobry vecer.

jakoze tohle uz je vazne sila. Senegalec neni andulka, to je dobry si rict.

A k tomu pohlavi a orientaci. Podle ceho, jak a proc si vybiraji koho maji raci a koho min to nemam nejmensi tuseni. Co ale vim tak to jsou informace od majitelu ptaku z meho chovu. Ptaky dokrmuji prevazne ja, ale pomaha i moje mama. Dle toho co mi majitele pisou si samice vzdy vyberou chlapa a samci zenu. V pripade ze je majitel v byte sam, tak pohlavi neresi. Toliho nudna statistika.

S pozdravem smidla.eu.

Josef Kajtman

24.4.2017 08:49
Josef Kajtman

XXX.XXX.181.79

smidla napsal(a):
Dobry vecer.

jakoze tohle uz je vazne sila. Senegalec neni andulka, to je dobry si rict.

A k tomu pohlavi a orientaci. Podle ceho, jak a proc si vybiraji koho maji raci a koho min to nemam nejmensi tuseni. Co ale vim tak to jsou informace od majitelu ptaku z meho chovu. Ptaky dokrmuji prevazne ja, ale pomaha i moje mama. Dle toho co mi majitele pisou si samice vzdy vyberou chlapa a samci zenu. V pripade ze je majitel v byte sam, tak pohlavi neresi. Toliho nudna statistika.

S pozdravem smidla.eu.

Vážený pane Šmidlo,
jak čtu Vše příspěvky, tak jste to právě Vy, kdo tady perlíte! U Vás je minimálně každý druhý názor a příspěvek skutečná perla. Chovám senegalce a vždycky mám raději když prodávám samičku do páru k samečkovi. Několikrát se mi stalo že mnou prodaná samička na mazlíka snášela v nové rodině vejce tak tady prosím nemystifikujte a neraďte blbosti. Na mazlíka je vždycky vhodnější samec. Co se týče těch samic a snášení bez partnera, tak se mi to běžně stává u kapských a konžských. Kajtman.

ne

24.4.2017 09:20
ne

XXX.XXX.195.189

Josef Kajtman napsal(a):
Vážený pane Šmidlo,
jak čtu Vše příspěvky, tak jste to právě Vy, kdo tady perlíte! U Vás je minimálně každý druhý názor a příspěvek skutečná perla. Chovám senegalce a vždycky mám raději když prodávám samičku do páru k samečkovi. Několikrát se mi stalo že mnou prodaná samička na mazlíka snášela v nové rodině vejce tak tady prosím nemystifikujte a neraďte blbosti. Na mazlíka je vždycky vhodnější samec. Co se týče těch samic a snášení bez partnera, tak se mi to běžně stává u kapských a konžských. Kajtman.

Prodat samce na mazlíka je lepší a výhodnější pro stranu prodávající. Řekněme si to upřimně, nezkušený mazlíčkář vám klidně dá za mladého samečka papouška senegalského 5000, -Kč, ale pokud mu za stejnou cenu prodáte samičku tak samec vám zůstane doma a do chovu pak budete rád když ho samostatně po dlouhé době inzerování prodáte za 2500 max.3000 kč, samců je přetlak. Pokud vám doma zůstane samička tak po té se vždycky jen zapráší.
Chudák mazlíčkář pak přijde na to, až mu sameček dospěje, že bude lepší ho prodat a prodat dospělého samce už není jen tak. Ti se inzerují stále dokola a není problém sehnat je za 2000.

To je ten největší důvod proč chovatelé mazlíčkářům doporučují hlavně samce. To já u žaků a afrických papoušků rodu poicephalus rozhodně nedoporučuji. Žaky pro solo chov nedoporučuji vůbec, tam i na mazlíky je lepší rovnou pár.

mamaj

24.4.2017 10:07
mamaj

XXX.XXX.211.160

ne napsal(a):
Prodat samce na mazlíka je lepší a výhodnější pro stranu prodávající. Řekněme si to upřimně, nezkušený mazlíčkář vám klidně dá za mladého samečka papouška senegalského 5000, -Kč, ale pokud mu za stejnou cenu prodáte samičku tak samec vám zůstane doma a do chovu pak budete rád když ho samostatně po dlouhé době inzerování prodáte za 2500 max.3000 kč, samců je přetlak. Pokud vám doma zůstane samička tak po té se vždycky jen zapráší.
Chudák mazlíčkář pak přijde na to, až mu sameček dospěje, že bude lepší ho prodat a prodat dospělého samce už není jen tak. Ti se inzerují stále dokola a není problém sehnat je za 2000.

To je ten největší důvod proč chovatelé mazlíčkářům doporučují hlavně samce. To já u žaků a afrických papoušků rodu poicephalus rozhodně nedoporučuji. Žaky pro solo chov nedoporučuji vůbec, tam i na mazlíky je lepší rovnou pár.

Hezky a pravdivě napsáno

Josef Kajtman

24.4.2017 11:50
Josef Kajtman

XXX.XXX.181.79

mamaj napsal(a):
Hezky a pravdivě napsáno

Ano, v podstatě s Vámi souhlasím. Moje zkušenost ale je ta, že co jsem prodával samičky jako pet tak s nimi nebyla rodina ve věku cca dvou tří let tak spokojena jako se samečky, ty byli úplně pohodoví. Proto radím jako mazla samečka. A velmi souhlasím s tím, nechovat žaka jednoho jak mazla a dodávám, už vůbec ne dokrmeného. To samé u konžáků.JK.

24.4.2017 11:58
m.zedlitzer

XXX.XXX.70.36

Dobrý den.
Nedá mi to a také přispěji svou zkušeností. Byla řeč o africe, žako, senegalec, kapský a pod.
Měl jsem pár konžských formu fantiensis a oba byli ochočení. Samice si nechala ode mne líbit vše, přítelkyně musela být opatrná. A opačně. Přítelkyně mohla se samcem dělat vše možné a já musel být opatrný. A to jsme si je nijak nerozdělili. Oni si sami rozdělili nás. Netrvrdím že je to pravidlo, ale u nás to takhle fungovalo. A z příspěvků některých je vidět, že nejen u nás. A to jsme nedokrmovali a oba jsme se o ně starali stejnou měrou společně. Navíc jsem s nimi byl v kontaktu více já a přesto si samec vybral přítelkyni.

Diviš

24.4.2017 13:23
Diviš

XXX.XXX.44.73

My máme samičku, neskutečný mazel. Vybrala si syna, který si s ní dělá co chce.

24.4.2017 13:37
krabatka

XXX.XXX.164.43

m.zedlitzer napsal(a):
Dobrý den.
Nedá mi to a také přispěji svou zkušeností. Byla řeč o africe, žako, senegalec, kapský a pod.
Měl jsem pár konžských formu fantiensis a oba byli ochočení. Samice si nechala ode mne líbit vše, přítelkyně musela být opatrná. A opačně. Přítelkyně mohla se samcem dělat vše možné a já musel být opatrný. A to jsme si je nijak nerozdělili. Oni si sami rozdělili nás. Netrvrdím že je to pravidlo, ale u nás to takhle fungovalo. A z příspěvků některých je vidět, že nejen u nás. A to jsme nedokrmovali a oba jsme se o ně starali stejnou měrou společně. Navíc jsem s nimi byl v kontaktu více já a přesto si samec vybral přítelkyni.

U nás je to přesně tak u senegalců, taky si je nikdo nerozděloval, vybrali si sami. Já jsem s nimi více v kontaktu, krmení dostávají ode mě, přesto si samička vybrala manžela a i když jsem jí srovnala, aby na mě občas neútočila, ve střehu být musím, žárlí na mě jak u manžela, tak u samečka. Mluvím samozřejmě o období po pubertě, do té doby se mláďata mazlí se všemi.

24.4.2017 13:38
janau.

XXX.XXX.162.61

Já mám samičku žaka, ručně dokrmená, koupila jsem ji ve 2 letech jako mazlíka a i když se o ni starám výhradně já, vím, že má raději manžela. Věnuji se jí ale já, proto máme hezký a bezproblémový vztah bez strachu a štípanců, nicméně např. když je u nás návštěva, nesmí být volně puštěná, to potom na návštěvu ráda útočí a křičí přitom "Nech toho!"

24.4.2017 13:58
krabatka

XXX.XXX.164.43

janau. napsal(a):
Já mám samičku žaka, ručně dokrmená, koupila jsem ji ve 2 letech jako mazlíka a i když se o ni starám výhradně já, vím, že má raději manžela. Věnuji se jí ale já, proto máme hezký a bezproblémový vztah bez strachu a štípanců, nicméně např. když je u nás návštěva, nesmí být volně puštěná, to potom na návštěvu ráda útočí a křičí přitom "Nech toho!"

Naše samička zase, když na mě zkoušela po pubertě útočit, když jsem si třeba sedla vedle manžela, se mě zase po jejím náletu ptala, jestli je to dobrý, i s otazníkem na koncismajlík Nálety jsem jí odnaučila, že jsem se jí věnovala, když manžel nebyl doma, ale jakmile přijde, tak jde k němu a mě jen toleruje. Když není doma, přijde se podrbat i ke mně. Sameček mě vyhledává pořád a manžela se bojí, i když mu nikdy nic neudělal. Stejně je to zajímavé, co se jim v těch ptačích mozečkách dějesmajlík Naši papoušci si vystačí spolu, krmí se i probírají peří, ale stejně jsou rádi, když jsme v místnosti s nimi, když odejdem, tak na nás volají. Jinak nevím, jestli je to jen u nás, ale samička se mi zdá evidentně chytřejší, na rozdíl od samce se třeba pozná v zrcadle.

24.4.2017 23:46
smidla

XXX.XXX.199.215

Josef Kajtman napsal(a):
Vážený pane Šmidlo,

Dobry den pane Kajtman,

dekuji za Vasi reakci, pokud se neurazite, rad bych ziskal podrobnejsi informace.
Nekolikrat se Vam stalo, muzete napsat kolikrat? A take o jaky druh presne se jednalo?
Samicku radeji prodavate do paru k samci, dokrmujete je i presto rucne, nebo je nechavate pod rodici?

Ja mam to stesti, nebo smulu, podle toho jak to kdo hodnoti, ze od sveho paru dostavam stejne, nebo vetsi mnozstvi samicek nez samcu. Ze ctyr mladat je to budto 2:2 nebo 3:1 ve prospech samic a to dlouhodobe. Zatim nemam od zadneho noveho majitele informaci, ze by jim samice snesla vejce. netvrdim ze se to nemuze stat.
Nicmene problem se zadrzenym vajickem u senegalce? Co jsem slysel tak nejvic 5 vajicek od jedne samice, ja mel nejvic 4. Moji ptaci se sepiovky nedotknou, presto za cele ty roky nemela samice problem (radeji to zaklepu na celo a zuby). Muzete prosim popsat pripady kdy k problemum doslo?

Prosim, neberte to jako utok nebo zesmesnovani, jde mi spis o informace na co si davat pozor a take o moznost podat novym zajemcum presnejsi rady. To ze mame rozdilne nazory neznamena ze spolu nemuzeme diskutovat.

S pozdravem smidla.eu.

25.4.2017 06:49
federer

XXX.XXX.73.74

cone napsal(a):
Neřeší ! Jak potom vysvětlíte že někteří jedinci si neustále vybírají lidské společníky stále stejného pohlaví? Když ne stále, tak alespoň po delší určitá období dávají přednost buď mužům nebo ženám! že by někteří byli horňáci a šli po prsách?
?

Ty brdo tady to nabírá grády..A ted si vemte že případný majitel bude lesba či gay, to ten papouch v tom bude mít teprve hokej..

Přidejte reakci

Přidat smajlík