Tutu

XXX.XXX.58.42
Dobry den, mam problem s kockami. Toula se jich tady aspon 10 a nikdo jim nedava najist takze by sezrali vsechno co muzou. Chodi mi k volieram a rusi ptaky. Zkousel jsem sklopec ktery nezabral. Do elektrickeho ohradniku se me investovat nechce. Nemate nekdo jine osvedcene triky?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Taky jsem měl ten problém pořídil jsem si svého kocoura a jezevčíka a mam klid
lumpicek

XXX.XXX.0.243
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Taky jsem měl ten problém pořídil jsem si svého kocoura a jezevčíka a mam klid
Krásný vzácný jedinec na fotu, kočkopes, těžko se shání.
míca

XXX.XXX.104.140
Přesně, hlava z makrely. Večer nalíčit do sklopce a ráno se mourek expeduje o tři - čtyři vesnice dál. Funguje to na 100% :).
Dobrý den. Měl jsem ten samí problém. Dvojité pletivo jsem dal hned od začátku stavby.Pletivo dobře chránilo že predátoři neutrhly nohu atd. Ale problém byl ten že ač kočky nebo kuna v noci rajtovali po voliérách a ptáci vyplašili z hnízd a ještě byli nehezky potlučený. Proto přišla investice do elektr.ohradníků a dnes je to cca 15 let co krásně slouží a problém je vyřešený.
Tutu
napsal(a):
Dobry den, mam problem s kockami. Toula se jich tady aspon 10 a nikdo jim nedava najist takze by sezrali vsechno co muzou. Chodi mi k volieram a rusi ptaky. Zkousel jsem sklopec ktery nezabral. Do elektrickeho ohradniku se me investovat nechce. Nemate nekdo jine osvedcene triky?
Dobrý den, já předešel tomuto problému hned v začátcích. Na rady zkušených chovatelů jsem postavil voliéry se zálety. Na noc ptáky zavírám a je klid. Žrádlo a budky jsou vevnitř. Je pravda, že přes léto necháván otevřená vletová okna, ale ptáci jsou už naučení a tak stejně spí vevnitř. Nemám tak problémy s predátory. A taky mám doma dvě kočky a ty už si svůj revír ohlídají a ptáci jsou na ně zvyklí a neplaší se.
Měl jsem problémy s kunami a kočkami. Od doby co mají sousedi dva kocoury je po problému, Jsou to jen "koukači" a neskáčí po voliéře, ale obhájí si své teritorium. Jinak jsem to předtím řešil sklopcem a kouskem makrely, té neodolala žádná kočka. Následná pořádná sprcha vodou a příště si dala pozor a obcházela voliéry obloukem.
Jak zde napsali proti škodné :
1. Zavírat na noc
2. Dvojité pletivo
3. E. ohradník
4. Sklopec, chytne se kočka i kuna, musí se to umět, ale co s ní?
5. Doporučovaný pes a vlastní kočka není pro většinu řešení.
Vše mám mimo ohradníku za sebou a není problém.
A až Vás nějaký soused udá, že chytáte kuny a trápíte kočky, tak si užijete.
Dotáhli jsme to s ochranou přírody daleko. To, co skutečně mizí ochranu nemá.
Dobrý den, měla jsem stejný problém, sousedovic kočky mi skákali v noci po voliérách, chodili jen v noci, ve dne si to nedovolili. Zabili mi tak několik ptáků, hlavně plašivé druhy, večer normální zdravý papoušek, ráno u pletiva nohami nahoru mrtvý, po nárazu.
Od loňského léta máme psa ani jsem to nečekala, ale kočky se zahradě vyhýbají obloukem, poznám to, že dříve jsem neustále odklízela jejich trus a teď nic. Je to zázrak, doufám, že to bude stále. Sousedi jich mají 5.
Marty2
napsal(a):
Dobrý den, měla jsem stejný problém, sousedovic kočky mi skákali v noci po voliérách, chodili jen v noci, ve dne si to nedovolili. Zabili mi tak několik ptáků, hlavně plašivé druhy, večer normální zdravý papoušek, ráno u pletiva nohami nahoru mrtvý, po nárazu.
Od loňského léta máme psa ani jsem to nečekala, ale kočky se zahradě vyhýbají obloukem, poznám to, že dříve jsem neustále odklízela jejich trus a teď nic. Je to zázrak, doufám, že to bude stále. Sousedi jich mají 5.
Napíšu jen pro pobavení, ne pro útlocitné.
V době, kdy se psi používali na tlumení škodné jsem své dalmatiny takto vycvičil. Metody byly drastické tedy pro tu kočku. Tehdy dalmatin nebyl zařazen mezi lovecká plemena dnes ano.
Prodal jsem ročního psa. Všechny kočky, které přeběhly zahradu zadávil. Poslední kocour souseda se při přebíhání zahrady zastavil. To neměl dělat, to byl jeho konec. Kočka majitele psa se odstěhovala.
Není- li pes cvičen, nemá šanci kočku zneškodnit, pouze ji vyplašit, ať je pes sebevětší.
Dnes je jiná doba.
Marty2
napsal(a):
Měl jsem problem s kunou. Přišel jsem během jediné noci asi o 20 andulek. Pořídil jsem psa a bez problému.
Kikimora

XXX.XXX.223.49
míca
napsal(a):
Přesně, hlava z makrely. Večer nalíčit do sklopce a ráno se mourek expeduje o tři - čtyři vesnice dál. Funguje to na 100% :).
Presne ako píšete, mám doma sklopec a čo sa má priblížiť ku mojím volieram tak skončí v sklopci, nemožem uveriť že by to nefungovalo, mať susedu ktorá pracuje na životnom prostredí a ešte ochranárka ktorá pravideĺne nosí domov z útulku mačky je dosť pre mňa nepríjemné, ale všetko sa dá zvládnuť, chovu zdar.
Tady v Brně si kuny ze psů nic nedělají ani s lidí. Před pár lety jsem shazoval kunu z voliéry násadou od smetáku a ještě se mi drze smála do očí, že na ni nedosáhnu. Pes by se dole uštěkal, celá ulice by byla auf a kuna by řádila po voliérách dál. Sklopec s vejcem nebo kusem makrely a časem neodolá.