Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.5.2019 18:47
Venca Škvor

XXX.XXX.213.46

Dobrý den, prosím zkušené chovatele o radu. Mám u zpěváků mladé a samice je oštipuje. Nechává jim pouze letky a ocasní pera a peří na hlavičce jinak je obere... Co je příčinou toho že je škube a dá se tomu nějak zabránit? Díky Venca...

8.5.2019 20:39
were

XXX.XXX.48.33

Dobrý večer, mě toto dělala kakarička. Jeden zkušený chovatel mi poradil abych je dal z uzavřené budky do bedýnky bez vrchního víka a zavěsil někam do zaletu. Samice a samec je krmili společně vrchem a přestali je škubat.

8.5.2019 21:52
miki1954

XXX.XXX.146.70

Mám podobnou zkušenost u alexandru malých,také jsem je vyndal z budky do bedny a tam byl klid mě to zas poradila jedna paní chovatelka akorát mě není jasné proč to udělali ?????? 5 roků v pohodě vždy dotáhli až na bidlo 5mladých a ted tohle, máma je sice takový janek ale pak když zasedne tak sedí pevně samce moc v budce nevidím,to se stalo tak týden před vyletěním.Neporadí někdo???Děkuji předem.Fejfar

9.5.2019 05:18
Venca Škvor

XXX.XXX.213.46

miki1954 napsal(a):
Mám podobnou zkušenost u alexandru malých,také jsem je vyndal z budky do bedny a tam byl klid mě to zas poradila jedna paní chovatelka akorát mě není jasné proč to udělali ?????? 5 roků v pohodě vždy dotáhli až na bidlo 5mladých a ted tohle, máma je sice takový janek ale pak když zasedne tak sedí pevně samce moc v budce nevidím,to se stalo tak týden před vyletěním.Neporadí někdo???Děkuji předem.Fejfar

Mě to dělá mladá "prvnička". Už jsem slyšel i názor že by to mohlo být genetické, no nevím. Mláďatům je 14 dní tak se mi je nechce nechávat v otevřené bedýnce... No tak uvidím časem a kdyžtak to zkusím... Díky...

9.5.2019 13:13
JoPe

XXX.XXX.82.6

Dobrý den,jednou mi to udělaly rosely a vyřešil jsem to tehdy tak, že jsem nad mladé připevnil rámeček z králičího pletiva a přes něj dokrmily 7 mladých.

9.5.2019 14:32
frodik

XXX.XXX.2.250

JoPe napsal(a):
Dobrý den,jednou mi to udělaly rosely a vyřešil jsem to tehdy tak, že jsem nad mladé připevnil rámeček z králičího pletiva a přes něj dokrmily 7 mladých.

S pletivem oddělit je dobrý nápad, ale u mě polovina párů přestala malé krmit. Zkuste udělat silný heřmánkový čaj (nebo něco hodně hořkého) a mláďata tím potřít u mě to působí celkem spolehlivě. Škubání u mě jsou to pyrury občas souvisí s možností okusu, zkuste dát do budky drobné větvičky a do voliéry čerstvé větve na okus za zkoušku to stojí. V každém případě je to zlozvyk s kterým se u daného páru těžce bojuje a odnaučuje, většinou je to způsobené stresem a jak to samička jednou udělá většinou to dělá dál. Krajní případ co používám je že zjistím který rodič to dělá a toho odstraním a nechám krmit jen jednoho.

Přidejte reakci

Přidat smajlík