Zdravim,
po nekolikaletych zkusenostech s venkovnim chovem korel, andul a alexandru jsem se rozhodl poridit si mazla po zbytek zivota. :) Rad bych se tedy zeptal, ktereho byste mi doporucili. Vim, ze co kus to original a ve vysledku je to v podstate jedno, ale precejenom nejake predispozice ti ptaci maji. Mame rodinny domecek s pohodovymi sousedy (jsou pomerne daleko), ale i tak bych byl rad, kdyby ptak nerval od rana do vecera. Na dovolenou jezdime 1x rocne a jinak mame na papouska cas cca 3 hodiny denne. :) Nejvic se mi zamlouva Amazonan modrocely nebo Ararauna, ale nebranim se ani jinym ptakum. Jen Zako me kvuli prachu moc neoslovil. A co se financi tyce, tak pocitam s tim, ze je to investice a hobby na cely zivot a nekoukam na ne.
Dekuji za odpovedi
Bicha.
bisan
napsal(a):
Zdravim,
po nekolikaletych zkusenostech s venkovnim chovem korel, andul a alexandru jsem se rozhodl poridit si mazla po zbytek zivota. :) Rad bych se tedy zeptal, ktereho byste mi doporucili. Vim, ze co kus to original a ve vysledku je to v podstate jedno, ale precejenom nejake predispozice ti ptaci maji. Mame rodinny domecek s pohodovymi sousedy (jsou pomerne daleko), ale i tak bych byl rad, kdyby ptak nerval od rana do vecera. Na dovolenou jezdime 1x rocne a jinak mame na papouska cas cca 3 hodiny denne. :) Nejvic se mi zamlouva Amazonan modrocely nebo Ararauna, ale nebranim se ani jinym ptakum. Jen Zako me kvuli prachu moc neoslovil. A co se financi tyce, tak pocitam s tim, ze je to investice a hobby na cely zivot a nekoukam na ne.
Dekuji za odpovedi
Bicha.
Zdravím, pokud máte na papouška čas 3 hodiny denně, a chcete takový druh, co píšete, tak si pořiďte pár, ne jednoho. Je to jako byste měl na dítě čas pouze 3 hodiny denně.
Řeší se to zde pořád, stačí číst. Ale stejně nejprve nastudovat chov a pak zjišťovat co mohu zajistit.
Dnes se nechá sehnat vše, stačí peníze. Pyrura, nebo amazonek se tu již probíraly.
Nevím kolik je Vám let, ale Žako který se dožívá vysokého věku, je na celý život a v padesáti je na něho pozdě.Alexandři Mníšci, každý je jiný a každý má svoje kouzlo, musíte si ujasnit co od něho očekáváte.Každý Vám poradí něco jiného, většinou to s čím má zkušenost právě on. Ale co by se líbilo Vám a máte na chov podmínky si musíte rozhodnout sám.
Přeji ať Vám to vyjde.
bisan
napsal(a):
3 hodiny denne aktivni cinnosti (tj. drbani, hrani) s nim v barakku muzu byt klidne cely odpoledne a vecer.
To říkáte teď, a je to Vaše přání. Záleží i na dalších okolnostech, třeba jak to máte v rodině. Dám dva případy. Známý si pořídil kakadua. Jako docela v pohodě do té doby, než si přivezli z porodnice mimino, a začali se mu samozřejmě více věnovat než papouškovi. Během dvou dnů se kakadu úplně oškubal. A to je paradoxně ta lepší varianta. Známá si pořídila pyruru. Je na mateřské, tak se jí velmi věnovala, v podstatě si ji na sebe hodně navázala. Když po nějakém čase byl zbytek rodiny do krve a malé dítě málem přišlo o oko, s těžkým srdcem ji vracela chovateli. Takže asi tak.
Dobry den,
asi bych volil amazonana modroceleho. ostatne ho na mazlika doporucuje vice i pani Necasova, ten clanek vysel myslim v nove exote.
Reakci uzivatelky Eli22 si moc nevsimejte. Je smutne ze prispevatelka radici v kazdem vlakne nedokazala poradit znamym jeste predtim, mez to dopadlo tak jak popisuje. Radeji si vyberte kvalitniho chovatele ktery Vam se vim poradi a pomuze a to nejen v zacatku, ale i v prubehu zivota papouska.
S pozdravem smidla.eu.
pterodactyll
napsal(a):
Řeší se to zde pořád, stačí číst. Ale stejně nejprve nastudovat chov a pak zjišťovat co mohu zajistit.
Dnes se nechá sehnat vše, stačí peníze. Pyrura, nebo amazonek se tu již probíraly.
Nevím kolik je Vám let, ale Žako který se dožívá vysokého věku, je na celý život a v padesáti je na něho pozdě.Alexandři Mníšci, každý je jiný a každý má svoje kouzlo, musíte si ujasnit co od něho očekáváte.Každý Vám poradí něco jiného, většinou to s čím má zkušenost právě on. Ale co by se líbilo Vám a máte na chov podmínky si musíte rozhodnout sám.
Přeji ať Vám to vyjde.
Tak v padesáti je na žaka pozdě?
Tak jsem to pohnojil, když jsem si je pořídil až v 63. letech a už mě přešla sedmdesátka.
Loni měli první snůšku, zatím čistou. Těším se na letošní. Oni se ti žaci u těch rychlokvašek majitelů vůbec nedožijí těch let, co se uvádí. Klidně mně mohou mnozí oponovat. Pán se znalosti věci žaka pro tzv. prach vyloučil a udělal dobře.
Moudivláček
napsal(a):
Tak jsem to pohnojil, když jsem si je pořídil až v 63. letech a už mě přešla sedmdesátka.
Loni měli první snůšku, zatím čistou. Těším se na letošní. Oni se ti žaci u těch rychlokvašek majitelů vůbec nedožijí těch let, co se uvádí. Klidně mně mohou mnozí oponovat. Pán se znalosti věci žaka pro tzv. prach vyloučil a udělal dobře.
Zdravím. Ale Vy máte pár, což je v pořádku, pokud by se nedejbůh něco s Vámi stalo (nicméně přeju hodně zdraví, a to myslím vážně), tak oni budou stále pár a dá se s nimi něco dělat. To je dost rozdíl. A s těma rychlokvaškama máte recht.
Moudivláček
napsal(a):
No zrovna vy, by jste mohl vědět, že je velký rozdíl chovný pár a mazlík fixovaný na svého pána. Většinou když se již o něho nedokáže postarat, je to konec i pro ptáka. Stačí měsíc v nemocnici. Lidé kteří mají své chovance rádi to chápou. Já bych nenechal strádat ani Andulu.
smidla
napsal(a):
Dobry den,
asi bych volil amazonana modroceleho. ostatne ho na mazlika doporucuje vice i pani Necasova, ten clanek vysel myslim v nove exote.
Reakci uzivatelky Eli22 si moc nevsimejte. Je smutne ze prispevatelka radici v kazdem vlakne nedokazala poradit znamym jeste predtim, mez to dopadlo tak jak popisuje. Radeji si vyberte kvalitniho chovatele ktery Vam se vim poradi a pomuze a to nejen v zacatku, ale i v prubehu zivota papouska.
S pozdravem smidla.eu.
Dobrého dne,
nezlobte se, ale Vaše rady jsou skutečně tak říkajíc nad zlato. Myslíte si, že kvalitní chovatel může ovlivnit následný život papouška. Myslím, že by bylo od věci se zde komentářů zdržet. Konkrétně amazoňani jsou velice hluční a vůbec, ale vůbec nedoporučuji v podstatě začínajícímu chovateli. Jinak doporučuji nenapadat příspěvky a rady, které jsou míněny dobře a jsou přínosné. Přib.
AmazoniaPrib
napsal(a):
Dobrého dne,
nezlobte se, ale Vaše rady jsou skutečně tak říkajíc nad zlato. Myslíte si, že kvalitní chovatel může ovlivnit následný život papouška. Myslím, že by bylo od věci se zde komentářů zdržet. Konkrétně amazoňani jsou velice hluční a vůbec, ale vůbec nedoporučuji v podstatě začínajícímu chovateli. Jinak doporučuji nenapadat příspěvky a rady, které jsou míněny dobře a jsou přínosné. Přib.
Dobry den,
predme, ano, myslim si ze chovatel muze ovlivnit nasledny zivot papouska. Napriklad uz jenom tim, ze je schopen po telefonu poskytnout informace v necekane situaci, ktera ani nemusi byt nijak zasadni a novy majitel tak zbytecne nejanci sebe i papouska. Vysvetli zajemci jeste pred koupi mozna rizika, jak papouska vychovavat, ale hlavne, ze je to nutnost.
Take si myslim ze je zasadni rozdil mezi papouskem do chovu a domacim mazlickem. Malokdo bude dnes zacinat s andulkou kdyz jeho sen je amazonan nebo ara. nevidim na tom nic spatneho, pokud je zajemce dostatecne poucen.
Co se hlucnosti tyce, mnohem vic slysim kakadaky nez amazonany. Zcela divoky chovny samec spis nez krik vola AHOJ a pohvizduje zkuky jak na ne piskam ja. Netvrdim ze si rano a vecer nezakrici, jen rikam ze jsou mene hlucni nez jini ptaci.
S pozdravem smidla.eu.
bisan
napsal(a):
Nevim, proc hned kus vola... s chovem zkusenosti mam, prostor take, krmivo a nacteno tez. Predpokladal jsem, ze zdejsi forum je pratelske a snazite se tu nekomu poradit, bohuzel jsem se spletl...
Hehe xD. Taky si načítám o Ararauně téměř rok, ale ještě sem se neodvážil pokládat dotaz do naší internetové, české kotlinky, páč lidi sou tak super xD. Pak to poctivky odnesou a střeleci rovnou koupí ptáka.
bisan
napsal(a):
Zdravim,
Dekuji za odpovedi
Bicha.
Ara nobilis, je ideální řešení. A nenáročná.
Moje zkušenost, pokud má člověk baráček se zahradou a tam voliéry nebo možnost postavit voliéry, tak si do domu ptáka netahejte. A když už, tak kvůli dětem nějakého menšího papoucha, kteří nejsou tak inteligentní a nefixují se tak na lidi.
Dokud člověk nemá děti odrostlé nebo 100% stabilní zázemí, tak je lepší nic nepořizovat z těchto větších ptáků.
Mluvím z vlastní zkušenosti (7 let ararauna jako mazlík). Raději preferuji voliérový chov. Do domu doporučuji andulky, Mníšky, maximálně malé druhy Ary.