Dobrý den. Rychlostí jak psovi pastva, se konečně chýlím k dodělání zimoviště a nějak nevím jakou barvou to mám natřít. Nemyslím výrobce, ale odstín. Chtěl jsem poprosit zkušenější, kteří to už mají za sebou, aby mi poradily. Asi je to blbost, ale třeba má někdo zkušenost, že třeba nějaká barva má na papoušky lepší vliv. Vím, že bílou nechci. Okna asi ještě něčím obložím, asi imitace kamene. Budu mít klasiku, Penanti, Králováci, Rozela pestrá, ale jednou bych chtěl Amazoňana nebo malou Aru.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
martin77
napsal(a):
Dobrý den. Rychlostí jak psovi pastva, se konečně chýlím k dodělání zimoviště a nějak nevím jakou barvou to mám natřít. Nemyslím výrobce, ale odstín. Chtěl jsem poprosit zkušenější, kteří to už mají za sebou, aby mi poradily. Asi je to blbost, ale třeba má někdo zkušenost, že třeba nějaká barva má na papoušky lepší vliv. Vím, že bílou nechci. Okna asi ještě něčím obložím, asi imitace kamene. Budu mít klasiku, Penanti, Králováci, Rozela pestrá, ale jednou bych chtěl Amazoňana nebo malou Aru.
Bohuzel vliv odstinu nema zadnej ucinek, ale ja volim pro svuj pocit barvy svetle a u me se stejne nejvice osvedcila prave ta bila.
Taky nad tímto přemýšlím už nějakou dobu.Mám vymalované bílou barvou, ale chtěl bych koncem léta zkusit kombinaci zelené a hnědé, něco jako imitaci lesa.Patagoncům možná hnědou a okrovou, jako skály.Bílá je stejně pořád posraná.Zapojím děti a něco v takovém stylu by nemuselo být zlé.
Vaše zimoviště je sen mnoha chovatelů, kteří nemají místo, jako já.
Až na ty luxfery, ty v zimě rady omrzají i zevnitř. Mám vyzkoušeno že Polykarbonát desetikomorový bílý má větší tepelnou neprostupnost než sklo. Chápu že každý staví z toho co má dostupné
Máte to moc pěkně provedené a barvička je již jen třešnička na dortu.
Také se přikláním k odstínům zelené a hnědé. Je to přírodní a přirozené.
Jasně když by se vám líbila modrá, ptákům tím neublížíte, ale vždy je lepší přirozené prostředí.
Přeji mnoho úspěchů s chovem.
pterodactyll
napsal(a):
Vaše zimoviště je sen mnoha chovatelů, kteří nemají místo, jako já.
Až na ty luxfery, ty v zimě rady omrzají i zevnitř. Mám vyzkoušeno že Polykarbonát desetikomorový bílý má větší tepelnou neprostupnost než sklo. Chápu že každý staví z toho co má dostupné
Máte to moc pěkně provedené a barvička je již jen třešnička na dortu.
Také se přikláním k odstínům zelené a hnědé. Je to přírodní a přirozené.
Jasně když by se vám líbila modrá, ptákům tím neublížíte, ale vždy je lepší přirozené prostředí.
Přeji mnoho úspěchů s chovem.
Děkuji za pochvalu. Dělám si to úplně sám a bohužel se s tím matlám už 3 roky. Luxfery jsem si právě kupoval úmyslně, dle diskuze s různými chovateli. Je fakt, že během stavby člověk přichází na jiné větší, menší problémy nebo zase se mu to povede vymyslet lépe, než plánoval a něco by zpětně udělal úplně jinak. Cihly byli za "hubičku", ale polystyren, okna, dveře je koupeno dle možností. Střecha je dle představ na zakázku z PUR panelu, sice dražší, ale za chvíli hotová, Těch peněz nelituju. Ve čtvrtek mám kontrolní den ze stavebního na dokončení stavby. To mi určitě paní dá co proto. Martin.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1
patagonec
napsal(a):
Zdravim. Mate to luxusni.Mam otazku ? Od kolika m3 by jse melo zadat na Stavebnim.dekuji za odepsani.
Vse preci dohletade podrobne na internetu, stavba ze zaklady bez a pod.pak jde jen o vase svedomi ci hlasit ci ne.
Dobry den,
i ja bych volil odstiny zelene a hnede. Ale sam mam bilou, protoze jsem dostal omitku jiz s barvou a ta byla bila. Do budoucna ale chci jak tu bylo receno, zapojit deti, koupit barvy a namalovat tam stromy a listy. Videl jsem to v prazske zoo, meli pomalovane zdi, moc se mi to libilo.
S pozdravem smidla.eu
P.S.: Doporucuju co nejrychleji strhnout tu folii z tech dveri, nebo vam ji slunicko pripece a uz to sundat nepujde. Chapu ze cekate az dodelate vse, ale verte mi, lepsi to oblepit papirovou paskou nez sundavat tu pripecenou svini ;).
Uživatel s deaktivovaným účtem

smidla
napsal(a):
Dobry den,
i ja bych volil odstiny zelene a hnede. Ale sam mam bilou, protoze jsem dostal omitku jiz s barvou a ta byla bila. Do budoucna ale chci jak tu bylo receno, zapojit deti, koupit barvy a namalovat tam stromy a listy. Videl jsem to v prazske zoo, meli pomalovane zdi, moc se mi to libilo.
S pozdravem smidla.eu
P.S.: Doporucuju co nejrychleji strhnout tu folii z tech dveri, nebo vam ji slunicko pripece a uz to sundat nepujde. Chapu ze cekate az dodelate vse, ale verte mi, lepsi to oblepit papirovou paskou nez sundavat tu pripecenou svini ;).
Dobrý den. S tou folií máte parvdu. Na té velké části jsem to strhnul bez problému, ale na té menší jsem to nějak opomněl a je to porod. Sluníčko to připeklo. Hlavně, že mě na to kamarád upozorňoval.
Taky jsem zvolil odstín oranžové.Ptáci jsou v pohodě fasádu vůbec neokusují.Povrch silikonová barva kterou lze omývat i vapkou.