houba15

XXX.XXX.32.28
Co říkáte na dost smutnou situaci v Austrálii ? Teplem tam padají i kakadu a další papoušci. A to nemluvě o škodách, které tam napáchal oheň. Pokud vám není situace lhostejná, můžete přispět třeba přes www.zoopraha.cz , která pošle peníze na pomoct australským zoo. Jen za týden zoo Praha vybrala přes milion korun, což je super.
seny

XXX.XXX.171.153
Vkladam 1000 kc na záchranu australske flory a fauny kvůli pozarum v australii.
No co jsem viděl videa tak farmáři střílí kakadu jako na střelnici a neřeší jestly je černý růžový nebo bílí myslím tim jejich barvu takže je z toho hlava moc nebolí jestly tam došlo a dojde k úhynum . Na araraune psaly že latamun kteří jsou v australi vzacni a chráněni klidně vykácí jejich hnizdišťe takže s tou ochranou je to někdy jen tak naoko...
kubanec
napsal(a):
No co jsem viděl videa tak farmáři střílí kakadu jako na střelnici a neřeší jestly je černý růžový nebo bílí myslím tim jejich barvu takže je z toho hlava moc nebolí jestly tam došlo a dojde k úhynum . Na araraune psaly že latamun kteří jsou v australi vzacni a chráněni klidně vykácí jejich hnizdišťe takže s tou ochranou je to někdy jen tak naoko...
A to si pamatuji že jak tam byla v roce 2000 olympiáda tak vytrubovali do světa jak se starají o přírodu, že už to líp snad ani nejde. Ale je to přesně naopak, je to hnus velebnosti !!!
Tak samozřejmě ty nevladni organizace dělají co můžou posbiraji koaly a snaží se udělat maximum pro ně je to symbol australie že ale že by farmáři a dřevařské firmy měly zrovna v oblibě papoušky a dělají vše pro jejich záchranu to asi pravda nebude co je platný že lidé ve městech dělají sbírky když pak farmáři otravi napajedlo aby se zbavili kakadu co jim plndruje pole s kukuřici
NO ono záleží na mentalitě lidí,nechci házet všechny do jednoho pytle ale jestli jste nežily v Austrálii dlouhodobě tak si pro pobavení a obrázek o obyvatelích Austrálie doporučuji více epizod
https://www.televizeseznam.cz/porad/jak-nas-vidi-svet
Mám tam synovca. Tuším že minulí mesiac dostal občianstvo. Za prírodou musia bohužiaľ cestovať vééľmi ďaleko. Chcel som aby mi nafotil nejakú faunu z okolia. Prvé roky len kakadu ružový a holub chocholaty. Až v národných parkoch sa dostal k nejakým živočíchom. Krajina tam vysychá. Povrchové ťažby kadečoho, zalesňovanie si tam nevšimol žiadne, nekonečné lány a pasienky. Čakám momentálne čo mi napíše o tejto situácii...