Rozela rubino - nabídka/poptávka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2019 15:20
chovatelaustralie20

XXX.XXX.171.86

Díval jsem se na nabídku rozel rubino a mohu říci, že nabídka vysoko převažuje poptávku. \chtěl jsem si po několika letech pořídit nějaký pěkný pár. Díval jsem se na několika burzách například v Týníšti, Sobotce a na Kladně a také zde v inzerci. Mohu jen smutně konstatovat, že jsme v kvalitě těchto mutačních rozel nijak nepokročili. Inzeráty upoutávající hláškou "velmi pěkné" po otevření fotek zjišťuji od horšího průměru až po průměr. Nic ohromujícího. Na zahraničních servrech jsem viděl, že zahraniční chovatelé již pokročili. Krásně červeně plná záda už nejsou vyjímkou a také robustnost postav je pěkná. naši chovatelé kromě několika vyjímek dál chovají jako na počátcích této mutace jedince slabších postav a velmi slabého zbarvení zad. Přitom již jsem zde četl poptávku po krásně červených slitých zádech a po mohutnějších postavách. Ano, je to v chovu běh na dlouhou trať a současné ceny kolem 800 až tisíce korun nikoho neinspiruje se do šlechtění pouštět. Škoda. Sitě červené a velké rubínky budeme zase dovážet ze zahraničí. Co ale s tou velkou nabídkou u nás?

31.8.2019 17:27
kubanec

XXX.XXX.246.128

No skončí ve výkupu kde dostanou prachy na dřevo a nemusí řešit telefony a poslouchat řeči o kvalitě a cenách jste byl asi dlouho v zahraničí když nevite jak to v čr funguje

Přidejte reakci

Přidat smajlík