Chtěl bych si koupit kakadua ale jakého ... ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

DonSkygger

29.3.2020 16:39
DonSkygger

XXX.XXX.204.148

chtěl bych papouška kakadu ale nevím jakého za svůj život sem mněl 2 alexandry (ty byli mámi) malé a 3 andulky a nevím jestli ho mohu chovat a nebo jakého papouška si vybrat sem metalista a proto chci něákého kakadua nechci aby se hožil ohromných věků jako třeba 80 let stačí 40-50 let a rozhoduji se mezi 3 kakadui kakaduem žlutolícím kakaduel žlutočečelatým a kakaduem bílým a 2 arou arou severou (arou malým) a taky mezi arou zelenokřídlím a nevím jakej by byl pro mně nejvhodnější cenově i povahově chci mazla a aby byl trochu samostatný protože sem 6 hod ve škole (chodím do 8 třídy) takže nechci abych u něj musel být celí den prosím pomošte mi si vybrat vzhledově se mi líbí všichni ale asi nejvíc ten ara severa (ara malý) a ara zelenokřídlí ale nejsem si jistý jestli má rád metal a nevadí mu mimochodem nejdostupnější je pro mně ten kakadu protože starosta vesnice ve které bydlím je chová ale nevím jaký druh

Neregistrovaný uživatel

29.3.2020 17:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Jestli mohu doporučit-je ti 14let tak bych ještě pár let vydržel jen u toho metalu.

29.3.2020 17:09
Beliciak8

XXX.XXX.109.118

Mat papouska nieje len o tom sa pohrať a zavriet do klietky. Je to veľká zodpovednosť tak radšej ešte pár rokov počkaj predsa v 14 rokoch ta dnes baví to na ďalší deň už niečo iné.

29.3.2020 17:19
besa

XXX.XXX.96.58

Tak teď jsem se učil se svojí 10letou dcerou,a kdyby napsala to co ty,tak bych jí hnal bičem. Podle těch hrubek nevím jestli jsi mentál,nebo posloucháš metal😉.
Píšeš, že ti je cca 14,15 let. Za tu dobu jste měli 5 papoušků, to je docela velká úmrtnost. Já bych ti nedoporučil žádného papouška a už vůbec ne velkého,jako je kakadu,nebo ara. Úplně si představuji,jak by byl papoušek nadšený,kdybys mu pouštěl Debustrol,Nirvanu,Cannibal Corpse,...
Za mě si nepořizuj žádného papouška.

29.3.2020 18:02
kareta

XXX.XXX.175.184

Jen jestli nám tady trochu neprášíš ?

29.3.2020 19:50
kubanec

XXX.XXX.148.188

Já jsem prvně četl že je mentalista ....no tak určitě kakadu ten na ten metal bude pěkně házet hlavou....

alfonzo

29.3.2020 20:09
alfonzo

XXX.XXX.0.243

kubanec
On je podle té gramatiky obojí.

29.3.2020 21:40
Ladamusa

XXX.XXX.215.64

Je vidět, že se už děti doma nudí. Ale zas se člověk zasměje. Tady bych doporučil jen písničku. Otoč se má milá dozadu sedí tam papoušek kakadu. Sice to není metal ale rytmus tam je.

29.3.2020 22:38
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

DonSkygger napsal(a):
chtěl bych papouška kakadu ale nevím jakého za svůj život sem mněl 2 alexandry (ty byli mámi) malé a 3 andulky a nevím jestli ho mohu chovat a nebo jakého papouška si vybrat sem metalista a proto chci něákého kakadua nechci aby se hožil ohromných věků jako třeba 80 let stačí 40-50 let a rozhoduji se mezi 3 kakadui kakaduem žlutolícím kakaduel žlutočečelatým a kakaduem bílým a 2 arou arou severou (arou malým) a taky mezi arou zelenokřídlím a nevím jakej by byl pro mně nejvhodnější cenově i povahově chci mazla a aby byl trochu samostatný protože sem 6 hod ve škole (chodím do 8 třídy) takže nechci abych u něj musel být celí den prosím pomošte mi si vybrat vzhledově se mi líbí všichni ale asi nejvíc ten ara severa (ara malý) a ara zelenokřídlí ale nejsem si jistý jestli má rád metal a nevadí mu mimochodem nejdostupnější je pro mně ten kakadu protože starosta vesnice ve které bydlím je chová ale nevím jaký druh

Na tento dotaz odpovídám, protože se mně zdá upřímný uvedemu věku tazatele a i finanční výši konta jeho rodičů
10 tisíc, 50 000, 90 tisíc za pár, to nepadá z nebe.
Žádný strach z dlouhého věku v literatuře uváděného. Do deseti let jsou ptáci u těchto chovatelů po smrti A když starosta chová ary, a ty nevíš jaký druh,tak si zopakuj učivo základní školy,. něco prostuduj a pak chovej drahé papoušky, abys nebyl zklamán, jako u výherního automatu.
Vážení rodiče, víte, že |Váš chlapec se takto ptá? Víte, o jeho zájmu ? Je mně ho líto. Může mně o svých snech interně napsat, budu s ním komunilovat, rád mu poradím, když dá telefon i pohovořím. .

ár

30.3.2020 23:11
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

DonSkygger napsal(a):

Ještě dodám. Jaký názor na to mají rodiče ? Jsou to chovatelé nebo byli nebo něco chovali?, Tam jde o dost peněz A o tom věku, to je jenom teorie Do třech roků i dřív ti uhyne a můžou psát, že se dožije 40. let..On reálný život je jiný než ten z obrazovky počítače.

31.3.2020 08:08
Jana186

XXX.XXX.208.175

Ci ma rad metal? 😂 tak to vám asi ozaj nikto nepovie ktorý druh papagája ma rad metal 😂 prepáčte ten smiech, ale toto ako kritérium...tak či už by to bola ara alebo kakadu, budete musieť byť väčšinu dna s nim. Samému mu nebude dobre ani jednemu a verím ze vzhľadom na vás vek určite nesedíte celé dni doma, skôr naopak(vlastná skúsenosť). Ak vás ale chov vtáctva ozaj zaujíma, zaobstarajte si radšej párik menej náročných papagájov. Na Kakadua alebo Aru si dajte ešte čas. Možno sa vám to bude zdať ako zbytočne poucovanie, ale verte že vekom ozaj dozrievame a toto je príliš veľký záväzok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík