Konipásek každé ráno nalétává do okna

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

adelholub

30.4.2017 10:17
adelholub

XXX.XXX.14.228

Zdravím, každé ráno přibližně ve stejný čas (6:30) mi začne na okno pokoje nalétávat konipásek a naráží do něj, děje se to cca týden. Nalétává i na vedlejší okno (koupelna) I když ho odeženu za chvíli je tam znovu. Včera jsme tam nachystali plašidlo - šňůry s alobalem, ale nepomohlo. Netuším co to má znamenat. Dnes jsem byla v koupelně když vrazil do okna a nalétává proti oknu zobákem. Napadlo mě akorát jestli si nestaví hnízdo, ale na okně? To se mi nezdá. Nevíte někdo co to má znamenat a jak ho odehnat? Nechci vstávat každý den o půl 7:D.

30.4.2017 11:14
kareta

XXX.XXX.84.6

Zkuste na okno nalepit siluetu nějakého většího ptáka. Konipas se v odrazu skla vidí a považuje to za soka. Pravděpodobně někde na blízku hnízdí a chce odehnat vetřelce.V africe to ještě asi neviděl.

30.4.2017 15:47
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Zkuste mu dát na parapet pár moučných červů do nějaké misky.

CEepl

16.4.2019 14:45
CEepl

XXX.XXX.132.67

Dobrý den, pomáhá zamezit tomu, aby se ptákům v něm (v okně) zrcadlila krajina, nebo aby se pro ně stalo neprůhledné (viditelnou překážkou). Z vlastní zkušenosti vím, že bezpečně pomohou pro člověka "neviditelné" samolepky, více se dozvíte zde https://www.idnes.cz/hobby/mazlicci/ochrana-ptaku-pred-narazy-do-skel.A130129_141038_hobby-mazlicci_mce. Samolepky se prodávají nepříklad zde https://www.zelenadomacnost.com/p/samolepky-kolecka-cerne-pruhy-40-ks/ cena archu je puze 75,- Kč.

16.4.2019 20:33
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

CEepl napsal(a):
Dobrý den, pomáhá zamezit tomu, aby se ptákům v něm (v okně) zrcadlila krajina, nebo aby se pro ně stalo neprůhledné (viditelnou překážkou). Z vlastní zkušenosti vím, že bezpečně pomohou pro člověka "neviditelné" samolepky, více se dozvíte zde https://www.idnes.cz/hobby/mazlicci/ochrana-ptaku-pred-narazy-do-skel.A130129_141038_hobby-mazlicci_mce. Samolepky se prodávají nepříklad zde https://www.zelenadomacnost.com/p/samolepky-kolecka-cerne-pruhy-40-ks/ cena archu je puze 75,- Kč.

Jen dodám jestli v oknech nevidí ve svém obrazu soka a neútočí na něj. Už vám tak bylo odpovězeno.
Mě se takhle dobýval ze zahrady kos do voliéry, kde zpíval ochočený kos. Snažil se ho ze svého revíru zahrady vyhnat a kdo to viděl, tak říkal, že mně ulétl z voliéry kos a chce dovnitř.

16.4.2019 20:42
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.6.136

kareta napsal(a):
Zkuste na okno nalepit siluetu nějakého většího ptáka. Konipas se v odrazu skla vidí a považuje to za soka. Pravděpodobně někde na blízku hnízdí a chce odehnat vetřelce.V africe to ještě asi neviděl.

Ano, ano. Odpovídám na starý příspěvek.
Dravci už pomalu mizí, ale stejně tak všechno kromě lidí.
Ti ptáci siulety dravců vidí všude, a proto se jich nebojí. Vrážet do oken budou, i když tam nalepíte dravce.
Nejlepší jsou takové ty proužky nebo veliké samolepky.

něconěco

7.5.2020 10:30
něconěco

XXX.XXX.6.210

Dobrý den,
mám obdobnou zkušenost. Už víc jak dva týdny na nás takto dělá nálety samička pěnkava. Dělá to, i když je v okně záclona, červený závěs nebo se o to sklo opírá dlaněmi batole a zírá na ni. Neskáče na místo, kde se vidí, ale různě vysoko, někdy pár cm nad zemí a někdy i přes metr a přitom sedí na parapetu - neútočí tedy na svůj obraz či krajinu, protože v tomto úhlu to nemůže vidět. Předevčírem se naučila obletět dům a několikrát denně se dobývá jak na balkóně tak v ložnici, přes dveře i okna. Snad jediná spojnice je, že obě okna mají červené závěsy, jenže jí je jedno, jestli jsou roztažené nebo zatažené. Její sameček nesouhlasí ani s tím, že se krmí na balkóně. Kvůli děckám jim obden sypnu lžíci slunečnice na zem před balkónové dveře. Sýkorky přiletí drapnou semínko a odletí s ním, ale ta pěnkava je oprsklá a láduje se na místě a pak několikrát za den skáče do okna. Je jí jedno jestli je ráno nebo večer, jestli leje nebo svítí slunce. Samolepky ji nezajímají. Na okně jsou trošku mastné otisky jejího tělíčka. Ji to neodradí, vždycky provede 3-6 skoků po sobě. Až se někdo postaví do okna, tak rozčíleně dupne nožkou a odletí, ale vypadá dost nasrděně. Někdy mám pocit, že to je razie a přišla nám vyrazit sklo, že přechováváme slunečnici...

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík