Dobrý den . Jak poznad pohlaví u tohoto zbarvení u korely. Přikladám fotku. (je tato korela samice,nebo samec?) Děkuji
lucikk
napsal(a):
Dobrý den . Jak poznad pohlaví u tohoto zbarvení u korely. Přikladám fotku. (je tato korela samice,nebo samec?) Děkuji
iguanaman
napsal(a):
Sameček
jirko u bledych korel je to dost problematicke tie licka, ci uz chovas piatok alebo sviatok bez urazky, pri strakach a perlach, lutinach a bielich to nieje smerodatne, mal som take samice straky co maju licka o vela tmavsie ako samci, v tomto pripade je to samec lebo piska, myslim ze to piskanie je podstatnejsie
on marek
napsal(a):
jirko u bledych korel je to dost problematicke tie licka, ci uz chovas piatok alebo sviatok bez urazky, pri strakach a perlach, lutinach a bielich to nieje smerodatne, mal som take samice straky co maju licka o vela tmavsie ako samci, v tomto pripade je to samec lebo piska, myslim ze to piskanie je podstatnejsie
Jasně já to chápu že u zesvětlených mutací je problém s určením pohlaví já jen říkal že bych to viděl po mých zkuenostech na samce a to pískání to jen potvrzuje. Nebudem se tu přece popicovat kvůli maličkostem:-) Jo a jinak máte pěkné holoubky. Jirka
macin
napsal(a):
Jasně já to chápu že u zesvětlených mutací je problém s určením pohlaví já jen říkal že bych to viděl po mých zkuenostech na samce a to pískání to jen potvrzuje. Nebudem se tu přece popicovat kvůli maličkostem:-) Jo a jinak máte pěkné holoubky. Jirka
Taky se přidám se svou zkušeností. K tomu pískání bych dodal jenom to, že jsem rodičům dokrmoval korelu lutino, podle mě krásný samec, tmavě červené líce, každý den od rána trylkoval pro samečky tak typickým zpěvem. Po roce a jeho přepeření jsem se podivil, že nezmizelo tmavě žluté mřížkování na ocase.? A další rok nato jsem se podivil podruhé, nad snůškou vajec. V každém případě zpíval opravdu přesvědčivě.
macin
napsal(a):
zdravim jirko, mi sme taka chovatelska rodina, holuby su otcovi ma este neake sliepocky zdrobnele, kraliky a kanarov, mamka ma psov, a ja som mimo SK takze nic moc, neaky ten agos, zebricky, 3 par zako, 5 par alex maly, ked som este bol na SK mal som vselico a hlavne tie hnusne korely aj 50ks vsetky mutacie co sa daly v europe zohnat, je to dost problem z urcovanim pohlavia tychto bledych, kolko krat som nechal do dalsieho chovu 100% pari a nakoniec to zacalo preperovat, vypiskovat a znasat na zem vajicka hned bola galiba, sami samec sama samica chovu zdar