Ahoj - nemáte někdo tip na nějakou levnou rychlerostoucí pokojovou rostlinu, kterou bych mohla dát papouškovi k volnému okusu? Nebo třeba bylinky, či cokoliv vhodného, nenáročného na pěstování v bytě.
Pomalu přicházíme o všechny kytky, tak sháním alternativu, co mu nabídnout - ideálně aby mu to chutnalo, bylo to zdravá a snadno se to pěstovalo :o)
dines
napsal(a):
Ahoj - nemáte někdo tip na nějakou levnou rychlerostoucí pokojovou rostlinu, kterou bych mohla dát papouškovi k volnému okusu? Nebo třeba bylinky, či cokoliv vhodného, nenáročného na pěstování v bytě.
Pomalu přicházíme o všechny kytky, tak sháním alternativu, co mu nabídnout - ideálně aby mu to chutnalo, bylo to zdravá a snadno se to pěstovalo :o)
PŘIPADÁ MI , ŽE SI DĚLÁTE LEGRACI VAŠÍM DOTAZEM !!! CO TŘEBA DÁT PAPOUŠKOVI NA OKUSOVÁNÍ VĚTVIČKY NĚJAKÉHO OVOCNÉHO STROMU ? A TAKY TÍM PŘEDEJDETE TOMU , ŽE SE DOČKÁTE NESLUŠNÉ ODPOVĚDI A REDAKCE OMEZI PŘISTUP NA MODERKU ,JENOM KVU-LI VAŠÍ HLOUPÉ OTÁZCE .
charouzek
napsal(a):
PŘIPADÁ MI , ŽE SI DĚLÁTE LEGRACI VAŠÍM DOTAZEM !!! CO TŘEBA DÁT PAPOUŠKOVI NA OKUSOVÁNÍ VĚTVIČKY NĚJAKÉHO OVOCNÉHO STROMU ? A TAKY TÍM PŘEDEJDETE TOMU , ŽE SE DOČKÁTE NESLUŠNÉ ODPOVĚDI A REDAKCE OMEZI PŘISTUP NA MODERKU ,JENOM KVU-LI VAŠÍ HLOUPÉ OTÁZCE .
Nějak jsem nepochopila co je na mém dotazu tak nepřípustného?
V kleci toho má na okus dost a bude mít ještě víc jen co povolí mrazy, nedejbože přijde jaro- ale mě se jedná o kytky mimo klec...
Mám papouška jen chvíli, a nějak mě nenapadlo, že je to tak zvláštní živočišný druh, že prostě zeleň nejí - narodíl od psů, koček, křečků, plazů... Je to možné, ale podle mě nepravděpodobné.
Tak mi to prosím osvětlete, děkuji.
dines
napsal(a):
Nějak jsem nepochopila co je na mém dotazu tak nepřípustného?
V kleci toho má na okus dost a bude mít ještě víc jen co povolí mrazy, nedejbože přijde jaro- ale mě se jedná o kytky mimo klec...
Mám papouška jen chvíli, a nějak mě nenapadlo, že je to tak zvláštní živočišný druh, že prostě zeleň nejí - narodíl od psů, koček, křečků, plazů... Je to možné, ale podle mě nepravděpodobné.
Tak mi to prosím osvětlete, děkuji.
NEMYSLEL JSEM TO ŠPATNĚ , ALE PAPOUŠCI SE POKOJOVÝMI KVĚTINAMI OPRAVDU NEKRMÍ .
dines
napsal(a):
Dobrý večer,
přesně chápu jak jste myslela svůj dotaz na kytky. Řešila jsem podobný problém, ale moje snaha vyšla na prázdno protože všichni papouši jakoukoliv rostlinu likvidovali ryhleji než stačila růst. Nejvíce jim chutnal ibišek (byl tak krásnej), zlikvidovali ho za dva dny. Pokud chcete zachovat kytky a nehádat se s papouchem přestěhujte je do jiné místnosti.
dines
napsal(a):
To já vím, jen jsem si to chtěla usnadnit a místo věčného odhánění a buzerování papouška z kterého jsme nakonec rozladění oba dva, jsem mu chtěla nabídnout zdravou alternativu
Nějak jsem přehlédla jakého papouška chováte. Jestli je to andulka tak jí stačí v květináči třeba meduňka. Jestli je to kakariky, tak bych meduňku dala do většího truhlíku nebo velkého plastového pařeniště (používá se na vysevání květin v předjaří v bytě), aby mohl papouch taky hrabat. A jestli je to ara, tak si budete muset opatřit u nejmenovaného zahradníka bytové banánovníky. On toho takový ara zase tolik nespořádá, ale spíš zničí. Jinak musíte obíhat třešňové a jabloňové aleje a stříhat barborky a neustále je připravovat tomu vašemu lumpovi, aby byly v zimě zelené. Hlavně pozor v bytě na jedovaté rostliny. ke kytičce konvalinek si přivoňte někde v předsíni, aby vás ten uličník ani neviděl.
jara2
napsal(a):
Dobrý večer,
přesně chápu jak jste myslela svůj dotaz na kytky. Řešila jsem podobný problém, ale moje snaha vyšla na prázdno protože všichni papouši jakoukoliv rostlinu likvidovali ryhleji než stačila růst. Nejvíce jim chutnal ibišek (byl tak krásnej), zlikvidovali ho za dva dny. Pokud chcete zachovat kytky a nehádat se s papouchem přestěhujte je do jiné místnosti.
Právě chci zachovat kytky - ty kterých si cením půjdou dle možností z dosahu a chtěla bych je právě něčím nahradit - např jako ta meduňka - ta je tedy vhodná? Obecně všechny běžné doma pěstované bylinky? A nebude náááhodou po té meduňce klidnější?
Mám mládě Senegalce.
dines
napsal(a):
Právě chci zachovat kytky - ty kterých si cením půjdou dle možností z dosahu a chtěla bych je právě něčím nahradit - např jako ta meduňka - ta je tedy vhodná? Obecně všechny běžné doma pěstované bylinky? A nebude náááhodou po té meduňce klidnější?
Mám mládě Senegalce.
No tak senegalec z meduňky vyhrabe tak zem. Lepší je mu dát bidlo, třeba z borovice a kytky pryč. Ani mu nedávejte do místnosti misky s jídlem, to budte mít všude a naučí se to brát do zobáku a nosit po bytě. Tam kam nesmí tak rezolutně přístup zakázat, jinak budete mít z bytu kůlničku na dříví. Mě se jich v bytě občas prohání šest a jak řežou zatáčky z pokoje za roh do koupelny. Pokud pro něj chcete něco zeleného tak čínské zelí, salát, růžičkovou kapustu, ale jen v kleci, kvůli nepořádku.
eden
napsal(a):
No tak senegalec z meduňky vyhrabe tak zem. Lepší je mu dát bidlo, třeba z borovice a kytky pryč. Ani mu nedávejte do místnosti misky s jídlem, to budte mít všude a naučí se to brát do zobáku a nosit po bytě. Tam kam nesmí tak rezolutně přístup zakázat, jinak budete mít z bytu kůlničku na dříví. Mě se jich v bytě občas prohání šest a jak řežou zatáčky z pokoje za roh do koupelny. Pokud pro něj chcete něco zeleného tak čínské zelí, salát, růžičkovou kapustu, ale jen v kleci, kvůli nepořádku.
Teda zem zatím nehrabe - možná to bude tím, že s k ní ještě skrz tu kytku neproštípal
Jinka to s tím žrádlem a tak všechno vím - přeci jen už jsem za ten měsíc co ho mám leccos vypozorovala
Takže naposledy a naprosto bez emocí - běžné v květináči pěstovatelné bylinky jsou zdravotně nezávadné? Stejně si musím vyzkoušet sama, že budu mít hlínu všude...
dines
napsal(a):
Teda zem zatím nehrabe - možná to bude tím, že s k ní ještě skrz tu kytku neproštípal
Jinka to s tím žrádlem a tak všechno vím - přeci jen už jsem za ten měsíc co ho mám leccos vypozorovala
Takže naposledy a naprosto bez emocí - běžné v květináči pěstovatelné bylinky jsou zdravotně nezávadné? Stejně si musím vyzkoušet sama, že budu mít hlínu všude...
Skuste sehnat pěkný koberec mechu,řádně jej propláchněte a do něj vsejte proso jesknici ,oves ,vypadáto krásně ,ptáci to berou perfektně,mě tohle poradil jeden starší chovatel.
Klara345

XXX.XXX.65.67
Dobrý den, zkuste mrknout na http://www.loftmag.cz/category/interier/ - je tam článek, který je na pokojové rostliny zaměřený, tak by vám mohl pomoct. Jinak z vlastní zkušenosti bych taky doporučila třeba ten oves nebo ječmen, nemusíte se o to nijak zvlášť starat a papouškovi to ještě i prospěje :).
Medunkou krmím a mají to rádi.dovedu si představit max setý oves, nebo napr z bylinek tu medunku, že by jste zkrmovali občasným zastřižením rostliny, což v zimě občas dělám, jinak v dosahu papoušků je to třicetiminutová záležitost a máte po jakékoliv rostlině...jinak pravidelný okus větví a střídání typu stromů je samozřejmostí...senegálci jsou dřevorubci.
Návod je sice pro morčátka ale já to dávám všem..papouškům, morčátkům i sobě do smoothie
Svého času jsem měl v blízkosti klecí květináče s ibišky, potosy a citrusy a běžně se stávalo, že si papoušci přitáhli přes pletivo list či větvičku, které s radostí rozcupovali a něco i samozřejmě pozřeli. Běžné to bylo u korel, rosel, senegalců, amazoňanů modročelých. Modročelí byli schopní během hodiny zlikvidovat asi metr vzrostlý ibišek, zbyla z něj jen hromádka třísek a rozcupovaného listí... Pokud chcete ptákům přes zimu dopřát trochu zelené radosti je asi lepší ustřihnout např. kus ibišku a dát jim ho do klece než je naučit na likvidaci květin v domácnosti. Papoušci se rychle naučí najít v bytě něco na hraní, klidně přistanou na květináči a přitom na sebe ten květináč mohou převrátit a způsobit si fatální zranění. Dalším rizikem mohou být ložiska plísně na keramických květináčích nebo přímo na hlíně... Pokud máte jednoho senegala, asi bych se soustředil na častou výměnu bidel, jeden týden větev jabloně, jeden týden borová větev i s jehličím, další týden bezová větev... Můžete zaset obilí, jak vzroste na 10 cm, tak ho můžete stříhat a dávat do klece nebo tam dát celý květináč, to je třeba si vyzkoušet, moji senegalci tohle zelené obilí nějak moc nemusí...