Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.12.2005 20:36

Zajímalo by mně jestli se může podávat papouškům dešťová voda.Nevím jestli by jim to nějak neuškodilo.

Mnoho chovatelských ale i nechovatelských ůspěchů přeje Vojta

6.12.2005 15:28

vojta napsal(a):
Zajímalo by mně jestli se může podávat papouškům dešťová voda.Nevím jestli by jim to nějak neuškodilo.

Ahoj. To nevím, ale myslím si, že by to nebyl moc dobrej nápad.Děšťová voda je čím dál víc kyselejší.

6.12.2005 17:47

vojta napsal(a):

Já bych v tom zas takový problém neviděl. Co asi ptáci pijí ve volné přírodě? Ale pokud má člověk možnost ptákům podávat upravenou pitnou vodu, tak je to asi lepší. Zde máte opravdovou jistotu nezávadnosti.

6.12.2005 20:27

ladis napsal(a):
Já bych v tom zas takový problém neviděl. Co asi ptáci pijí ve volné přírodě? Ale pokud má člověk možnost ptákům podávat upravenou pitnou vodu, tak je to asi lepší. Zde máte opravdovou jistotu nezávadnosti.

Samozřejmně že mám přístup k pitné vodě jen mně to napadlo protože mi dešťovou vodu moc nepoužíváme.

8.12.2005 12:47

vojta napsal(a):
Samozřejmně že mám přístup k pitné vodě jen mně to napadlo protože mi dešťovou vodu moc nepoužíváme.

Vazeni myslim si ze destova voda je prirozenejsi,ale nesmite bydlet jako ja na Ostravsku ,kde je plno vysokych peci a pri desti,ten prvotni spad je hrozny v te vode je vsechno na co si jen vzpomenete,na druhe strane se clovek diva jak kosi se koupou a piji vodu z kaluze kde pred chvili jel traktor se solnickou solil silnici o dusi,davam svym ptakum samozrejme pitnou vodu a to i 2x dene kdyz ji maji spinavou,chovam pap.sedokridle prirodni i mutace,brylate,kolega mi rika ze kdyz se po druhe narodi chce se mit jak ptaci u vrabce ti maji vsecko.

8.12.2005 17:04

vojta napsal(a):

Dešťová voda je určitě pitná a nezávadná, což je dáno principem jejího vzniku. Destilace je jak známo nejlepším čistícím mechanismem (déšť je vlastně destilovaná voda).
Problém nastává v technologii jejího zadržování. Předpokládám, že máte někde pod okapem střechy umístěn sud. A zde je právě kámen úrazu. Na střechu rádo sedá různé volně žijící ptactvo (vrabci, hrdličky, holubi atd...), které ji znečistí trusem (ale nejen jím). Také z ovzduší se zde usazují různé nečistoty a spady. Déšť pak toto vše vezme sebou. Další malér je, že ve stojaté vodě se mohou namnožit různé škodlivé mikroorganismy (např. bičíkovci - trichomoniády).
Ve svém chovu využívám děšťové vody jen k naplnění bazénku pro vodní drůbež (ta je odolnější), ale přes to mají ještě další nádobu s čistou vodou na pití. Papouškům dávám zásadně jen vodu z veřejného řadu, kterou si napouštím den předem (aby vyprchal chlór).
Přesto že nejsem zastáncem přehnaně úzkostné čistoty v chovu, používat dešťovou vodu bych nedoporučoval.
Zdraví Zdeněk

8.12.2005 20:36

vojta napsal(a):

U nas vo Finsku je taka super dazdova voda,ze bez problemov by sa mohla davat aj vtakom.....ale davam pitnu

Přidejte reakci

Přidat smajlík