Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2006 11:27

Dobrý den! Zajímalo by mě,jestli někdo nemáte nějaký "fígl", aby v zimě déle vydržela voda ve venkovních voliérách a tak rychle nezamrzala. Díky

12.11.2006 12:18

poli napsal(a):
Dobrý den! Zajímalo by mě,jestli někdo nemáte nějaký "fígl", aby v zimě déle vydržela voda ve venkovních voliérách a tak rychle nezamrzala. Díky

Nedávám vodu a to hned z několika důvodů, 1) protože zamrzá, 2) protože se papoušci snaží koupat a potom přimrzají k bidélkám. Místo vody dávám sníh a vodu jen když příjdou dny oblevy.

Neregistrovaný uživatel

12.11.2006 16:29
Neregistrovaný uživatel

poli napsal(a):

Fígl existuje, ale musíte mít k dispzici 220V. Jako ochrana proti zámrzu vody v napáječce se dá použít odporový drát zalitý v betonu (tzv. topný kámen). Dělá se i jako betonová placka o průměru.asi 20 cm. Pokud by Vás to zaujalo, zkuste použít vyhledavač, nebo mrkněte třeba sem: http://www.terarus.com/
Zdraví Zdeněk

12.11.2006 17:55

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Fígl existuje, ale musíte mít k dispzici 220V. Jako ochrana proti zámrzu vody v napáječce se dá použít odporový drát zalitý v betonu (tzv. topný kámen). Dělá se i jako betonová placka o průměru.asi 20 cm. Pokud by Vás to zaujalo, zkuste použít vyhledavač, nebo mrkněte třeba sem: http://www.terarus.com/
Zdraví Zdeněk

Děkuji za rady!

12.11.2006 20:14

poli napsal(a):

Nechá se koupit kulatá destička, která hřeje a voda nezamrzne. Nezamrzne ani voda ve vysoké napaječce pro holuby. Cena topné destičky je asi 250 kč. a příkon ani téměř nepohne "Křižíkem".

12.11.2006 21:27

psitmont napsal(a):
Nedávám vodu a to hned z několika důvodů, 1) protože zamrzá, 2) protože se papoušci snaží koupat a potom přimrzají k bidélkám. Místo vody dávám sníh a vodu jen když příjdou dny oblevy.

a jak to resite kdyz je venku -15 a neni snih? Posledni zimy casta situace...

13.11.2006 07:03

jardik napsal(a):
a jak to resite kdyz je venku -15 a neni snih? Posledni zimy casta situace...

To je pak horší, jako náhrada za sníh se dá použít třeba "nastrouhaný" rampouch nebo jiný led. Abych ale pravdu řekl, bydlím pod horami a tak je sníh vždycky.

13.11.2006 13:06

poli napsal(a):

Dobrý den,
mám do misek s vodou ponořeny spirály z odporového drátu, který je napájen zdrojem 12V, což ptákům nijak nevadí. Voda je vždy v okolí spirály rozmrzlá. Mám to zapojeno přez spínací hodiny tak, aby voda rozmrzla přez den. Nemá to chybu. pokud budete mít zájem, můžu Vám poslat foto. S pozdravem zdenek

13.11.2006 19:40

zzdenek napsal(a):
Dobrý den,
mám do misek s vodou ponořeny spirály z odporového drátu, který je napájen zdrojem 12V, což ptákům nijak nevadí. Voda je vždy v okolí spirály rozmrzlá. Mám to zapojeno přez spínací hodiny tak, aby voda rozmrzla přez den. Nemá to chybu. pokud budete mít zájem, můžu Vám poslat foto. S pozdravem zdenek

jo prosím tě pošli to na mail i mě díky
EKKKA@seznam.cz

13.11.2006 20:11

rafec napsal(a):
jo prosím tě pošli to na mail i mě díky
EKKKA@seznam.cz

Zamrzání vody je jeden problém. Nesmíte však zapomenout že spousta papoušků se ráda koupe a to i v zimě. Může se pak stát, že promočený papoušek lehce přimrzne k bidýlku a podobně. Jak řešíte toto?

15.11.2006 10:02

psitmont napsal(a):
Zamrzání vody je jeden problém. Nesmíte však zapomenout že spousta papoušků se ráda koupe a to i v zimě. Může se pak stát, že promočený papoušek lehce přimrzne k bidýlku a podobně. Jak řešíte toto?

Kolem odporového drátu je voda rozmrzlá jen trochu, na pití stačí, ale vykoupat se v ní nemůže.
Zdenek

15.11.2006 10:37

zzdenek napsal(a):
Dobrý den,

Byl by jste hodný... jipolacek@seznam.cz

16.11.2006 07:09

zzdenek napsal(a):
Kolem odporového drátu je voda rozmrzlá jen trochu, na pití stačí, ale vykoupat se v ní nemůže.
Zdenek

Děkuji za odpověď. Chtěl bych vás jen poprosit, zda byste sem na moderku nevložil nějakou fotografii. Jaký drát a jak izolovaný používáte? Děkuji

16.11.2006 11:05

psitmont napsal(a):
Děkuji za odpověď. Chtěl bych vás jen poprosit, zda byste sem na moderku nevložil nějakou fotografii. Jaký drát a jak izolovaný používáte? Děkuji

v týdnu nemám moc času, zítra to vyfotím a pošlu. Jinak drát není izolovaný, malé napětí nevadí ptákům. Musím to ještě změřit, jaké do toho pouštím napětí, ale myslím, že se jedná o trafo na napájení bodovek, ze kterého jsem ubral sekundárního vinutí. Zítra nebo pozítřku Vám to tu popíšu podrobně. Zdenek

16.11.2006 12:21

zzdenek napsal(a):
v týdnu nemám moc času, zítra to vyfotím a pošlu. Jinak drát není izolovaný, malé napětí nevadí ptákům. Musím to ještě změřit, jaké do toho pouštím napětí, ale myslím, že se jedná o trafo na napájení bodovek, ze kterého jsem ubral sekundárního vinutí. Zítra nebo pozítřku Vám to tu popíšu podrobně. Zdenek

Mockrát děkuji.

17.11.2006 10:17

poli napsal(a):

Dobrý den, trafo je z bodovek, upravil jsem je tak, že na sekundáru má 5V. Musí mít dostatečný výkon, protože jedna spirála má proud 1A. Spirála je z odporového drátu, má 5 ohmů, a při 5 voltech má výkon 5W, což dostačuje na to, aby voda v okolí rozmrzla a ptáci mohli pít. Napětí je tak malé, že nijak ptákům nevadí. Spirálu připojuji jen na zimu, jinak ji oddělávám. Za několik roků, co tohle používám, nebyl žádný problém a funguje to perfektně. Ještě by bylo dobré připojit to přez termostat, aby se spirály zapínaly automaticky při poklesu teploty.

17.11.2006 10:18

poli napsal(a):

a ještě několik obrázků

17.11.2006 10:18

poli napsal(a):

a ještě jeden

17.11.2006 10:20

poli napsal(a):

Trafo, je dostatečně silné, pochází z bodovek, jen jsem odmotal sekundár na 5 volt. Je vidět, že sekundár je vinutý měděným páskem.

19.11.2006 13:10

zzdenek napsal(a):
Trafo, je dostatečně silné, pochází z bodovek, jen jsem odmotal sekundár na 5 volt. Je vidět, že sekundár je vinutý měděným páskem.

Děkuji za fotky, je to opravdu zajímavé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík