Poprosil by som viac skúsených chovateľov o radu. Je to pár? Ďakujem za slušnú odpoveď a poradenie.
Lacino
napsal(a):
Poprosil by som viac skúsených chovateľov o radu. Je to pár? Ďakujem za slušnú odpoveď a poradenie.
Vypadá to že je to pár, pták nalevo na všech fotkách samice, napravo samec ale je to jen odhad podle fotky,jinak samec má širší zobák u kořene, výrazně černou hlavu, samice ji mívá bledší do šeda.
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Vlevo samice,napravo samec.Ale může to být i jinak,měl jsem před mnoha lety samice,které byly mohutné jako samci,včetně šířky zobáků,ale to bývá výjimka.Pozor na to co zde někdo uvádí,že samci prozpěvují,nesmysl.Límčáci prozpěvují obě pohlaví a stavějí se také oba,včetně roztahování křídel,podle toho pohlaví nepoznáte.Choval jsem jich několik párů dostatečně dlouho,takže to mám vypozorované.
Len tak pre potešenie :
https://www.youtube.com/watch?v=c1bP1ic1LuQ
mirči
napsal(a):
Súhlasím 1,1
Díky za odpovědi ten vlevo je stopro samec dělal jsem Dna ,schválně jsem to u prvního přispěvku nenapsal abych neovlivnoval váš názor ,a toho druhého jsem koupil s tím že mi prodejce řikal že je to stoprocentní samice ,tak to snad tak bude uvidíme na jaře už by mohli mít mladé.
alfonzo
napsal(a):
Vlevo samice,napravo samec.Ale může to být i jinak,měl jsem před mnoha lety samice,které byly mohutné jako samci,včetně šířky zobáků,ale to bývá výjimka.Pozor na to co zde někdo uvádí,že samci prozpěvují,nesmysl.Límčáci prozpěvují obě pohlaví a stavějí se také oba,včetně roztahování křídel,podle toho pohlaví nepoznáte.Choval jsem jich několik párů dostatečně dlouho,takže to mám vypozorované.
Přesně tak, DNA.