Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.2.2007 15:37

Ahojda, psala jsem dotaz na diskusi, které barvy kanárů jdou k sobě a bylo mi vynadáno, že nevím, co křížím. Buďte prosím někdo tak hodní, a napište, kteří jdou k sobě, abych nenadělala víc škody. Knížku jsem si pořídila"Kanáři a jejich kříženci", ale té genetice vůbec nerozumím. Díky
samičky jsou-bílorůžová, žlutá s chocholkou, oranžová
samečci -oranžová, červená intenzivní a neintenzivní

22.2.2007 15:40

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahojda, psala jsem dotaz na diskusi, které barvy kanárů jdou k sobě a bylo mi vynadáno, že nevím, co křížím. Buďte prosím někdo tak hodní, a napište, kteří jdou k sobě, abych nenadělala víc škody. Knížku jsem si pořídila"Kanáři a jejich kříženci", ale té genetice vůbec nerozumím. Díky
samičky jsou-bílorůžová, žlutá s chocholkou, oranžová
samečci -oranžová, červená intenzivní a neintenzivní

další foto kanárků

22.2.2007 18:56

další foto kanárků

Ahoj. Pri takejto škále farieb máš to uplne jedno ako to zkombinuješ, ale daj oranžove do paru, aspon tam vyjdu oranžove mlade. Ta takzvana bielo - ružová to je červená mozaika, druha samička je chocholata straka ju ak spariš s hociktorým samcom vyjdu ti väčšinou straky. Mozaiku skus pariť s červeným intenzívnym samcom.

22.2.2007 19:13

abogado napsal(a):
Ahoj. Pri takejto škále farieb máš to uplne jedno ako to zkombinuješ, ale daj oranžove do paru, aspon tam vyjdu oranžove mlade. Ta takzvana bielo - ružová to je červená mozaika, druha samička je chocholata straka ju ak spariš s hociktorým samcom vyjdu ti väčšinou straky. Mozaiku skus pariť s červeným intenzívnym samcom.

Moc Vám děkuji za radu, vím, že nejsem správný chovatel kanárů. Snad se to se mnou časem zlepší
Ještě by mě zajímalo, je lepší dávat vždycky stejné barvy k sobě, intenzivní k intenzivnímu? Když vyjdou straky, je to špatně?

23.2.2007 06:36

Moc Vám děkuji za radu, vím, že nejsem správný chovatel kanárů. Snad se to se mnou časem zlepší
Ještě by mě zajímalo, je lepší dávat vždycky stejné barvy k sobě, intenzivní k intenzivnímu? Když vyjdou straky, je to špatně?

Lepšie je pariť intenzívneho s neintenzívnym kanarom. Odchov strak nie je zlý, len o straky je maly zaujem a horšie sa predávaju aj ked často su to lepší speváci ako jednofarebny.

24.2.2007 21:41

abogado napsal(a):
Lepšie je pariť intenzívneho s neintenzívnym kanarom. Odchov strak nie je zlý, len o straky je maly zaujem a horšie sa predávaju aj ked často su to lepší speváci ako jednofarebny.

Nejsem si jist, zda termíny intenzívní a neintenzívní chápete a používáte správně,nejedná se jen o význam shodný jako jasnější nebo méně jasný. Ve zmíněné knize o tom určitě najdete víc. Jinak pro jedenkrát se při páření dvou neintenzívních toho zas až tolik nestane, ostatně se Vám to asi nepodaří napoprvé stoprocentně a jednoznačně rozlišit. Přebývá Vám tam ten strakatý pták, po němž jak už někdo upozornil při páření s kterýmkoli budou mláďata strakatá, přičemž strakaté ptáky vnímejte jako víceméně nežádoucí proti jednobarevným, pak ten mozaikový (zjednodušeně bíločervený) by měl mít protějšek taky na stejné úrovni,aby potomstvo bylo rovnoceně kvalitní.Ani dost dobře nevím jak by případní potomci vypadali,asi bílí, a žlutí nebo oranžoví ale ten mozaikový červený znak se vytratí, protože je to u Vás samička a mozaika dědí recesívně a vázaně na pohlaví, čili ti potomci vlastně budou štěpitelní na mozaiku, což už Vám asi vůbec nic neříká a taky z chovatelského hlediska takový chov nemá žádný význam. Chce to příště před nákupem se trochu s tou teorií obeznámit, knížku máte dobrou aby nedocházelo k takovým odchovům ptáků, kteří mají hodnotu vlastně jen těch živých tvorů, zatímco rodiče byli třeba kvalitní jedinci nějakých plemen. Ostatní ptáky máte čisté (bez melaninu), říká se jim lipochromoví, podle toho barviva v peří. Při jejich vzájemném páření budete mít mláďata opět lipochromová, přičemž všechny barvy (červená, oranžová i žlutá) se vždy vzájemně smíchají, jako byste barvy rodičů měla v tekuté podobě a promíchala je v nádobě, to bude zhruba barva mláďat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík