dudi

XXX.XXX.120.43
Klidne je nechte jeste zahnizdit ja je nechavam 4 krat udelaji mi kolem 50 mladejch a od konce srpna maji veget az do dubna..taky mam 4 samice nechavam jim 4 vajicka a jedne 5 a vse odchovaji a mam je cely rok venku i pres zimu jen udelam zavetri a nic nezmrzne, jsou proste zvykle a jsem rad.chovam je 4 rok a su spokojen...
kareta
napsal(a):
Vy jste ale umělec. Chudáci kanáři.Takové kraviny radíte začínajícímu chovateli ?
Velice výstižný a správný komentář, přeci nejde o to kolik ale co a v jaké kvalitě. Každému začínajícímu chovateli radím aby se jel podívat třeba na klubovku K1 do Brna nebo do Ludgéřovic aby viděl jak má kanár správně vypadat typově a v případě barevných kanárů i barevně a rozhodl se pro nějakou variantu. Určitě je dobré si v hlavě srovnat jestli budu chovat lipochromové nebo melaninové kanáry případně postavové a podle katalogu si najít chovatele, který uvedený druh chová a rád vám s chovem poradí případně prodá i nějaké kanáry do začátku.
Tak alespoň já jsem takto začínal.
frodik
napsal(a):
Ještě bych chtěl poradit, příští rok bych chtěl zkusit k červené samičce dát bílého dominantního samečka, který pochází z červených. Nemáte někdo zkušenosti s tímto spojením, četl jsem že mladí jsou pěkní v barvě.
Jen obecně.. dominantně bílý sameček Vám s červenou samičkou odchová "normálně" dom.bílé a červené potomstvo. "Pěkní v barvě" je již subjektivní pojem...