Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.10.2008 20:51
mek

XXX.XXX.186.140

Neví někdo z vás co je s ním? Koupil jsem dva jako pár s tím že se škubou na vzájem . Dal jsem je zvlášť a je to stejné.

23.10.2008 21:36
on marek

XXX.XXX.17.187

mek napsal(a):
Neví někdo z vás co je s ním? Koupil jsem dva jako pár s tím že se škubou na vzájem . Dal jsem je zvlášť a je to stejné.

jak dlho boly vtaci od seba? to nestaci tyzden, prehliadly ste miesto kde chyba perie, mozno stacilo ohryzene perie vytrhat a bolo by to dorastlo, ale aj on sam si to moze skrabat alebo sa niekde otierat, mozno bude stacit potret jedlym olejom a do mesiaca to odyde,treba AJ TROCHA HYGIENI V CHOVE TO BYDLO JE DOST ZNECISTENE A PLETIVO Z RAMOM, praje vela stastia

23.10.2008 22:09
hicks

XXX.XXX.183.35

on marek napsal(a):
jak dlho boly vtaci od seba? to nestaci tyzden, prehliadly ste miesto kde chyba perie, mozno stacilo ohryzene perie vytrhat a bolo by to dorastlo, ale aj on sam si to moze skrabat alebo sa niekde otierat, mozno bude stacit potret jedlym olejom a do mesiaca to odyde,treba AJ TROCHA HYGIENI V CHOVE TO BYDLO JE DOST ZNECISTENE A PLETIVO Z RAMOM, praje vela stastia

Dobrý den.
Nevím zda se jedná o stejný problém, ale já zakoupil za velice rozumnou cenu samičku papouška senegalského, která se po úmrtí samečka údajně oškubala na hrudi. Už ji mám ve svém chovu dost dlouho na to aby se jeji stav zlepšil. Dokonce jsem si říkal, už tam má bílá peříčka což by mohlo znamenat růst nových peří. Její sameček zničeho nic stratil opeření na hlavě. pravděpodobně intenzivně přepeřuje. Jeho stav se už zlepšuje. Ostatní dvě páry v naprostém pořádku. Hygiena je dobrá, strava taky a ani vitamíny nepomohly. Co já vám poradím je, aby jste vytrval a v létě ptáky přemístil ven do voliéry, kde bude dostatek světla. Déšť, sluneční svit a čerstvý vzduch dělá velké divy. Přeji hodně štěstí.

24.10.2008 08:34
tatiana

XXX.XXX.65.6

mek napsal(a):

Dobry den,bolo by dobre,aby perie vysetril veterinarny lekar (mikroskop,farbene preparaty,Woodova lampa,pripadne tiez kozny zoskrab).Moze sa jednat o parazity,virusove ochorenia,plesnove ochorenie,ale je tiez mozne,ze je to sposobene inym vtakom.
To vsetko sa da potvrdit (alebo vylucit) vysetrenim u veterinarneho lekara.

24.10.2008 15:23
slanina

XXX.XXX.160.8

tatiana napsal(a):
Dobry den,bolo by dobre,aby perie vysetril veterinarny lekar (mikroskop,farbene preparaty,Woodova lampa,pripadne tiez kozny zoskrab).Moze sa jednat o parazity,virusove ochorenia,plesnove ochorenie,ale je tiez mozne,ze je to sposobene inym vtakom.
To vsetko sa da potvrdit (alebo vylucit) vysetrenim u veterinarneho lekara.

Nezlobte se ale to jste opravdu koupil ? V první ředě bych je teda dal hned do karantény ať je to co je to a ne jak je tam vidět mezi vaše ptáky. S pozdravem Marek

25.10.2008 11:42
lutik

XXX.XXX.154.90

slanina napsal(a):
Nezlobte se ale to jste opravdu koupil ? V první ředě bych je teda dal hned do karantény ať je to co je to a ne jak je tam vidět mezi vaše ptáky. S pozdravem Marek

U senegalců málo který pár který spolu harmonizuje vypadá na hlavě perfektně,pokut máte podezření na plísně kupte virkon naředte a umijte chovné zařízení stačí rosprašovačem,nebo ptáky chydte a postříkejte biokilem pozor na oči a nos,měljsem přesně takového senegalce a dvakrát doroka odchovávali krásná mládata.

26.10.2008 02:37
eden

XXX.XXX.68.237

lutik napsal(a):
U senegalců málo který pár který spolu harmonizuje vypadá na hlavě perfektně,pokut máte podezření na plísně kupte virkon naředte a umijte chovné zařízení stačí rosprašovačem,nebo ptáky chydte a postříkejte biokilem pozor na oči a nos,měljsem přesně takového senegalce a dvakrát doroka odchovávali krásná mládata.

I když jste měl u takto postižených jedinců velikou slevu při koupi, tak se taková koupě stejně nevyplatí, protože nevíte jestli se skutečně jedná o škubání nebo o nemoc. A starat se v chovu o nemocného ptáka hned od začátku je i problém karantény. Jestliže pak nemoc přetrvává máte místo radosti z nového přírůstku jen starost o péči postiženého jedince a to někdy i na spoustu roků. Ono stačí když si koupíte ptáka relativně zdravého a doma zjistíte, že ho asi majitel prodával na pokraji onemocnění. Tedy že se ho zbavil právě pro ne dost dobrou kondici. Někdy ovšem i taková zkušenost je pro další chov a péči o ptáky přínosem.

27.10.2008 12:07
slanina

XXX.XXX.160.8

lutik napsal(a):

No tak s tím nemohu v žádném případě souhlasit, mám pět párů chovných senegalců a ani jeden není oškubaný ani náznakem, kamarád tři páry a rovněž vše ok. Takže, jde jednoznačně o problém a ne že ne.
Tak asi změna stravy, karanténa, stěry - veter.rozbory, jak už tady někdo psal výše. Já bych je ještě na čas rozdělil. Jinak ať se to povede Marek

27.10.2008 12:49
lutik

XXX.XXX.154.90

mek napsal(a):

Pokut je opeření na celém těle scela v pořádku a je obraná jen hlava tak to není problém,samička je podle fotky scela v pořádku,není to o množstvý párů aje prostě některé samičky to dělají,a jeto problém asi jen senegalců,majeráci ,hnědohlávci,rufiventři,konžtí ,to nedělají ale to je názor jednotlivce.

27.10.2008 14:16
eden

XXX.XXX.90.15

lutik napsal(a):
Pokut je opeření na celém těle scela v pořádku a je obraná jen hlava tak to není problém,samička je podle fotky scela v pořádku,není to o množstvý párů aje prostě některé samičky to dělají,a jeto problém asi jen senegalců,majeráci ,hnědohlávci,rufiventři,konžtí ,to nedělají ale to je názor jednotlivce.

Ono v chovu je problém jakákoliv změna. Ať se jedná o opeření, chování nebo kondici. Stačí když si večer nevšimnete, druhý den z nedostatku času rychle uklidíte a nakrmíte a třetí den už může být vymalováno. Rozhodně není dobré jakoukoliv změnu podceňovat, protože nikdy nemůžete bez rozboru říct 100% proč ke změně došlo. Jakákoliv viroza se plíží velmi nenápadně a když už je viditelná bývá kolikrát pozdě nebo pozdě na rychlé vyléčení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík