Převařování nakličovacích směsí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.10.2017 21:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

Prosím o zkušenosti a postup při převařování a zkrmování naklič.směsí pro papoušky, zatím jsem podával jen máčené, ale vzhledem k velikosti některých zrn, papoušíčci vše neberou.Děkuji za reakce.

9.10.2017 20:07
kareta

XXX.XXX.84.6

Ty jsi taky převařovací. Kdo ti to poradil? Prodejce určitě ne ty chytráku.Ta směs co jsi koupil tak je určitě na naklíčení. Nový Nový Ty se máš ještě hodně UČIT.

9.10.2017 20:17
smidla

XXX.XXX.163.139

Dobry den,

naklicene zrno jsem neprevaroval, pouze nenaklicene. Varenim v zrnu vyvolate procesy meknuti a lepsi stravitelnosti. je to svym zpusobem prave nahrada za naklicene zrno, protoze to se casto kazi.

Prevarenim nakliceneho zrna de fakto dosahnete desinfekce od pripadnych bakterii nebo kvasinek. Var vsak musi byt delsi nez minut. Soucasne s tim, ale take znicite mnoho vitaminu, kterym vareni nesvedci. Je to neco za neco.

Velkym papouskum radeji macim zrno, ale guldam radeji prevaruji.

S pozdravem smidla.eu.

9.10.2017 20:54
kareta

XXX.XXX.84.6

Papoušíčkum které taky chovám tak dávám naklíčenou pšenici slunečnici máčenou čočku hrách a vše berou. To co Vy kupujete je určitě směs nakličovací pro větší papoušky. To někdy kupuji pro senegaly.Je to směs většího zrní pro větší papoušky a ne pro forpusy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.10.2017 12:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

kareta napsal(a):
Ty jsi taky převařovací. Kdo ti to poradil? Prodejce určitě ne ty chytráku.Ta směs co jsi koupil tak je určitě na naklíčení. Nový Nový Ty se máš ještě hodně UČIT.

Na to, aby jsi byl v obraze, máš ještě hodně daleko, - ty ukecaný anonyme. Chtěl jsem radu, ne bezduché kecy...

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.10.2017 12:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na to, aby jsi byl v obraze, máš ještě hodně daleko, - ty ukecaný anonyme. Chtěl jsem radu, ne bezduché kecy...

No jo , teď už vidím, o jakého chytráka se jedná...takže je vše vyřešeno...

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.10.2017 12:17
Uživatel s deaktivovaným účtem

kareta napsal(a):
Papoušíčkum které taky chovám tak dávám naklíčenou pšenici slunečnici máčenou čočku hrách a vše berou. To co Vy kupujete je určitě směs nakličovací pro větší papoušky. To někdy kupuji pro senegaly.Je to směs většího zrní pro větší papoušky a ne pro forpusy.

Je to nakličovací směs pro malé papoušky od AVISEED, obsahuje i hrách a čočku, a tyhle zrniny právě zůstávají po máčení (12 hod.) bez povšimnutí. Zkusil jsem po máčení ještě asi 5 min. povařit a vzali i napoprvé téměř vše. Ale bude to zřejmě i o tom, jak jsou naučeni a na co jsou dlouhodobě zvyklí. S tím zničením některých vitamínů, jak píše kolega "smidla", tak mně to taky napadlo. Ale jak píše...něco za něco..Díky za reakce.

10.10.2017 14:27
eli22

XXX.XXX.181.33

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to nakličovací směs pro malé papoušky od AVISEED, obsahuje i hrách a čočku, a tyhle zrniny právě zůstávají po máčení (12 hod.) bez povšimnutí. Zkusil jsem po máčení ještě asi 5 min. povařit a vzali i napoprvé téměř vše. Ale bude to zřejmě i o tom, jak jsou naučeni a na co jsou dlouhodobě zvyklí. S tím zničením některých vitamínů, jak píše kolega "smidla", tak mně to taky napadlo. Ale jak píše...něco za něco..Díky za reakce.

Zdravím. Po 12ti hodinách máte máčené, ale ne naklíčené, na což jste se ptal. Naklíčené nechávám min 24 hodin a pak po proplachování je ještě třeba tři dny. Aby se eliminovaly bakterie, prolévám studenou vodou s Acidomidem nebo s citronem. Výborné je k naklíčení mungo, a brali ho i papoušíčci velmi ochotně. S máčeným nemám moc zkušeností.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.10.2017 17:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

eli22 napsal(a):
Zdravím. Po 12ti hodinách máte máčené, ale ne naklíčené, na což jste se ptal. Naklíčené nechávám min 24 hodin a pak po proplachování je ještě třeba tři dny. Aby se eliminovaly bakterie, prolévám studenou vodou s Acidomidem nebo s citronem. Výborné je k naklíčení mungo, a brali ho i papoušíčci velmi ochotně. S máčeným nemám moc zkušeností.

Zřejmě jste si špatně přečetla můj prvotní dotaz i moji další reakci, kde píši, že nakličovací směs 12 hod. máčím. Tudíž nikde se neptám na naklíčené, ale máčené...Zkuste si to znovu pečlivě přečíst. Ale jinak díky za zkušenost.

10.10.2017 18:06
eli22

XXX.XXX.181.33

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zřejmě jste si špatně přečetla můj prvotní dotaz i moji další reakci, kde píši, že nakličovací směs 12 hod. máčím. Tudíž nikde se neptám na naklíčené, ale máčené...Zkuste si to znovu pečlivě přečíst. Ale jinak díky za zkušenost.

Dotaz jsem přečetla celkem dobře, ale píšete "naklič. směs", takže není zřejmé, jestli myslíte naklíčenou nebo nakličovací. Tak pardon. Nicméně v přírodě asi taky nic převažované není.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.10.2017 18:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

eli22 napsal(a):
Dotaz jsem přečetla celkem dobře, ale píšete "naklič. směs", takže není zřejmé, jestli myslíte naklíčenou nebo nakličovací. Tak pardon. Nicméně v přírodě asi taky nic převažované není.

Jak jste správně napsala, píši "naklič. směs", nikoliv "naklíč. směs". Tím myslím je vše i z pravopisného hlediska jasné . "Převažované" je leccos , máčené a naklíčené zrniny v přírodě také nejsou až takovou samozřejmostí, stejně tak jako převařované. Přesto se občas podávají.

10.10.2017 18:36
eli22

XXX.XXX.181.33

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak jste správně napsala, píši "naklič. směs", nikoliv "naklíč. směs". Tím myslím je vše i z pravopisného hlediska jasné . "Převažované" je leccos , máčené a naklíčené zrniny v přírodě také nejsou až takovou samozřejmostí, stejně tak jako převařované. Přesto se občas podávají.

No právě že z pravopisného hlediska vůbec. Je to od slova klíčit :
Najděte si na webu: Krmné a naklíčovací směsi. Ale v pohodě!

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.10.2017 19:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

eli22 napsal(a):
No právě že z pravopisného hlediska vůbec. Je to od slova klíčit :
Najděte si na webu: Krmné a naklíčovací směsi. Ale v pohodě!

Ano, správně...je to od slova "klíčit", pokud ale hovoříme o směsi, je správný tvar "nakličovací směs". Stejně jako např. "pára", "napařovací" nikoliv "napářovací", a takových příkladů by bylo mnoho.Ale nechodím sem proto, abych zde dával lekce z ČJ , tuhle etapu už mám za sebou . A pokud jste na webu našla "naklíčovací směsi", měla jste smůlu, že jste
se trefila do nepříliš vzdělaného pisálka. Jinak na webu lze nalézt téměř jakákoliv "zvěrstva", co se ČJ týká... , bohužel.

10.10.2017 19:03
atobajus

XXX.XXX.195.189

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Prosím o zkušenosti a postup při převařování a zkrmování naklič.směsí pro papoušky, zatím jsem podával jen máčené, ale vzhledem k velikosti některých zrn, papoušíčci vše neberou.Děkuji za reakce.

Já občas namočenou směs vařím, k namáčení jsem používal DN 33 nebo odchovnou směs pro holuby. Zrní je namočeno 24 hodin, po řádném propláchnutí ho vařím cca 15 minut, k tomu přidám ještě vařenou rýži, kterou vařím 5 minut.
Takto připravenou směs zrnin jsem dával i papoušíčkům.

Tady jsem Vám našel i článek.
http://www.chovzvirat.cz/clanek/813-vareni-zrnin-pro-papousky/


Směs pro holuby jsem objednával tady:
https://www.krmnesmesikvidera.cz/krmne-smesi-zoby-a-granule-pro-holuby.

10.10.2017 19:06
eli22

XXX.XXX.181.33

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano, správně...je to od slova "klíčit", pokud ale hovoříme o směsi, je správný tvar "nakličovací směs". Stejně jako např. "pára", "napařovací" nikoliv "napářovací", a takových příkladů by bylo mnoho.Ale nechodím sem proto, abych zde dával lekce z ČJ , tuhle etapu už mám za sebou . A pokud jste na webu našla "naklíčovací směsi", měla jste smůlu, že jste
se trefila do nepříliš vzdělaného pisálka. Jinak na webu lze nalézt téměř jakákoliv "zvěrstva", co se ČJ týká... , bohužel.

Tak ok.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.10.2017 19:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

atobajus napsal(a):
Já občas namočenou směs vařím, k namáčení jsem používal DN 33 nebo odchovnou směs pro holuby. Zrní je namočeno 24 hodin, po řádném propláchnutí ho vařím cca 15 minut, k tomu přidám ještě vařenou rýži, kterou vařím 5 minut.
Takto připravenou směs zrnin jsem dával i papoušíčkům.

Tady jsem Vám našel i článek.
http://www.chovzvirat.cz/clanek/813-vareni-zrnin-pro-papousky/


Směs pro holuby jsem objednával tady:
https://www.krmnesmesikvidera.cz/krmne-smesi-zoby-a-granule-pro-holuby.

Díky moc za radu.Ten článek z odkazu jsem doposud nečetl, je to pro mne přínos. Chovu zdar.

10.10.2017 20:11
Seneg

XXX.XXX.242.254

Kupuji velkým papouškúm směs pro holuby.Tu přez noc namočím a ráno 20 min vařím.Vychladím, scedím, přidám krájené ovoce a zeleninu, nebo vejce, nebo jim to dám jen tak.Amazonani, menší arové, amazonci, všichni to s chutí berou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík