Uživatel s deaktivovaným účtem

Prosím o radu, jsem začátečník, mám již 4 roky párek (?) korel a párek (?) rosel, ještě ani
jednou nezahnízdili a ani se ktomu nemají, kde je chyba?

Psal jsem že jsem začátečník, voliery mám v místnosti o velikosti 5x2m, místnost je dobře větratelná, voliera, spíše bednová klec, pro korely je 100x100x50, pro rosely 150x100x40,
krmím je směsí pro malé papoušky, slunečnicí, zelené listy salátu, pampelišky, občas kousky ovoce, hnízdní budky jsem zakoupil ve zverimexu.

Také se již mám pochybnosti zda jsou to páry, chovatel který mi ptactvo přenechal mi řekl že jsou, samozřejmě jsem se snažil si cokoli k chovu dohledat a podle popisu a znaků u rosel bych řekl že je to pár, u korel si stále nejsem jistý. Podle chování bych tipoval že to páry jsou.
napsal(a):
Psal jsem že jsem začátečník, voliery mám v místnosti o velikosti 5x2m, místnost je dobře větratelná, voliera, spíše bednová klec, pro korely je 100x100x50, pro rosely 150x100x40,
krmím je směsí pro malé papoušky, slunečnicí, zelené listy salátu, pampelišky, občas kousky ovoce, hnízdní budky jsem zakoupil ve zverimexu.
pro rosely 150x100x40
40 š je málo
proč v místnosti 5 x 2 (je-li jen pro ptáky) jsou v takovejch krcálkách ?
to je sklep či co?
to je jen na přežití a ne na chov.

Je to bývalá prádelna na dvoře, chtěl jsem jí nějak využít než skladovat cokoli.

Děkuji za odpovědi.

iktmala

XXX.XXX.201.139
Z tědle fotek toho neni moc poznat, ale rozely na 95% jsou obě samice. Korely je potřeba vyfotit i ze spoda.
Rozely bych také typoval na dvě samice, korely z těchto fotek nepozná nikdo, byl by to jen typ.
Zpívá jedem z nich nebo oba? Najděte si na youtube zpěv samce. Jestli jeden z nich snaží takto projevovat. Chce to pozorovat, u korel se pozná pohlaví podle chování. Nebo vyfoťte ocasy zespoda a dejte sem.
Wtfff

XXX.XXX.76.202

Je vidět že jste oborník.

Nevím co to je, tento izerát není můj.

Rozely jsou jedna samice, má zespodu letek dva bílé proužky, druhá je nemá.

Běžt se na ně podívat do zverimexu.
napsal(a):
Je vidět že jste oborník.
Mno, být vámi udělám z prádelny zálet + venkovní výlety a netrápím je v tom, v čem je máte vy (4 roky)
Samec rozely po proletu klece v toku by se narovnal a roztáhl křídla v ramenou,
to by ale nesměl mít na "prolet" 1m a 40cm šířky - v tom prolet fakt nejde
ty jsou jen rádi, že přežívaj...natož aby šli do toku.
napsal(a):
To je směšné, oni je ve zverimexech odchovávají? O tom nevím.
Jsou tam jen na přechodnou dobu než je prodají.
Tady jsou opravdu jak v lochu. Je to mininální prostor na přežití nikoliv na chov.
Na pár rozel by měl být prostor 3x2x1. Pak by jste mohl čekat odchovy.
V těchto klálíkárnách by to byl spíše zázrak.

Měl jsem na mysli hnízdní budky, né klece.
napsal(a):
Proč bych se měl chodit dívat na budky do zverimexu. Já nemám problém s hnízděním mích papoušků. Jednou sem tam nějakou budku viděl ale pro andulky. Ale ani tak bych ji nekoupil. Celá z dřevotřísky a samé lepidlo.

To uděláte jedině dobře.

Nebuďte zas tak hrubí, kolíček na vás není zlý.
napsal(a):
Nebuďte zas tak hrubí, kolíček na vás není zlý.
Dobře.Ale když píše že je začátečník a napíše že koupil budky ve zverimexu.A já ze snahy mu pomoct napíšu ať je ukáže jak vypadají.A on napíše ať se na ně jdu podívat do zverimexu. Tak se nezlobte.

Ale napsal jste to takovým způsobem jako že jsem blb, tak se nedivte že jsem tak reagoval. Kdybych věděl, že se mezi chovateli najdou i tací, pak bych se vůbec na nic nedotazoval. Ale přesto Vám děkuji.
napsal(a):
Ale napsal jste to takovým způsobem jako že jsem blb, tak se nedivte že jsem tak reagoval. Kdybych věděl, že se mezi chovateli najdou i tací, pak bych se vůbec na nic nedotazoval. Ale přesto Vám děkuji.
Já jsem Vás nechtěl nějak urážet. Ale napsal jste že jste začátečník. Všichni řešili rozměry klecí ale nikdo se neptal na hnízdní budky. Tak sem je chtěl vidět jestli jsou vhodné pro vaše papoušky. Nechtěl jsem Vás nijak urážet. A jestli to tak vyznělo tak se omlouvám.