Ručné dokrmovanie andulky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.8.2017 21:54
Domi.svk

XXX.XXX.170.241

Dobrý deň,
kedy je najlepšie začať dokrmovať andulku? Majú ešte len 10 dní. Mohla by som začať tak ale o dva týżdne? A v akých intervaloch treba kŕmiť?

13.8.2017 07:36
machlena

XXX.XXX.96.44

Dobrý den, pokud rodiče krmí a starají se nechte to na nich. Je zbytečné dokrmovat andulky. Ty se dobře ochočí i bez ručního dokrmování. Pár dní před vylétnutím dávejte do budky senegalské proso, mláďata ho začnou brzy ozobávat a jakmile andulátko vyletí bude umět samo příjmat potravu. Za 1-2-3 dny odeberete a můžete ochočovat. Takto mladé andulky ještě nejsou tak plaché a brzy si zvyknou na člověka. Opravdu si ušetříte práci a čas a výsledek prakticky stejný.

13.8.2017 10:06
Domi.svk

XXX.XXX.0.249

Ďakujem Vám za radu. Andulatka nie su moje takže to sa musím dohodnúť s majitelom. Ako dlho trvá lež vyletia same?

rotor14

13.8.2017 10:16
rotor14

XXX.XXX.144.116

Domi.svk napsal(a):
Ďakujem Vám za radu. Andulatka nie su moje takže to sa musím dohodnúť s majitelom. Ako dlho trvá lež vyletia same?

Nebylo by lepší zjistit si něco jako základy?, než si pořídit? nic ve zlém, ale podle vašeho dotazu usuzuji, že nevíte co vás čeká. Případné problémy jak budete řešit?

13.8.2017 10:28
Domi.svk

XXX.XXX.0.249

Viem čo ma čaká. Už sme tak odchovali XY anduliek. Lenže to boli prípady kedy ich od malinka malilinkeho nechali rodičia a prestali ich kŕmiť.Andulky boli polo mrtve zachránili sme ich len tak tak. Preto nemám skúsenosť s takýmto iným prípadom tak sa preto informujem. Lepšie skôr než ju ešte nemám ako potom. Taktiež tie informacie nebudem mať len tak zo vzduchu.

rotor14

13.8.2017 10:40
rotor14

XXX.XXX.144.116

Domi.svk napsal(a):
Viem čo ma čaká. Už sme tak odchovali XY anduliek. Lenže to boli prípady kedy ich od malinka malilinkeho nechali rodičia a prestali ich kŕmiť.Andulky boli polo mrtve zachránili sme ich len tak tak. Preto nemám skúsenosť s takýmto iným prípadom tak sa preto informujem. Lepšie skôr než ju ešte nemám ako potom. Taktiež tie informacie nebudem mať len tak zo vzduchu.

Už jste odchovaly XY a nevíte, kdy vylétají to snad ne? Chybí vám bohužel základní znalosti v chovu, jak můžete něco dokrmovat, když nevíte takovou základní věc? od toho se přeci vše odvíjí.

rotor14

13.8.2017 10:45
rotor14

XXX.XXX.144.116

rotor14 napsal(a):
Už jste odchovaly XY a nevíte, kdy vylétají to snad ne? Chybí vám bohužel základní znalosti v chovu, jak můžete něco dokrmovat, když nevíte takovou základní věc? od toho se přeci vše odvíjí.

Dokrmovat polomrtvé kusy? co to má za význam? Proč asi rodiče nekrmí konkrétní kus? Nezlobte se na mě, ale tohle je jen srdcenkaření které nemá smysl a jen ubližuje chovu samotnému, když dokrmovat tak zdravé mládě.

13.8.2017 10:47
Domi.svk

XXX.XXX.0.249

Ano odchovali. Vždy som pomáhala mojím starým rodičom s dokrmovaním, no dalej keď sa andulky vzchopili sa o ne staral dedo. Kedže s nimi nebývam (nemienim vysvetlovať prečo) tak si zisťujem informácie tu. Vy ste tiež nedostal informacie len tak z dňa na deň, tiež to chcelo rady iných a skúsenosti.
Tak práve teraz ich ja zbieram. Neprišla som sa sem dohadovať a hádať. Prišla som si pre rady od skúsených ludí. Chcem len vedieť za aký dlhý čas by mali same vyletovať. Ďalej už viem čo mám robiť
Ďakujem.

rotor14

13.8.2017 10:51
rotor14

XXX.XXX.144.116

Domi.svk napsal(a):
Ano odchovali. Vždy som pomáhala mojím starým rodičom s dokrmovaním, no dalej keď sa andulky vzchopili sa o ne staral dedo. Kedže s nimi nebývam (nemienim vysvetlovať prečo) tak si zisťujem informácie tu. Vy ste tiež nedostal informacie len tak z dňa na deň, tiež to chcelo rady iných a skúsenosti.
Tak práve teraz ich ja zbieram. Neprišla som sa sem dohadovať a hádať. Prišla som si pre rady od skúsených ludí. Chcem len vedieť za aký dlhý čas by mali same vyletovať. Ďalej už viem čo mám robiť
Ďakujem.

Žádný SLUŠNÝ chovatel vám neporadí a nebude v tomto podporovat, podle toho co píšete jen udržujete chovu neschopné jedince co ničí chovy.A za ty roky co to děláte se dokážete zeptat kdy zdravá andulka vylétá z budky? Hanba vám.

13.8.2017 10:57
Domi.svk

XXX.XXX.0.249

Hanba akurat tak vam! Že sa nesnažite zachraniť to co sa este dá.A pre mna to zmysel malo. Prepacte ze niesom bezcitne zviera ako vy a nenechala som ich tam len tak lezat aby skapali od vyhladovania a unavy! A predstavte si, ze z nich vyrastli vzdy zdrave a mohutne andulky. A teda asi som sa zle vyjadrila, boli vyhladované lebo sa o nich rodiacia prestali starat.
Dik za vas nazor.

13.8.2017 10:59
Domi.svk

XXX.XXX.0.249

rotor14 napsal(a):
Žádný SLUŠNÝ chovatel vám neporadí a nebude v tomto podporovat, podle toho co píšete jen udržujete chovu neschopné jedince co ničí chovy.A za ty roky co to děláte se dokážete zeptat kdy zdravá andulka vylétá z budky? Hanba vám.

A nie nedokážem sa ich ZEPTAT pretože som povedala, ze nemienim riesit to preco sa uz so starými rodicmi nebavým a preco tam nebývam!

rotor14

13.8.2017 11:20
rotor14

XXX.XXX.144.116

Domi.svk napsal(a):
Hanba akurat tak vam! Že sa nesnažite zachraniť to co sa este dá.A pre mna to zmysel malo. Prepacte ze niesom bezcitne zviera ako vy a nenechala som ich tam len tak lezat aby skapali od vyhladovania a unavy! A predstavte si, ze z nich vyrastli vzdy zdrave a mohutne andulky. A teda asi som sa zle vyjadrila, boli vyhladované lebo sa o nich rodiacia prestali starat.
Dik za vas nazor.

Vážená-ný, letos když bůh dá oslavím 92.let. S papouškama, evropskou faunou, jsem prožil celý život a měl jsem dosti času určité věci pochopit. Hanba mě ano, dnes kolikrát lituji, že jsem se v roce, kdy jste jistě nebyla, nebyl na světě podílel na prvních odchovec a dovozech dnes běžných ptáků, přesto lituji, že jsou lidé jako vy co si v době dnešní nedokážou zjistit věc tak základní, a opovrhují dnes druhama, které v čr, byli vzácné ještě před ne zase tak dávnou dobou. V chovatelství vždy musí mít rozum přednost, před srdcem.Jinak by jsme tady nic neměli dodnes.

14.8.2017 14:21
.martina.

XXX.XXX.168.82

Pán rotor14

Přidejte reakci

Přidat smajlík