Prosím vás o radu. Mám asi 9 ročnú andulku, a doteraz neviem, či je to samček alebo samička. Niekedy sa správa, ako samec pri dvorení družke, najmä, keď mu dám jeho obľúbenú plyšovú hračku. Neviem teda, či sa takto može správať aj samička. Ale dospelý samec by mal mať tmavomodré nadnozdrie, nie? No na druhej strane dospelá samička by ho mala mať hnedé. Moja andulka ho má bledomodré s bielymi okrajmi okolo nozdier. Prikladám aj foto.
halloo
napsal(a):
Prosím vás o radu. Mám asi 9 ročnú andulku, a doteraz neviem, či je to samček alebo samička. Niekedy sa správa, ako samec pri dvorení družke, najmä, keď mu dám jeho obľúbenú plyšovú hračku. Neviem teda, či sa takto može správať aj samička. Ale dospelý samec by mal mať tmavomodré nadnozdrie, nie? No na druhej strane dospelá samička by ho mala mať hnedé. Moja andulka ho má bledomodré s bielymi okrajmi okolo nozdier. Prikladám aj foto.
A ešte by som sa chcel spýtať aj na jednu z mojich nových anduliek, ktorú som si kúpil pred týždňom na burze. Chovateľ mi vravel, že je to samička. Ja neviem. Ak to je samička, akej farby máva nadnozdrie samček u anduliek albino?
st toman
napsal(a):
Jestli je to bílé mládě, tak to beru, ale je-li to již starší pták, tak to je samec jako vyšitej.
To bílé je na 100% samice! Samice nemusí mít ozobí nutně hnědé, to se jí zbarvuje v závislosti na její kondici, popř. připravenosti k chovu! Těsně před snášením vajec a hnízděním má ozobí tmavě hnědé, pak jí světlá a mimo období hnízdění ho může mít kldně světle modré, tak jako na fotce, s bílým okolím nosních dírek...samec albín by měl ozobí masově zbavené, růžové nebo do fialova, jak už jsem psala...