Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.10.2007 11:31

Dobrý den,
mám dotaz týkající se poddruhů u Amazoňanů modročelých. Mám knihu Am. od Low ale fotek je tam málo a Vašíčka bohužel nemám. Koukal jsem teď dost po inzerátech a přijde mi, že se často formy mísí. A navíc třeba v Německu jsou inzeráty často i na dost levné ptáky a to se zase bojím, že nejde o modročelé ale oranžovokřídlé (i když je všude uveden něm. název pro modročelé). Mně ten rozdíl mezi nimy nepřijde až tak markantní. Takže budu moc rád za fota a za popis hlavních rozdílů.
Děkuji s pozdravem Větrovec P.

Přiložené foto je z inzerátu kde je nabízen pár u kterého jsou zjevné rozdíly a tak mě zajímá o jaké poddruhy jde. Ještě jednou všem děkuji za informace

28.10.2007 14:42

vetrak napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz týkající se poddruhů u Amazoňanů modročelých. Mám knihu Am. od Low ale fotek je tam málo a Vašíčka bohužel nemám. Koukal jsem teď dost po inzerátech a přijde mi, že se často formy mísí. A navíc třeba v Německu jsou inzeráty často i na dost levné ptáky a to se zase bojím, že nejde o modročelé ale oranžovokřídlé (i když je všude uveden něm. název pro modročelé). Mně ten rozdíl mezi nimy nepřijde až tak markantní. Takže budu moc rád za fota a za popis hlavních rozdílů.

Přiložené foto je z inzerátu kde je nabízen pár u kterého jsou zjevné rozdíly a tak mě zajímá o jaké poddruhy jde. Ještě jednou všem děkuji za informace

dle mého názoru blíž je samice (aestiva) dál je samec( možná xantoptherix ) kolik za ten pár zadavatel chce?

28.10.2007 15:18

rafec napsal(a):
dle mého názoru blíž je samice (aestiva) dál je samec( možná xantoptherix ) kolik za ten pár zadavatel chce?

Děkuji za odpověď. A prosím další chovatele o foto případných dalších poddruhů a případně o rozdíl mezi oranžovokřídlým. Ten inzerát jsem dohledal:

"Lukas wurde am 02.04.2002 und Coco am 16.06.2005 geboren. Die Beiden sind während der Sommerzeit in einer Freivoliere und ansonsten bei uns im Wohnzimmer. Im Haus haben sie einen schönen großen Käfig der im Preis enthalten ist."

Takže samec 2002 samice 2005 kroužkovaní, cena 1000 eur včetně klece.

Jak je to s odchovem a křížením poddruhů?

Najdou se opravdu zajímavé nabídky, našel jsem samce pap. Konžského 2 roky starý, který se nesnesl s kočkou kterou si pořídila manželka a byl na prodej za 250 EUR. Ale na 2 konci Německa než se právě nacházím

28.10.2007 17:36

vetrak napsal(a):
Děkuji za odpověď. A prosím další chovatele o foto případných dalších poddruhů a případně o rozdíl mezi oranžovokřídlým. Ten inzerát jsem dohledal:

"Lukas wurde am 02.04.2002 und Coco am 16.06.2005 geboren. Die Beiden sind während der Sommerzeit in einer Freivoliere und ansonsten bei uns im Wohnzimmer. Im Haus haben sie einen schönen großen Käfig der im Preis enthalten ist."

Takže samec 2002 samice 2005 kroužkovaní, cena 1000 eur včetně klece.

Jak je to s odchovem a křížením poddruhů?

Najdou se opravdu zajímavé nabídky, našel jsem samce pap. Konžského 2 roky starý, který se nesnesl s kočkou kterou si pořídila manželka a byl na prodej za 250 EUR. Ale na 2 konci Německa než se právě nacházím

jiné poddruhy nejsou a ke křížení dochází i v přírodě a navíc v minulosti se aestivy křižili s xanthoptery kvuli výšší hdnotě mládat takže je problem sehnat xanthoptery teda u nás v zahraničí to jde.Jinak dejte fotku oranžovokřídlého a modročelého a rozdíly uvidíte sám.

29.10.2007 14:40

rafec napsal(a):
jiné poddruhy nejsou a ke křížení dochází i v přírodě a navíc v minulosti se aestivy křižili s xanthoptery kvuli výšší hdnotě mládat takže je problem sehnat xanthoptery teda u nás v zahraničí to jde.Jinak dejte fotku oranžovokřídlého a modročelého a rozdíly uvidíte sám.

1,1 oranžovokřídlý

29.10.2007 14:46

usak napsal(a):
1,1 oranžovokřídlý

Pokud mi to bylo správně vysvětleno ,tak hlavní a neměnitelný znak je zbarvení ramen křídel. Modročelý má ramena žluté což jde vidět i na vaší fotce a oranžovokřídlý je má bez zbarvení. Velikost u těchto druhů nerozhoduje. Pokud bych se mýlil doufám ,že mne někdo opraví.

29.10.2007 15:38

usak napsal(a):
Pokud mi to bylo správně vysvětleno ,tak hlavní a neměnitelný znak je zbarvení ramen křídel. Modročelý má ramena žluté což jde vidět i na vaší fotce a oranžovokřídlý je má bez zbarvení. Velikost u těchto druhů nerozhoduje. Pokud bych se mýlil doufám ,že mne někdo opraví.

Děkuji, to jsem potřeboval vědět a vidět. Větrovec Pavel

29.10.2007 19:05

vetrak napsal(a):
Děkuji, to jsem potřeboval vědět a vidět. Větrovec Pavel

Modročelý

29.10.2007 19:07

ros napsal(a):
Modročelý

Oranžovokřídlý

29.10.2007 19:29

ros napsal(a):
Oranžovokřídlý

Dobrý den, našel jsem fotky na internetu, jak by měla vypadat čistá forma u amazoňanů modročelých. Tady je malá forma aestiva aestiva

29.10.2007 19:31

golem napsal(a):
Dobrý den, našel jsem fotky na internetu, jak by měla vypadat čistá forma u amazoňanů modročelých. Tady je malá forma aestiva aestiva

Tady je velký forma Aestiva Xanthopteryx

30.10.2007 20:45

golem napsal(a):

Foto:1

30.10.2007 20:55

golem napsal(a):

Goleme, ti tři teda jsou!Gratuluji ke krásným kusům.Tvůj odchov?

31.10.2007 09:03

cone napsal(a):
Goleme, ti tři teda jsou!Gratuluji ke krásným kusům.Tvůj odchov?

Dobrý den, nejsou moji našel jsem jen tuto fotku na internetu, ale na jaře bych měl mít takový pár

2.11.2007 10:53

golem napsal(a):

toto je klamava informace,aestiva aestiva by nemel mit zlutou na ramenou,to co pan Bezel nazval aestiva aestiva je xanthopteryx,ale spise bezny ne ty prenadherne abnormalne zlute ptaky,na ktere kazdy poukazuje a pak se doslycham o tom ze tam a tam je lepsi xanthopteryx,tady zase horsi...je to tezke,kazdy amazonan modrocely je jiny,nekteri maji hodne zlutou hlavu,jini nemaji ani jedno zlute pirko na hlave,jedni maji tyrkysove celo,jini tmave modre,nekteri maji ramena az do poloviny kridel zluta,jini strakate zlutocervene a dalsi jen cervene..forem by asi melo byt vice,i z prirody jak se jeste dovazelo bylo videt tisice amazonanu modrocelych a kazdy byl uplne jiny(asi se to i v prirode poddruhove krizi,neni ustalena barva),i znama spisovatelka R.LOW psala o tom ze je nekdy hodne tezke urcit u nekterych volne zijicich amazonanu modrocelych poddruh,kdyz modrocelych je ruzne barevnych a uznavane subspecie jsou jen dve..hlavni rozdil je videt na ramenou-vic zluta=xanthopteryx, vic cervena=aestiva.

3.11.2007 21:01

vetrak napsal(a):
Dobrý den,

Na první pohled rozdíl mezi oranžovokřídlým a modročelým amazoňanem je ve zbarvení zobáku.Modročelý černý zobák.Oranžovokřídlý šedý zobák.

23.8.2015 07:49
zdeno555

XXX.XXX.116.46

Dobry den, chcem sa spytat skusenejsich. Mám aestiva aestiva? Dakujem.

23.8.2015 13:15
pavon

XXX.XXX.115.39

zdeno555 napsal(a):
Dobry den, chcem sa spytat skusenejsich. Mám aestiva aestiva? Dakujem.

Čistá aestiva to není ale já bych to neřešil.Hlavně že je zdravý a dělá Vám radost.

23.8.2015 19:48
olgasvarhova

XXX.XXX.112.238

Z které knihy máte ty obrázky.Děkuji.

24.8.2015 13:17
olgasvarhova

XXX.XXX.112.238

Děkuji:).

Přidejte reakci

Přidat smajlík