clok

XXX.XXX.57.161
luki10000
napsal(a):
Nejde o to kto je najlepší pane. Už ako sa toto všetko objavilo, už mali všetci reagovať a už sa nemala konať burza v Prerove!!! Lebo už tam to nebolo o tom ,,kto čo poveze'' , ale ,,kto si čo priveze''!!!
Prerov ?..byl jsem tam,a zatim dobre :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Až bude po všem to bude chytrých hlav co ví, co se mělo a co nemělo udělat!
Jak už zde někdo uvedl, to bude zase chytrolínů kteří budou říkat, že se to mělo řešit dříve, jinak a lépe. Podle mne, si myslím, že když nám v Bruselu nadávali, že to v Česku přeháníme se zavíráním a kontrolami hranic, tak za pár dní zjišťuji, že už to má zavedené téměř celá Evropa. Také Kalousek už prohlašuje, že to vláda dělá amatérsky a nezajistila předem dostatek respirátorů pro všechny. Halt, promluvil opravdový profesionál. A těch ještě bude.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Podstata vašeho příspěvku tady již je napsána od včera 20.59.Jen přidán Brusel+Kalousek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Berte to,že jen starší a být z toho smutný moc nepomáhá.Držím nám starším palce.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Já palce držím všem jakéhokoli věku i vyznání.
Nechte to již být. Až se z toho vyhrabeme,tak zase půjdeme pokecat z očí do očí. Zatím buďme rádi za net. Pokecat můžeme bez nebezpečí, jen občas zbytečné dohady o ho-ně. Ale o tom je život. Tak přeji všem,aby to přestáli bez nehod. Proto se nerozčiluj te, ať někoho netrefí. To by byl pech. Stále zdraví nám i chovancům přeje Josef
...pripajam sa aj ..budme radi ,že tie burzy a všstky spoločenské akcie zavreli...a pre chovatelov nič nezbyva len predaj cez net a verte mi ,že cez internet su ine ceny vyššie pre dobro chovatelov a na burzách to bolo umelo tlačené koly blaznom ,ktorý to chceli predať dať aj zadarmo...a ohladom burz ratajte minimalme do jula a mozno aj do konca roka zaleží ako sa každý postaví k danemu problemu Covid-19..prajem Vám hlavne zdravíčko ,ktore teraz všetci potrebujeme uspešnú sezonu a hlavne predaj....s pozdravom gruchy77 panama
Také zdravím všechny rozumné chovatele a zvláště nás starší ročníky. Doufejme, že se z toho brzy vyhrabeme i když i mnozí optimisté říkají, že to bude letos určitě do konce roku s burzami šlus. Také jsem si přečetl několik postřehů ze současné Itálie a doufejme, že to u nás nedojde tak daleko. Že to odnese ekonomika nejen našeho státu je jasné. Ale, peníze jsou sice velmi důležité pro život ale v některých případech nutno říci, vezmi je čert. Hlavně abychom z toho všichni vyšli zdrávi, mladí i staří. Možná, že to bude mít dost dopad i na chovatelství exotů, zvláště jestli to potrvá dlouho. Myslím, že u běžných druhů ptactva bude problém s prodejem odchovů. Výkup bude problém asi velký. Ale dívejme se na to raději optimisticky. Opatrujte se ať zase brzy můžeme na burzách dát řeč a pokecat i o všedních blbostech.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Začínám si připadat jak na velké rozlučkové před koncem světa!
Dokud budou lidi ignorovat karanténu a nebudou za to mít velký finanční postih, tak počet nakažených bude stále stoupat. Tak jako ignorovali situaci a jeli si v pohodě zalyžovat do Itálie...přece nebudou lapět doma, když mají nové lyže, kombinézy a sjezdovky jsou poloprázdné??
A to, že se vrátili o den dřív, aby nemuseli být v karanténě...to je no comment!
Nezáleží na tom, kdy budou burzy, co bude s odchovy a jestli se vůbec prodají...A jaká bude cena výkupu...
Důležité je, aby tohle špatné bylo rychle za námi a všichni se vrátili zase do svého života a vše bylo zase v pořádku.
Přeji Vám všem hodně zdraví, protože teď ho budeme potřebovat!
Froli-1
napsal(a):
Dokud budou lidi ignorovat karanténu a nebudou za to mít velký finanční postih, tak počet nakažených bude stále stoupat. Tak jako ignorovali situaci a jeli si v pohodě zalyžovat do Itálie...přece nebudou lapět doma, když mají nové lyže, kombinézy a sjezdovky jsou poloprázdné??
A to, že se vrátili o den dřív, aby nemuseli být v karanténě...to je no comment!
Nezáleží na tom, kdy budou burzy, co bude s odchovy a jestli se vůbec prodají...A jaká bude cena výkupu...
Důležité je, aby tohle špatné bylo rychle za námi a všichni se vrátili zase do svého života a vše bylo zase v pořádku.
Přeji Vám všem hodně zdraví, protože teď ho budeme potřebovat!
Víte co mně vrtá hlavou?
Vir PBFD se u papoušků řeší dlouho. Nedá se vyléčit, opakované testy, mnohdy za 3 měsíce mají opačný výsledek . Zdravý pták může být roky nosičem viru, ale protože je bez příznaků jako zdravý, nikdo ho jako zdroj netestuje. U mnohých jedinců, jak bylo publikováno proběhne nákaza skoro bez příznaků, u jiných končí smrtí. Mám obavy, aby tomu tak nebylo u té dnešní chřipky.
Kdyby se papoušci chovali v takových koncentracích množství na malém prostoru jako lidé, asi by z toho byla pandemie. Ale to jsem se dotkl tématu, kde by měli doskutovat lékaři, veterinární odborníci zkušení praktici. Jistě jich máme dost i v lidské medicíně
.Neměl by se z toho dělat politický boj.
Zatím to tak vypadá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Nerad radím,ale než si nechat vrtat hlavu něčím takovým tak by bylo lepší dát si kalíšek něčeho dobrého a nechat to opravdu na odbornících.
A nebo naopak něco střízlivosti (cituji MUDr. Karla Nešpora - odkaz pod textem):
Z odpovědí na dopisy, který se týkaly koronaviru
Ano, je to problém, ale ne jediný, ani největší. Např. jen na následky kouření u nás zemře za rok 18 tisíc lidí. Co se trápení týče, jsme na tom mnohem lépe než naši předkové za světových válek, o dávnějších časech ani nemluvě. Člověka vyzdvihla z říše zvířat jeho velká přizpůsobivost a vynalézavost.
Tak obojího využívejme.
---
Jestli se ti špatně dýchá a máš vysokou horečku, zavolej 155.
Jestli ne, cvič, choď, dýchej do břicha, směj se, pusť si z mého webu relaxaci, zpívej, tanči, uklízej, svěř se Vyšší moci a poděkuj, že nemáš horečku.
http://drnespor.eu/denicek.html
Ať se všem člověčím i opeřeným dvounohým následující měsíce daří alespoň dobře a hodně zdraví přeji všem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Nešpora jenom uvidím a musím si dát nejraději dobré slivovičky!PS-zkoušel jsem dýchat do břicha je to však k udušení,do plic je to rozhodně lepší.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nešpora jenom uvidím a musím si dát nejraději dobré slivovičky!PS-zkoušel jsem dýchat do břicha je to však k udušení,do plic je to rozhodně lepší.
Každé ráno na lačno jednu slivovici jinak to nejde. Než do sebe cpát sračky z lékárny jako preventan atd. Prevence- slivovice
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
...pripajam sa aj ..budme radi ,že tie burzy a všstky spoločenské akcie zavreli...a pre chovatelov nič nezbyva len predaj cez net a verte mi ,že cez internet su ine ceny vyššie pre dobro chovatelov a na burzách to bolo umelo tlačené koly blaznom ,ktorý to chceli predať dať aj zadarmo...a ohladom burz ratajte minimalme do jula a mozno aj do konca roka zaleží ako sa každý postaví k danemu problemu Covid-19..prajem Vám hlavne zdravíčko ,ktore teraz všetci potrebujeme uspešnú sezonu a hlavne predaj....s pozdravom gruchy77 panama
Ty jseš v panamě ? Tak dovez nějaký panamce ať je tu čistší krev
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
saola
napsal(a):
Lada_musa:
Je mi to jasné, jiný kraj, jiný mrav.
Dle statistik spotřeby alkoholu v ČR vím dávno, že spousta lidí musí pít i za mne.
Jestli si myslíte,že se pije jen na Moravě tak jste na velkém omylu-chlastá celá republika,kam by jinak mizely kamiony z alkoholem??Jak vidět tak Vy nepijete,ale spousta dalších Vás dostává do průměru.
Když vidím a slyším MuDr. Nešpora, tak je mi hned veselo. Ano, má téměř ve všem pravdu. Chlastat se nemá! Také bych rád věděl, kdo ten průměr na jednoho Čecha vypije za mne. Téměř nepiji a snad jen když mám husu nebo kachnu tak to pivo to chce. Jeho školení o léčbě smíchem je skutečně léčivé. Kdo to viděl, pochopí. Pojďme si dát voliéry do pořádku a raději nikam nelezte! S odchovy letos to bude jak říkali naši dědové "na vošajzlík". Myslím, že to nepůjde prodat ani v inzerci. Myslím, běžní exoti. Tak chovu zdar.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
chovatelaustralie
napsal(a):
Když vidím a slyším MuDr. Nešpora, tak je mi hned veselo. Ano, má téměř ve všem pravdu. Chlastat se nemá! Také bych rád věděl, kdo ten průměr na jednoho Čecha vypije za mne. Téměř nepiji a snad jen když mám husu nebo kachnu tak to pivo to chce. Jeho školení o léčbě smíchem je skutečně léčivé. Kdo to viděl, pochopí. Pojďme si dát voliéry do pořádku a raději nikam nelezte! S odchovy letos to bude jak říkali naši dědové "na vošajzlík". Myslím, že to nepůjde prodat ani v inzerci. Myslím, běžní exoti. Tak chovu zdar.
Zdravím velkého fandu Nešpora já když ho vidím tak mám přesně opačné pocity.Rád by jste věděl kdo dělá průměr v pití za Vás.Představte si,že jste Vy+ 4borci=5 takže ti čtyři vás hravě do toho průměru dostanou a máte vypito na hejno kachen dopředu.
exotchov
napsal(a):
Ano je konec burz,docasne mozna i do konce roku,ale co je horsi pro nekoho to znamena konec sveta.
..........ako pišeš pravdepodobne do konca roka...predaj jedine cez net za vase ceny...a pri beznych druhoch nepredajne aj cez net......vela stastia pri predaji hlavne zdravícko kašlat na par eur hlavne aby ste boli v zdraví a nejaky predaj vtakov to nezaujima v tejto dobe asi nikoho..krasny den..
kareta
napsal(a):
Nevěřím vlastním očím . Gruchy 77 ty jdeš normálně do sebe . Konečně umíš napsat i něco rozumného.
........Tebe sa nepači ani tak ani tak chapem žijem v dobe pretechnizovanej lutujem len tych ktorý maju hypo a budou zopar mesacu domenka bez prachov a potom moze príst velky nakup ..este len na chudobu dolahne potom sa mi ozvy v 2021...asi tak krasny den kareta...
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
..........ako pišeš pravdepodobne do konca roka...predaj jedine cez net za vase ceny...a pri beznych druhoch nepredajne aj cez net......vela stastia pri predaji hlavne zdravícko kašlat na par eur hlavne aby ste boli v zdraví a nejaky predaj vtakov to nezaujima v tejto dobe asi nikoho..krasny den..
Ano bezne druhy jsou skoro neprodejne,tech sem se na stesti v loni zbavil spise jsem to hodne omezil a mam to uz jen tak pro zabavu .Ale i tak za tech vice jak tricet let chovu se uz neda divit nicemu,nikdo nevi jestli to bude lepsi nebo horsi. Tak at se vam dari.
exotchov
napsal(a):
Ano bezne druhy jsou skoro neprodejne,tech sem se na stesti v loni zbavil spise jsem to hodne omezil a mam to uz jen tak pro zabavu .Ale i tak za tech vice jak tricet let chovu se uz neda divit nicemu,nikdo nevi jestli to bude lepsi nebo horsi. Tak at se vam dari.
Přestaňte si měřit pindíky a napište radši něco pozitivního pro zlepšení nálady nebo založte téma, aby se člověk mohl odreagovat. V téhle situaci je úplně jedno jestli někdo prodá odchovy nebo je starej a svejma zkušenostma spasí svět, potřebujem téma, aby člověk aspoň na chvíli přestal myslet na situaci co nastala co bude s papouškama je vedle tohohle problému vedlejší. Až bude tenhle problém vyřešenej a přežijem ve zdraví, tak můžete zase řešit chovatelské blbosti a hašteřit se o nesmyslech.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Len aby sme neboli všetci prekvapený.Po tomto všetkom nebudu mat ludia peniaze.Možno si kupia skvor andulku za 100 Kč,ale nie niakeho vtáka za 5000 Kč. Budu to využívat všeliaky vykukovia ktorý budu tlačit cenu aj drahých vtákov dole.
Beliciak8
napsal(a):
Ja si myslím ze s cenami to buďe práve na opak keď sa znovu rozbehnú vykupi tak sa budú ubehovat vykupcovia aby čo najviac dohnal zmeškaný zisk aj na úkor vyššej ceny.
Ale to je veru teraz nepodstatne hlavne nech sa celý svet z toho dostane čím skôr. :)
A komu to prodá ten výkupce Italům nebo Číňanům ?
Beliciak8
napsal(a):
Ja si myslím ze s cenami to buďe práve na opak keď sa znovu rozbehnú vykupi tak sa budú ubehovat vykupcovia aby čo najviac dohnal zmeškaný zisk aj na úkor vyššej ceny.
Ale to je veru teraz nepodstatne hlavne nech sa celý svet z toho dostane čím skôr. :)
............to sa velmi myliš že cena pojde hore .........pokial Taliansko,Spanielsko bude zavrete kde je zberna z celej Europy...... Arabom..bude nachované v celej europe už teraz nepredajne andulky,korely,agace za 1eu kuk inzeraty a ked chces na tisice si ich mozes kupit a potom zo ziskom predat pokial ta nezozeru......niektorý to riesda že to vypuštaju do prírody von...hlavne aby to preslo aj ked to vidim ze 2020 burzy nebudu...teraz tí mudrlanti co nadavali na vykup mozu sa realizovať za svoje ceny ..drzím palce ..a treba nachovať mnozitelia na statísice....kusov...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
............to sa velmi myliš že cena pojde hore .........pokial Taliansko,Spanielsko bude zavrete kde je zberna z celej Europy...... Arabom..bude nachované v celej europe už teraz nepredajne andulky,korely,agace za 1eu kuk inzeraty a ked chces na tisice si ich mozes kupit a potom zo ziskom predat pokial ta nezozeru......niektorý to riesda že to vypuštaju do prírody von...hlavne aby to preslo aj ked to vidim ze 2020 burzy nebudu...teraz tí mudrlanti co nadavali na vykup mozu sa realizovať za svoje ceny ..drzím palce ..a treba nachovať mnozitelia na statísice....kusov...
Kdyby nebyl uveden autor tak bych nevěřil-pán gruchy se polepšil!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kdyby nebyl uveden autor tak bych nevěřil-pán gruchy se polepšil!
...stacilo sa s Vami jedovat ohladom vykupov konečne sa venujem rodine a je to nezaplattena všetkym drzím palce aby to čo najrychlejsie preslo a vela chovatelskych uspechov a nejaky vtaci teraz nikoho netankuju ani dobru dobu nebudu..kazdeho zaujima zdravie,praca..nie ceny vtakov krasny den....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
...stacilo sa s Vami jedovat ohladom vykupov konečne sa venujem rodine a je to nezaplattena všetkym drzím palce aby to čo najrychlejsie preslo a vela chovatelskych uspechov a nejaky vtaci teraz nikoho netankuju ani dobru dobu nebudu..kazdeho zaujima zdravie,praca..nie ceny vtakov krasny den....
Je to krásné,že se věnujete jako většina rodině.Jenom připomínka-nějací ptáci Vás stejně tankovali ještě dnes v 11.34.Přeji též krásný den a hlavně všechny další,aby byly čím dále krásnější.
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
Nikdy bych neřekl,že vám dám plusový bod ale stalo se.
Mám dilema jestli dávat vůbec těm běžným druhům budky. Letos to bude asi z odbytem špatné a s krmivem? Pochybuji, že výkupčí budou zásobovat Španělsko a Itálii exotama. Tam budou mít úplně jiné starosti a jak jsem se dozvěděl hranice mohou být zavřené pro běžný styk třeba dva roky. Karanténa totiž bude na 100% v EU minimálně jeden rok. Když se nám podaří zdolat coronavirus tak to nepůjde říci o všech státech v EU a volný pohyb bude zakázán. Už teď nás připravují na to, že letos zahraniční dovolené nebudou. Cestovky se dají asi na šití roušek.
Víte, vždycky všechno zlé je k něčemu dobré...výkup bude mít smůlu a chovatelé tímto začnou trochu redukovat své odchovy a nebudou je množit ve velkém, protože by je neprodali...
To bude mít i vliv na cenu druhů a nebude to pořád klesat.
To, že nebudeme mít možnost dovolené mimo ČR? No a?Vždyť u nás je spoustu nádherných míst a aspoň se ovzduší zase trochu vyčistí od letadel.
Tato hrůza nás postihla, ale myslím, že to hodně změní i lidi..už to, že začali pomáhat druhým je velký pokrok pro dnešní dobu závisti a nepřejícnosti.
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
Nechce se mi věřit, že jste tohle napsal sám, ale máte můj hlas.
Ladamusa
napsal(a):
Nechce se mi věřit, že jste tohle napsal sám, ale máte můj hlas.
..ked ste mi tu nadavali ako to bude s cenou vždy ste boli mudry a nadavali na vykup ale teraz prisiel cas to predavať za vase trhove ceny a teraz budete nadavať ze zas nie je vykup burzy ani tak ani tak.....nechcem robit paniku ale bežne druhy nebudu pradajne ani cez net a velke druhy budu rad ze to nejak v danej krajine upracu dany dopyt...kazdeho teraz bude zaujimat zdravie,rodina,byvanie,praca..nie nejaky vykup a vtaci...to je teraz zbytocny luxus prajem vsetkym hlavne zdravicko a ziadny stres...krasny slnecny den z nitry prajem vsetkym..pepo

Zabudnite na výkup.Burzy možno za rok a to budu plné přenosky vtákov.Ešte taraz má kopu ludí doma minuloročny odchov a niektorý rýchlici už aj tohoto ročný.A je jedno aké kto chová vtáky,či bežné,alebo drahšie,budu nepredajné,alebo predá ten čo pojde s cenou dolu.Zoberte si aká je situacia.Firmy sa zatváraju,platy pojdu dolu a vela ludí príde o prácu.To neplatí len v SK,alebo CZ je to všade na okolo.
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
..ked ste mi tu nadavali ako to bude s cenou vždy ste boli mudry a nadavali na vykup ale teraz prisiel cas to predavať za vase trhove ceny a teraz budete nadavať ze zas nie je vykup burzy ani tak ani tak.....nechcem robit paniku ale bežne druhy nebudu pradajne ani cez net a velke druhy budu rad ze to nejak v danej krajine upracu dany dopyt...kazdeho teraz bude zaujimat zdravie,rodina,byvanie,praca..nie nejaky vykup a vtaci...to je teraz zbytocny luxus prajem vsetkym hlavne zdravicko a ziadny stres...krasny slnecny den z nitry prajem vsetkym..pepo
Lepšie by som to nenapísal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
Ani si neumíte představit kolik elánu a chuti do chovatelsví jste dodal hlavně začínajícím a mladým chovatelům,kterých jsou určitě stovky.Ti většinou začínají s běžnými druhy a teď takové povzbuzení.
Myslím, že když si začínající chovatelé počkají na letošní odchovy, tak budou mít obrovskou radost jak lacino nakoupili. Většina chovatelů bude šťastná, že to někdo vůbec koupil a je to pryč. Ty dražší druhy určitě také půjdou s cenou dolů. V podstatě je možné, že i tato pohroma bude nakonec velmi dobrá čistka pro chovatele. Přemnožení ptáci se neprodají a tak z jejich chovem mnozí skončí. Ty dražší se stanou dostupnější pro ty méně movité chovatele a tak za dva tři roky bude zase všechno O.K. Hlavně aby jsme to všichni ve zdraví přečkali a měli zase všichni práci. Teda kromě těch kteří před prací už mnoho let utíkají a teď budou říkat, že by rádi pracovali ale nemají co. Hodně štěstí a zdraví.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Divím se jak někteří umí předpovědět co všechno se bude dít v chovech letos a dokonce i příští rok.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ani si neumíte představit kolik elánu a chuti do chovatelsví jste dodal hlavně začínajícím a mladým chovatelům,kterých jsou určitě stovky.Ti většinou začínají s běžnými druhy a teď takové povzbuzení.
Mladý začinajuci chovatelia nech počkaju do leta a budu mat bežné druhy za darmo.Len třeba sledovat krmítka při sliepkach.Taký mladý chovatel má jednu voliéru a v nej 4 páry anduliek.Do leta ich tam bude 40 kusov.Čo asi urobí ked sa ich nebude moct zbavit?A dobře vieme aké su obyčajné andulky.Ako 4 mesačné by chceli hniezdit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
euw
napsal(a):
Podľa mňa to nie je až také ťažké predpovedať. Každému čo si vie zrátať dva a dva to už dávno došlo.
Želám pevné zdravie.
Parádní reakce ještě že neumím rátať jako Vy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
napsal(a):
Mladý začinajuci chovatelia nech počkaju do leta a budu mat bežné druhy za darmo.Len třeba sledovat krmítka při sliepkach.Taký mladý chovatel má jednu voliéru a v nej 4 páry anduliek.Do leta ich tam bude 40 kusov.Čo asi urobí ked sa ich nebude moct zbavit?A dobře vieme aké su obyčajné andulky.Ako 4 mesačné by chceli hniezdit.
Dnes mladí a začínající mají úplně něco jiného ve volierách než andulky-to bývalo kdysi velmi velmi dávno!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Proč pořád tem sarkasmus??Proč dělíte lidi na sorty, vždyť každý je takový jaký je a tak to doufám bude.Á pán zosrnia má hned radost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
zosrnia
napsal(a):
Dal som Vám pacičku,majte radosť aj Vy.
Vůbec nemám jen se divím.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dnes mladí a začínající mají úplně něco jiného ve volierách než andulky-to bývalo kdysi velmi velmi dávno!
Tak to by ma zaujímalo čo patrí medzi bežné druhy a začínaju s tým mladý chovatelia a čo si představujete pod pojmom mladý začinajuci chovatel?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
napsal(a):
Tak to by ma zaujímalo čo patrí medzi bežné druhy a začínaju s tým mladý chovatelia a čo si představujete pod pojmom mladý začinajuci chovatel?
Jezdím několikrát za rok na burzy tak sleduji co mladí nakupují,ale andulky a zebřičky ty je moc neberou,jestli jste chovatel z přehledem tak jistě kromě andulek dáte dohromady pár běžných druhů.Jestli ne tak sampa ml. vám rád poradí.Mladý začínající chovatel-ten termín jste použil včera 13:39 tak proč se ptáte??
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jezdím několikrát za rok na burzy tak sleduji co mladí nakupují,ale andulky a zebřičky ty je moc neberou,jestli jste chovatel z přehledem tak jistě kromě andulek dáte dohromady pár běžných druhů.Jestli ne tak sampa ml. vám rád poradí.Mladý začínající chovatel-ten termín jste použil včera 13:39 tak proč se ptáte??
No tak Vážený,kde jsou naše možnosti a kde jsou nynější možnosti.My když jsme začínali a to už je dávno,jsme na nic víc neměli.Andulky,korely,to byl náš začátek.Pokud vím z okolí,je dnešní doba jinde.Hezký a zdravý den .K.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Pro kkki A to je o co běží v mém příspěvku-trefil jste to!
L.L.
napsal(a):
Dobrý den, nevim jestli je to zde už napsané, ale chtěl bych se zeptat kde v době karantény nakupujete jednotlivé složky do krmení (niger, lesknice,...)?? U nás v chovenkách se to koupit jednotlivě nedá...
Zdravím, jelikož je doba internetu a e-shopu tak bych to koupil přes e-shop. Sám kupuji přes e-shop, jeden den objednám druhý den to mám doma.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak pre upresnenie tento termín ste použil prví 12:28 ja som len reagoval.Nie ste nahodou politik???Popisali ste toho vela,ale v podstate ste z dvoch lahkých otazok ani na jednu neodpovedal.Mladý chovatel je dieta od cca 8 - 15 rokov bez vlastního finančního prijmu.Mladý ZAČINAJUCI chovatel ukecá rodičou,aby mu v prvom rade dovolili niečo chovat a kupili niakeho papagaja.Večšinou prídu spolu a vyberaju z bežných druhov andulka,korela,niaka drobotina,agapornis maximalne spevaci.Nehovorým že sa im nepáči niečo večie,farebnejšie,ale aj drahšie.Mám taku staršiu večšiu klietku.Tak im ju požičiam aj s vtakom/y a dohodneme sa,že ak ho to do mesiaca neprestane bavit klietku mi vrátia a kupia si svoju.Na 90% do mesiaca to mám doma všetko naspet.Ešte je rozdiel či mladý chovatel chová vtáky s otcom,alebo dedkom.Ak ma takuto podporu tak si potom dovolí aj náročnejšie a drahšie vtáky.A ked spomínate tie burzi.Viete kolko je dospelých(vychcaných) chovatelov čo posielaju svoje deti za inými chovatelmi,že sa im ten vtáčik páči a nemaju peniaze,či by sa nedalo lacnejšie.A otec to spoza rohu sleduje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Děkuji za vysvětlení,ale toto všechno znám několik desetiletí a už o tom nemíním diskutovat.Zkuste si vybrat na poučování někoho jiného.Já když jsem začal chovat ptáky tak vy jste možná nebyl ani to dieťa 8-15 rokov.

To je možné ak máte 65 rokov a viac,a ked to znáte tak napíšte niečo k věci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
napsal(a):
To je možné ak máte 65 rokov a viac,a ked to znáte tak napíšte niečo k věci.
.

Tak ozval sa inteligent.Ked pridete na burzu stojte při prenoske a sledujte ludí čo chodia okolo a nesedte vo výčape.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji za vysvětlení,ale toto všechno znám několik desetiletí a už o tom nemíním diskutovat.Zkuste si vybrat na poučování někoho jiného.Já když jsem začal chovat ptáky tak vy jste možná nebyl ani to dieťa 8-15 rokov.
,, Já když začal chovat atd, tak to může napsat opravdu jen b. b.

Tak já na burzy chodím.Aj ked nie vždy predávat tak len popozerat čo nové a pokecat zo známými.To su vlastné skusenosti.A ked som odyšiel na WC a bol tam kamarát prišiel to skušat znova.
Je vidět,že jste všichni zdraví a skoro nic vám nechybí, jen každý si chce prosadit tu svou, takže už zase na sebe poštěkáváte
Určitě se to nebude někomu líbit a doufám, že se nikdo neurazí, ale z praxe mám ověřeno,že když někdo něco dělá dlouho, tak to ještě není záruka, že to dělá dobře.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
jf97
napsal(a):
,, Já když začal chovat atd, tak to může napsat opravdu jen b. b.
To co jste stvořil dokáže jen super b.b. Nechápu proč jste vůbec reagoval když se vás to vůbec netýká. jf97 chtělo by to vyhledat odbornou pomoc!! Toď vše.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To co jste stvořil dokáže jen super b.b. Nechápu proč jste vůbec reagoval když se vás to vůbec netýká. jf97 chtělo by to vyhledat odbornou pomoc!! Toď vše.
Je to diskuze, je tak proč bych se neozval, když se mi něco nelíbí. A za svým názorem si stojím. Takových chytrákú, jsem v životě potkal hodně, nejenom z kromclu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Bravo jf97 borec největší.Proč by jste se neozval,ale trochu rozumně a bez urážek.Ten kromcl to je opravdu vydařené.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bravo jf97 borec největší.Proč by jste se neozval,ale trochu rozumně a bez urážek.Ten kromcl to je opravdu vydařené.
Jestli jsem Vás urazil, omlouvám se, jen se mi nelíbí, když někdo poukazuje na své letité zkušenosti a z ostatních dělá hlupáky. JoPe to napsal dobře.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
jf97
napsal(a):
Jestli jsem Vás urazil, omlouvám se, jen se mi nelíbí, když někdo poukazuje na své letité zkušenosti a z ostatních dělá hlupáky. JoPe to napsal dobře.
Ještě poslední reakce pokud čtete moje příspěvky tak ani v jednom jsem nedělal z nikoho hlupáka a nikdy jsem se nechválil,to nemám vůbec zapotřebí ani v povaze.JoPe to napsal opravdu dobře-udělal mi tím medvědí službu.P.S omluvu přijimám.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Dobrý den,JoPe,máte naprostou pravdu s těmi co si myslí,že to dělají nejlépe.Navštěvuje mě spousta chovatelů,ale také radilů co by tady u mě jak udělali,samotným jim teče močka ze septiku přez dvůr,protože jsou líní zakopat dvacet metrů trubek.Voliéry ztlučené z krajinek z katru,samá škvíra,pobité odpadní střešní krytinou z kovošrotu.Peněz mají dost,protože vše v životě dělají jen pro zisk,né pro radost.Sám to zde vidím,jak jsou někteří lidé hrdí na své dílo a dají sem fotky zázraků,které zhotovili.Jen rozklikněte některé profily moralistů uvidíte to,co výše popisuji,to jsem nespáchal ani jako malý desetiletý kluk,kterého nikdo doma nepodpořil,rodina nechápala,že dítě může chovat papoušky.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ještě poslední reakce pokud čtete moje příspěvky tak ani v jednom jsem nedělal z nikoho hlupáka a nikdy jsem se nechválil,to nemám vůbec zapotřebí ani v povaze.JoPe to napsal opravdu dobře-udělal mi tím medvědí službu.P.S omluvu přijimám.
Děkuji, nic proti Vám nemám ani proti Vaším příspěvkům, ale reagoval jsem pouze na Vaši větu ve Vašem příspěvku, která se mi nelíbila (Já když jsem začal chovat ptáky tak vy jste možná nebyl ani to dieťa 8 - 15 rokov) Vaše věta mě nadzvedla. Omlouvám se, pro mě to byla věta na, kterou se nedá nereagovat i když patřila jinému diskutujícímu.

Konec burz určitě ne,to by muselo být konec lidstva,ale bude konec množitelů,alespon na pár let!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Je úsměvné že i v této době lidé prodávají,teda prodávají inzerují za ceny jako kdyby se nic nedělo,ale tady také přijde bod zlomu a zhroutí se to tak, že lidé budou prosit at si ty papoušky někdo vezne zadarmo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
napsal(a):
Konec burz určitě ne,to by muselo být konec lidstva,ale bude konec množitelů,alespon na pár let!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Je úsměvné že i v této době lidé prodávají,teda prodávají inzerují za ceny jako kdyby se nic nedělo,ale tady také přijde bod zlomu a zhroutí se to tak, že lidé budou prosit at si ty papoušky někdo vezne zadarmo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
V podstatě máte asi pravdu. Bude to šok pro mnohé chovatele hlavně asi na podzim, když bude silný přetlak odchovů. Zapomeňme na výkupčí a na volně otevřené hranice. I když u nás třeba nebude virus tak rozšířený díky celkem dobrým opatřením, tak situace v Evropě a ve světě bude asi gradovat. Obávám se, že katastrofální situace v Itálii a Španělsku se rozšíří i do jiných států. Třeba kdo slyšel jak se laxně chovají ve Francii v Británii a Švédsku, tak určitě virus neskončí jen tak rychle. Já skutečně uvažuji o tom jestli dávat třeba zpěvákům a rozelám budky.. Nechtěl bych později škemrat aby si je někdo vzal zadarmo. A dlouho krmit odchovy není zrovna příjemné, když máte třeba hodně kusů. Myslím, že se třeba zase ozvou někteří, že dělám moudrého a že nikdo neví atd. Dokážu si ale zatím spočítat že jedna a jedna jsou dvě.A k těm burzám? Myslím, že letos určitě už nebudou.

chovatelaustralie
napsal(a):
V podstatě máte asi pravdu. Bude to šok pro mnohé chovatele hlavně asi na podzim, když bude silný přetlak odchovů. Zapomeňme na výkupčí a na volně otevřené hranice. I když u nás třeba nebude virus tak rozšířený díky celkem dobrým opatřením, tak situace v Evropě a ve světě bude asi gradovat. Obávám se, že katastrofální situace v Itálii a Španělsku se rozšíří i do jiných států. Třeba kdo slyšel jak se laxně chovají ve Francii v Británii a Švédsku, tak určitě virus neskončí jen tak rychle. Já skutečně uvažuji o tom jestli dávat třeba zpěvákům a rozelám budky.. Nechtěl bych později škemrat aby si je někdo vzal zadarmo. A dlouho krmit odchovy není zrovna příjemné, když máte třeba hodně kusů. Myslím, že se třeba zase ozvou někteří, že dělám moudrého a že nikdo neví atd. Dokážu si ale zatím spočítat že jedna a jedna jsou dvě.A k těm burzám? Myslím, že letos určitě už nebudou.
Já osobně,jsem budky zavřel.A vůbec toho nelituji.
U nás se nesmí bez roušky ani na zahrádky.
Houby co na práci má ten, který papoušky nemá, nebo je nechová.
V této době opravdu je nutné myslet na své zdraví, už hlavně proto, že nás
naši miláčci papoušci potřebují. Je proto na místě, když každý chovatel má
obavy o svůj chov, který je jeho zálibou.
Přála bych pánovi, který se tu zapsal jako.. lada musa..aby si zkusil pracovat
s chovem exotického ptactva. Nakrmit, vyčistit voliéry a klece , zkontrolovat, jestli nejsou nemocní, abych neprodal někomu nemocného papouška , veškeré testy, a v neposlední řadě také dokrmování. To vše je v ceně papouška k nezaplacení.
Koronavirová situace je zlá, ale řeknu vám, že když přijdu do kuchyně a takové
malé zelené stvoření se mně nezeptá "ahoj , chceš kávu?" tak vůbec nemyslím na koronavir.
Milá paní, exotické ptactvo chovám, jsem u nich každý den. Takže to co popisujete absolvuji denně. Dokonce chodím i do práce, vzhledem k situaci která panuje to teď není žádný med, pracuji ve zdravotnictví. A v kuchyni se mě také ptají jestli si dám kávu. Jen to není papoušek, ale manželka. Ptáci mají své prostory. Možná Vás překvapí, ale dokonce chodím každodenně i se psem. Ale nestěžuju si ani na jedno tuhle cestu životem jsem si zvolil sám. Jen mě prosím nepoučujte o práci kolem ptactva atd. Nevíte co musím stihnout po práci a v práci a to jsou doma i děti, kterým se taky musím věnovat.
Ladamusa
napsal(a):
Milá paní, exotické ptactvo chovám, jsem u nich každý den. Takže to co popisujete absolvuji denně. Dokonce chodím i do práce, vzhledem k situaci která panuje to teď není žádný med, pracuji ve zdravotnictví. A v kuchyni se mě také ptají jestli si dám kávu. Jen to není papoušek, ale manželka. Ptáci mají své prostory. Možná Vás překvapí, ale dokonce chodím každodenně i se psem. Ale nestěžuju si ani na jedno tuhle cestu životem jsem si zvolil sám. Jen mě prosím nepoučujte o práci kolem ptactva atd. Nevíte co musím stihnout po práci a v práci a to jsou doma i děti, kterým se taky musím věnovat.
Vidím, že jste také zapálený chovatel a to potom klobouk dolů. Ovšem, Vaše poznámka, že nemáme co na práci byla asi zbytečná. Máme asi všichni starost co bude dál a tak tu tak trochu polemizujeme. Každý má možnost si zde vylít tak trochu srdce. tak snad jsme Vás zase až tak neurazili. Hezký den a hodně zdraví všem.
napsal(a):
Je úsmevné, že sa divite,že ľudia inzerujú a predávajú... Je to ponuka a keď niekto chce tak kúpi... Je to úplne normálna vec.. je síce zlá doba, to je pravda! Ale keď si pôjdete kúpiť do obchodu čokoľvek, tak má tú istú cenu ako malo, tak prečo by ľudia neponúkali vtáctvo za tie ceny ako predtým??? Keď nikto nebude mať záujem, tak potom sa treba prispôsobiť trhu a prípadne znížiť cenu a podobne...

luki10000
napsal(a):
Je úsmevné, že sa divite,že ľudia inzerujú a predávajú... Je to ponuka a keď niekto chce tak kúpi... Je to úplne normálna vec.. je síce zlá doba, to je pravda! Ale keď si pôjdete kúpiť do obchodu čokoľvek, tak má tú istú cenu ako malo, tak prečo by ľudia neponúkali vtáctvo za tie ceny ako predtým??? Keď nikto nebude mať záujem, tak potom sa treba prispôsobiť trhu a prípadne znížiť cenu a podobne...
V obchodech jsou za prvé slevové akce!Za druhé se prošlé zboží vyhazuje!!A za třetí se jich nenajíte!!!A ptáci vám stárnou a musíte je živit,nejdou zamrazit! Asi tak.
napsal(a):
V obchodech jsou za prvé slevové akce!Za druhé se prošlé zboží vyhazuje!!A za třetí se jich nenajíte!!!A ptáci vám stárnou a musíte je živit,nejdou zamrazit! Asi tak.
Stále neviem, prečo nechápete, že ľudia inzerujú?
A za prvé, zľavu môžte dať aj vy...
Za druhé, ak máte prosle vtáky vyhoďte ich...
Za tretie, kecate, lebo vtáky sa jedia a t pádom sa dajú zamraziť!!!
Tak ste troška klamali 😂😂😂!
Rotvik
napsal(a):
Je hrozné,že se chov exotů proměnil z velké části pouze na prachy.Kam se stratila ta pravá radost z chovu.
Nějakou dobu nebudou burzy,a lidi jsou z toho na prášky.
Přesně tak jak píšete, je to smutné jak se někteří umí do nekonečná bavit jen o cenách na stole a ve výkupu.
Já třeba žiju výstavama a co odchovám držím doma už jen proto abych dal na výstavu, dál výběr pro sebe do dalšího šlechtění, potom kamarádi něco vyberou a nějaké přebytky se prodají na výstavách. Však tu ke mně přijde dost lidí a vidí plné voliéry a první otázka, proč neprodáváš na burze? Viš kolik bys měl peněz. Peníze jsou pomýjivé, a já mám svůj koníček rád. Takoví to nepochopí.
Ale ať si dělá každý co chce, já svůj koníček rád a chovám ptáky a šlechtím pro zálibu.
..zdravím Vás všetkých kašlime na ceny vtákov a burzy áno bude to teraz veľmi zlé čo tak dať fotky k tým skrytím nickom...zacnem...aspoň budeme vidieť obraz ne len zvuk..už kaslite v tejto dobe riešiť ceny predaj vtákov hlave riešme sami seba a chráňme ostatných krásny večer z Nitry prajem..
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
..zdravím Vás všetkých kašlime na ceny vtákov a burzy áno bude to teraz veľmi zlé čo tak dať fotky k tým skrytím nickom...zacnem...aspoň budeme vidieť obraz ne len zvuk..už kaslite v tejto dobe riešiť ceny predaj vtákov hlave riešme sami seba a chráňme ostatných krásny večer z Nitry prajem..
Dobrý nápad,nevěřil jsem, že s Vámi budu někdy souhlasit
Kareta. Mi to moc humorné nepřipadá, když se někdo vyjadřuje vulgárně a je zdravotník. U mně už si profil udělal.Já jsem nic špatného nenapsala. Když jsem reagovala poprvé, tak to přece nebylo provokující, nebo ano ? Snad mohu vyjádřit svůj názor. Neznáte mně. A divná ? To asi jsem, protože miluji víc papoušky než
ty jak píše pan lada.musa kokotiny.
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
Vidíte kto by to povedal ešte nedávno tak kritizovaný gruchy77 všade kam pridal príspevok samá kritika a zrazu je z neho celkom iný človek,preto si myslím že nikdy nehodnotme a neposudzujme človeka keď ho nepoznáme,lebo mnoho z nás sa môže hodne mýliť,nakoniec je z neho celkom iný diskutujúci,palec hore do Nitry
Krásná přehlídka toho, kam se nám to chovatelství posunulo a co za lidi ho tu také provozuje......
Paní má problém se slovem "kokotiny", ale jak jinak nazvat celou řadu názorů, které se tu objevují? Jak jinak nazvat stesky nad tím, že jsou v této době zrušené burzy???
A pokud to někdo celkem trefně tímto slovem pojmenuje, tak byť má v profilu dost fotek svých chovanců (na rozdíl od vás, paní), je vyzván k tomu, "aby si zkusil pracovat s chovem exotického ptactva"......... Tak to mě fakt dostalo. Nikdo to asi totiž neděláme a netušíme, co to obnáší..... Ti naši ptáci zřejmě přežívají a prosperují jen zázrakem!
A k těm "kokotinám":
- proč bych neinzeroval?
- proč bych neprodával?
- proč bych neměl dávat budky a odchovat letos mláďata?
Už se těším na letošní odchovy a všechnu práci s tím spojenou!
Prodávám pouze přes inzeráty. I teď. I tento víked jsem prodal. Mláďata z roku 2019. A letošní budu prodávat až od pozdního podzimu 2020, většinou přepeřená.
A víte co? Celou dobu ty ptáky normálně KRMÍM! Za své! Nepředstavitelné, že?
Burzy nevyužívám, přesto proti nim nic nemám. Ani proti těm, co tam prodávají. Vlastné nejsem ani proti výkupu. Ale chovat jen pro něj? Hroutit se z poklesu jeho cen?
Pokud to má někdo postavené tak, že do chovu nepustí ani kačku, protože musí být jen v plusu, nebo že bez výkupu nemá cenu odchovávat, tak by bylo asi lepší se na to (paní, nečtěte, budete silně pohoršena!!!) VYS.AT!!!!
Nebojte se, pohoršena nejsem.
Chovance mám, jinak bych ani na ifaunu nepsala.
Nikde jsem nenapsala, aby nikdo neinzeroval, neprodával, nebo nedával budky.
A z poklesu cen se také nehroutím. To jste mně špatně pochopil.
Myslím si, že jste si přečetl jen můj druhý příspěvek a ne ten první, ale to už je jedno.
Napsala jsem že papoušek-mí papoušci jsou radost a práce kolem nich také.
Však já také krmím papoušky za své, to si myslíte, že by mi krmivo pro mé papoušky někdo platil ?
Mám takový dojem pánové, že se vám nelíbí, že i žena může být chovatelka
exotického ptactva.
No tak lidi, přestaňte již s kravinama. Buďme rádi,že bude jaro, nějaké hloupé dohady nikomu nepomůžou. Dokonce i Gruchy píše normálně. Vezměte si z něho příklad. Pojďme se všichni snažit, aby jsme to svinstvo co nejméně roznášeli. Až bude po všem,bude se všechno zase dostávat do normálu. Držme si palce. A usměv
chovatelaustralie
napsal(a):
A ještě si pojďme zazpívat "není nutno, není nutno aby bylo přímo veselo" V Evropě sice umírají už tisíce lidí ale můžeme si v tom blázinci i společně zazpívat, že nesmí býti smutno natož aby se brečelo.
Vam sa to povie nebrecet, ked u nas s tym zacina sam premier.
pavolmax

XXX.XXX.123.30
Bohužiaľ, nemáme premiera, ale urevaného psychopata Matoviča. Koho ste si ale zvolili, toho máte. Namiesto silného človeka máme psychicky labilného Mafiána. Len dúfam, že čoskoro ho Slováci vyfackajú, kopnú do zadku a vyhodia z vlády. Matovič v nej nemá čo robiť!!!
pavolmax
napsal(a):
Bohužiaľ, nemáme premiera, ale urevaného psychopata Matoviča. Koho ste si ale zvolili, toho máte. Namiesto silného človeka máme psychicky labilného Mafiána. Len dúfam, že čoskoro ho Slováci vyfackajú, kopnú do zadku a vyhodia z vlády. Matovič v nej nemá čo robiť!!!
Tam ich je oveľa viac čo tam nemajú robiť.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Myslím že nastává čas poslat co nejrychleji tohle vlákno alespoň o stránku dále.Je vidět,že se Slováci nebojí,ale to už na tohle fórum nepatří.....
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den ,to víte že poradím pane !taky jsem začínal na andulach teda můj bratr a rozelech pestrých ,zpěváky mám doteď a první modrou páru alexandru malých jsem si koupil ,každý ať si koupí a chová co se mu zalíbí a získá ty zkusenosti bude nato mít a vydrží , já jsem si na papoušky vydelel praci, rukama ne hubou nebo to zdědil, chovu papousku věnuji tolik času kolik mě dovolí rodina a práci asi tak
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
sampa ml.
napsal(a):
Dobrý den ,to víte že poradím pane !taky jsem začínal na andulach teda můj bratr a rozelech pestrých ,zpěváky mám doteď a první modrou páru alexandru malých jsem si koupil ,každý ať si koupí a chová co se mu zalíbí a získá ty zkusenosti bude nato mít a vydrží , já jsem si na papoušky vydelel praci, rukama ne hubou nebo to zdědil, chovu papousku věnuji tolik času kolik mě dovolí rodina a práci asi tak
Já Vás znám dokonce jsem u Vás nakupoval pap.zpěvavé mutace a viděl jsem chov,mě nemusíte nic vysvětlovat.Jenom nevím proč až teď, najednou reagujete na můj starý příspěvek.