Uživatel s deaktivovaným účtem

junker1111
napsal(a):
Mam dva pary a kazdy ma momentalne 3 vajcia.tento tyzden sa maju liahnut tak uvidime.ale za rok 2017 som mal 9 mladych pri styroch hniezdach od jedneho paru.ten druhy par mam novy a teraz prvy raz umna zasadol.
Za jeden rok 4 hnízda od jednoho páru?! Prominte ale to ty ptáky pěkně "ždimete"...

arčí88
napsal(a):
Chudák ten pár 4 hnízda během roku, chovám pár a nechám ji na hnízda a boudu sbírám a dostanou ji až koncem března, když si spočítám jak dlouho trvá vysezení plus odchov až na bidlo, od snesení až po vylétnutí mladých je to cca 90 dní.
Řekl bych že to pan/paní spíš odebírá a ručně dokrmuje...ale i tak

arčí88
napsal(a):
Jelikož nejsem zastáncem ručního dokrmování takže se mě to nelíbí když někdo takhle huntuje papoušky. Já uznávám jen přirozený odchov.
Tak někdy je dokrmovani nutnost...to pak záleží na Vás jestli necháte mladé uhnout/zmrzacit nebo je dokrmite ručně. Nebo pokud se jedná o vzácnější druh tak taky chápu že už jen sneseni oplodnenych vajec je úspěch...
Ale u "běžných " a "snadno" odchovatelnych druhu jsem taky proti...leda že by si někdo vyloženě objednal mládě jako mazlíčka ale jinak ne...
napsal(a):
Tak někdy je dokrmovani nutnost...to pak záleží na Vás jestli necháte mladé uhnout/zmrzacit nebo je dokrmite ručně. Nebo pokud se jedná o vzácnější druh tak taky chápu že už jen sneseni oplodnenych vajec je úspěch...
Ale u "běžných " a "snadno" odchovatelnych druhu jsem taky proti...leda že by si někdo vyloženě objednal mládě jako mazlíčka ale jinak ne...
Jak píšete že u vzácnějších druhů to oplodněné vajíčko bude zázrak. Tak ono se může stát že mladé budou rodiče krmit do doby kroužkování tak je okroužkujete a třeba třetí den se půjdete podívat jestli kroužky drží a mladé budou pozabíjené a rozházené po boudě. Jelikož nemám dost času na dokrmování mám cca 3-4 hodiny denně takže ruční dokrmování u mě tím pádem končí. A pokud někdo bude chtít abych mu prodal mladé že si ho ručně dokrmí tak mu ho prodám.
arčí88
napsal(a):
Chudák ten pár 4 hnízda během roku, chovám pár a nechám ji na hnízda a boudu sbírám a dostanou ji až koncem března, když si spočítám jak dlouho trvá vysezení plus odchov až na bidlo, od snesení až po vylétnutí mladých je to cca 90 dní.
Zdravim vy odoberate aratingam budku?Neviem ako vase ale moje v bude nocuju.
karol1234
napsal(a):
Zdravim vy odoberate aratingam budku?Neviem ako vase ale moje v bude nocuju.
Zdravím ano odebírám, radši budu odebírat než je huntovat s hnízděním. mám kolegu který má pár arating a má celý rok boudu u nich ale má jen jedno hnízdo s mladými prostě udělají jenom jedno. Vícekrát nesnesou vajíčko. Mám pár který udělá 2 hnízda tak se obávám aby nesedli ještě jednou a nevysilovali se a odpočinuly.
U mě taky aratingy odchovávají 2 x ročně, po 4 mláďatech a bez problémů.Budku mají celoročně, nocují v ní od doby, co jsem si je pořídil.
gs
napsal(a):
U mě taky aratingy odchovávají 2 x ročně, po 4 mláďatech a bez problémů.Budku mají celoročně, nocují v ní od doby, co jsem si je pořídil.
Zdravim prave preto sa cudujem pristupu pana arci88.Odobrat budku vtakom ktore su naucene v nej nocovat sa mi zda ovela /huntovatejsie /skor by som pouzil vyraz tryznenie vtakou neumoznit im nocovat ako su zvyknute.A vtaky ktore chcu hniezdit a nemaju budku sa kludne nanesu do krmiva alebo znesu na zem.