Alexandr malý

Prodám Alexandra malého - Prodám alexandry malé 2024 s DNA 1,1 violeta opa...
Dobrý den.Potřeboval bych poradit co je to za mutaci,popřípadě jak ji zadat do gen.kalkukačky.Je to modrý pastel?Rodiče 1.0zelenýx0.1šedá.Má se jednat o dvouletou samici.
Díky moc.Mám k ní 1.0 zelený/lutino.Vyšlo mi toto.Je to správně?Ještě dotaz co znamená v kalkulačce T1 .
už zase
ještě, že u lenkok v uvozovkách
pastel = tyrkys je BLBOST,
spojujete v jedno dvě rozdílné věci (ať už je nazvete jakkoli) a to rozdíl mezi změnou melaninu a změnou psittacinu
tyrkysový (tyrquoise, tg), - produkce psittacinu snížena na cca 60 % na křídlech a 90 % na zbytku těla ...
pastel patří do skupiny - kde se mění produkce (kvantita) melanimu přenášeného do opeření
pastel ( pa) - produkce melaninu v opeření celého těla je snížena o cca 50 %¨
bylo by dobré si to zapamatovat
162
napsal(a):
Díky moc.Mám k ní 1.0 zelený/lutino.Vyšlo mi toto.Je to správně?Ještě dotaz co znamená v kalkulačce T1 .
Tmavou tam nedávej pokud je klasický to zelený.
Jinak pro dotazu co je T1 znamená, že tmavá se nachází na stejném chromozomu, váže se tedy na modrý mutační gen. Ovlivňuje to odchov. Ve vašem případě, tak tmavý faktor nebude.
Tento pár bych dohromady nedávala, vše bude zelené.
lupus4
napsal(a):
už zase
ještě, že u lenkok v uvozovkách
pastel = tyrkys je BLBOST,
spojujete v jedno dvě rozdílné věci (ať už je nazvete jakkoli) a to rozdíl mezi změnou melaninu a změnou psittacinu
tyrkysový (tyrquoise, tg), - produkce psittacinu snížena na cca 60 % na křídlech a 90 % na zbytku těla ...
pastel patří do skupiny - kde se mění produkce (kvantita) melanimu přenášeného do opeření
pastel ( pa) - produkce melaninu v opeření celého těla je snížena o cca 50 %¨
bylo by dobré si to zapamatovat
Dobrý den,
Nechápu v čem se mě snažíte poučovat, u Alexandrů je pastel starý název tyrkysové a 90 % chovatelů je dodnes používají, proto jsem to dala do uvozovek.
162
napsal(a):
Prosím o radu.Jak zadám do gen.kalkulačky zelenou barvu.Mám 1.0 zelený/lutino x 0.1 modrá.Vychází mi že všecky mladé budou zelení štěpáci.Rodiče samce jsou 1.0 zelený x 0.1 lutino.Je to správně?
Alexandr malý zeleného zbarvení se považuje jako nemutační, takže do kalkulačky zadávají pouze mutační.
Takže do kalkulačky zadáte 1,0 štěp na ino a u 0,1 modrý.
Jinak se omlouvám, nevšimla jsem si, že štěpí ino, tím se odchov ovlivní u samic, některé samice mohou být tedy žluté.
Pospa67
XXX.XXX.96.58
Dobrý den, máme ochočeného alexandra malého, je mu 9 let. Málo se mu věnujeme a tak jsme se rozhodli, že mu pořídíme letní venkovní voliéru a k tomu kamaráda. Od jara do podzimu toká, neustále zvrací - krmí bidlo a toká. Je možné mu pořídit samičku a jak starou? Neublíží ji? Nebo snesl by se se samečkem? Děkuji za radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Pospa67
napsal(a):
Dobrý den, máme ochočeného alexandra malého, je mu 9 let. Málo se mu věnujeme a tak jsme se rozhodli, že mu pořídíme letní venkovní voliéru a k tomu kamaráda. Od jara do podzimu toká, neustále zvrací - krmí bidlo a toká. Je možné mu pořídit samičku a jak starou? Neublíží ji? Nebo snesl by se se samečkem? Děkuji za radu.
Samici ideál 2 roky a víc, aby už byla připravená do chovu.
Druhého samce bych neriskovala.