Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.5.2020 19:55
kareta

XXX.XXX.84.6

Dobrý den. Chci se zeptat Vás, co podáváte inzeráty , tady na i fauně, jaké máte zkušenosti s těmi co se na Váš inzerát ozývají ? Už delší dobu mi v garáži překáží klec , kterou obýval náš žako. Dal jsem inzerát na bazoš, že ji prodám a napsal jsem tam velkýma písmenama PROSÍM JEN VOLAT,DĚKUJI. Do včerejška mi přišlo 14 smsek, 8 mejlů, dále mě napsala nějaká paní taky sms, že by klec koupila, ale za poloviční cenu ,protože má invalidní důchod a počítá s každou korunou. Vrchol všeho byl dnes půl hodiny po půlnoci, když mě vzbudil mobilem chlap , který chtěl klec koupit, protože mu lozí v noci do voliéry potkan a papouška chce na noc schovávat domů. Dnes ráno jsem inzerát hned vymazal a klec si odvezl synovec, kterému jsem ji daroval na senegalce. Nepochopím lidi, co chtějí koupit klec za 1500kč a píší smsky , a nezavolají ?

18.5.2020 20:29
glanz

XXX.XXX.76.252

kareta napsal(a):
Dobrý den. Chci se zeptat Vás, co podáváte inzeráty , tady na i fauně, jaké máte zkušenosti s těmi co se na Váš inzerát ozývají ? Už delší dobu mi v garáži překáží klec , kterou obýval náš žako. Dal jsem inzerát na bazoš, že ji prodám a napsal jsem tam velkýma písmenama PROSÍM JEN VOLAT,DĚKUJI. Do včerejška mi přišlo 14 smsek, 8 mejlů, dále mě napsala nějaká paní taky sms, že by klec koupila, ale za poloviční cenu ,protože má invalidní důchod a počítá s každou korunou. Vrchol všeho byl dnes půl hodiny po půlnoci, když mě vzbudil mobilem chlap , který chtěl klec koupit, protože mu lozí v noci do voliéry potkan a papouška chce na noc schovávat domů. Dnes ráno jsem inzerát hned vymazal a klec si odvezl synovec, kterému jsem ji daroval na senegalce. Nepochopím lidi, co chtějí koupit klec za 1500kč a píší smsky , a nezavolají ?

Podle mých zkušeností tito lidé nemají vážný zájem a proto na ně vůbec nereaguji. Nejsou schopní se ani podepsat.

18.5.2020 20:48
luki10000

XXX.XXX.32.157

kareta napsal(a):

Telefón, SMS, Mail, normálny spôsob komunikácie v dnešnej dobe!😉

18.5.2020 21:10
ONV

XXX.XXX.217.21

kareta napsal(a):

Ti co nemají na zavolání , ne mají ani na prodávané zboží.

18.5.2020 22:43
Marek Blažek

XXX.XXX.240.28

kareta napsal(a):

Dobrý večer,

také SMS považuji za normální komunikační nástroj, ale pokud napíšete "pouze volat", tak nevím, jestli neumějí číst nebo jak....
Nejvíc mě zaráží "sleva, protože mám ivalidní důchod..." Tohle slýcháme spolu s tátou snad každého půl roku. Nejsmutnější na tom je, že ze zkušenosti si ti opravdu v invalidním důchodu o slevu sami neřeknou.

Neregistrovaný uživatel

19.5.2020 00:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.63

No tak na zakladni vyptani se je sms lepsi. Navic pisete jen volat. Vono kdyz vam v práci na lince zacne rvat nebo svitit mobil asi tak petkrat za hosinu ais vas sef nepochvali. Lidi pisou sms ne z lenosti ale vetsinou proto ze nevi kde ste co delate a za me. Kdykolov volam na cokoliv s napisem jen volat zkousim to pul dne aby mi bylo oznameno ze to je fuc nebo zamluveny.

19.5.2020 06:07
Ondra.b

XXX.XXX.57.191

glanz napsal(a):
Podle mých zkušeností tito lidé nemají vážný zájem a proto na ně vůbec nereaguji. Nejsou schopní se ani podepsat.

Souhlasím s vámi. A mám stejnou zkušenost.

19.5.2020 06:28
dejviss

XXX.XXX.78.134

kareta napsal(a):

Dobrý den,

pokud prodávající preferuje hovory, kupující by měl přání prodejce respektovat, tedy alespoň v úrovni základního slušného chování, hovor je osobnější a z telefonu víte a poznáte s kým máte tu čest obchodovat a zda to kupující myslí vážně.

19.5.2020 08:49
Froli-1

XXX.XXX.72.148

To je úplně běžné, že když napíšete do inzerátu: pouze volat, tak stejně se najdou jedinci co vypisují smsky či emaily a navíc i zkouší hrát na city - a požadují slevu...navíc mě dostane ještě typ lidí, co dojedou pro papouška a chtějí slevu za benzín😳😳 !!
Když jsem prodávala ručně dokrmeného žaka, tak mi došel email, že je student a víc jak 1500 kč mi za něj dát nemůže a druhý, že za 3000kč ho vezme i s pokojovou klecí...tomu už se člověk akorát tak zasměje!!
Pokud člověk něco nutně potřebuje a shání, tak volá a nevypisuje...

alfonzo

19.5.2020 09:01
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,mám s tím také zkušenosti,většinou sám neinzeruji,nemám potřebu.Inzeruji
kamarádům,kteří neovládají,nebo nemají internet,píšu,"pouze volat,nemám internet"a mám spoustu zájemců na emailu,mažu je.
Sám nikdy SMS nikomu nepíšu,okamžitě volám a řeším obchod,je to největší naděje na úspěch,držím se pořekadla"kdo dlouho líhá,ten hovno mívá".

19.5.2020 10:23
park

XXX.XXX.245.248

Je to různé, i přes sms se někdy obchod povede. Nemám problém na jednoduchý dotaz odpovědět i přes sms. Pokud je zájem skutečný, tazatel potom většinou zavolá.

Neregistrovaný uživatel

19.5.2020 11:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Věřte tomu,že ti co žádají o slevu a vyhovíte obratem prodávají za účelem vydělat pár ubohých korun a že takových stále je.Když někdo zavolá a první dotaz je na cenu tak okamžitě vypínám.

Neregistrovaný uživatel

19.5.2020 11:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Věřte tomu,že ti co žádají o slevu a vyhovíte obratem prodávají za účelem vydělat pár ubohých korun a že takových stále je.Když někdo zavolá a první dotaz je na cenu tak okamžitě vypínám.

19.5.2020 12:31
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

luki10000 napsal(a):
Telefón, SMS, Mail, normálny spôsob komunikácie v dnešnej dobe!😉

Také mám zkušenost, že ti co píší SMS nebo několik e-mailů, ptají se na to co v inzerátu je, stejně nic nekoupí.Zatím velká většina obchodů proběhla po telefonické domluvě. Aspoň tedy u mne. Když se smskou někdo ptá na cenu, kde bydlím atd, již vím s kým mám tu čest a nereaguji. Také se mě stalo na inzerát korely 300kč zájemce ptal na cenu. Píši 300kč kus. A on a kolik to vyjde samec a samice?
Prostě jsou lidé s kterýma se nefomluviš.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.5.2020 13:21

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Když někdo zavolá a první dotaz je na cenu tak okamžitě vypínám. A na co jiného bych se měl zeptat když kromě ceny je vše uvedeno v inzerátu? Třeba jak se prodavajici vyspal nebo jaký měl den nebo na co ?

19.5.2020 13:48
juhaj

XXX.XXX.164.121

Na sms nereaguji a také to píši do inzerátu. Mám zkušenosti, že sms píší hlavně děti, když jsme prodávali hříbata, nejprve jsem reagovala na každou sms a pak si uvědomila, že píšu romány na všechny strany a nikdy nic z toho. Ale nejen děti, často takhle vypisovali i nudící se dospělí.

19.5.2020 14:00
hzp

XXX.XXX.83.72

Taky mám zkušenost, že ti co píší SMS, tak s nimi obchod většinou neudělám. Jestliže tam je dotaz na něco co jsem v inzerátu nenapsal, tak mám snahu odpovědět. Jestliže je tam otázka na něco, co v inzerátu je, neztrácím čas. Ony jsou výživné i dotazy přes e-mail. V devadesáti procentech bez pozdravu a bez podpisu. Navíc hrubky. Takže dotazy typu: " Za kolyk toho žaka?", taktéž nechávám bez povšimnutí.

Neregistrovaný uživatel

19.5.2020 15:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Když někdo zavolá a první dotaz je na cenu tak okamžitě vypínám. A na co jiného bych se měl zeptat když kromě ceny je vše uvedeno v inzerátu? Třeba jak se prodavajici vyspal nebo jaký měl den nebo na co ?

Jak žertovné a přitom nepochopené.

19.5.2020 15:11
euw

XXX.XXX.164.123

Ja mám tiež osobné skúsenosti, že väčšinou kúpia tí, ktorí volajú. SMS-kári sú kupujúcimi tak na cca. 25 percent a tí čo píšu e-maily nekúpia skoro nikdy a človek nerobí nič iné len dookola odpisuje a odpisuje a nič z toho. Do inzerátov už dlhšiu dobu neuvádzam e-mailovú adresu.

19.5.2020 15:37

Jak žertovné a přitom nepochopené.

Vážený příteli pochopil jsem Váš příspěvek moc dobře jen ta Vaše poslední věta je vcelku nešťastná ...já bych třeba nikdy nereagoval na inzerát typu : prodám korely a tím inzerát končí

Asdr

19.5.2020 19:36
Asdr

XXX.XXX.37.240

Dobrý den, zkuste jiný úhel pohledu. Volám na několik inzerátu, nemám možnost u každého zapisovat, ne každému se dovolam. SMS je poměrně prakticka, lze ji hromadně poslat na více čísel a mohu se vracet k odpovědím Jednou mně chovatel po mém telefonátu 4x volal, protože se mu pletla čísla, na které už volal. Starší člověk, bral jsem to rozumně. Cena-pokud má chovatel cena dohodou a neumí cenu rovnou napsat, tak se logicky ptam.

Neregistrovaný uživatel

21.5.2020 00:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.63

Pokud toho prodavate vic a chodite do prace fakt nemate cas dvacetkrat denne zvedat hovory a s kazdym krafat hodinu protoze se vas vyptava na uplny kokotiny. Za me se nejvic kseftu udelalo pres fb. Cili psanim. Jasne ze po zakladnich info dojde i na hovor ale... Kdyz sem vyhodila hady na bazos tak kazdej kdo vilal byl trotl nebo desne sliboval a prd z toho. Za me zkusenost presne opacna. Navic pokud je v inzerat necim zajimavy nicmene tam chybi důležitá info je asi pro dotycneho jednodusi ppslat 15xstejnou sms (pokid nedoplni info) nez 15x 20minut nekomu za den volat ne?

23.5.2020 12:13
V.N.

XXX.XXX.62.2

Dobrý den...inzerce má byt vypsany tak abych z něho vyčetl pro sebe vše ....druh,pohlaví,stáří,kroužek,čip,dna,endoskopie,zdravotní stav,cena,pokud možno fotky ...a mám jasno..pokud je inzerce typu : druh,pohlaví a ostatní neuvedeno pak se posílají zdlouhave sms nebo se volá na to abych se dověděl to co mám byt uvedeno v inzerci...chovu zdar...V.N.

23.5.2020 13:09
arčí88

XXX.XXX.158.34

Já radši napíšu smsku jestli můžu zavolat jelikož se mě občas stalo že nemůže zvednout telefon že je v práci a nebo zrovna nemůže. Když napíše že můzu tak hned volám.

24.5.2020 10:25

Jo, taky se mi to často děje.

Já tedy do inzerátu píšu - upřednostňuji e-mail (běžně přes něj posílám víc info, další fotky, atd.a hlavně v tom mám přehled, kdo jaké zvíře chce. Beru běžně záznamy na mláďata dopředu. Plus je že je často píšu večer až mi děti spí). Mám tam i telefon, kde ale rovnou píšu, že v případě, že se nedovolají, ať napíšou SMS. Mám malé děti a ne vždy prostě můžu volat. A spousta lidí píše rovnou SMSky. A ideálně ještě s dotazem na to, co je psané v inzerátu. Jo a nejlepší jsou ty lidi, co volají kolem 21-22.hod. Stejně se s lidmi domluvím po telefonu a říkám jim, ať mi i napíší e-mail, kvůli další domluvě. Ten kontakt stejně píšu pak i do potvrzení o koupi/ do smlouvy, tak to aspoň můžu připravit předem.

Jinak já tedy běžně volám a když se nedovolám, napíši SMS, o co mám zájem. Beru to zas tak, že někdo třeba je v práci a nemůže volat. Takže slušně čekám na odpověď.

24.5.2020 11:18
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jo, taky se mi to často děje.

Já tedy do inzerátu píšu - upřednostňuji e-mail (běžně přes něj posílám víc info, další fotky, atd.a hlavně v tom mám přehled, kdo jaké zvíře chce. Beru běžně záznamy na mláďata dopředu. Plus je že je často píšu večer až mi děti spí). Mám tam i telefon, kde ale rovnou píšu, že v případě, že se nedovolají, ať napíšou SMS. Mám malé děti a ne vždy prostě můžu volat. A spousta lidí píše rovnou SMSky. A ideálně ještě s dotazem na to, co je psané v inzerátu. Jo a nejlepší jsou ty lidi, co volají kolem 21-22.hod. Stejně se s lidmi domluvím po telefonu a říkám jim, ať mi i napíší e-mail, kvůli další domluvě. Ten kontakt stejně píšu pak i do potvrzení o koupi/ do smlouvy, tak to aspoň můžu připravit předem.

Jinak já tedy běžně volám a když se nedovolám, napíši SMS, o co mám zájem. Beru to zas tak, že někdo třeba je v práci a nemůže volat. Takže slušně čekám na odpověď.

Ano,tomu bych rozumněl. Každému vyhovuje něco jiného a je to jenom na domluvě. Volání po desáté večer normální člověk dělat nebude. To že v práci nemůžu vždy zvednout,nebo neslyším,je také jasné. Já nakonec odpovím i na e-mail. Jen nechápu ty, kteří se stále ptají na to,co je jasně uvedeno v inzerátu. To je většina SMS. Nakonec když se již konečně po dvacáté SMS domluvíme,se znovu zeptá od kud jste. Jasně uvedeno v inz. Tato konverzace mě prostě nebaví. Já když něco sháním,nejprve prostuduji kde to je,za kolik atd. Pak teprve zjišťuji zda je to platné,plno inzerátů se totiž neruší. Zrovna teď jsem sehnal a jeden telefonát samce Latama. Za dvě hodiny jsem ho měl doma. Bez SMS.

alfonzo

24.5.2020 12:05
alfonzo

XXX.XXX.0.243

pterodactyll
Zdravím a souhlasím,oni si ti smskaři a emailáři myslejí,že je to jako v OBI,plné regály.Dnešní populace neumí jednat osobně,jejich problém.Mnohokráte jsem přes telefon dojednal tak úžasné koupě,že se tomu tady většině může jen zdát.Moderní techniku nezatracuji,je to můj koníček,ale né vždy je použitelná na cokoli ohledně obchodu.
Ale vůbec se ničemu nedivím,mám spoustu stějně hloupých kamarádů,něco sháněli,já to objevil,hned jim volal,oni ,že tam zavolají po neděli,byl čtvrtek,už jsem s tím skončil,dělat někomu vola.Jak jsem napsal výše,to přísloví to vystihuje dostatečně,potom nezáviďte druhým.

24.5.2020 12:48
Nox

XXX.XXX.232.31

Panove, ja sice nejsem chovatel, ale obcas prodavam ruzne elektrodrobnosti, tak si dovolim pohled s podobnym problemem z jineho oboru:
S rozumnym clovekem se domluvim e-mailem, doplnime informace co treba nejsou v inzeratu, sdelime si adresu, zpusob platby, atd. Ve chvili, kdy zajemce pozada o telefonni cislo, ktere uz zasadne neuvadim, tak vim, ze jsem pravdepodobne narazil na potizistu. Takovy clovek vetsinou poradne nevi co chce, bude klidne volat 10x a nakonec vetsinou nic nekoupi, takze clovek jen ztrati tyden casu, zbytecne nekam musi jit, atd. Stejne tak s rozumnym clovekem neni problem se domluvit na predani stylem datum, cas, misto a dotycny tam proste je a vcas. Telefonista bude tyto udaje nekolikrat menit. Uznavam, mozna bych to resil jinak, pokud bych na tom prodeji byl ekonomicky zavisly, ale je otazka, zda mit treba o 10% vyssi prodeje a o nekolik set % vice prace, starosti a ztraceneho casu.
Takze ve vysledku se dost divim, ze mistni chovatele maji presne opacne zkusenosti nez ja.

24.5.2020 13:09

pterodactyll napsal(a):
Ano,tomu bych rozumněl. Každému vyhovuje něco jiného a je to jenom na domluvě. Volání po desáté večer normální člověk dělat nebude. To že v práci nemůžu vždy zvednout,nebo neslyším,je také jasné. Já nakonec odpovím i na e-mail. Jen nechápu ty, kteří se stále ptají na to,co je jasně uvedeno v inzerátu. To je většina SMS. Nakonec když se již konečně po dvacáté SMS domluvíme,se znovu zeptá od kud jste. Jasně uvedeno v inz. Tato konverzace mě prostě nebaví. Já když něco sháním,nejprve prostuduji kde to je,za kolik atd. Pak teprve zjišťuji zda je to platné,plno inzerátů se totiž neruší. Zrovna teď jsem sehnal a jeden telefonát samce Latama. Za dvě hodiny jsem ho měl doma. Bez SMS.

Já už odpovídám na ty maily "jak jsem již uvedla v inzerátu" a normálně jim ho tam zkopírují. Když je to v SMS, už na to ani neodepisuji. Stejně se pak ptají na 10 dalších věcí a pak napíšou, že si to ještě promyslí.

Ano, taky nejdřív načtu info, když jde o koupi - kde a za kolik, dohodnu doma, kdybychom mohli jet a až poté volám, abych se rovnou domluvila s dotyčným na všem najednou. A zatím vždy úspěch. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík